Hangi anakart (sadece iyi bilenler baksın)

Sponsorlu Bağlantılar

AssassinmasteR

AssassinmasteR

Üye
    Konu Sahibi
Hangi anakart (sadece iyi bilenler baksın)
Arkadaşlar 5-6 senedir maxicepteyim ve çoğu sorunumun çözümünü burada buldum. Bu bölümde de geçmişte baya konu yazmıştım ve yine bi sorunum için buraya başvurmak istedim.
2-3 gün içinde sistemimi yenilemeyi düşünüyorum ve hemen karar vermemek için tavsiyelerinize ihtiyacım var. öncelikle bir kaç sorum var.
1.- am3+ ile fm2 soketler arasında nasıl bir performans farkı var ?
2.- anakart ve işlemcide 2. el ürünlere güvenebilirmiyim ?

son olarak kafamda belirlediğim bir kaç anakart var hangisini seçmeliyim
1. h
2.
3.
4.
5.
Arkadaşlar sizin tavsiyeleriniz varsa lütfen söyleyin.
şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

hsyncmptr

hsyncmptr

Üye
Bence 5. Anakart bana göre Asus markalı parçalar daha fazla perfonmans veriyor
2.el ürünlerine gelirsekte onlara pek bir şey diyemem çünkü satıcının teki vardır maddiyata sıkışmıştır veya artık bilgisayarını kullanmıyordur sağlam parçayı satar başka bir satıcı da bakar kartlar ömrünü tamamlıyor tamamen bozulmadan satayım en iyisi der

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
1) FM2 ile AM3+ arasında performans farkı yoktur. Onlar sadece soketi gösteriyor. Daha sonra firmalar o sokete uyacak işlemci falan üretiyor. FM2 ile AM3+ aynı performansı verir ama şöyle bir durum var ki bu 2 sokete de uyacak işlemci farklıdır. AM3+ Amd nin en son FX işlemcileriyle uyumludur. Ama FM2 ye bakarsan Amd nin A serisi işlemcileri için üretilmiş sokettir. Yani eğer işlemcin de eskiyse anakartla birlikte onu da değiştir. Ya da memnunsan ona uyacak soket tipinde bir anakart al. Bu durumda FM2 mi alayım ya da AM3+ mı diyemeyiz, çünkü bu senin işlemcine bağlı. Ama eğer işlemcin uyarsa ,ya da yeni işlemci alacaksan, kesinlikle AM3+ almalısın. A serisi işlemcilerden aha iyi performans veriyor FX serisi işlemciler :oke:
2) @hsyncmptr nickli arkadaşa katılıyorum. 2. El parça almak, sahibinin kullanımına bağlıdır. Hani hep onun için diyoruzya 2. El parça tavsiye ederken "2. El, Temiz " diye. Onun için temiz kullanılmış bulursan 2. El tavsiye ederim ama kötü halde olan parçaları alma kesinlikle :nono:

Anakart olarak da (Eğer dediğim gibi işlemcin uyumluysa ya da dediğim gibi yeni bir işlemci almayı düşünüyorsan) AM3+ sokete sahip Asus M5A97 yi şiddetle öneririm (Yani 5. Seçenek :oke: )

AssassinmasteR

AssassinmasteR

Üye
    Konu Sahibi
vatan bilgisayarda yorumlara bakarken böyle bi yorum gördüm arkadaşlar doğrumudur sizce ?

Üzgünüm fakat gerçekten de bu kartın çok ciddi stabilizasyon sorunları mevcut. Üretildiği tarihten bu yana tam 12 BIOS güncellemesi çıkmış olan bir üründen bahsediyoruz. 2013 yılı içerisinde 7 ,2014 yılı içerisinde de 3 BIOS güncellemesi çıkarılmış ASUS tarafından. Çoğu güncelleme bilgisinde de " improves stability " notu düşülmüş. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Vatan Bilgisayar'dan satın almıştım M5A97 LE R2.0'ı fakat sayısını hatırlayamadığım kadar sorunlarla uğraştım ve karşılaştım. İlle de ASUS anakart almak istiyorsanız Sabertooth alın. Çünkü ASUS'un M5A97 serisi Sabertooth'un özelliklerinin kırpılmış versiyonlarından oluşuyor. Üzülerek söyleyebilirim ki bu anakartı tavsiye etmiyorum kimseye... Örneğin GIGABYTE'ın aynı fiyat aralığındaki kartlarını incelerseniz, 2012 yılından beridir 2 belki 3 BIOS güncellemesinin yayınlandığını görürsünüz. Araştırdığım kadarı ile Avrupa'daki oyuncu kullanıcıların hiç birisi ASUS'un AM3+ serisi anakartlarından memnun değil.

1şu an için 3. seçenek uygun geldi nedeni ise f/p ürünü olması

hsyncmptr

hsyncmptr

Üye
Vatan'da böyle can sıkıcı yorumlar olabiliyor fazla ilgilenmemek lazım mesela ben 1 TB harddisk aldım yorumlarında "hemen bozuldu" "çok başarısız bir ürün" "işe yaramaz" "sadece 1 hafta kullanabildim hemen bozuldu" yazıyordu şuan 2 aydır kullanıyorum hiçbir sorunla karşılaşmadım

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
udp3 8+2 fazdır. düşünmeden alabilirsin :oke:

AssassinmasteR

AssassinmasteR

Üye
    Konu Sahibi

kartı aldım arkadaşlar yorumlarınızı esirgemeyin :)

Üst Alt