Laptopumu Yumrukladım

Sponsorlu Bağlantılar

Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
Laptopumu Yumrukladım
Arkadaşlar elimde vertel bilgisayar var ve tam bir enkaz. Bu bilgisayarın başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi.

İlk başta oyun oynarkem yataktan düştü kaldırıp oyuna devam ettim bir süre sonra mavi ekran verip kapandı, bazen bilgisayarı ters çevirince açılıyordu. Biz bunu garanti servisine yolladık adamlar anakartı değiştirmişler ama farklı bir modelle. Benimki h36 idi ama gelen h36 st idi. Yani adamlar bilgisayarımın modelini yükseltmişlerdi ve gelen modelde çift ekran kartı vardı ama güçlü ekran kartının çipseti arızalıydı. O şekil sağlam kartla kullanmaya devam ettim. Bu sefer hdd bozuldu, 150 tl verip 500gb lık toshiba aldım. sonra bozuk ekran kartını yaptırayım dedim adama 110 lira verip bilgisayarı verdim aldığımda ise hiçbirşey değişmemişti ve adamdan parayı geri alabilmek için 3-4 gün uğraştık ancak 50 lirayı verdi bu da benim zorda kaldığım zamanlar.

Ben bunu aldıktan sonra üzerinde bayağı uğraşmaya başladım bilgisayar çalışırken kaç kere fanını söktüm bunun yanında bir kaç kere dvd romunu söktüm ve bir sefer takarken bilgisayar kapandı birkaçkere düğmeye bastım açılmadı bir yumruk sallayınca açıldı.

Gene 2-3 gün önce oyun oynuyordum sinirim çıktı hdd in bulunduğu yere sert bir yumruk salladım ve 500 gb harddisk bozuldu şu an hala bilgisayarsızım ikinci el hard disk aratıyorum arkadaşıma bulunca doğrudan kardeşime vercem ben yeni bir tane alacam.

Bunun yanında bilgisayarın sol menteşesi kopuk lehim ile duruyor ve menteşesinin çevresindeki kapakta kırık yani anlayacağınız üzere ona bilgisayar demeye bin şahit gerek.

nokia_belle

nokia_belle

Üye
Bilgisayari fazla hirpalamaktan ismini bile degistirebilmissiniz, "Vertel bilgisayar"

Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
vestel farkı :aha:

nokia_belle

nokia_belle

Üye
Buzdolabindan artan fan'ı yada dvd playerdan artan dvd rom'u bile ekleyebilmis olabilirler,arcelik-vestel-beko tarzi hem beyaz esya satip arada camasir makinesinin uzerine laptop koyan firmalardan yani o tur atraksiyonlara bulasmamaniz daha iyi. Ama eger k.kartim yok senetlere alirim dediyseniz oyle sattiklarindan bazen kullanicilar ona,o yuzden sicak bakiyor. Aslinda su bir gercek buzdolabini kuran adamda gelip size laptop'un ilk kurulumunu yapiyor,yani nereye kadar saglikli olur ki? İsim vermiyeyim ama bir markanin sadece sirf saglamligi yuzunden,teknik desteginden sorun cekmem diye aldigim bir laptop oldu,sans eseri de sehir disinda bozulmustu,dedim bakiyim ne yapicaklar,aradim teknik destek araciyla bulundugum yere kadar gelip tamir etmisti. Yani diyecegim sudur ki,bazi urunleri alirken saglan bilinen firmalarin urunlerinden ve aldiginiz yerede dikkat ederek urunu almaniz lazim,yoksa ayni urunlerin 3-5 daha ucuzu tabi yolda birakabilcek bir urune denk geldiniz mi o an urunden soguyorsunuz

• Beğen
Tepkiler: Aligzl94
Silinen Üye 2480407

Silinen Üye 2480407

Kapalı Hesap
amaç :boxniye

Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
Buzdolabindan artan fan'ı yada dvd playerdan artan dvd rom'u bile ekleyebilmis olabilirler,arcelik-vestel-beko tarzi hem beyaz esya satip arada camasir makinesinin uzerine laptop koyan firmalardan yani o tur atraksiyonlara bulasmamaniz daha iyi. Ama eger k.kartim yok senetlere alirim dediyseniz oyle sattiklarindan bazen kullanicilar ona,o yuzden sicak bakiyor. Aslinda su bir gercek buzdolabini kuran adamda gelip size laptop'un ilk kurulumunu yapiyor,yani nereye kadar saglikli olur ki? İsim vermiyeyim ama bir markanin sadece sirf saglamligi yuzunden,teknik desteginden sorun cekmem diye aldigim bir laptop oldu,sans eseri de sehir disinda bozulmustu,dedim bakiyim ne yapicaklar,aradim teknik destek araciyla bulundugum yere kadar gelip tamir etmisti. Yani diyecegim sudur ki,bazi urunleri alirken saglan bilinen firmalarin urunlerinden ve aldiginiz yerede dikkat ederek urunu almaniz lazim,yoksa ayni urunlerin 3-5 daha ucuzu tabi yolda birakabilcek bir urune denk geldiniz mi o an urunden soguyorsunuz

Evet haklısın. Bizde kredi kartı yoktu satıcı da bizim köydendi sadece vestel markalı ürünler satıyordu. Babama senet ile ürün verbileceğini söyledi bu şekilde senet ile taksit yapıp aldık.
Evet öyleki üfladiği havayla bir odayı ısıtabilirim. Adamlar çok teknolojik bilgisayarın içine soba entegre etmişler :D

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2480407
Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
bende bilgisayar hikayemi anlatayım. Benim şu anda kullandığım bilgisayar da vestel marka. 2007 yılında almıştık. Aldığımızda birkaç ay düzgün çalışıyordu sonra düğmesine bastigimda ötüyordu. Tabi ben o zamanlar hiçbirşey bilmediğim için hemen servise verdik format attılar düzeldi. Sonra tekrar aynı şeyi yapmaya başladı. Ben biraz bilgi sahibi olmuştum rami çıkarıp takınca düzeliyordu. 2 veya 3 sene geçti ram bozuldu. 70 liraya 1 gb ram almıştık. Sonra düzenli çalışmaya devam etti. Yaklaşık 5 ay önce anakartım bozuldu 60 liraya 2. El anakart aldım. 6 yıllık anakartı rafa kaldırdım öylece duruyor. Yeni anakartı aldıktan 3 hafta sonra hard disk bozuldu ve 35 liraya 2. El hard disk aldım. Şu anda sağlam çalışıyor yaza kadar idare etsin emekli olacak :)

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Soba entegre etmişler :ehe

Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
bende bilgisayar hikayemi anlatayım. Benim şu anda kullandığım bilgisayar da vestel marka. 2007 yılında almıştık. Aldığımızda birkaç ay düzgün çalışıyordu sonra düğmesine bastigimda ötüyordu. Tabi ben o zamanlar hiçbirşey bilmediğim için hemen servise verdik format attılar düzeldi. Sonra tekrar aynı şeyi yapmaya başladı. Ben biraz bilgi sahibi olmuştum rami çıkarıp takınca düzeliyordu. 2 veya 3 sene geçti ram bozuldu. 70 liraya 1 gb ram almıştık. Sonra düzenli çalışmaya devam etti. Yaklaşık 5 ay önce anakartım bozuldu 60 liraya 2. El anakart aldım. 6 yıllık anakartı rafa kaldırdım öylece duruyor. Yeni anakartı aldıktan 3 hafta sonra hard disk bozuldu ve 35 liraya 2. El hard disk aldım. Şu anda sağlam çalışıyor yaza kadar idare etsin emekli olacak :)
Seninki de çekmiş ama benimki kadar değil. Benimki şu an 3. harddiski ve ek ram i bekliyor. Ekran kartı zaten gidik onboard ile idare ediyorum. Telefonun kamerası da bozuk başka telefon bulabilirsem dış görünüşünü de yollarım

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
Seninki de çekmiş ama benimki kadar değil. Benimki şu an 3. harddiski ve ek ram i bekliyor. Ekran kartı zaten gidik onboard ile idare ediyorum. Telefonun kamerası da bozuk başka telefon bulabilirsem dış görünüşünü de yollarım
Benim hiç ekran kartım olmadı hep onboard kullandım :D

Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
Benim hiç ekran kartım olmadı hep onboard kullandım :D
He demek ki eskilerde olmuyormuş. Servis anakartı değiştirmeden önce gene tek ti ama onboard mıydı bilmiyorum. Gene sen bilgisayarını zorlamamışsın demek ki. Ben telefonumada aynı badireleri atlattırdım
Aldığın harddisk kaç gb

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
He demek ki eskilerde olmuyormuş. Servis anakartı değiştirmeden önce gene tek ti ama onboard mıydı bilmiyorum. Gene sen bilgisayarını zorlamamışsın demek ki. Ben telefonumada aynı badireleri atlattırdım
Aldığın harddisk kaç gb
160 gb dı

ismail

ismail

Üye
masaüstüler sıkıntı mı çıkarıyo böyle hep :hmmm

ismail

ismail

Üye
batubowerinkide mi laptop :)

abandonware

abandonware

Üye
Bu yazıyı okuduktan sonra profil resminin altındaki telefon kısmını görünce gülesim geldi: "nokia c5-06 şu an bozuk"

sağlam bir eşyan yokmu kardeşim :D

Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
Bu yazıyı okuduktan sonra profil resminin altındaki telefon kısmını görünce gülesim geldi: "nokia c5-06 şu an bozuk"

sağlam bir eşyan yokmu kardeşim :D
He iyi hatırlattın yapmıştım telefonu düzelteyim :D . Bunu da soba fırınına atarak düzelttim ama kamerayı bozdum :)Sağlam bişeyin yok mu sorusunuda soran sadece sen değilsin. Kablosuz mausum var o da arka taraftan açılıp duruyor oda arkadaşımda bu üçünü sayıp lan sağlam bişeyin yok mu diye söylenip duruyor. Aslında herşeyimin bozuk olmasının en büyük nedeni elektronikçi olmam ikinci nedeni ise biraz sinirli olmam

• Beğen
Tepkiler: abandonware

Üst Alt