Telefon Tavsiyesi HTC SENSATION XE vs HTC SENSATION XL vs GALAXY SII hangisi?

Sponsorlu Bağlantılar

redoano

Üye
Bence kesinlikle XE.. Bahsedilmeyen bazı şeyler var : S2'de super amoled plus ve 480*800 çözünürlüklü bir ekran var ve abim bu telefonu kullanıyor. Telefon oldukça hızlı, görüntü kalitesi de oldukça güzel. Sensation XE ise Lcd olmasına rağmen benim görüşüme göre daha net bir ekrana sahip ve çözünürlüğü de zaten 540*960 ile sII yi solluyor.. Sensationun ekranının benim daha hoşuma gitmesinin nedeni super amoled plus ekranın verdiği gerçekçi olmayan renk yoğunluğu. Nasıl yani dersen şöyle söyliyeyim:Mesela super amoled ekranda beyaz renkler pembemsi görünür. Renk yoğunluğunun abartıdan artık gerçek dışına çıkmış hali yani.. Renkler canlı görünebilir ancak çektiğin bir fotoğrafın renkleri gerçeğinkinden farklı görünür, ki tecrübelerim de böyle olduğu yönünde zaten. Sensation Xe ekranı ise biraz daha kaliteli görüntü sunar bu nedenle bana göre. Ayrıca sensation'da adreno 220 GPU var bence yine artı olarak görülmeli. Dayanıklılık olarak her iki telefon da oldukça dayanıklı bir kere. Ama ben yine Sensation XE derim, seçim tabii sana kalmış. Gelgelelim arayüze : HTC Sense arayüzü ile geliyor her zamanki gibi. SII de ise tocuhwiz var. Şunu söylemeliyim ki touchwiz sense'in yanından bile geçemez. Sense'in kullanım kolaylığı, kullanırken aldığın keyif hiçbir arayüzde yok(Sense 3 ten sonrası için söylüyorum). youtubedaki karşılaştırmalarda sII nin sensationdan hızlı çıkması sense arayüzünün sensationu yavaşlatmasından dolayıdır. Ancak Galaxy sIInin touchwiz arayüzlü romunu sensation xe ye kurarsan emin ol daha hızlı çıkacaktır 1.5 ghz işlemcisi sayesinde :) Sense arayüzü de HTC de daha çeşitli custom romların yapılmasına olanak sağlar. HTC'nin custom rom çeşitliliği Samsung custom rom çeşitliliğinden her zaman fazladır. Şöyle ki Samsungun bütün custom romları birbirine benzer, aradaki farkları bulmak için ufak detayları yakalamaya çalışırsın. SEnsation'da bir kere sense'li ve sense'siz olmak üzere iki çeşit rom seçeneğin var, bunların da arasından seç beğen al yaparsın.. HTC'nin telefonlarına verdiği yazılım desteğinin de samsungdan daha iyi olduğunu belirtmeliyim. Çok yazdım ama bu ince ayrıntıların telefon alırken bilinmesi gerektiğini düşünüyorum sonuçta az para değil. Sensationun tek eksi yönü bence ram kalıyor, ancak 768 mb ramin yeterli olduğunu düşünüyorum. Zaten işlemcideki 300 mhz artısı bence ram farkını fazlasıyla kapatıyordur. Kapatıyordur diyorum çünkü hiçbir uygulama 768 mb ramin tamamını ya da 1.2 ghz işlemcinin tamamını kullanmış değildir androidde bugüne dek (test uygulamaları hariç). yani deneyemiyoruz ki kapatıyor mu kapatmıyor mu emin olalım :) Ve bir de son olarak bence Sensation XE çok şık, samsung fazla düz ve dikdörtgen.

SII yine de mükemmel cihaz, ancak sonuç olarak ben Sensation derim..

oguzaydin

Üye
sensation xe :yuru

tempestshine

tempestshine

Üye
Galaxy s2 herşeyiyle ikisinide geçer :oke:

• Beğen
Tepkiler: Amaru Shady
saruman_me

saruman_me

Üye
xe:oke:

bartinli8387

bartinli8387

Üye
kuzey ıraakytayım burada htc sensation beyaz xl dun geldı 550 dolar htc ex bayadır var 480 dolar samsung galaxsi II s 550 dolar fıyattalr uygun ama bu telefonlar hakkında bılgım yok YALNIZ htc xl son ice cremm andiroid 4 yüklü gelmiş ben N8 KULLANICISIYIM HANGİSİNİ TAVSİYE EDERSİNİZ

klongs

klongs

Üye
kuzey ıraakytayım burada htc sensation beyaz xl dun geldı 550 dolar htc ex bayadır var 480 dolar samsung galaxsi II s 550 dolar fıyattalr uygun ama bu telefonlar hakkında bılgım yok YALNIZ htc xl son ice cremm andiroid 4 yüklü gelmiş ben N8 KULLANICISIYIM HANGİSİNİ TAVSİYE EDERSİNİZ
xl nin android 4 i resmi olarak yok o custom romdur bence s2 sense arayüzü güzel ama çok yükleniyor telefona rami çok yiyor saten 768 mb rami var 600 ü arayüze gidiyor xe nin s2 den tek iyi yanı beats audio beats audio

sese1

Üye
o kulaklığı takınca her telefonda aynı olmuyor.ben denedim abimde s2 vardı beat audio kulaklığı taktık baslar tizler xe deki kadar iyi değildi.yani telefonda beatsaudio özelliği olması lazım:)
marketteki uygulamalarla aynı kaliteyi yakalayabiliyorsun arkadaşım. :)

yuzbasi55

Üye
arkadaslar kesinlikle htc xl yada xe one x samsung s2 sony experia s yanina yaklasmaz. hepsini kullandim su an htc xl ve one x kullaniyorum tek kelimeyle super tr dekiler bilmeden konusuyorlar. sony expereia s batarya berbat

halithalit341

Üye
ya s2 daha çocuksu bi telefon xe sadece arayuzu ile geçer s2 yi sadece tanınmış telefon diye s2 diyorlar xe her türlü iyi

aleranol

aleranol

Üye
Xe sadece beats olarak başarılı. Onu da s2ye ekleyebilirsin. Root basit. Ayrıca s2 diğer 2sinden hertürlü çok daha güçlü