Sen bosver Metin'i. Din hakkindaki bilgileri eksik. Arastirdim Diyor ama iki siteye girmekle ogrenilmez bu isler.
Eksik değil Oğuzhan, 2 senemi verdim.
bence bana söylerken biraz düşününde söyleyin ve bunların illa kötü olması gerekmiyor sizi ne ilgilendirir birisinin alkol kullanması ve tecavüz davasına gelirsekabi 3 kadınla evlene biliyorsunuz ve istediğiniz an 3 kere boşol diyip boşanabiliyorsunuz ve her yerde erkekler kadınlardan daha avantajlıbence bana söylerken biraz düşününde söyleyin ve bunların illa kötü olması gerekmiyor sizi ne ilgilendirir birisinin alkol kullanması ve tecavüz davasına gelirsek
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
ve kadınlara verilen değer:
artık bunlar burada din hakkında son konuşmalarım bir daha mesaj yazmıyıcam bunun hakkında ama ben emin olun çok hoşgörülü birisiyim bazılarının aksine
tamam diğerleri veya söylediklerim ?
Sol portal ...
Ne objektif haber yapıyorlar ama![]()
bu arada başka haber kaynağı:
bunlarda hep yalan zaten
Mert can beni dinle bak.
İslam dininde erkek 4 kadın ile evlenebilir buna müsade var ama şartları da var. Hepsine eşit davranmak, ihtiyaçlarını karşılamak vs. Bu kuralı biz koymadık önce bunu bil.bu inandığımız dinde bize verilen bir hak. Kullanmak yada kullanmamak bize bağlı. 4 eşi yok diye kimseye hesap sorulmaz. Ayrıca peygamber efendimiz tek eşli olmayı da önermiş ve desteklemiştir.

yalniz kullaniciadlari bir pes etmiyorsun
burda 24 sayfa boyunca yazanlar haksiz tek sen haklisin gibi konuşuyorsun demeyeceğim cunku gercekten tek sen dogruymussun gibi konuşuyorsun![]()
okumaya erindimsıktı zaten bunca dengeyi, olanları vb. görmüyo bir de o kadar savunuyo yazık gerçekten
- - - Eklendi - - -
sürekli aynı şeyler yazdıkları![]()

tabiki islam dinine çekicez...çünkü islam dini evrimi reddeder bunu bilemicek ne var...siz herşeyin kendi kendine olduğunu savunuyorsunuz...ama hiç bir örnek yok..
- - - Eklendi - - -
arkadaşım kocamaaaaan bi karanlığın ortasında(uzayın) nokta bile diyemeyeceğimiz bir yerde (dünyada) yaşamamız için milyarlarca denge olması lazım....ve hepsinin birbirine stabil çalışması lazım....herşeyin tesadüfen oluştuğuna 3 yaşında çocuk bile inanmaz....
Dayan kullanıcıAdları ben arkandayım paylaştıklarını bir çok kişinin okumadan karşılık verdiği belli ve bize değersiz veya yazık diyen insanlar bir bilseniz kime yazık ahh ahh kim özgür kim zincirli

Benim bir dusuncem var bu konuda. Ateistler oldukleri zaman yok olacaklarini dusunurler. Muslumanlarda ise ahirwt inanci vardir. O halde musluman olun. Ne kaybedersiniz ki? Eger sizin dediginiz dogruysa zaten simdi dediginiz gibi yok olup gideriz. O zaman bir sey kaybetmeyiz. Ama islam dogruysa karli cikiyorsun. Dusunun bak bir bence iyi bir yontem.![]()
evrim bence yoktur ancak bunu din konularına çekip de bilimsel bir konuyu yobaz görüşle cevaplayanlar olacaksa sorarım size neden islam 700 lü yıllarda geldi madem ilk peygamberiniz ademdir? neden adem müslüman mı hristiyan mı yahudi mi hayır. bu sadece masal masal masal.... tarafsız alman kuran uzmanları bile kuranın o anki arapçayla yazılmış olamayacağını kuranın dönemine göre ilk arapça kitap olduğunu o zaman süryanice kullanıldığını biliyormuydunuz neyse kötü tepki almak istemem herkes kendi bildiğine inanmaya devam etsin ama bir gün olacak herkes çok pişman olacak
ki gel gelelim evrim konusu felsefenin din felsefesi alanıyla tamamen alakasızdır. her yerde olduğu gibi bazı yobazlar yine konuları kendilerine çekiyorlar ...
Sen hangi metinsin bakayım albay olmaya çalışan metin mi
Ben insanım.herkes kendini istediğinden saysın![]()
Arkadaş kimse evrimi adam gibi bilmiyor demiş. Dini inançları baskın olan kişiler için o bilginin çok bir önemi yok. Siz buraya destan yazın olmaz. Sadece bilginiz gösterirsiniz.
Ve şuda biliniyor ki sizin o çok değerli dediğiniz bilim adamlarına evrim kanıtlansın diye çok ciddi paralar akıtılıyor. Evrim geçirmiş ya da baskalasima uğramış canlılar bulmak için sürekli arayıştalar. Teorilerinin gerçek olduğunu kanıtlamak için de durmadan çalışacaklar.
Belki siz bunun çok samimi bir araştırma olarak bakabilirsiniz ama bilinen gerçek şu ki evrim dine karşı ciddi anlamda kullanıyorlar. Çünkü adamlar arayış icindeler. Allaha inançları yok ama ellerin de çok güçlü bir kanıtları da yok...
Hangi özgürlük?
Alkol ne zaman iyi bir şey olmuştur? Adam içki içer adam öldürür, tecavüz eder vb. İçki içerim ama bu pislikleri yapmak özgürlükse...
Domuz etinin yararlı bir şey olduğunu savunursan yuh derim sadece sana...
Zina yasaklanmıştır. Çünkü İslamda evliliğe önem verilmiştir. Bu yüzden böyle önemli bir şey sadece evlendiğin kişiyle yapılmalıdır.
- - - Eklendi - - -
ve bana önüne gelenle yatıp boş bir hayat sürmenin evlenip daha düzgün bir hayat sürmekten daha iyi olduğunu savunamazsın herhalde.
İzmirli aklıma hep şu geliyor
Adam canı istediği her kızla yada kadınla yatmak istiyor. Peki bu adamın bir kız kardeşi olsa ve canı istediği her erkekle ilişkiye girse nasıl karşılar? Eğer bu onun hayatı o karar verir diyebiliyorsa inan bence domuz eti yemesine gerek yok. Bilmem anlatabildim mi...
Oğuzhan'cığım problem bana kalırsa bu.Siz içki içmesini bilmiyorsunuz.İçki eğer aşırıya kaçılmazsa kalorileri dışında yararlıdır.Vücuttaki, beyindeki hücreleri öldürür fakat bu öldürdükleri güçsüz, zayıf hücrelerdir.Daha iyi düşünmene sebep olur.Tabi öküz gibi içip sızarsan, fazlaca sarhoş olursan dediklerin doğrudur.Onun dışında 1-2 kadeh içmenin kimseye zararı yoktur.İçki içmeye karşılık verdiğin cevapla "din olmazsa ben tecavüz ederim beni durduran yok" şeklindeki cevaplar benzerler malesef.Evlilik konusunda bir şey diyemem fakat çok eşliliği onaylamıyorum.Özellikle kadın hakları o kadar kısıtlanacaksa ve çok eşlilik tek taraflı olacaksa...
Ayrıca domuz eti zararlı değildir.Normal ete göre daha yağlıdır ve çok daha fazla lezzetlidir.Domuz daha çabuk türer ve ileride insan nüfuzu - hayvan oranı azaldığında kurtarıcı olabilecek yegane hayvandır.
Namus anlayışı bu olunca tecavüze uğrayan kıza birde recm kararı verilebiliyor doğal olarak.Ayrıca evet bu kız kardeşimin ya da her kimse onun kendi kararıdır.İstediğini seçer.Ona karışmak senin, benim ya da bir başkasının ne haddine.Kendi hayatı, kendi kararı.Ayrıca domuz etini ne sanıyordunuz siz ? Namus bacak arasında değil kafadadır.Bilmem anlatabildim mi...