Haber İthal Telefonlara Zam

Sponsorlu Bağlantılar

lazye

lazye

Üye

IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye
  • Beğen
Tepkiler: xmustx
xmustx

xmustx

Üye
Adamlar haklı.Vestel bahanesiyle önce 2 kat kazandığı sektörden daha fazlasını kazanmak istiyor.Nasılsa tüketici yine ithal telefon alacak.Zaten bunun amacı yerli malı satmak olsa diğer arkadaşlarımın da söylediği gibi yerli üreticiye imkan sağlansın.Bize daha iyi cihazlar parçaları ve servisleri sağlansa neden yabancı cihazlar alalım ki ? kınıyorum iş ticari değil siyasi !

• Beğen
Tepkiler: H.TOGAN
ıRagnaRı

ıRagnaRı

Üye
zama zam zamlara zam

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Bnde bundan sonra türkiyeden bişey almam zaten gider alamnyadan alir burda kayit yaptiririm çok zor bisey degil :)
Herkes senin gibi yaparsa ne ihracat olur ne de ithal mallar satılır :ehe

lazye

lazye

Üye
Herkes senin gibi yaparsa ne ihracat olur ne de ithal mallar satılır :ehe
Parasiz kalsinlarda akillari baslarina gelsin bu kadar vergi alinmaz bu kadar olmaz yani ülkemiz markalarından alalim diye diğer firmalarandan vergi alamazsin yok oyle bi dava eger onlar yaptilarda biz mi almadik neymiş aynisi bizim ülkemizde yapiliyormuş yapilsa bizde enayi degiliz baska firmalardan aliyoruz bizdeki teknoloji adamlarin yanindan bile gecemez ne yazikki

• Beğen
Tepkiler: 0MG90 ve B.A.R.O.N
ByKatre

ByKatre

Üye
harbi bu konuda vestel e çok kızgınım baktım venüs e gerçekten ve gerçekten MAL gibi ya. Ya yurt dışı ürün kullanın telefon alacak olsam yurt dışı tercih ederim kesinlikle.

• Beğen
Tepkiler: lazye
IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye
Bir de 100% türk mali olsalar. Çinde ki aletleri general mobile vestel casper etiketi vurup satiyolar :ehe

• Beğen
Tepkiler: alperen262014 ve B.A.R.O.N
ByKatre

ByKatre

Üye
olsalar bile böyle saçma bir şey olamaz ya yerli ürünsen indir fiyatı veya yarışabilecek denk ürün yap çık piyasaya zorlamakla olacak iş değil.

• Beğen
Tepkiler: alperen262014 ve B.A.R.O.N
oznkrts

oznkrts

Üye
İ
Parasiz kalsinlarda akillari baslarina gelsin bu kadar vergi alinmaz bu kadar olmaz yani ülkemiz markalarından alalim diye diğer firmalarandan vergi alamazsin yok oyle bi dava eger onlar yaptilarda biz mi almadik neymiş aynisi bizim ülkemizde yapiliyormuş yapilsa bizde enayi degiliz baska firmalardan aliyoruz bizdeki teknoloji adamlarin yanindan bile gecemez ne yazikki

Kesinlikle Katılıyorum ben zaten pahalı şeyleri yurt dışından alıyordum bunlar adamı nereden soyacaklarını şaşırdılar Allah bilir önce ithal ürün vergisini geçirim fiyatı yüksek göstererek diger vergilerin oranınıda yükseltirler

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Gerçekten merak ettim 900 tl'lik Vestel Venüs X'e baktım. 720p çözünürlük var yanına Snapdragon 400 koymuşlar overclocklu da değil direk 1.2 ghzlik sürümü. 1 gb da ram koymuşlar. Kamera zaten çöptür 13 mp yazıyo da 33 mp de olsa gene çöp. Ön kamera da 2 mp'miş tek olumlu yanı gerçekten 2 mp ise tabi, şimdi soruyorum kim bu telefonu 900 tl verip alır ki ? Vestel bizi mal mı sanıyor ? İki gramlık beyinleriyle iktidar yalakası bu firma telefonlarının çok mu satıcağını sanıyor bu fiyatlarla? Venus alana kadar gider 600 küsür tllerde Android 5.0 alacak olan Motorola Moto G'yi alırım be. 900 tl fiyatında ne telefonlar var Vestel'e sıra gelene kadar. Dün Xperia SP gördüm 620 tl Bimeks'te ki Adreno 320 GPU gibi güçlü bir GPU'su falan var Venus'ün GPU'sundan üstün baya. Uzun lafın kısası telefondan anlayan adam ya da şu sitede bile 3-4 ay takılmış bir adam kafası basıyosa Vestel Venüs modellerinden hiçbirini almaz. Çin malı telefonları alıyorlar marka bastır Türk malı de. Tasarımı hangi Türk çizmiş? Yazılım arayüzünü hangi Türk tasarlamış? Hikaye bunlar Türk malı destek verin diye demogoji yapmasınlar. Devlet de halkı soyacak yer arıyor yeminlen fırsat doğdu devletin umrunda değil yerli malı. Çünkü biliyolar ki 100-200 tl daha fazla verir bu halk kopardıkları da kar kalıcak yanlarına vergi adı altında yaptıkları soygunla. Haram zıkkım olsun verdiğim vergilerin her kuruşu.

• Beğen
Tepkiler: H.TOGAN ve lazye
H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
bakıyorumda yorum yapan arkadaşlar hep vestel firmasına giydirmiş ; vestel ticari bir şirketttir ve bu tip istekleri olabilir . Peki sayın hükümet yetkilileri neden böyle bir istek karşısında bu teklife balıklama atlar onu bir düşünmek lazım! nedenini şöyle özetleyim : tv lerde göründüğü gibi ülkenin ekonomik durumu iyi değil ,piyasalar resmen kan ağlıyor ve canlı para akışı çok kötü durumda. devlette bunun farkında bir yerlerden para bulması lazım e üretmeyen bir toplumda olduğumuz için sağolsun devletimiz vergiye abanıyor..zorlu (veste firması)holdingin hükümete yakınlığıyla bilinen bir kurum olduğunu bilmeyende yoktur sanırım , yani birazda danışıklı dövüş vestelin bu isteği ve devletimizin sırtımızdan kırbaç ı eksit etmemesi..

0MG90

0MG90

Üye
Ya bi gidin Allah aşkına. Hiçbir şekilde haklı tarafı yok o firmanın. 1000 liralık telefona biz zaten 1900 lira veriyoruz + yine vergi geliyor. Türkiye zengin bir ülke değil, olsa zaten kendimiz üretip vergi istemeyiz milletten.

H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
Ya bi gidin Allah aşkına. Hiçbir şekilde haklı tarafı yok o firmanın. 1000 liralık telefona biz zaten 1900 lira veriyoruz + yine vergi geliyor. Türkiye zengin bir ülke değil, olsa zaten kendimiz üretip vergi istemeyiz milletten.
Galibi bu yazıyı bana yazdınız , ben vesteli savunmuyorum ; hükümetin, vestelin bu isteğine (yeni gelen ithal cep telefonu vergisi) balıklama dalmasını eleştiriyorum :oke:

vaterfa

vaterfa

Üye
gecen sene taksitler kaldirildi, bu sene ekstra vergi geldi, seneye de ithal telefon sokmak yasaklanir rahatlariz

• Beğen
Tepkiler: turancen, Nextman, B.A.R.O.N ve 1 kişi daha
0MG90

0MG90

Üye
Galibi bu yazıyı bana yazdınız , ben vesteli savunmuyorum ; hükümetin, vestelin bu isteğine (yeni gelen ithal cep telefonu vergisi) balıklama dalmasını eleştiriyorum :oke:
Ekonomik durumun iyi olmadığını neye göre yazdınız?

H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
Ekonomik durumun iyi olmadığını neye göre yazdınız?
Piyasalarda paranın akışının durmasına göre yazdım. Ve her geçen gün benim ve çevremdeki insanların yaşam standarımızın nasıl düştüğünü gördüğümden yazdım..

• Beğen
Tepkiler: Nextman
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Bu konuda çeşitli görüşler olabilir. Lakin siyasi usluba girecek yorum yapmamaya özen gösterelim. Bir gerçek varki ihtiyacı olan da alıyor olmayan da . Hani Cem Yılmaz'ın gösterisinde dediği gibi ;
Simitçi de bile iki telefon var, biri iş için diğer susam borsası için. Tabi şimdi bazı zihniyetler çıkar simitçi de insan der. Elbette İnsan ancak çok tüketen bir toplumuz, ve bu tüketimi yanlış yerlere yapıyoruz. Bunu vergiler ile engellemek ise yangına benzin dökmekten başka bir işe yaramayacaktır.

Saygılarımla.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 737108, xmustx, vaterfa ve 1 kişi daha
xmustx

xmustx

Üye

Son cümle herşeye yetiyo aslında

• Beğen
Tepkiler: MaxipmaN

MaxipmaN

Üye
Ucuza vestel tv alacaktım iyi 50 koyup lg almısım

• Beğen
Tepkiler: lazye
Takipçi Satın Al

Üst Alt