Lumia 920 hakkında bi kaç sorum var

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 920 hakkında bi kaç sorum var
Arkadaşlar merhabalar . Ben eski bir lumia 800 kullanıcısıyım . Yani windows phone , marketplace ve telefon hakkında bilgilerim tecrübelerim var . Ama sonra Sony Xperia S aldım . Hoşuma giden yanları 12mp harika bi kameraya , çok net görüntülere ve android içeriklerine bayıldım . Açık sistem olması hoş .

İlk sorum şu : Sony Xperia S i satıp Lumia 920 alırmıydınız ? ve neden . çünkü Xperia S de az buz bi telefon değil .

Diğer sorularım telefon hakkında :

- Micro usb nedir neden önemlidir ? tam anlayamadım çünkü . Usb giriş değilmi hepimizin bildiği

- Ekran netliği lumia 800 de pikselleri görebiliyodum bu çok kötüydü . Ama ekranda bayağı değişiklik var gibi görünüyo kağıt üzerinde yazılanlara bakılırsa. Sizce ne olur ?

- Sizce kablosuz şarj avantajmıdır dezavantajmıdır ? Çünkü yeri geliyo şarja takıp kullanıyosun telefonu . Ama o aletin üstüne koyduğumuzda malesef bu mümkün olmayacak .

- Sizce en can alıcı özellikleri nelerdir ?

- Program işleyişleri sizce hızlanırmı ? Lumia 800 de whatsapp , twitter , facebook uygulamaları yavaştı . Özellikle whats app . Ama androidde çok stabil çok hızlı bi whats app var .

- ÖNEMLİ SORU : Lumia 800 de eksik gördüğüm multi tasking bunda nasıldır acaba ? Açık olan uygulamaları kapatamıyodun sadece görebiliyodun .

- Menülerinde klasör oluşturabilicekmiyiz ?

- ÖNEMLİ SORU : Türkçe dil desteklimi gelicek ?

- Ve son olarak siz olsanız hangi rengi tercih ederdiniz .

ByKatre

ByKatre

Üye
Maddiyat Sıkıntı Değilse Bence Geç Çünkü Çok Şey Değişti Kamera Olsun Işlemci Olsun 920 Nokianın Amiral Gemisi Yani :oke: Xperia S Te Az Değil Ha :naughty:

• Beğen
Tepkiler: musicianfaruk
SheFy

SheFy

Üye
kullanicilarin yorumlari ve karsilastirma videolarina gore kaliteli olursa kesinlikle xperia s in yerine kullanirdim. microusb pek bi fikrim yok normal usb nin kucuk girislisi olabilir emin degilim. lumia 800e gore hatta piyasadaki telefonlara gore en iyi ekranlardan biri lumia920 nin ekrani. cozunurluk yuksek ve promotionHD var. dokunmatigi cok hassas ve eldivenle dokunabiliyorsun. kablosuz sarj sıkıntı yaratabilir emin değilim belki kablolu da destekliyordur. can alici ozellik tasarimi ,kamerasi, ekrani, isletim sistemi, haritalari. multi tasking wp8 sıkıntılı bir durum olacağını sanmıyorum. Turkce dil destekleyecek. renk olarak acik maviyi veya siyahi alirdim

• Beğen
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Ben Lumia 920'yi alırdım.

Sorularına gelince;
------------------
-MicroUSB standartlaşmış bir bağlantı protokolüdür. Bugün pek çok elektronik cihazda microUSB çıkışı bulunur. Çoğu elektronik cihaz birbirine yada bilgisayara microUSB çıkışı ve microUSB kablo vasıtasıyla bağlanır. Gerek iletişim, gerek veri aktarımı, gerekse şarj v.b amaçlarla kullanılır. Çoğu elektronik cihaz bu protokolü desteklediğinden ve bugün çoğu yerde microUSB kablosunu bulmak mümkün olduğundan, telefonun microUSB'yi desteklemesi önem taşır. Telefonda microUSB bulunmazsa, her gittiğiniz yere sadece o telefonda bulunan ve bir standardı olmayan kabloyu götürmek zorunda kalırsınız.

-Lumia 920'nin ekran netliği kusursuz. Şu ana kadar üretilmiş en parlak telefon. Direk güneş ışığında bile hiç görüntü kaybı olmadan ekran net olarak görülebiliyor. Bu özellik pek çok cep telefonu sitesinde de övgüye mazhar oldu. (Dün tanıtılan iPhone 5 dahil direk güneş altındaki netlik konusunda hiçbir telefonun Lumia 920'ye yaklaşabileceğini sanmıyorum)

-Kablosuz şarj özelliği avantajdır. En azından kablo kalabalığından kurtarır. İlle de kablodan şarj edeceğim ve bir yandan da konuşacağım diyorsan onu da destekliyor.

-En can alıcı noktaları; PureMotionHD+ ekran, PureView Kamera, Nokia'ya özel yazılımlar.

-İşlemcinin yükseltilmesi ve yeni WP8 işletim sistemi konmasıyla hız konusunda epey artış olmuştur diye düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde Lumia 920 & Samsung Galaxy S3 & iPhone 5 karşılaştırma videoları yayınlanacaktır muhtemelen. İzleyip görmek bu konuda daha net fikir verecektir.

-Yanlış bilmiyorsam WP8'de kullanışlı bir multitasking özelliği olacak.

-WP8'in detayları henüz ortaya çıkmadığından, menülerde klasör oluşturulup oluşturulamayacağı yada oluşturulabilecekse hangi menüler altında oluşturulabileceği henüz bilinmiyor.

-Türkçe dil desteği ile gelecek.

-Ben olsam gri, siyah yada beyazını tercih ederim ama tabi sarı v.b renkli olanlarını da yakından bir görmek lazım.

• Beğen
Tepkiler: musicianfaruk, n000k ve OttomaN TigeR
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
ben de cevap verilmeyen sorulari yanitlayayim:)
Uygulamalar whatsapp facebook tweeter viber bunlarin hepsi son 10gun icinde guncelleme alan uygulamalar. Viberle hd goruntulu goruşme destegi var artik. Whatsapp marketten kaldirildiktan sonra iki kere surum guncellemesi aldi ve oldukca hizli.
Uygulamalardan bahsetmişken wp8de bu tur uygulamalar kilit ekraninda bildirim destegi de veriyor. Bu bolumde ilgili konu var.
Kamera konusunda her ne kadar donanimsal gorunse de o donanim yazilimla desteklenmedikce tam performans veremiyor. Son guncelleme ile lumia900un kamera performansi inanilmaz derecede artti. Ornek resimlerin oldugu bir konuyu yine bu bolumde acmiştim. Resim karşilaştirmasini oradan yapabilirsin. Ayrica sonynin kullandigi exmor lensler mobilde cok da başarili gibi gozukmuyor. 12mp kamerasi yine 12mp olan nokia n8in rakibi olamiyor.
Klasor olulturma konusunda nokia bir anket yapmişti ama gelip gelmeyecegi kesin degil fakat bluetooth ile dosya transferi gelecegi kesinleşti.

• Beğen
Tepkiler: musicianfaruk, n000k, Cihanî Sultan ve 1 kişi daha
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Bana söylenebilecek pek bir şey bırakmamışsınız. :kıskıs: şaka bir tarafa bilgiler için her ikinize de teşekkür ederim...:oke:

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece

IVI-Elia

Üye
Bİldiğim soruları cevaplayım:

1)Arkadaş zaten güzelce açıklamış tekrar açıklamıyorum.

2)Ekran çözünürlüğü Lumia 800'de 800x480p'di Lumia 920'de ise bu sayı 1280x768p'e çıkıyor..Bu arada ekranda yeni teknolojiler barındırıyor.PureMotion HD+ ekran.Yani IPS LCD tabanlı ama üzerinde yeni nesil ClearBlack ekran var.60 Hz ekran yenileme hızına sahip.Ayrıca piyasadaki diğer ekranlara göre 2.5 kat daha hızlı tepki veriyormuş.Haa bir de PureMotion HD+ diğer IPS LCD'lerden farklı olarak renk doygunluğu fazlaca arttırılmış.Bu sayede AMOLED gibi canlı renkler verebiliyor.Ayrıca AMOLED ekranlar gibi siyah derinliği arttırılmış ve parlama azaltılmış bunu sağlayan yapı ise ClearBlack ekran.Bunların üzerinde yer alan Corning Gorilla Glass ile ekran dayanıklılığı arttırılmış.Ayrıca tırnak,kalın eldiven anahtar ucu, kalem ile de müthiş hassaslıkta çalışabiliyor.Haa sorarsanki Nokia niye direkt ClearBlack AMOLED kullanmadı diye sebebi bence şu:AMOLED ekranların beyazları maviye dönük biçimde oluyor.Işık seviyeleri az.Hareketli görüntülerde performansı iyi değil.Nokia AMOLED'in ve IPS'in iyi özelliklerini alarak müthiş bir ekran yapmış.Ve Nokia'ya göre Ekran endayanıklı ekran ve çizmek neredeyse imkansız.Ama aklıma şu soru geliyor neden diğer CornigGorillaGlass ekranlarda eldiven,kalem filan işe yaramıyor.

Not:Bir yanlışı düzeltelim.Bu söyleyeceklerimi ekranın renk doygunluğu,canlılığı ve dışarıdaki performansı için söylüyorum...Çoğu kişi en iyi ekranı Super AMOLED plus zannetse de kesinlikle değil.Benim C6-01'imdeki resmi Galaxy S2'ye gönderiyorum onda benimkine göre renkler daha boz.Glaxy S3 iyi olsa da C6-01 ClearBlack AMOLED daha fazla canlı duruyor.Ayrıca şuan en iyi ekran 808 pureview ekranı electroworlde 808 ve S3'te aynı resimleri yükledim.Gerçi görevliden azar işittik ama..:) 808 renk doygunluğu için çok daha iyi.İnanmazsanız.Yanyana getirin bu arada 808'de ClearBlack AMOLED.Haa şunu da bilelimki Nokia 920'de kullanılan PureMotion HD+ ekran 808'in ekranından her yönüyle iyi renk doygunluğu olarak da aynı seviyede...

3)Kablosuz şarj arkadaşın dediği gibi kablolarla uğraşmıyorsun.Örneğin telefon şarjdayken biri ararsa direkt açıyosun kabloyla uğraşmadan..Bu arada MicroUSB girişinden şarj edebiliyorsun.Heralde kutu içinden kablosuz şarj çıkmıyor.Bi tane usb şarj cihazı ve demUSB kablosu geliyor.İster USB kablosuyla bilgisayardan edebiliyosun.Aynı zamanda veri aktarımını da yapabilirsin.Ama bu yöntem yavaş.Hızlı şarj etmek istersen USB kablosunun büyük ucunu şarj cihazına küçük ucunu telefona takıyorsun.Yani N9'dan biliyorum...Ama sen Lumia 800 kullanmışsın onda da öyleydi herhalde

4)Can alıcı özellikleri:Müthiş PureMotion HD+ ekran, PureView Kamera ve OIS teknolojisi, Bana göre tasarımı.Ama sana göre değişebilir.Bir de özel Nokia Uyg.

5)Şimdi herkes çift çekirdekli olduğu için hataya düşüyor.Snapdragon S4 işlemci Krait mimarisine sahip.Yani ARM Cortex A9 ve ARM Cortex A15 özelliklerini içeriyor.Aynı zamanda Qualcomm'a özgü özellikler içeriyor.Zaten çoğu testlerde HTC One S, One X'ten daha yüksek puan alıyordu.Üstelik WP Android'ten çok daha stabil.Haa ayrıca yakında çıkacak safkan ARM cortex A15 çift çekirdekli işlemciler şimdiki dört çekirdekli Cortex A9 işlemcilerden iki üç kat daha fazla performans veriyormuş.Haa şuan için Cortex A15 özlliklerini içeren tek işlemci Snapdragon S4 işlemci.Zaten bu işlemcini dört çekirdeklisi de var o 2013'de çıkacak amiral gemilerinde kullanılacak.Ama Microsoft'un açıklamasına göre ilk aşamada WP8'i çift çekirdekliye göre optimizasyon yapmış.Ayrıca Lumia 920'nin çift çekirdekli işemcisi 4 çekirdekli Tegra 3'ü çoğu testte geçiyor.4 çekirdekli Exynos işlemciyle ise bazı testlerde aynı bazı testlerde çok çok çok az bişey düşük, bazı testlerde ise daha yüksek puan alıyor.Testin özlliklerine göre değişiyor.Qualcomm'un hali hazırda dört çekirdekli işlemcileri olmasına rağmen şu açıklamayı yaptı:Çekirdek başına düşen performansı ve temel çekirdek performansını iyi ayarlarlarsa çift hatta tek çekirdekli işlemci ile mükemmel performas yakalayabilirlermiş.Ayrıca WP8 gayet stabil bir sisteme benziyor.;Ayrıca S4 işlemciler 28 nm, Exynos 32nm, Hatta Tegra 3 45 nm, yani kısacası pil performansı en iyi olan S4 işlemci.Hem de iki çekirdek daha az olduğu için pil performansı daha da artacaktır.Bu arada bilmeyenler için söyleyim: Bu sayı ne kadar az olursa o kadar iyi olur.(Nm kavramının açılımı nanometredir. İşlemcide iki transistör arasındaki mesafedir.)

Ekleme:WP androidden daha hızlı olduğundan Exynos Quad işlemcide yaşayacağınız kullanıcı deneyiminden daha fazla olacaktır.

Ekleme:Bence şu anki telefonlarda en iyi kullanıcı deneyimi veren (Hız konusunda) Lumia 920 / Iphone5 belki de Galaxy Note II..

Ekleme:GPU'su Adreno 225.Bu GPU Hız aşırtılmış Mali 400'e eşit sanırsam.Adreno 320 olsa rakipsiz olurdu ama bu gayet iyi.Zaten Adreno 320 olursa işlemci dört çekirdek olmak zorunda.

6)RAM'de sıkıntı yok ama WP8 nasıl bir deneyim sunuyor incelemeden bilemeyiz.

7)O özellik var mı bilmiyorum.İnşallah vardır.

8)Türkçe dil desteği var merak etme.Zaten Microsoft Türkçe'ye önem veriyor.Windows'den biliyorum.

9)Benim sarı rengi çok hoşuma gitti ama siyah seçerdim.Arkadaş ortamından dolayı.

14.5 yaşında olduğumdan kendi bilgimce açıkladım.Hatalar varsa düzeltirseniz sevinirim.Uzun uzun yazdım.İnşallah yararlı olmuşumdur.Hepsini okuman dileğiyle...

• Beğen
Tepkiler: musicianfaruk ve n000k
Türe

Türe

Üye
Arkadaşlar merhabalar . Ben eski bir lumia 800 kullanıcısıyım . Yani windows phone , marketplace ve telefon hakkında bilgilerim tecrübelerim var . Ama sonra Sony Xperia S aldım . Hoşuma giden yanları 12mp harika bi kameraya , çok net görüntülere ve android içeriklerine bayıldım . Açık sistem olması hoş .

İlk sorum şu : Sony Xperia S i satıp Lumia 920 alırmıydınız ? ve neden . çünkü Xperia S de az buz bi telefon değil .

Diğer sorularım telefon hakkında :

- Micro usb nedir neden önemlidir ? tam anlayamadım çünkü . Usb giriş değilmi hepimizin bildiği

- Ekran netliği lumia 800 de pikselleri görebiliyodum bu çok kötüydü . Ama ekranda bayağı değişiklik var gibi görünüyo kağıt üzerinde yazılanlara bakılırsa. Sizce ne olur ?

- Sizce kablosuz şarj avantajmıdır dezavantajmıdır ? Çünkü yeri geliyo şarja takıp kullanıyosun telefonu . Ama o aletin üstüne koyduğumuzda malesef bu mümkün olmayacak .

- Sizce en can alıcı özellikleri nelerdir ?

- Program işleyişleri sizce hızlanırmı ? Lumia 800 de whatsapp , twitter , facebook uygulamaları yavaştı . Özellikle whats app . Ama androidde çok stabil çok hızlı bi whats app var .

- ÖNEMLİ SORU : Lumia 800 de eksik gördüğüm multi tasking bunda nasıldır acaba ? Açık olan uygulamaları kapatamıyodun sadece görebiliyodun .

- Menülerinde klasör oluşturabilicekmiyiz ?

- ÖNEMLİ SORU : Türkçe dil desteklimi gelicek ?

- Ve son olarak siz olsanız hangi rengi tercih ederdiniz .

1) Kesinlikle alırdım çünkü 920 Xperia S yanında çok çok iyi kalıyor marketi dışında.
2) Bilmiyorum
3) 720p Hd ekran var ve Xperia S in ekranından çok daha iyi durumda.
4) Kullanmadığım için bence ne avantaj ne de dezavantaj
5) Puremotion hd+ , Pureview
6) Hızlanacağını sanıyorum
7) Bilmiyorum
8) Bu mümkün değil sanırım
9) Evet Türkçe dil desteği gelecek.
10) Tabiki Lumia 920'yi

• Beğen
Tepkiler: Mazlum Somer
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye

1) Kesinlikle alırdım çünkü 920 Xperia S yanında çok çok iyi kalıyor marketi dışında.
2) Bilmiyorum
3) 720p Hd ekran var ve Xperia S in ekranından çok daha iyi durumda.
4) Kullanmadığım için bence ne avantaj ne de dezavantaj
5) Puremotion hd+ , Pureview
6) Hızlanacağını sanıyorum
7) Bilmiyorum
8) Bu mümkün değil sanırım
9) Evet Türkçe dil desteği gelecek.
10) Tabiki Lumia 920'yi

Hızlı cevap:kop:

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Tabiki Lumia 920 ..

Ek Birseyler Soyleyemem .. Cunku Soylenecek Pek Birsey Kalmamiss .. :)

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar hepinizin cevaplarını zevkle okudum . Ve sorduğum herşeyede eksiksiz cevap aldım . Hepinize çok teşekkürler . Konu değerli bi konu oldu kanımca çünkü güzel bilgiler verildi . Hepinize ayrı ayrı teşekkürler tekrar :)

Düşüncem ise şöyle . Telefon bi gelsin , sizlerin tekrar bi yorumlarını alayım , ardından xperia s i satıp lumia 920 alırım .

Renk olarak ise sarı çok hoşuma gitti ama beyazda alınabilir :) Görerek karar verilebilir .

Hoşuma giden özellikleri ise ; Hiçbiriniz söylemedi ama ağırlığı bence . Telefonun gramajı diğer telefonlara göre ağır . Bu bence çok avantaj bi durum . Lumia 800 den biliyorum . Telefon eline oturuyo arkadaş :) Geçen biraz lumia 920 yi eleştirir gibi oldum ama yanlış anlaşıldım . Ben aslında aç gözlüyüm . Daha fazla özellik bekledim . Daha fazla şeyler bekliyodum :) Ama anlattıklarınıza göre farklar büyük .

Şimdi geriye sadece sizlerin deneyimleri ve yakından inceleme lazım .

Tekrar teşekkürler herkese

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye

Seni yormiyim dedim abi :islik

Tesekkurler .. :)

- - - Eklendi - - -

Arkadaşlar hepinizin cevaplarını zevkle okudum . Ve sorduğum herşeyede eksiksiz cevap aldım . Hepinize çok teşekkürler . Konu değerli bi konu oldu kanımca çünkü güzel bilgiler verildi . Hepinize ayrı ayrı teşekkürler tekrar :)

Düşüncem ise şöyle . Telefon bi gelsin , sizlerin tekrar bi yorumlarını alayım , ardından xperia s i satıp lumia 920 alırım .

Renk olarak ise sarı çok hoşuma gitti ama beyazda alınabilir :) Görerek karar verilebilir .

Hoşuma giden özellikleri ise ; Hiçbiriniz söylemedi ama ağırlığı bence . Telefonun gramajı diğer telefonlara göre ağır . Bu bence çok avantaj bi durum . Lumia 800 den biliyorum . Telefon eline oturuyo arkadaş :) Geçen biraz lumia 920 yi eleştirir gibi oldum ama yanlış anlaşıldım . Ben aslında aç gözlüyüm . Daha fazla özellik bekledim . Daha fazla şeyler bekliyodum :) Ama anlattıklarınıza göre farklar büyük .

Şimdi geriye sadece sizlerin deneyimleri ve yakından inceleme lazım .

Tekrar teşekkürler herkese

Demek, Forumda Benden Sonra 920 Alacak 2. Kisisinn .. :)

Simdiden Hayirli Olsun Ne Diyelimm .. :)

• Beğen
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Aslinda ilk alan yine ben ulucam. Cunku at&t 2 kasimda satisa cikariyor. Ama cihazin gelmesi paskalya tatiline kalabilir bu yuzden aliP almamak konusunda kararsizim.

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
@papakudioflu : Aynen ilk senin almanda yarar var :) en azından bilgi ve deneyimlerini paylaşırsın . güveniyorum senin objektifliğine

@mazlumsomer : Teşekkürler kardeşim ben biraz daha bekleyip kullananlardan yorumlar alıcam :) sanada şimdiden hayırlı olsun .

• Beğen
Türe

Türe

Üye
Haci sen almicam diyodun kotuluyodun noldu da degisti fikrin :)

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Fikirlerim hala sabit :) yani gibi . dediğim gibi benim eleştirim nokia içindi . aç gözlü bi kullanıcıyım . daha çok şey bekliyorum . ve ben sabit fikirli bi insan değilim . at gözlüğü yok yani . fikirlere ve değişime açığım . incelemelerim ve söylenenlere bakılırsa piyasadaki şuan en iyi 3 cihazdan biri 920 . Ki fiyatıda 1500 lirayı geçmezse işte o zaman tadından yenmez :) Ve tabi en önemlisi kullanıcı deneyimi . Ben genelde örneklendirilen resimlere videolara inanmam . Birileri kullanıcak ve onlardan deneyimlerini dinlemem lazım . Fotoğraf kalitesiden tut , ek özelliklere ve bazı uygulamalardaki hızlılığına göre kararımı vericem .

Kısaca 920 eğer söylenenler kadar iyi çıkarsa ve 1500 tl yi geçmezse muhtemelen gelir gelmez alırım :) aksi takdirde 1400 liralık Sony Xperia S imi satmaya değmez . mantıksız olur

yakup_281

yakup_281

Üye
bence şu an alınmasına değmez zaten elinde kral bir telefon var çıksın biraz ucuzlasın al

• Beğen

IVI-Elia

Üye

Tesekkurler .. :)

- - - Eklendi - - -

Demek, Forumda Benden Sonra 920 Alacak 2. Kisisinn .. :)

Simdiden Hayirli Olsun Ne Diyelimm .. :)

Ben de 3. kişiyim aksilik olmazsa siyah-sarı veya beyaz düşünüyorum.İnşallah

• Beğen
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt