GDR2 Güncellemesi "Diğer Klasörü" Sorununa Çözüm Getiriyor!

Sponsorlu Bağlantılar

qwerty5757

qwerty5757

Üye
Arkadaşlar bir şey dikkatimi çekti. Telefon depolama alanından baktığımda diğer klasörü 2,34 GB gözüküyor. Kapasite kontrolünden bakıyorum 1,1 GB gözüküyor. Bunun nedeni nedir bilen var mı ?

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Arkadaşlar bir şey dikkatimi çekti. Telefon depolama alanından baktığımda diğer klasörü 2,34 GB gözüküyor. Kapasite kontrolünden bakıyorum 1,1 GB gözüküyor. Bunun nedeni nedir bilen var mı ?

Bu soruna cevap olarak bir yetkili biri konu açmıştı.Sana linkini vericektim Ama bulamadım eğer o konuyu bulursan sorununun cevabını öğrenmiş olucaksın

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye

Bu soruna cevap olarak bir yetkili biri konu açmıştı.Sana linkini vericektim Ama bulamadım eğer o konuyu bulursan sorununun cevabını öğrenmiş olucaksın

konu talep üzerine silinmiş :bilmm
Konu bulutsuzgece tarafından silinmiştir
Sebep Konu sahibinin talebi üzerine silinmiştir.
ancak işin özeti şu: telefon depolama alanı diğer klasörünü hesaplarken farklı bi yöntem kullanıyo. yani resimleri, belgeleri, vs hepsini içine dahil ediyor. Kapasite kontrolü neredeyse hepsini detaylı gösteriyo ancak hiçbi kategoriye uymayan farklı dosyaları diğer diye belirtiyor.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
luckysleven

luckysleven

Üye
arkadaşlar gdr2 geldiğinden beri bu diğer klasörüne ve daha fazla alan yarattaki ıvır zıvır dosyalar bölümünü gözlemliyorum ve kesinlikle diğer klasörü şişmiyor. Şöyle ki gdr2 den önce 20-25 uygulama vardı ve diğer klasörüm 800 mb civarıydı şuanda aynı uygulama sayısındayım ve aynı uygulamalar var ve diğer klasörüm 450mb.

Birde daha fazla alan yarat uygulamasının içindeki ıvır zıvırları sil özelliğini de anladımki bir kere dokununca aktif ediyoruz yani her seferinde oraya basıp sil demeye gerek yok bir kere bastıktan sonra gerisini telefon hallediyor.

Durum böyle olunca benim gibi oyun oynamayan birisi için 4gb hafıza havada karada yetiyor tabi göz alışmış androidden 4-5gb boş alan görmeye ama 4gb hafızalı ve hafıza sorunu olan bir telefon için bu kadar uygulama ile 900 küsür mb boş alan harika ötesi :naughty:

Zaten 8gb hafızası olan adamda 50-100 mb larla uğraşıyor bende uğraşıyorum değişen bir şey yok : )))

• Beğen
Tepkiler: ÖEY
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi

Belfiore'den yeni inciler ;)

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Ne demiş?

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi

GDR2 güncellemesi, işletim sisteminin "bazı dosyaları" silememesi sorununu çözüyormuş. Yani diğer klasörü yine şişecekmiş ancak bu defa düzgün şekilde temizlenecekmiş. (Önceden tamamen silinmiyordu). Ayrıca diğer klasörü sadece atık dosyaları değil, aynı zamanda e-mail eklentileri vb şeyleri de tuttuğu için bunlar mevcutken sıfıra inmez demiş.

• Beğen
Tepkiler: ÖEY
suyunsesi

suyunsesi

Üye
O zaman desenize e-mailleri silsek epey yer açacağız :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
yasirtaha

yasirtaha

Üye
Ben gelen bütün mailleri okuyunca siş
siliyorum o yüzden fazla şişme yapmıyor deme ki

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Belfiore abi patlat bombayı artık da kopalım birlikte :hih:

nanotex

nanotex

Üye
Bende mailler kapalı :kop:

kaltintop

kaltintop

Üye
dostlar, her diğer klasörü ile alakalı başlığa yazdım tekrar tekrarda yazıyorum. bu klasörün şişkinliğinden rahatsız olanlar ne sıklıkla internete giriyor telefondan? yada ne sıklıkla video izliyor?

windows phone diğer klasörünü geçici dosyaları tutmak için kullanıyor hepimiz biliyoruz.

bu sefer sıkıldığım ve mobilde olduğum için uzun uzadıya açıklamicam. ayarlardan ileri düzeyde geçmişi sil deyin. sonra kapasite kontrolüne girip geçici dosyaları silin. farkı göreceksiniz

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
dostlar, her diğer klasörü ile alakalı başlığa yazdım tekrar tekrarda yazıyorum. bu klasörün şişkinliğinden rahatsız olanlar ne sıklıkla internete giriyor telefondan? yada ne sıklıkla video izliyor?

windows phone diğer klasörünü geçici dosyaları tutmak için kullanıyor hepimiz biliyoruz.

bu sefer sıkıldığım ve mobilde olduğum için uzun uzadıya açıklamicam. ayarlardan ileri düzeyde geçmişi sil deyin. sonra kapasite kontrolüne girip geçici dosyaları silin. farkı göreceksiniz

ben gunde 10-12saat internetteyim ama diger klasorumun 500mb'ı gectigini bilmem.

kaltintop

kaltintop

Üye

ben gunde 10-12saat internetteyim ama diger klasorumun 500mb'ı gectigini bilmem.

internet explorer temporary internet files olarak diğer klasörünü kullanıyor. işlem sonucunda çıkış verisi gelmediğinde dosyalar temporary filesda sıkışıp kalıyor. ve haliyle yer kaplıyor 4gb tan geçmişi silerek 24 mb a düşürdüğümü bilirim. tabi bu klasörün büyümesinde sadece bir etmen. ama en büyük etmenlerden.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Daha öne yazmıştım 955 Mb den 930 Mb te düşmüş nasıl oluyor herkez hata var artıyor derken bu düşmüş tabi çıkmasın da

Murat Alper

Murat Alper

Üye
haber için :tşk:

dakamon

dakamon

Üye
bende de herşeyi sildim kapasite kontrolündeki diğer klasörü 957 mb

luckysleven

luckysleven

Üye
harita kullanıyorsanız oda çok etkiliyor ayrıca bu çevrim dışı harita paketi 200 mb boyutunda ve yüklediğinizde 100-150 mb ( tam hatırlamıyorum ) diğer klasörünü arttırıyor . Yani internet paketiniz sağlamsa boşuna kurmayın bunu çevrimiçi kullanıntabi oyunlarda cabası yani durum böyle olunca geniş hafızanıza güvenip oyunlar kurduğunuzda bu seferde diğer klasörünüz şişiyor . Benim oyunla işim olmadığı için 25-30 uygulamam var 400-500 mb diğer klasörüm var ve telefonun bana bıraktığı toplam hafıza 1.3 gb.. yetmez diyenler utansın : ))

Üst Alt