Yardım Lumia 920 pureview çekim nasıl yapılıyor ?

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 1858988

Silinen Üye 1858988

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Lumia 920 pureview çekim nasıl yapılıyor ?
arkadaşlar öncelikle merhaba telefonumu çok severek aldım çok da beğeniyorum ancak pureview çekimi bir türlü bulamadım yardımlarınızı bekliyorum

4MaGuS

4MaGuS

Üye
pureview çekim derken gece çekiminden mi bahsediyorsunuz tam olarak normalde lens direk böyle olduğu için sadece gece değil her zaman böyle çeker eğer öyle güzel resimler çekmek isterseniz genelde bulutlara netleme yaparsanız çekiyor, bunun için ayrı bir uygulama yok nokia camera veya microsoft camera ikiside yapıyor

Silinen Üye 1858988

Silinen Üye 1858988

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
pureview çekim derken kastım flaşsız ortamda flaşlı gibi çeken bölüm flaşı kapattım odak ışığı patlıyor ama karanlık çekiyor tüm uygulamalarda da denedim

4MaGuS

4MaGuS

Üye
bak şimdi ilk yapman gereken nokia camerayı açıp falshı tamamen kapat sonra telefonla beraber bir yerde sabit dur güzel bir manzara olan yerde ve oda noktası olarak havayı seç sonra çek bu ilk yöntem, ikinci olarak ise aynı işlemi ms kamerada dene, nokia camerada farklı bir kaç ayar yapmak istersen ise iso yu 100 yapıp deklanşör hızını 2sn falna yaparsan aydınlık çıkartır ancak elini hiç titretmemen hatta hiç nefes almamam gerekiyor çok az bir oynamada dahi resim maf olur genelde tripotlu resimler böyle çekiliyor ancak, ms kamera konusunda ise yine iso 100 yapıp karanlık için poz süresini 1sn yaparsanız yakın plandaki renkleri çıkartır ama karanlık biraz aydınlık için max iso yu 400 yapın daha fazla artırırsanız grinler belli olmaya başlar, biraz karışık yazdığımın farkındayım ama bulursam sana direk video yükleme çalışırım[DOUBLEPOST=1414346511,1414345955]
[/DOUBLEPOST]sen şundan bahsediyorsun değil mi

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
bu arada şuna aklıma geldi falshı kapatıp ms camreda sadece gece moduna alrakta böyle resim çekebilirsin

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
Silinen Üye 1858988

Silinen Üye 1858988

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
istediğim çekim bu ama yine beceremedim :D . beceremediğim konu şu flaş patlıyor gece modunda çekiyor ama videodaki gibi net bir çekim elde edemedim

4MaGuS

4MaGuS

Üye
istediğim çekim bu ama yine beceremedim :D . beceremediğim konu şu flaş patlıyor gece modunda çekiyor ama videodaki gibi net bir çekim elde edemedim
flash niye patlatıyorsunuz flashşız deneyin bende zaten o kadar iyi çekemiyorum bir defa denk gelmişti bu kadar iyi bu ortama göre değişir her zaman yapamazsın bu kadar iyi resim zaten genelde böyle ortam denk gelmiyor karşına çok fazla takma bence buna ama şunu söyliyeyim bana göre eski amberdaki kamera performansı daha iyiydi ondan sonra blackte bozdular aydınlık çeksin diye maf ettiler bence bunu en iyi videolarda anlarsın karanlıkta çektiğin bir videoyu pc ye attıgında hep grinlilidir nerdeyse net video olmaz inş. bunu denimde çözecekler yani bir sonraki güncellemede çekim algoritması değişicek dendi yani bu yüzden düzenleme yapılır diye sanıyorumörnek resim sunayum moderatör bir arkadaş çekmiş gece çekimi dış ortam son resim ottoman tiger olana bak Cep Telefonu Fotoğrafçılığı | Sayfa 189 - MaxiCep

Üst Alt