İOS 4.2.1 UNTETHERED JAİLBREAK GREENPOSİON (resimli anlatım)

Sponsorlu Bağlantılar

allaturcha

Üye
Arkadaşlar merhaba;
Bende custom 4.2.1 e geçmeye karar verdim ama;
özellikle bu custom 4.2.1 in pil süresi, 4.1 ve 4.0.1 den kesin olarak dahamı iyi?
telefonu kasıyormu hız olarak?
birde beğenmessem, asla orjinal firmware e dönemem mi ? mutlaka custom ile mi downgrade yapmam lazım ?

cihaz: 3GS -3.1.2(7D11) JB-unlock-tethered (new bootrom, modem firmware: 05.11.07) kullanıyorum.
Cydia' da "SHSH: iOS 3.1.2, 3.1.3, 4.0, 4.0.1, 4.0.2, 4.1, 4.2.1+" yazıyor.

Kararsızım; orj.4.0.1, 4.1 ve custom4.2.1 arasında kaldım.

maktama

maktama

Üye
Arkadaşlar merhaba;
Bende custom 4.2.1 e geçmeye karar verdim ama;
özellikle bu custom 4.2.1 in pil süresi, 4.1 ve 4.0.1 den kesin olarak dahamı iyi?
telefonu kasıyormu hız olarak?
birde beğenmessem, asla orjinal firmware e dönemem mi ? mutlaka custom ile mi downgrade yapmam lazım ?

cihaz: 3GS -3.1.2(7D11) JB-unlock-tethered (new bootrom, modem firmware: 05.11.07) kullanıyorum.
Cydia' da "SHSH: iOS 3.1.2, 3.1.3, 4.0, 4.0.1, 4.0.2, 4.1, 4.2.1+" yazıyor.

Kararsızım; orj.4.0.1, 4.1 ve custom4.2.1 arasında kaldım.
Cydiadan shsh kaydınızı almışsınız, güzel. Custom 4.2.1 öneririrm, basebandinizi yükseltmeyen bir custom fw yükleyin ki sonradan unlock için(telefonunuz yurt dışı sanırım) sorununuz olmasın.

allaturcha

Üye
4.2.1 in baseband yükseltmeyen custom' ı varmış:

o sayfada: "iPhone 3G Baseband Preservation Mode" diye bi başlık var. yanılmıyorum dimi? onu yükleyeceğim?

beğenmezsem orjinal 4.0.1 e dönebilirmiyim?

maktama

maktama

Üye
4.2.1 in baseband yükseltmeyen custom' ı varmış:

o sayfada: "iPhone 3G Baseband Preservation Mode" diye bi başlık var. yanılmıyorum dimi? onu yükleyeceğim?

beğenmezsem orjinal 4.0.1 e dönebilirmiyim?

verdiğiniz bilgilere göre 3.1.2 versiyonunuza bile geridönebilirsiniz. shsh kaydınızı almışsınız çünkü.
verdiğiniz link yerine şurayı inceleyin:http://www.maxicep.com/iphone-deste...-jailbreak-yapmak-resimli-anlatim-461457.html
yanlız verdiğim linkteki snowbreeze 2.2 versiyonu yerine burdaki 2.2.1 versiyonunu kullanın:

Ayrıca niye beğenmiyesiniz ki, daha yeni ve daha güncel bir fw'dir 4.2.1. Geri dönmek istemeyeceğinize eminim.
Ancak snırım bu işlerle alakalı çok bir bilginiz/tecrübeniz yok, çok okuyun, iyi bilgilenin, sonra başınız ağrımasın(özellikle basebandinizi yükseltmemeye özen gösterin, gerçi shssh kaydınız var cydiada ama dikkatli olun yine de:oke:)

atakan81

Üye
Ya arkadaşlar saat kaç oldu ben bir türlü yapamadım bu programla denileni yapıyorum telefon kapanıyor home tuşuna basılı iken bir daha da açılmıyor o resimdeki gibi jelibrek gelmiyor bende iphone 3g var neden oluyor arkadaşlar bilmediğimiz bir püf noktasımı var.

maktama

maktama

Üye
Ya arkadaşlar saat kaç oldu ben bir türlü yapamadım bu programla denileni yapıyorum telefon kapanıyor home tuşuna basılı iken bir daha da açılmıyor o resimdeki gibi jelibrek gelmiyor bende iphone 3g var neden oluyor arkadaşlar bilmediğimiz bir püf noktasımı var.
Telefon stndart şekilde açılmaz zaten,açılacak ama açıldığını anlamazsınız, siyah bir ekrandır dfu mod çünkü. ama doğru yaparsanız zaten bilgisayarda sürücü yüklenme bildirimleri çıkıyor.

atakan81

Üye
Telefon stndart şekilde açılmaz zaten,açılacak ama açıldığını anlamazsınız, siyah bir ekrandır dfu mod çünkü. ama doğru yaparsanız zaten bilgisayarda sürücü yüklenme bildirimleri çıkıyor.

Ya bende siyah ekran da kalıyor bilgisayardan herhangi sürücü yükleme bildirimi falan çıkmıyor. Hatta telefonu açmak için baya bir uğraşıyorum siyah ekranda kalıyor.

kgskgs

Üye
Hocam jb yaptım cydiada geldi ekrana, fakat itunes'ten program yükleyemiyorum. Cydia'dan yükleme yapıyorum. Siteden birkaç program indirdim yüklüyor gösteriyor fakat son noktada hata veriyor. İtunes'ten nasıl yükleme yaparım. Yardımlarınızı bekliyorum...

maktama

maktama

Üye
Hocam jb yaptım cydiada geldi ekrana, fakat itunes'ten program yükleyemiyorum. Cydia'dan yükleme yapıyorum. Siteden birkaç program indirdim yüklüyor gösteriyor fakat son noktada hata veriyor. İtunes'ten nasıl yükleme yaparım. Yardımlarınızı bekliyorum...
ilk önce appsync yüklemelisiniz cydiadan burdan indirdiğiniz programları yüklemek için. ilk önce sinfuliphonerepo.com kaynağını ve cydia.hackulo.us kaynaklarını yükleyin. KAynak yükleme olayını bilmiyorsanız internette ya da bu forumda bulursunuz. Bu kaynakları ekledikten sonra appsync 4.2.1 versiyonunu yükleyin sinfuldan ya da hackulo ksynağından(cydia içinden) sonra buran indirdiğiniz dosyaları itunes ile telefona atabilirsiniz.
Tavsiyem hackulo.us kaynağından installous indirmenizdir. O pragramdan istediğniz cra.ckli uygulamayı bulup indirip kurabilirisniz. Bir nevii appstore'un crac.kli olanı.

kgskgs

Üye
Teşekkürler, tamamdır...

maldelen

maldelen

Üye
hakan hocam daha öncede bi arkadas yazmIs ama msn adresi vermissin bende aynI sorunu yasadIm ve sana sormadan msninide ekLedim,
sorun suki bende iphone konusunda biLgisizim söyLedigin sekiLde programI acIyorum saniye saniye komutLara uyuyorum ama devamLI try again diyo
teLefonu dfu moda aLdIm yine netten okudugum kadarIyLa bu sekiLde bagLI neyi yanLIs yapIyorum?

--------------- Ekleme ---------------

yazmayI unutmusum greenposionda soL aLtta jaiLbreak yazmIyo waiting for dfu yazIyo sanIrIm esas sorun bu

maktama

maktama

Üye
hakan hocam daha öncede bi arkadas yazmIs ama msn adresi vermissin bende aynI sorunu yasadIm ve sana sormadan msninide ekLedim,
sorun suki bende iphone konusunda biLgisizim söyLedigin sekiLde programI acIyorum saniye saniye komutLara uyuyorum ama devamLI try again diyo
teLefonu dfu moda aLdIm yine netten okudugum kadarIyLa bu sekiLde bagLI neyi yanLIs yapIyorum?

yazmayI unutmusum greenposionda soL aLtta jaiLbreak yazmIyo waiting for dfu yazIyo sanIrIm esas sorun bu
dfu moda sokamıyorsunuz demek ki... dfu moda sokmak için olan zamanlamaları doğru yapın.

maldelen

maldelen

Üye
6787809 kere denedim saniyesi saniyesine basIyorum farkLI pc Lerde de denedim
iki tusa aynI anda basarken birden ekran parLIyor speakerLardan 2 defa sesde geLiyo ama jaiLbreak yazIsI geLmiyor.. neyi yanLIs yapIyorum biLmiyorum :S

maktama

maktama

Üye
6787809 kere denedim saniyesi saniyesine basIyorum farkLI pc Lerde de denedim
iki tusa aynI anda basarken birden ekran parLIyor speakerLardan 2 defa sesde geLiyo ama jaiLbreak yazIsI geLmiyor.. neyi yanLIs yapIyorum biLmiyorum :S
yanlış yaptığınız sürece ne kadar denerseniz deneyin farketmez. 1 kere doğru yapın sadece yeterli:) Tavsiye,saniyesi saniyesine basmayın, 1- 1buçuk sn kadar süreleri uzatın.
dfu modun bilgisayarla alakası yoktur, bilgisayara bağlamadan da aynı zamanlamaları uygulayarak dfu moda alabilirsiniz, ama dfu mod siyah bir ekrandır sadece, telefondan bunu anlamanız zordur. Bilgisayar sizin işinizi kolaylaştırmak içindir sadece, zamanlamalara rahat uymanızı sağlar. Onun için başka bilgisayarda denemeniz birşey kazandırmaz. Doğru yaptığınızda bilgisayarda dfu mod için sürücü yüklemesini görürsünüz zaten.

maldelen

maldelen

Üye
uzun uğraşLar sonucu jaiLbreak i yaptIm ama simdi yine 2 probLemim var birincisi teLefon inanILmaz yavaşLadI hatta takILIyor, ikincisi teLefonu aLdIgImda menu dugmesine 2 kez bastIgImda caLIsan programLarI gorebiLiyodum su an bunu kuLLanamIyorum onun icin programLarI kapatamIyorum bu konuLarda ne yapabiLirim?

muLtifLow yukLedim caLIsmasI icinde menu tusuna 2 kere basmayI sectim ama haLa bi degisikLik yok

maktama

maktama

Üye
uzun uğraşLar sonucu jaiLbreak i yaptIm ama simdi yine 2 probLemim var birincisi teLefon inanILmaz yavaşLadI hatta takILIyor, ikincisi teLefonu aLdIgImda menu dugmesine 2 kez bastIgImda caLIsan programLarI gorebiLiyodum su an bunu kuLLanamIyorum onun icin programLarI kapatamIyorum bu konuLarda ne yapabiLirim?

muLtifLow yukLedim caLIsmasI icinde menu tusuna 2 kere basmayI sectim ama haLa bi degisikLik yok
tekrar restore edip tekrar jailbreak yapın. green poison'u ilk mesajda da linki verildiği üzere dan indirin, ilk mesajın sonunda eklenti olarak verilen bir eski sürümü(rc5). O da çalışıyor ama yenisi(rc6) herzaman iyidir.
Ben greenpoison rc5 versiyonu ile 3 adet yurtiçi 3Gs'e jb yaptım, yavaşlama ya da takılma kesinlikle yok. Cydiadan gerekli gördüğüm 10 kadar eklenti ve installaoustan kurduğum 3 navigasyon ve extra birkaç proagram-oyun da cabası. Sorunsuz...

Multiflow hakkında bir bilgim yok. menu(home) tuşuna bastığınızda ortaya çalışan programlar değil çalıştırabileceğiniz programlar çıkıyordu sanırım. Nasıl düzeltilebileceğini bilmiyorum. Ama arkada çalışan programları kapatmaksa amacınız cydiadan SBSettings yükleyin, hem işinizi çok çok kolaylaştırıcak kısayollar kazanırsınız hem de arkada çalılan programları görüp kapatma özelliğini kullanabilirsiniz(belki de bunları biliyorsunuz, ama ben hatırlatayım dedim).:oke:

maldelen

maldelen

Üye
maktama hocem önceLikLe tesekkurLer bi senden yanIt aLabiLiyorum, sb settings i yujLedim ama menuLerde caLIsan uyguLamaLarI buLamadIm bide sadece kapatmak degiL caLIsan uyguLamaLar arasInda geciste yapmak istiyorum. 4.2.1 in kendine ait bi özeLLigi diye biLiyodum muLtitasking i kuLLanmayI ama beceremedim bi turLu. bide safe mode a geciyo cihaz ve restart istiyo, ya ben ya cihaz probLemLi anLamadIm

maktama

maktama

Üye
maktama hocem önceLikLe tesekkurLer bi senden yanIt aLabiLiyorum, sb settings i yujLedim ama menuLerde caLIsan uyguLamaLarI buLamadIm bide sadece kapatmak degiL caLIsan uyguLamaLar arasInda geciste yapmak istiyorum. 4.2.1 in kendine ait bi özeLLigi diye biLiyodum muLtitasking i kuLLanmayI ama beceremedim bi turLu. bide safe mode a geciyo cihaz ve restart istiyo, ya ben ya cihaz probLemLi anLamadIm
4.2.1 fw'in multitaskng özelliğini genelde kapatmak isterler kullananlar(çok detayını bilemesem de sorun çıkarabiliyor sanırım, 3Gs değil de 3G kullandığım için ve 3Glerde de multitasking olmadığı --olsa da ben kullanmadığım için-- bir şey diyemeyeceğim).
Sbsettingsi kurduğunuzda elinizi ekranın en yukarısında saatin ve çekim gücünün olduğu şerite(notification bar) soldan sağa sürttüğünüzde sbsettings ortaya çıkar, orda process kısmından çalışan uygulamaları görebilirsiniz. more kısmına gelip sb settings ayarlarını yapabilir, yine more kısmındaki system settingsten pil yüzdesi görünümü, kablosuz ve gsm çekim sayısallaştırması gibi seçenekler seçebilirsiniz(aktifleştirdiğinizde kablosuz ya da gsm çekim gücü ikonuna dokunduğunuzda normal ikon ile sayısal ifade arası geçiş yapar, -35 <>-85 arası uygun çekim olur -85<>-95 arası sorunlar çıkıcaktır hem gsm için hem kablosuz için, -113 çekmiyor demektir.)Yine aynı yerden sbsettings temasını değiştirebilirsiniz.
Eğer safe moda geçiyorsa cydiadan son yüklediğiniz ne varsa kaldırın ve her bir program kaldırdığınızda "telefon safemoda geçiyormu artık" diye bakın".. Büyük ihtimal 4.2.1 ile uyumu olmayan bir bileşen yüklemişsinizdir.

lacivert76

Üye
Hocam emeğine sağlık,
İphone 4 4.2.1 versiyonum var.
Anlattığın gibi kurulumu okadar kolaymışki hatta anlattığından dahada kolaymış
teşekkür ederim eline kollarına sağlık.
Laga luga yapanlara kapak olsun. Açıp açıp bu teşekkürleri okusunlar

memoli36

memoli36

Üye
arkadasim cok tesekkurler o kadar redsnow ile denedim yapamadim senin verdiginle sorunsuz bir sekilde yaptim iphone 3gs 4.2.1 baseband 05.15.04 fransa

Üst Alt