Lumia 1520 mi yoksa 930 mu

Sponsorlu Bağlantılar

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
o değilde 1820 ye ne oldu ses seda yok bilgisi olan varmı arkadaşlar
bana 16 yada 32 gb dahili 128gb sd destekli hafıza, 5inç ve fuII HD ekran, 2gb ram, 2500 Mah batarya ya sahip lumia lazım umarım sesimizi duyarlar...

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic

Esendağlı

Esendağlı

Üye
bana 16 yada 32 gb dahili 128gb sd destekli hafıza, 5inç ve fuII HD ekran, 2gb ram, 2500 Mah batarya ya sahip lumia lazım umarım sesimizi duyarlar...
Aynen bir kere de ben sormuştum bu telefonu ses çıkmıyor, herşey tamam ama ekran full hd olacaksa batarya 3000-3200 Mah olsun bari:)

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
Aynen bir kere de ben sormuştum bu telefonu ses çıkmıyor, herşey tamam ama ekran fu ll hd olacaksa batarya 3000-3200 Mah olsun bari:)
gönül 300 3500 mah ister ama şimdi biri çıkar 5 inç bir cihaza 3000 mah imkansız sığmaz der

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
5.5-6' full hd ekran , 4 çekirdekli , 64 gb dahili , 128 gb hafıza kartı destekli ,2 gb ram , 20 mp Purewiev arka kamera . 8 mp ön kamera, 4-5 bin mah batarya , çelik gövde ve yumuşak hatlara sahip bir Lumiaya hayatta HAYIR demem :) :) :)

• Beğen
Tepkiler: Yağız Ryan
Esendağlı

Esendağlı

Üye
gönül 300 3500 mah ister ama şimdi biri çıkar 5 inç bir cihaza 3000 mah imkansız sığmaz der
İyide bizim Lumialar öyle incecik değil ki(bkz.L920)madem kalın ve ağır bir telefon kullanıyoruz bir ayrıcalığımız olsun dimi:)

• Beğen
Tepkiler: cesurpolis61
cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
5.5-6' fu ll hd ekran , 4 çekirdekli , 64 gb dahili , 128 gb hafıza kartı destekli ,2 gb ram , 20 mp Purewiev arka kamera . 8 mp ön kamera, 4-5 bin mah batarya , çelik gövde ve yumuşak hatlara sahip bir Lumiaya hayatta HAYIR demem :) :) :)
bir çok isteğimiz aynı sadece ekran farkımız var 5 inç ten fazlası cebe zor sığıyor benim gözümde onlar mini tablet oluyor..

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic
PureFood

PureFood

Üye
Ben 1520-930 deseler gözüm kapalı 930 derim, ama 3400'e 2400 batarya olayı çok sıkıntılı.

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
İyide bizim Lumialar öyle incecik değil ki(bkz.L920)madem kalın ve ağır bir telefon kullanıyoruz bir ayrıcalığımız olsun dimi:)
bu konuyu daha önce yanılmıyorsam papakudioflu yada bulutsuz gece ile tartışmıştık onlar mimkinatı yok sığmaz dediler bende susuverdim..

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
bu konuyu daha önce yanılmıyorsam papakudioflu yada bulutsuz gece ile tartışmıştık onlar mimkinatı yok sığmaz dediler bende susuverdim..
Sığar sığar da başka şeylerden feragat etmemiz gerekir. Mesela Lumia 930'a kablosuz şarj yerine 2700-2800mah batarya ile SDKart desteği konulabilir:hmmm

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
Sığar sığar da başka şeylerden feragat etmemiz gerekir. Mesela Lumia 930'a kablosuz şarj yerine 2700-2800mah batarya ile SDKart desteği konulabilir:hmmm
ali kemal yanlış anlama bu konuşmalarımızdan kalmış aklıma

1. https://www.maxicep.com/forum/members/cesurpolis61.61364/
    Konular:
    46
    İsim:
    eyüp
    Telefon:
    1020-920-720-520 nasip ise lg g3 yada htc m8
    Gsm:
    Avea

şu anda piyasada 3400mAh'den büyük bataryalı kaç tane telefon var. Video oynatma,müzik çalar ve internet browser surelerini kırmızı işaretlemişsiniz fakat bu 3 madde de ekranı maksimum kullanan özellikler ve bu cihaz hem çözünürlük hem de boyut olarak örnek gösterdiğiniz cihazdan çok çok fazla şarj harcar. Tabi bu cihaza 5000mAh batarya koyulabilirdi fakat şu anda bunları değil 300gramlık 15mm kalınlığında bir takozu tartışıyor olurduk.
    büyüklüğünden dolayı bizde biliyoruz daha fazla şarj harcıyacağını benim arkadaşla tartıştığım konu farklı..
    bu arada sizede şunu belirteyim 920 mi ince 1520 mi merak ettim şimdi siz 920 ye 3400 mah bi batarya sığdırılamaz mı diyosunuz
    ---

520 ile 1320 karşılaştırması hakikaten abes olmuş, yanlış: ?
    yanlış olan nedir

DüzenleŞikayet
    AlıntıÇoklu +
  2. 23 Ekim 2013#108
    cank551977

https://www.maxicep.com/forum/members/cank551977.2484710/
    Konular:
    0
    İsim:
    Can Kelesoglu
    Telefon:
    Samsung Note 2

orta düzey mi bırak Allah aşkına e o zaman 520 kullanırız daha iyi o daha ucuz ve şarjı da gayet tatminkar bunu ne diye alacaksınız
    Aslinsa burdaki mantik buyuk ekran telefon isteyip parasi yetmeyenlere secenek sunmak... isin tek espirisi budur...:) samsung bunu galaxy mega ile yapti nokia'da 1320 ile...

Bunu beğendin.
    Şikayet
    BeğenmeAlıntıÇoklu +
  3. 23 Ekim 2013#109
    papakudioflu

https://www.maxicep.com/forum/members/papakudioflu.2248615/
    Konular:
    1.891
    İsim:
    Ali Kemal
    Telefon:
    Nokia Lumia 925vs Xperiz Z1
    Gsm:
    Turkcell

büyüklüğünden dolayı bizde biliyoruz daha fazla şarj harcıyacağını benim arkadaşla tartıştığım konu farklı..
    bu arada sizede şunu belirteyim 920 mi ince 1520 mi merak ettim şimdi siz 920 ye 3400 mah bi batarya sığdırılamaz mı diyosunuz
    ---

yanlış olan nedirsığdırılamaz değil sığdırılması mümkün değil diyorum. 3400mAh bir bataryanın kaplayacağı alanı lumia920'de açmak için içine başka hiç bir şey koymamak lazım.

Arkadaşla tartıştığınız konu sanırım bu bataryanın lumia1320'ye yetmeyeceği hususu. Mevcut teknolojide bu boyutlardaki cihazlara sığdırılan maksimum bataryalar bunlar.

GodMode bunu beğendi.
  4. 24 Ekim 2013#110
    tadalar

https://www.maxicep.com/forum/members/tadalar.569736/
    Konular:
    37
    İsim:
    Aydın
    Telefon:
    Lumia 1020-920-520vsN73
    Gsm:
    Turkcell

LUMİA 520
    • Batarya: BL-5J
    • Batarya kapasitesi: 1430 mAh
    • Batarya voltajı: 3,7 V
    • Çıkarılabilir batarya: Evet
    • En fazla bekleme süresi: 16 gün
    • En fazla 2G konuşma süresi: 17,4 s
    • En fazla bekleme süresi (3G): 390 sa
    • En fazla 3G konuşma süresi: 9,7 s
    • En fazla müzik çalma süresi: 52 sa
    • En fazla video oynatma süresi: 5,9 s
    • Maksimum hücresel şebeke göz atma süresi: 6,5 sa
    • Maksimum Wi-Fi ağı göz atma süresi: 7,3 sa
    LUMİA 1320

•Konuşma süresi;25.0 saat
    •Standby süresi 672.0 saat
    •Video oynatma süresi9.0 saat
    • Video Kayıt süresi 3.0 saat
    •Music çalma süresi 98.0 saat
    •WLAN Browsing süresi 11.5 saat
    Yorum size kalmış birisi 1400 mah iken diğeri 3400 mah nerdeyse 3 katı ama sürelere bakınca 2 katı bile değil
    Genişletmek için tıkla...
    tamam güzel bir inceleme yapmışsın ancak ekran büyüklüklerini hiç dikkat almıyorsun galiba biri 4 inç diğeri 6 inç pil ömrünü ciddi oranda etkiliyecegini düşünüyorum

5. 24 Ekim 2013#111
    cesurpolis61

https://www.maxicep.com/forum/members/cesurpolis61.61364/
    Konular:
    46
    İsim:
    eyüp
    Telefon:
    1020-920-720-520 nasip ise lg g3 yada htc m8
    Gsm:
    Avea

Aslinsa burdaki mantik buyuk ekran telefon isteyip parasi yetmeyenlere secenek sunmak... isin tek espirisi budur...:)samsung bunu galaxy mega ile yapti nokia'da 1320 ile...
    bu açıdan katılıyorum size benim anlatmak istediğim şudurki türkiyede ben de dahil olmak üzere binlerce arkadaşımız ne paralar verdik telefonlara 1 sene oldu 920 yi alalı daha halen ses tercihleri yok ses aç kapa yan tuşlar arızalandı adam gibi güncelleme alamadık kaç tane cihaz çıkardılar yok neymiş orta segment alt segment miş neyi savunuyoruz anlamadım gitti 820 yi 920 yi satıp yeni cihazları almak isteyen arkadaşlarımız var yazık değilmi verilen paralara, yeni cihaz alacak arkadaşlarımıza lafım yok bütcelerine göre tercih yaparlar. sen önce piyasada çıkardığın telefonlarına sahip çık..
    ---

tamam güzel bir inceleme yapmışsın ancak ekran büyüklüklerini hiç dikkat almıyorsun galiba biri 4 inç diğeri 6 inç pil ömrünü ciddi oranda etkiliyecegini düşünüyorum
    başka bir arkadaşla 1320 deki 5 mp lik kamera konusunda başlayan bi mevzu ben 5 mp lik kameranın bu cihaza yakışmadığını belirttim o bu cihazın orta segment için çıkarıldığını ve yeterli olduğunu söyledi, sonra batarya konusunda 520 nin yeterli olduğunu belirttim o kıyaslanamaz dedi bende o kıyaslamayı yaptım durum bu
    ---

sığdırılamaz değil sığdırılması mümkün değil diyorum. 3400mAh bir bataryanın kaplayacağı alanı lumia920'de açmak için içine başka hiç bir şey koymamak lazım.

Arkadaşla tartıştığınız konu sanırım bu bataryanın lumia1320'ye yetmeyeceği hususu. Mevcut teknolojide bu boyutlardaki cihazlara sığdırılan maksimum bataryalar bunlar.
    NOKIA n8 3.5 inç:1200 MAH
    LUMİA 920,720 vs 4.5 inç:2000 mah
    LG G2 5.2 inç 3000 mah
    1320, 1520 6.0 inç 3400 mah

bu mantıkla düşünülürse en azından 920 ye 2500- 2600 mah lı bi batarya olur kanaatindeyim​

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Zaten kablosuz şarj olayını anlamıyorum bana göre gereksiz zira nfc nin diğer özelliklerini etkilemiyorsa kaldırsınlar ha fişe takmışım ha fişi takılı birşeyin üzerine koymuşum

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Zaten kablosuz şarj olayını anlamıyorum bana göre gereksiz zira nfc nin diğer özelliklerini etkilemiyorsa kaldırsınlar ha fişe takmışım ha fişi takılı birşeyin üzerine koymuşum
Kullanmaya başlayınca hele bir de DC-50 ile kullanmaya başlayınca kıymetini anlarsın. :)

• Beğen
Tepkiler: ceza87
dücane

dücane

Üye

Kablosuz sarj özelligininden bundan sonra vazgecmek istemem acikcasi

• Beğen
Tepkiler: ceza87

dark_13

Üye
kesinlikle 1520

goktas19

goktas19

Üye
zor bir karşılaştırma. Öncelikle boyutun sorun olmayacağını belirtirsen diğer konularda gerekli açıklamaları yaparız.

bir kere Lumia 930 Lumia 1520 gibi bir şarj suresi vermeyecektir. Tabi Lumia 930 da son gelen bilgilere göre Lumia 1520'ddn baya bir ucuz olacak. Aradaki vazgeçeceğin özelliklere değer mi bence değer. Lumia 930'da batarya daha küçük,Glance screen ve sd kart desteği yok.
Hocam bu Glance Screen bir türlü getirilme ihtimali gündemdeydi, ne oldu o iş?

Serhan

Serhan

Üye
Cyan ile 930 a glance getirileceği söyleniyor ?

ErenMSC

Üye
Hiçbiri

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Cyan ile 930 a glance getirileceği söyleniyor ?

Bakarsın gelir telefon iyi ama ben hep canlı karar veriyorum son anda fikrim değişmiyor güncelleme ile bir çok şeyin yapıla bildiğine inanıyorum

• Beğen
Tepkiler: Serhan
ERsin YAvuz

ERsin YAvuz

Üye
ben 1520 aldım mutluyum amma buyuk msj yazması biraz sıkıntılı

Üst Alt