İOS 4.2.1 UNTETHERED JAİLBREAK GREENPOSİON (resimli anlatım)

Sponsorlu Bağlantılar

hakankurban

hakankurban

Üye
    Konu Sahibi
kardeşim linkle olmaz bu iş profosyonel değilsen basebandı yükseltirsin kendin deneme yada iyice öğren sonra yap..

MrDMrC

MrDMrC

Üye
merhabalar ben bu işlemi deniyorum olmuyor cihaza sıfır 4.2.1 yükledim ve yeni kullanıcı yaptım temiz başlasın diye yanlız işlemleri yaparken 3. sıraya gelince hiç hareket yok ekran siyahlaştıktan sonra bir daha hareket etmiyor ve işlem başarısız olunca power+home yapmadıkça telefonumuda açmıyor cihazım 16gb 3G basebandı 05.15.04 türkiyede ilk 16gb çıktığında almıştım unlock derdi yok ama bu greenpois0n olmuyor bir türlü saniyeleride tutturuyorum ama nedenini anlamadım ilk önce 3G olduğu için sandım ama 3G olup yapanlar var acaba baseband'dan dolayı olabilirmi ??

maktama

maktama

Üye
önce cihazların shsh kaydını al.geri dönüşüm mümkün olsun.. besebandı yükselsede sorun olmaz yurt içi cihaz fakat bazı operatörler kendisi sim kilit koyduruyor yani sadece kendi sim kilidi açık oluyor..umbrella ile işlemlerini yapabilirsin sıkıntı olmaz basebandı yükselse de yurt içi sıkıntı yok..
Sağol Hakan, shsh ile uğraşmak istemedi canım, bir 3GS'e burda anlatıldığı şekilde uyguladım başarılı oldum. Diğeri için zamanım olmadı, onu da bugün içinde jb yapıcam. Bilgilendirme için çok teşekkürler. İyi çalışmalar.

ism12

ism12

Üye
hakan kurban ben once ipad basebandina yukseltip bu greenpoison ile jb yapip sonra unlock yapsam sorun olur mu ?

maktama

maktama

Üye
merhabalar ben bu işlemi deniyorum olmuyor cihaza sıfır 4.2.1 yükledim ve yeni kullanıcı yaptım temiz başlasın diye yanlız işlemleri yaparken 3. sıraya gelince hiç hareket yok ekran siyahlaştıktan sonra bir daha hareket etmiyor ve işlem başarısız olunca power+home yapmadıkça telefonumuda açmıyor cihazım 16gb 3G basebandı 05.15.04 türkiyede ilk 16gb çıktığında almıştım unlock derdi yok ama bu greenpois0n olmuyor bir türlü saniyeleride tutturuyorum ama nedenini anlamadım ilk önce 3G olduğu için sandım ama 3G olup yapanlar var acaba baseband'dan dolayı olabilirmi ??
Siz daha dfu moda alamamışsınız sanırım. Zamanı tutturmaya çalışma olayına bir tüyo, orda yazan zamanlardan 1-2 sn fazla bekleyin, özellikle ilk başta. Sonrasında dfu moda girecektir, ben öyle yaptım.

hakankurban

hakankurban

Üye
    Konu Sahibi
hakan kurban ben once ipad basebandina yukseltip bu greenpoison ile jb yapip sonra unlock yapsam sorun olur mu ?

ipad basebandının eksileri var yok değil ama şu anda unlock için şart bu..yeni çıkacak olan unlock ta ne zaman çıkar neleri kapsar bilinmiyor.. ipad basebandını yüklersen gps alıcısı çalışmaz orjinal restore dosyası yükleyemezsin custom yüklemen gerekecek birde garanti dışı kaldığı söyleniyor ama garanti değil.. ben olsam yükseltir kullanmaya başlardım ..

ism12

ism12

Üye
ipad basebandının eksileri var yok değil ama şu anda unlock için şart bu..yeni çıkacak olan unlock ta ne zaman çıkar neleri kapsar bilinmiyor.. ipad basebandını yüklersen gps alıcısı çalışmaz orjinal restore dosyası yükleyemezsin custom yüklemen gerekecek birde garanti dışı kaldığı söyleniyor ama garanti değil.. ben olsam yükseltir kullanmaya başlardım ..

biraz daha bekleyip onu yapcaz artik. sagolasin hakan. kolay gelsin.

Dr.Watson

Dr.Watson

Üye
hakan usta ben yeniyim bu işte benim tel iphone 3gs 8gb basebandı 05.13.04 dür. versiyonu 4.0 sadece.ben satın aldıgımda kendi üzerinde safariden bi adrese girerek kolayca jb yaptım sim kartımda çalıştı hiç bir sorun yasamadım.Şimdi versiyonu 4.2.1 yapmak istiyorum ama yapınca sim kartım calısacak mı ve kırılmıs olacak mı ve yine installionstan istedigim oyun ve programı yükliyebilecem mi.Ayrıca umrella ne demek ve nasıl yapılır baseband nasıl yükseltilir.Sizden Ricam bana bütün bunları tek tek yazarmısınız resimli yaparsanız daha iyi olur.şimdiden cok tesekkür ederim iyiki varsınız

hakankurban

hakankurban

Üye
    Konu Sahibi
telefon yurt dışı ise kesinlikle direk olarak 4.2.1 i yüklemeyin..unlock yapılır ama sorunlu unlock yapılır ipad basebandı ile..ben bu konuları tam bilmiyorum diyorsunuz ben burdan ne kadar anlatsamda hata yapabilirsiniz bence profosyonel birine yaptırın basebandı yükseltmesin tertemiz kullanın sorunsuz ben uyarımı yaptım illaki ben yaparım diyorsanız basebandı yükseltmeden sürüm nasıl yükseltilir anlatayım ama hata yaparsanız beni suçlamayın...

ali_ihsan

Üye
hakan ustam öncelikle tesekkür ederim,verdiginiz bilgiler dogrultusunda bir hafta önce telefonu sorunsuz jb yaptim,ama daha itununese hic baglamadim,simdi
1.yedekleme yapmak istiyorum ve hic bir seyi kaybetmeden (mesela eski orjinal yedegim ve su anda yüklü olan cydia uygulamalari )yedekleme yapmak istiyorum ayrica shsh kaydini ve backup dosyasini ileride lazim olur diye usb ye kopyaladim.
2.orjinal backup dosyasi ipa uzantili olur diye düsünüyordum ama 3984df.... diye harf ve rakam dizilimli bir dosya bu dosya dogru mudur?
Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.
saygilarimla ali ihsan Muslu

hakankurban

hakankurban

Üye
    Konu Sahibi
öncelikle cydia uygulamalarını kaydetmek mümkün ama geri yüklemede sorunlar yaşanıyor..brnce yüklediğiniz uygulama ve oyunları bir tarafa not alıp olası bir restorede tek tek listeden bakıp yüklemeniz daha sağlıklı..iphone restore dosyası ipsw olması gerekir dosyayı ipsw olarak indirmek için mozillayı kullanın ....

Dr.Watson

Dr.Watson

Üye
hocam telefon yurt dısı degil 3gs v4.0 bb 05.13.04 dür. ben direk 4.2.1 mi yapacam yoksa bir üst versiyon bi üst vrs olarak mı 4.2.1 yapcam.bb oynama demissin tamam zaten anlamam siz nederseniz onu yapıyım sırası ile tek tek anlatırmısınız ve itunes den mi yapıcam orda bi restore yazıyo bi update yazıyo burdan mı yapıyım şimdiden teşekkürler

hakankurban

hakankurban

Üye
    Konu Sahibi
direk olarakta yapabilirsin 4.2.1 restore ederek basebandı yükseltmeden de yapabilirsin...

yukardaki adresten 4.2.1 i indir mozilla ile itunesi aç telefonu bağla kalvyenden shift,e basılı tutup itunesteki restoreye tıkla.yeni pencere açılır indirdiğin 4.2.1 restore dosyasını göster kendisi 4.2.1 e yükseltir..burdan anlattığım şekildede jailbreak yapabilirsin basebandın 05.13 den 05.15 e çıkacak.....eğer basebandının yükselmemesini istiyorsan işlemler biraz karışık uzun yani

amil1991

Üye
Hakan kardes ,cok saol. aynen dedigin gibi yaptim iphone 4 32gb-de sorunsuz calisiyor

hakankurban

hakankurban

Üye
    Konu Sahibi
iphone 4 de çalışmıyor diyen arkadaşa kapak olsun..güle güle kullan.

integral_b

Üye
iphone 4 de çalışmıyor diyen arkadaşa kapak olsun..güle güle kullan.
hakan ustam ben bugun fransadan simfree bir ıphone 4 aldım cihazın versiyonu 4,2,1 ben burdaki yazılarınızı okudum benim jb yapmam için tekrar bir restore yapmam gerek varmı ... cok acemiyim bu konuda daha once bir sitede yardımıya yapmıştım safarid3en kolay olmuştu ama bunu hiç denemedim lutfen bir yardımcı olurmusunuz... saygılar...

hakankurban

hakankurban

Üye
    Konu Sahibi
direk olarak burda anlatılan şekilde jb işlemini yapabilirsin..

Üst Alt