ben uygulama ve kişisel verilerimi aktarabilmek için güncellemenin gelmesini bekledim ama gelmedi
gittim Windows 10 pro x64 tur (önemli uyarı önceden yüklü olan windows 8.1 ve 7 deki sürüm ve dili lazım yani tur yüklü 8.1 e ing 10 kurunca dosyaları ve uygulamaları aktarma seçeneği pasif oluyor)
indirip Yüksel seçeneğine tıklayın yaklaşık 30 dk sonra windows 10 da 8.1 den kaldığınız yerden devam edebilirsiniz (tek nvidanın sürüüsü hata vardi onuda aygıt yöneticisinden güncelleştir dedim daha sonra nvidia denetim masasından ekran çözünürlüğünü ayarlayıp (1440x900p yanlızca denetim nvid,a masasından ayarlanabiliyor) devam ettim
bluetooth üzerinden bağladığım gamepadi bile tekrar tekrar pair etmeden bağlandı (buna çok şaşırdım)
disk temizle dedim ve her tiki işaretledim. Bana şöyle bi soru geldi. "Eğer önceki windows sürümü silerseniz geri dönüş yapamazsınız" diye ben de bi daha 8.1 dönmeyeceğim için gittim sildim. Yükselmden önce 30 gb boş olan C sürücüm 53 gb boş hale geldi ve hiç bi dosya da kaybetmedim yani boş yere hafızanızda yer kaplayan 8.1 dosyaları olabilir geri 8.1 dönmeyecekler silerse min 10 gb daha yer açailirler