evrim varmı yokmu soru cevap

Sponsorlu Bağlantılar

Akıncı

Akıncı

Üye
Evrim deneylerin üzerinde değiştirmeler yapılarak varolduğunu göstermek

• Beğen
Tepkiler: Dede

enterneoll

enterneoll

Üye
abi 3 kadınla evlene biliyorsunuz ve istediğiniz an 3 kere boşol diyip boşanabiliyorsunuz ve her yerde erkekler kadınlardan daha avantajlı :D bence bana söylerken biraz düşününde söyleyin ve bunların illa kötü olması gerekmiyor sizi ne ilgilendirir birisinin alkol kullanması ve tecavüz davasına gelirsek

ve kadınlara verilen değer:

artık bunlar burada din hakkında son konuşmalarım bir daha mesaj yazmıyıcam bunun hakkında ama ben emin olun çok hoşgörülü birisiyim bazılarının aksine

• Beğen
Tepkiler: Secret26 ve Dede
codblackops2

codblackops2

Üye
abi 3 kadınla evlene biliyorsunuz ve istediğiniz an 3 kere boşol diyip boşanabiliyorsunuz ve her yerde erkekler kadınlardan daha avantajlı :D bence bana söylerken biraz düşününde söyleyin ve bunların illa kötü olması gerekmiyor sizi ne ilgilendirir birisinin alkol kullanması ve tecavüz davasına gelirsek

ve kadınlara verilen değer:

artık bunlar burada din hakkında son konuşmalarım bir daha mesaj yazmıyıcam bunun hakkında ama ben emin olun çok hoşgörülü birisiyim bazılarının aksine

Sol portal ...
Ne objektif haber yapıyorlar ama ;)

• Beğen
KayraBey

KayraBey

Üye
Cevap vermek istiyorum ama mobilim uzun yazamıyorum

• Beğen
Tepkiler: enterneoll
enterneoll

enterneoll

Üye
bu arada başka haber kaynağı:

bunlarda hep yalan zaten

• Beğen
KayraBey

KayraBey

Üye
bu arada başka haber kaynağı:

bunlarda hep yalan zaten

Haberi okumadım ama olmuştur birşey diyemem. Fakat dinde böyle bir hüküm yok. Adam karısını rüyasında çıplak görüyor. Uyanınca gidip öldürüyor. Yok böyle birşey dinde kardeşim yok. Siz hep olanı biteni İslam'a mal etmeyin.

Şu an dünyada gerçek şeriat ile yönetilen hiçbir ülke yok ki. İran Arabistan fasa fiso. Biz onları desteklemiyoruz zaten.

• Beğen
Secret26

Secret26

Üye
evrim bence yoktur ancak bunu din konularına çekip de bilimsel bir konuyu yobaz görüşle cevaplayanlar olacaksa sorarım size neden islam 700 lü yıllarda geldi madem ilk peygamberiniz ademdir? neden adem müslüman mı hristiyan mı yahudi mi hayır. bu sadece masal masal masal.... tarafsız alman kuran uzmanları bile kuranın o anki arapçayla yazılmış olamayacağını kuranın dönemine göre ilk arapça kitap olduğunu o zaman süryanice kullanıldığını biliyormuydunuz neyse kötü tepki almak istemem herkes kendi bildiğine inanmaya devam etsin ama bir gün olacak herkes çok pişman olacak
ki gel gelelim evrim konusu felsefenin din felsefesi alanıyla tamamen alakasızdır. her yerde olduğu gibi bazı yobazlar yine konuları kendilerine çekiyorlar ...

• Beğen
KayraBey

KayraBey

Üye
Mert can beni dinle bak.

İslam dininde erkek 4 kadın ile evlenebilir buna müsade var ama şartları da var. Hepsine eşit davranmak, ihtiyaçlarını karşılamak vs. Bu kuralı biz koymadık önce bunu bil.bu inandığımız dinde bize verilen bir hak. Kullanmak yada kullanmamak bize bağlı. 4 eşi yok diye kimseye hesap sorulmaz. Ayrıca peygamber efendimiz tek eşli olmayı da önermiş ve desteklemiştir.

enterneoll

enterneoll

Üye
Mert can beni dinle bak.

İslam dininde erkek 4 kadın ile evlenebilir buna müsade var ama şartları da var. Hepsine eşit davranmak, ihtiyaçlarını karşılamak vs. Bu kuralı biz koymadık önce bunu bil.bu inandığımız dinde bize verilen bir hak. Kullanmak yada kullanmamak bize bağlı. 4 eşi yok diye kimseye hesap sorulmaz. Ayrıca peygamber efendimiz tek eşli olmayı da önermiş ve desteklemiştir.

evet 4 kişi ile evlenmeniz mecburi değil ve sadece erkeklere verilen bir hak kadınlara neden böyle bir hak yok ?
ve peygamberimiz hiçde tek eşliliği desteklememiş gibi görünüyor bakınız liste burada:
b)Hz. Sevde: Resûlullah, Hz. Hatice’nin vefatından günlerce sonra Kureyşli Zem’a'nın bu kızı ile evlendi. Hz. Sevde Hz. Peygamber’le geceleme hakkını Hz. Aişe’ye devretmişti.
c)Hz. Aişe: Hz. Ebû Bekir’in kızıdır. Hicretin birinci senesinde Hz. Peygamber onunla zifafa girdi. Ondan başka bâkire ile evlenmedi. Hanımlarının en fakihi/anlayışlısı ve kendisine en sevimlisi idi. Sahâbenin pek çoğunun fetvâ kaynağı idi. (Ona iftira atıldığında) suçsuzluğu vahiy ile tespit edildi.

d) Hz. Hafsa: Ömer b. Hattâb’ın kızıdır. Ebû Dâvûd, Hz. Peygamber’in onu boşadığını fakat daha sonra ona geri döndüğünü zikretmektedir.
e) Hz. Zeyneb: Kays kabilesinin Hilâl b. Amiroğulları’ndan Huzeyme b. el-Hâris’in kızıdır. Hz.Peygamber’in bu hanımı, evlendikten iki ay sonra vefat etmiştir.
f) Hz. Ümmü Seleme Hind: Kureyşli Mahzûmoğulları’ndan Ebû Ümeyye’nin kızıdır. Ümmü Seleme, Allah Resûlü’nün en son ölen hanımıdır.
g) Hz. Zeyneb bt. Cahş: Esedoğulları’ndandır. Bu hanım, halası Ümeyye’nin kızıdır. Şu âyet onun hakkında inmiştir: “Zeyd o kadınla beraberliğini sona erdirdiğinde onu seninle evlendirdik.Bu âyet nedeniyle Hz. Peygamber’in diğer hanımlarına karşı övünerek şöyle derdi: “Sizi aileleriniz evlendirdi. Beni ise yedi kat ötesinden Allah evlendirdi!” Hz. Ömer’in hilâfetinin ilk zamanlarında vefat etti.
h) Hz. Cüveyriye: el-Hâris’in kızıdır. Bu hanım Mutsalikoğulları’ndan esir alınanlar arasında idi. Hz. Peygamber’e gelerek ondan kölelikten azât sözleşmesi (mükâtebe) ile yardım istedi. Hz. Muhammed onun adına kölelikten kurtulma parasını ödedi ve onunla evlendi.
i) Hz. Ümmü Habîbe: Kureyş’in Emeviler kolundan Ebû Süfyân’ın kızıdır. Abdullah b. Cahş ile evli iken, birlikte Habeşistan’a hicret etmişlerdi. Abdullah orada hıristiyan oldu, Ümmü Habîbe ise müslüman olarak kaldı. Bunun üzerine Hz. Muhammed, Necâşî’ye bir heyet göndererek Ümmü Habîbe’ye talip oldu. Necâşî, Hz. Muhammed’le onu nikahladı. Necâşî, Hz. Peygamber adına Ümmü Habîbe’ye mehir verdi. Bu olay hicretin yedinci senesinde meydana geldi.
j) Safiyye: Nadîroğulları’nın reisi olan Huyey b. Ahtab’ın kızıdır. Hârûn b. İmrân’ın soyundan gelmektedir. Bu hanım, Hz. Peygamber’e Safî’den bir câriye olarak gelmişti. Allah Resûlü onu azât etmiş ve azâdını mehri saymıştı. Böylece bu durum ümmet için sünnet/ gelenek oldu. Buna göre, kişi câriyesini azât eder ve azâdını onun mehri kabul ederdi.
k) Hz. Meymûne: Hilâloğulları’ndan el-Hâris’in kızıdır. Bu hanım, Hz. Muhammed’in evlendiği en son kadındır. Hz. Peygamber’in bu hanımla evliliği, Mekke’de kaza umresi sırasında ihramdan çıktıktan sonra gerçekleşmiştir.
ve tabiyki hz.hatice
ben burada pek destek göremedim doğrusu :D

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
yalniz kullaniciadlari bir pes etmiyorsun :D

burda 24 sayfa boyunca yazanlar haksiz tek sen haklisin gibi konuşuyorsun demeyeceğim cunku gercekten tek sen dogruymussun gibi konuşuyorsun :D

Pes edecek bir şey yok.Burada bana karşıt olarak bilimsel anlamda adam gibi cevap veren ve aynı şeyleri tekrarlamama neden olacak birisi yok nedense, dediğim gibi.Çoğunluğun kabul ettiği doğru değil demokrasidir öncelikle bunu anlamalıyız.

okumaya erindim:ehe sıktı zaten bunca dengeyi, olanları vb. görmüyo bir de o kadar savunuyo yazık gerçekten

- - - Eklendi - - -

sürekli aynı şeyler yazdıkları |-)

Farklı şeyler yazmıyorsunuz ki farklı cevaplar vereyim.Okumaya üşeniyorsun fakat yorum yapıyorsun öyle mi ? Sana hayatında başarılar dilerim.Azıcık araştırırsan ne evrenin ne de insanın muazzam bir düzen içerisinde olmadığını aksine kaos içerisinde olduğunu görürsün :)

tabiki islam dinine çekicez...çünkü islam dini evrimi reddeder bunu bilemicek ne var...siz herşeyin kendi kendine olduğunu savunuyorsunuz...ama hiç bir örnek yok..

- - - Eklendi - - -

arkadaşım kocamaaaaan bi karanlığın ortasında(uzayın) nokta bile diyemeyeceğimiz bir yerde (dünyada) yaşamamız için milyarlarca denge olması lazım....ve hepsinin birbirine stabil çalışması lazım....herşeyin tesadüfen oluştuğuna 3 yaşında çocuk bile inanmaz....

İnsanın varolma ihtimali çok düşük doğrudur.İşte bu yüzden koskocaman bir evren var fakat yaşama elverişli olanların sayısı çok az.İnsan vücudunda bir çok kalıtsal hastalık var ve fiziksel olarak problemli bir yapıya sahibiz.

Dayan kullanıcıAdları ben arkandayım paylaştıklarını bir çok kişinin okumadan karşılık verdiği belli ve bize değersiz veya yazık diyen insanlar bir bilseniz kime yazık ahh ahh kim özgür kim zincirli

Biz senle özelden konuşalım istersen biraz :ehe

Benim bir dusuncem var bu konuda. Ateistler oldukleri zaman yok olacaklarini dusunurler. Muslumanlarda ise ahirwt inanci vardir. O halde musluman olun. Ne kaybedersiniz ki? Eger sizin dediginiz dogruysa zaten simdi dediginiz gibi yok olup gideriz. O zaman bir sey kaybetmeyiz. Ama islam dogruysa karli cikiyorsun. Dusunun bak bir bence iyi bir yontem. :D

Ali'nin sözü yani.Bende bu söze başka bir sözle karşılık vermek istiyorum ;

• Beğen
KayraBey

KayraBey

Üye
evrim bence yoktur ancak bunu din konularına çekip de bilimsel bir konuyu yobaz görüşle cevaplayanlar olacaksa sorarım size neden islam 700 lü yıllarda geldi madem ilk peygamberiniz ademdir? neden adem müslüman mı hristiyan mı yahudi mi hayır. bu sadece masal masal masal.... tarafsız alman kuran uzmanları bile kuranın o anki arapçayla yazılmış olamayacağını kuranın dönemine göre ilk arapça kitap olduğunu o zaman süryanice kullanıldığını biliyormuydunuz neyse kötü tepki almak istemem herkes kendi bildiğine inanmaya devam etsin ama bir gün olacak herkes çok pişman olacak
ki gel gelelim evrim konusu felsefenin din felsefesi alanıyla tamamen alakasızdır. her yerde olduğu gibi bazı yobazlar yine konuları kendilerine çekiyorlar ...

Tüm peygamberler Müslüman idi ve getirdiği din hep İslam idi.Sadece kurallar değişikti. Her gelen kutsal kitap bir öncekini siler. Bu şekilde en son Kur'an indirildi ve diğer tüm kutsal kitaplar hükmünü kaybetti. Önce bunu öğrenmen gerek.İslam ile alakalı birşey bilmiyorsanız susmalısınız.

Tarafsız Alman Kur'an uzmanları da kim? Vallahi buna anca gülünür. Cahilliğin geldiği son nokta.O kitabı anlamak için önce onu gökten indiren Allah'a sonra onun son peygamberi olan Resulullah Efendimize iman etmeli.Yoksa kuru kuru okur elinde bira ile senin gibilerin kafasını karıştırır.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Ben insanım.herkes kendini istediğinden saysın:)

Bizde insanız o konuda sıkıntı yok zaten.Eğer sen haklıysan herkes ademden gelmedir, eğer ben haklıysam herkes ortak bir primattan gelmedir.Sen ordan ben burdan diye bir şey yok malesef...

Arkadaş kimse evrimi adam gibi bilmiyor demiş. Dini inançları baskın olan kişiler için o bilginin çok bir önemi yok. Siz buraya destan yazın olmaz. Sadece bilginiz gösterirsiniz.

Ve şuda biliniyor ki sizin o çok değerli dediğiniz bilim adamlarına evrim kanıtlansın diye çok ciddi paralar akıtılıyor. Evrim geçirmiş ya da baskalasima uğramış canlılar bulmak için sürekli arayıştalar. Teorilerinin gerçek olduğunu kanıtlamak için de durmadan çalışacaklar.

Belki siz bunun çok samimi bir araştırma olarak bakabilirsiniz ama bilinen gerçek şu ki evrim dine karşı ciddi anlamda kullanıyorlar. Çünkü adamlar arayış icindeler. Allaha inançları yok ama ellerin de çok güçlü bir kanıtları da yok...

Evrim dine karşı kullanılabilir evet.Fakat dinden çıkmanın bahanesi değildir.Çünkü dinlerin gerçek olmadığını anlamak için sıralanılacak bahaneleri düşünürsek evrim en alt sıralarda gelecektir ki, hristiyanlık başta olmak üzere bazı dinler yorumlama biçimlerini değiştirerek evrimi kabul etmektidirler.Evrimin kanıtları Allah'ın kanıtlarından çok daha fazla eğer kanıta bakacaksak.

Evrim ve Darwin modern biyolojiye çok büyük katkıda bulunmuştur.Şuan kullandığınız aşıların geliştirilmesinin temelinde bile evrim teorisi yatmaktadır.Eğer gerçekten dünyaca bir yerlere gelmiş bilgili bir biyolog tanıdığın var ise ona sorup daha detaylı bilgi elde edebilirsin konu hakkında.

Ara tür diye aradığınız şey yarısı balık yarısı kertenkele olan bir ucube ise böyle bir şey yoktur.Problem sizin ara tür mantığınızda yoksa ara türler her yerde.Sen, ben bile gelişecek olan insanoğlunun (doğal seçilimin etkisinden kurtulmaya başladığımızdan dolayı evrimimiz zihinsel ağırlıklı olacaktır) ara türleriyiz.Bazı yılanların üzerinde işlevini yitirmiş küçük bacak çıkıntılarının olması, vücudumuzdaki işlevsiz organlar bile evrimin izleri olarak kabul edilebilir.Sizinde sık sık dediğiniz gibi önemli olan bunları görebilmek.

Hangi özgürlük?

Kadınlar için konuşmamı ister misin ? Erkeklere fazla kısıtlama getirilmediği doğrudur sonuçta ataerkil bir din.

KayraBey

KayraBey

Üye
Peygamber efendimiz çok eşli idi evet bunu herkes biliyor. Bunlardan bazıları yaşlı ve dul idi. Ve hiçbir zaman ben evlendim sizde evlenin demedi. Böyle bir hak var ben kullandım sizde kullanabilirsiniz dedi.
Ayrıca sizin anlamadığınız bir konu da şu:
Dinde koyulmuş olan kuralı sorgulayamazsın.Allah inek ve domuzu yarattı bana ineği ye domuzu yeme diye emretti. Bana burada emre uymak düşer. Madem yemem yasak neden yarattın domuzu Yarabbi diyemem. Bu dinin temelidir. Allahu Teala ne dediyse odur.
Evet kadın erkekten üstün değildir.bir erkeğin şahitliği iki kadının şahitliği ile aynıdır. Ama bunu biz böyle yapmadık ki. Bunlar dinin emirleri. Siz herşey sorgulanmalı diyorsunuz ama dinin kuralı sorgulanmaz.

Neden 5 vakit namaz kılınır 2 olsa olmaz mı?
1 ay değil 3 gün oruç tutsak yetmez mi?
Ayda bir defa içki içsek kime zararı var?

Gibi... eğer kişi bir dine inanıyor ve ona göre yaşamak istiyorsa o dini sorgulayamaz.bu kadar basit bu. Dini anca sen ve senin gibi hiçbir dine mensup olmayan kişiler sorgular.

Aslında çok basit birsey bu tartışmaya değmez. Ben Müslüman isem bana ne farz kılındı ne helal ne haram bilip uygulamak düşer. Sorgulamak değil.
Şimdi bizi anladın mı?
Sağda solda iki haber okuyup işte İslam böyle bir din deyip kesip atma. Acaba bu yapılan İslam'a göre normal mi diye araştır, sorgula.en iyi yaptığınız şey sorgulamak ya zaten.

• Beğen
Tepkiler: Türe ve Joker
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

Alkol ne zaman iyi bir şey olmuştur? Adam içki içer adam öldürür, tecavüz eder vb. İçki içerim ama bu pislikleri yapmak özgürlükse...

Domuz etinin yararlı bir şey olduğunu savunursan yuh derim sadece sana...

Zina yasaklanmıştır. Çünkü İslamda evliliğe önem verilmiştir. Bu yüzden böyle önemli bir şey sadece evlendiğin kişiyle yapılmalıdır.

- - - Eklendi - - -

ve bana önüne gelenle yatıp boş bir hayat sürmenin evlenip daha düzgün bir hayat sürmekten daha iyi olduğunu savunamazsın herhalde.

Oğuzhan'cığım problem bana kalırsa bu.Siz içki içmesini bilmiyorsunuz.İçki eğer aşırıya kaçılmazsa kalorileri dışında yararlıdır.Vücuttaki, beyindeki hücreleri öldürür fakat bu öldürdükleri güçsüz, zayıf hücrelerdir.Daha iyi düşünmene sebep olur.Tabi öküz gibi içip sızarsan, fazlaca sarhoş olursan dediklerin doğrudur.Onun dışında 1-2 kadeh içmenin kimseye zararı yoktur.İçki içmeye karşılık verdiğin cevapla "din olmazsa ben tecavüz ederim beni durduran yok" şeklindeki cevaplar benzerler malesef.Evlilik konusunda bir şey diyemem fakat çok eşliliği onaylamıyorum.Özellikle kadın hakları o kadar kısıtlanacaksa ve çok eşlilik tek taraflı olacaksa...

Ayrıca domuz eti zararlı değildir.Normal ete göre daha yağlıdır ve çok daha fazla lezzetlidir.Domuz daha çabuk türer ve ileride insan nüfuzu - hayvan oranı azaldığında kurtarıcı olabilecek yegane hayvandır.

İzmirli aklıma hep şu geliyor
Adam canı istediği her kızla yada kadınla yatmak istiyor. Peki bu adamın bir kız kardeşi olsa ve canı istediği her erkekle ilişkiye girse nasıl karşılar? Eğer bu onun hayatı o karar verir diyebiliyorsa inan bence domuz eti yemesine gerek yok. Bilmem anlatabildim mi...

Namus anlayışı bu olunca tecavüze uğrayan kıza birde recm kararı verilebiliyor doğal olarak.Ayrıca evet bu kız kardeşimin ya da her kimse onun kendi kararıdır.İstediğini seçer.Ona karışmak senin, benim ya da bir başkasının ne haddine.Kendi hayatı, kendi kararı.Ayrıca domuz etini ne sanıyordunuz siz ? Namus bacak arasında değil kafadadır.Bilmem anlatabildim mi...

Türe

Türe

Üye
Milyarda bir ihtimal bile değil. Bunu hristiyanlar dahi söylüyorlar. Ki milyarda birlik o ihtimal olsa bile anne karnındaki bebeğin beslenme yetisinin bu ihtimallerle oluşması imkansız.

• Beğen
KayraBey

KayraBey

Üye

Oğuzhan'cığım problem bana kalırsa bu.Siz içki içmesini bilmiyorsunuz.İçki eğer aşırıya kaçılmazsa kalorileri dışında yararlıdır.Vücuttaki, beyindeki hücreleri öldürür fakat bu öldürdükleri güçsüz, zayıf hücrelerdir.Daha iyi düşünmene sebep olur.Tabi öküz gibi içip sızarsan, fazlaca sarhoş olursan dediklerin doğrudur.Onun dışında 1-2 kadeh içmenin kimseye zararı yoktur.İçki içmeye karşılık verdiğin cevapla "din olmazsa ben tecavüz ederim beni durduran yok" şeklindeki cevaplar benzerler malesef.Evlilik konusunda bir şey diyemem fakat çok eşliliği onaylamıyorum.Özellikle kadın hakları o kadar kısıtlanacaksa ve çok eşlilik tek taraflı olacaksa...

Ayrıca domuz eti zararlı değildir.Normal ete göre daha yağlıdır ve çok daha fazla lezzetlidir.Domuz daha çabuk türer ve ileride insan nüfuzu - hayvan oranı azaldığında kurtarıcı olabilecek yegane hayvandır.

Namus anlayışı bu olunca tecavüze uğrayan kıza birde recm kararı verilebiliyor doğal olarak.Ayrıca evet bu kız kardeşimin ya da her kimse onun kendi kararıdır.İstediğini seçer.Ona karışmak senin, benim ya da bir başkasının ne haddine.Kendi hayatı, kendi kararı.Ayrıca domuz etini ne sanıyordunuz siz ? Namus bacak arasında değil kafadadır.Bilmem anlatabildim mi...

O senin görüşün yavru kuş. Ayrıca tecavüze uğrayan kız recm edilmez öğren bunu. Ölü hücre bile olsa beyinde kalmasının bence yararı var sende görüldüğü üzere.

Üst Alt