Yardım Lenovo y560 Onarım mı Yeni Dizüstü mü?

Sponsorlu Bağlantılar

cgokhans

cgokhans

Üye
    Konu Sahibi
Lenovo y560 Onarım mı Yeni Dizüstü mü?
Arkadaşlar geçen yaz Lenovo y560 ım en son normal bir şekilde kapandıktan sonra bir daha bilgisayarı açmaya kalktığımda ışıklar yanıyordu fan falan çalışıyordu ama ekrana görüntü gelmiyordu. Hızlı yapılsın diye önerilen bir bilgisayarcıya verdim (önerilmeseydi ne olurdu bilmiyorum) bilgisayarı. adam yurt dışından parça getirilecek diye 1 ay oyaladı. üstüne dükkanı taşıma muhabbetine 5 ay daha oyaladı. Nasıl sabrettin derseniz bu işin altında bir iş var deyip sorumluluğu kabul etmez geri almayayım dedim. hemde nede olsa kpss var bu sene pc vaktimi yer acelesi yok dedim. Neyse baktım yapmıyor aldım bundan başkasına verdim İzmir'den bir firmaya vermiş orasıda tamam ekran kartını yapmış ama o kadar çok ana kart ile oynamış ki anakartı bozmuş demişler. Sıfırı bin tl gibi bir ücret ikinci elde elde yok dediler. İlk verdiğimiz yere durumu anlattık ben demiştim onlar açarken bozmuştur anakartı deyip sorumluluğu almadı korktuğum gibi. Bir kaç aya 1 senesini dolduracak bozuk halde duruşu. Ürünün başından geçen bunlar.

Şimdi yetkili servis ya da başka bir servis 1000 tl gibi bir ücrete yeni anakart takıyor tabi başka sorunda çıkmadıysa. Arkadaşın birisi de indirimde olan şu asus u önerdi (İndirimde 1304 tl)

Bu asusu alsam tasarım olarak y560 ın yakınından geçemiyor. Ama y560 yaptırsam sadece anakartı iki yıl garantili olur. kronik menteşesi tekrar hortlar mı? ekran kartını adam yaptı ama artık güvenim kalmadı oyun oynarken bozulur mu endişeleri var. Elimden geçen asuslar bu güne kadar performans olarak hoşuma gitmedi. Tamam oyunları açıyorlar falan ama serilikte sınıfta kaldı gibime geliyor. Üzerinde işletim sistemi geldiğinden midir bilmiyorum (bu sitede açıklamada okumuştum recoveryler yavaş kalıyor diye) çünkü lenovoma kendim format atmıştım ayrıca. Asus'un bu modelinin şu anda adam gibi bir incelemesi yok. Fiyatının o civarda olması acaba bir sorun mu var ki diye aklımdan geçirtiyor. Bir yandan da indirim bitmeden almak gerek diye geçiyor içimden. Donanım karşılaştırmasında lenovo i7 740QM (1.73GHz) idi bu i5 4200u 1,6 ghz lenovo ati mobility hd radeon 5730 (128 bit) ekran kartı idi bu asus nvidia 840m. Sanırım bu asus bir kaç yıllık oyunları götürür. Ondan sonra masaüstü alırım zaten oyun için. Ramlar hdd ler aynı. Sizinde fikirlerinizi alabilir miyim? (Yeni pc alırsam garanti bozulmaz ise y560'ın 2gb lık rami asus a aktartırım hdd sinide taşınabilir bellek yaptırırım. gerisi çöp olur :( )
 


messevim

messevim

Üye
O kadar paraya onarmak değmez diye düşünüyorum. Ben olsam yenisini alırdım.
 
  • Beğen
Tepkiler: cgokhans
cgokhans

cgokhans

Üye
    Konu Sahibi
Asus X550LN-XO069D aldım bu konuya kilit çakabiliriz :-)
 
cgokhans

cgokhans

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim :-)
 
ByKatre

ByKatre

Üye
Bu Arada Hayırlı Olsun YErinde Bir Tercih Olmuş :D
 
  • Beğen
Tepkiler: cgokhans
cgokhans

cgokhans

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim bir de sistemi kurabilse idik :D
 
  • Beğen
Tepkiler: ByKatre
cgokhans

cgokhans

Üye
    Konu Sahibi
çabuk halledip alan sınavına çalışmam lazım ama :(
 
  • Beğen
Tepkiler: ByKatre
cgokhans

cgokhans

Üye
    Konu Sahibi
birde benim pcnin sağ tarafından bir ses geliyor hard diskten galiba. benim eski pcde de vardı bu sıkıntı kurtulamadım gitti.

Birde bu güncelleştirmeyi niye yapmıyor şu anda. Telefon ile etkinleştirme yaptım
 
  • Beğen
Tepkiler: ByKatre


Üst Alt