Toplama Bilgisayar Tavsiyesi

Sponsorlu Bağlantılar

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
rx 460 lı sistem gayet iyi performans verecektir
ssdden kısıp bütçenize biraz ekleme yapıp
oyunları 1080p monitörde(eğer varsa) orta- yüksek ayarlarda oynayabilirsiniz

heleki e sport diye tabir edilen
lol dota csgo gibi oyunları en üst seviyede oynatabilir

SpyChef

SpyChef

Üye
Takipteyim

SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
rx 460 lı sistem gayet iyi performans verecektir
ssdden kısıp bütçenize biraz ekleme yapıp
oyunları 1080p monitörde(eğer varsa) orta- yüksek ayarlarda oynayabilirsiniz

heleki e sport diye tabir edilen
lol dota csgo gibi oyunları en üst seviyede oynatabilir
1000 tl ye pc toplamak istiyor siz 500 tl lik ekran kartı öneriyorsunuz işlemciyi anakartı rami psu yu kasayı almaya da 500 kalıyor ki bunu yapmak imkansız
işlemci

ram

anakart

hdd

kasa

toplam 1100 tl
kasa cooler master ömür boyu gidecek bir kasa
ramler 2400mhz de çalışıyor yani apu sistemin için çok iyi olacak
gta 5 720p medium ayarlarda 40-60 fps arası verir 1080 oynarsan lowda rahat açar
işlemciyi 7600 yerine 7650 de alabilirsin senin tercihin
ilerde para biriktirince bir de sağlam ekran kartı aldın mı en yüksek ayarlarda veya en az high da(ilerki oyunların isteyeceği sistemleri bilmiyorum :D ama high garanti ) açamayacağın oyun kalmaz

skylinegti

skylinegti

Üye
    Konu Sahibi
Eski seri amdnin satıldiğini bilmiyordum. sistem guzel olmus 65w tdp var diyor internette islemci icin. kasanin guc kaynağına 80+ sertifikali demis birisi. kasa yorumlarina bakabilirsiniz. ben sistemi sevdim. 1440×900 olarak iyi bir gta 5 performansi da alir. Ekran karti da mantikli olmus o fiyata daha iyisi zor.
Yardımların için teekkürler...
saakkınn athlon serisi almayı düşünme dostum hayatının hatası olur bence 400 tl daha ekle 1500 e doğru düzgün birşey toplarsın veya 300 ekleyip benim attığımı alırsın ilerde ekran kartı da aldın mı muhteşem sistem olur
ve r7 250 ye bakman bile hata gddr3 ekran kartı ile oyun oynayabileceğine inanıyor musun ?
Hayırdır neden athlon işlemciye bu kadar tepki verdin :) o kadar kötümü yani ?Bu gidişle mecbur sisteme biraz daha para ayırmam gerekecek galiba...
1000 tl ye pc toplamak istiyor siz 500 tl lik ekran kartı öneriyorsunuz işlemciyi anakartı rami psu yu kasayı almaya da 500 kalıyor ki bunu yapmak imkansız
işlemci

ram

anakart

hdd

kasa

toplam 1100 tl
kasa cooler master ömür boyu gidecek bir kasa
ramler 2400mhz de çalışıyor yani apu sistemin için çok iyi olacak
gta 5 720p medium ayarlarda 40-60 fps arası verir 1080 oynarsan lowda rahat açar
işlemciyi 7600 yerine 7650 de alabilirsin senin tercihin
ilerde para biriktirince bir de sağlam ekran kartı aldın mı en yüksek ayarlarda veya en az high da(ilerki oyunların isteyeceği sistemleri bilmiyorum :D ama high garanti ) açamayacağın oyun kalmaz
Burda benim aklıma şey takıldı anakart ddr3 ama ramler ddr4 uyumsuz olmuyor mu bilmediğimden soruyorum...

SoulsEagle

SoulsEagle

Üye

Hayırdır neden athlon işlemciye bu kadar tepki verdin :) o kadar kötümü yani ?Bu gidişle mecbur sisteme biraz daha para ayırmam gerekecek galiba...

Burda benim aklıma şey takıldı anakart ddr3 ama ramler ddr4 uyumsuz olmuyor mu bilmediğimden soruyorum...
eskidi artık oyun desteği almayabilir

MaxipmaN

Üye
Video yardımı da yapmak isterdim ama malum yutup 144pde bile pert bence dun gece konustugumuz sistem yani r7 250 o.clu sistem benim aklıma yattı. Zaten rx 460 konumuz bile olamaz 500 tl diger parcalar icin butce kalmiyor.
Ustte souls hocamın sistem de mantıklı dursa da apunun grafik performansı 928 puan iken r7 250(o.c olmayan) verdigi performans 1400.
Yani kısaca atlhon islemcide kronik bir sıkıntı yok ve eski nesil yeni nesil takıntiniz yoksa performans anlaminda r7 250 o.clu sistem bana mantıklı geliyor.
Elbette son karar sizin.
Amd de su an ddr4 sistem bulunmuyor zen ile gelir.

SoulsEagle

SoulsEagle

Üye

oc li ddr3 olduğundan o frekansı çalıştırır ve uyumlu

skylinegti

skylinegti

Üye
    Konu Sahibi
Video yardımı da yapmak isterdim ama malum yutup 144pde bile pert bence dun gece konustugumuz sistem yani r7 250 o.clu sistem benim aklıma yattı. Zaten rx 460 konumuz bile olamaz 500 tl diger parcalar icin butce kalmiyor.
Ustte souls hocamın sistem de mantıklı dursa da apunun grafik performansı 928 puan iken r7 250(o.c olmayan) verdigi performans 1400.
Yani kısaca atlhon islemcide kronik bir sıkıntı yok ve eski nesil yeni nesil takıntiniz yoksa performans anlaminda r7 250 o.clu sistem bana mantıklı geliyor.
Elbette son karar sizin.
Amd de su an ddr4 sistem bulunmuyor zen ile gelir.
Aynen rx460 düşünemem bile sözde 1000 tl den yola çıktık oldu 1300 tl :D büyük ihtimalle Soulseagle ın dediği gibi işlemciyi güçlü alırım A10 falan , ekran kartı almam onuda ileriye doğru artık.Aslında athlon işlemci aklıma yatmıştı ama eski olduğunu bilmiyordum...

SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
Aynen rx460 düşünemem bile sözde 1000 tl den yola çıktık oldu 1300 tl :D büyük ihtimalle Soulseagle ın dediği gibi işlemciyi güçlü alırım A10 falan , ekran kartı almam onuda ileriye doğru artık.Aslında athlon işlemci aklıma yatmıştı ama eski olduğunu bilmiyordum...
bu arada pardon dostum sen haklısın ben bu anakartı combo (hem ddr3 hem ddr4) anakartlardan sandım 2400mhz yazınca ddr3 ram alman gerek benim topladığım sisteme
veya anakartı değiştirirsin asus veya msi anakart tercihimdir

skylinegti

skylinegti

Üye
    Konu Sahibi
bu arada pardon dostum sen haklısın ben bu anakartı combo (hem ddr3 hem ddr4) anakartlardan sandım 2400mhz yazınca ddr3 ram alman gerek benim topladığım sisteme
veya anakartı değiştirirsin asus veya msi anakart tercihimdir
sen olur deyince benimde kafama takılmıştı neyse yanlış anlşılmayı çözmüş olduk. anakart olarakta msi düşünüyorum zaten...

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
videodaki eleman o ekran kartını 1300tllik sisteme nasıl eklemiş anlamadım videoyu izlemedim ama büyük ihtimal anakart ve işlemciden kısılmıştır
eğer 1300tlye o tip bir sistem kurulabiliyorsa bence ekran kartsız bir sistem almayın (ekran kartından kastım gerçekten iyi bir oyun performansı verecek kartlardan bahsediyorum gt420 veya r7 240 falan değil)

skylinegti

skylinegti

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar şöyle bir soru daha sorayım şuan kullandığım kasaya düşündüğüm sistemi toplayabilir miyim sadece psu yu yenilesem olur mu sizce ? Kasa şunun aynısı fotoları netten buldum.

MaxipmaN

Üye
iş görür gibi geldi bana gayet ferah duruyor. egzoz fanı 12cm gibi duruyor, öne de içeri hava verecek bir fan takarsın 12-14cm hangisi uyarsa, güzel bir psu oh mis.

SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
ucuza psu bulursan çok işini görür 300 tl daha avantajda olursun

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Eğer anakartı ATX almayacaksan iş görür
(bu kasa en fazla micro ATX destekliyor

m5a99fx pro gibi anakartları bu sisteme takamazsın (o kartı sadece boyut anlamında bir örnek olarak verdim)

skylinegti

skylinegti

Üye
    Konu Sahibi
iş görür gibi geldi bana gayet ferah duruyor. egzoz fanı 12cm gibi duruyor, öne de içeri hava verecek bir fan takarsın 12-14cm hangisi uyarsa, güzel bir psu oh mis.
İşte bu güzel oldu kasa derdinden kurtulmuş oldum...
ucuza psu bulursan çok işini görür 300 tl daha avantajda olursun
Şu psu nasıl
Eğer anakartı ATX almayacaksan iş görür
(bu kasa en fazla micro ATX destekliyor

m5a99fx pro gibi anakartları bu sisteme takamazsın (o kartı sadece boyut anlamında bir örnek olarak verdim)
Aynen dediğin gibi kasa micro atx ,alacağım anakartta micro atx zaten o yüzden sorun yok

• Beğen
Tepkiler: Jelly Beanci
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
şimdi düşününce APU sistem gayet mantıklı geldi

işlemci olarak gayet yeterli
gpu olarak da çoğu oyunu açar

psuyu bana kalırsa 550watt veya üzeri almanız yönünde

ileride iyi bir ekran kartı alıp oyun performansını katlayabilirsiniz

bu yüzden ileride sıkıntı yaşamamak için belli bir miktar psu boşluğu bırakın

skylinegti

skylinegti

Üye
    Konu Sahibi
şimdi düşününce APU sistem gayet mantıklı geldi

işlemci olarak gayet yeterli
gpu olarak da çoğu oyunu açar

psuyu bana kalırsa 550watt veya üzeri almanız yönünde

ileride iyi bir ekran kartı alıp oyun performansını katlayabilirsiniz

bu yüzden ileride sıkıntı yaşamamak için belli bir miktar psu boşluğu bırakın
Bende öyle düşündüm normalde ekran kartı ve athlon işlemci almayı düşünüyordum ama gelen tepkilerden dolayı bu işlemciyi alıp ekran kartı almamaya karar verdim.PSU az diyorsan o zaman şunu alayım

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Bende öyle düşündüm normalde ekran kartı ve athlon işlemci almayı düşünüyordum ama gelen tepkilerden dolayı bu işlemciyi alıp ekran kartı almamaya karar verdim.PSU az diyorsan o zaman şunu alayım
eğer ekran kartı kullanılmayacaksa o sisteme 400watt hatta kaliteli psu ise 300watt bile yeter ama ileride ekran kartı takmak isteyince psunuzuda değiştirmek zorunda kalabilirsiniz

bu yüzden ihtiyaç olunandan 150-200watt daha fazla psu alırsaniz gelecekte yapacağınız yükseltmelerde size sorun çıkartmaz

Ben yaklaşık 10-15 kişi gördüm
ekran kartı alacak ama psusu yetmediği için psusuna baştan almak zorunda kalanları

500watt almak şuan gereksiz harcama gibi görünsede bu güç kaynakları en az 3-5 yıllık parçalar ve sistemin tüm bileşenleri ile doğrudan alakalı baştan düşünüp iyi bir şey almak önemli

zalman markası pek bilinmese de en az corsair cooler master kadar hatta belli konularda daha kaliteli psu ve kasaları var
şahsen ben hem Zalman Z11plus hem de GLX700 psu kullanıyorum
yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum her hangi bir sorun yaşamadım

skylinegti

skylinegti

Üye
    Konu Sahibi
eğer ekran kartı kullanılmayacaksa o sisteme 400watt hatta kaliteli psu ise 300watt bile yeter ama ileride ekran kartı takmak isteyince psunuzuda değiştirmek zorunda kalabilirsiniz

bu yüzden ihtiyaç olunandan 150-200watt daha fazla psu alırsaniz gelecekte yapacağınız yükseltmelerde size sorun çıkartmaz

Ben yaklaşık 10-15 kişi gördüm
ekran kartı alacak ama psusu yetmediği için psusuna baştan almak zorunda kalanları

500watt almak şuan gereksiz harcama gibi görünsede bu güç kaynakları en az 3-5 yıllık parçalar ve sistemin tüm bileşenleri ile doğrudan alakalı baştan düşünüp iyi bir şey almak önemli

zalman markası pek bilinmese de en az corsair cooler master kadar hatta belli konularda daha kaliteli psu ve kasaları var
şahsen ben hem Zalman Z11plus hem de GLX700 psu kullanıyorum
yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum her hangi bir sorun yaşamadım
Verdiğin bilgiler için teşekkürler...