İzmirli konu kapandı adam Müslüman çıktı![]()
İyi yanindan bakalim. Bartu abi digerleri gibi oyle asagilayici bir bicimde konusmuyor. Sadece kendi dusuncesini savunuyor. 
Mutlaka cek. 
Eğer sen yaratılmışların en şereflisi olarak nitelendirilen insanoğluna akılsız tasarım diyorsan benim sana diyebileceğim bişey yok maalesef abicim.![]()

Eğer sen yaratılmışların en şereflisi olarak nitelendirilen insanoğluna akılsız tasarım diyorsan benim sana diyebileceğim bişey yok maalesef abicim.![]()

Sende ayrı bir adamsın he. Gel öpücem![]()

vay vay vay tam oturdu
- - - Eklendi - - -
abi bugün öpmeler arttı sanki![]()
Dudaklarıma hakim olamıyorum :-)

Sende ayrı bir adamsın he. Gel öpücem![]()

Beyler burası baya bi nedenden dolayı kızışmış ve bazı cezalara mâl olmuş.Fazla uzatıpta konuyu sakıza döndürmeye gerek yoktu fakat akıllanmayan arkadaşlar devam ediyor ve tartışılıp devam edebilir.Bu yüzden lütfen rica ediyorum konuyu fazla savaş alanına dönüştürmeyin.
Ha benimde bir çift sözüm var.Bazı arkadaşlar fazla ileri gidipte 3.kişi olarak ortaya atlamış.Sen biliyorsundur canım kardeşim 3.kişiye ne düşeceğini.
- - - Eklendi - - -
Ek olarak söyleceğim birşey daha var.La abimiz gelmiş bir güzel anlatıyor sana,bilgilerini-bildiklerini paylaşıyor,sunuyor.Sen gelip inada biniyorsun.Yok o öyle bu böyle diyorsun,adamı kızdırıyorsun.Adam harbi haklı sen bi tartışma döngüsünü oluşturuyorsun ve devam ettiriyorsun aynı güzergâhta ve aynı şekilde.Adam kızıyor ağzından yanlış bi kelime çıkarıyor ve senin inadın yüzünden ban yiyor.Nedeni "Hakaret".Neden ? Nedenini kendimce söyleyeyim."Senin yüzünden".Kurt olarak kuzuyu pusuya düşürdün ama daha yemezler gülüm..
Tamam.İyi yanindan bakalim. Bartu abi digerleri gibi oyle asagilayici bir bicimde konusmuyor. Sadece kendi dusuncesini savunuyor.
- - - Eklendi - - -
Aklima gelmisken Bartu abi konser fotograflarini bekliyorum.Mutlaka cek.
![]()

bu alkole iyi diyen şahıs bize abuk subuk cvp yazmak yerine googleye alkolün zararları diye yazarsa vücuda giren ilk damlasından itibaren neler olduğunu hangi organlara zarar vermeye başladığini öğrenip vatana millete hayırlı bir bilgi öğrenir hiç olmazsa...insanla şempazeyi çiftleştirmektende vazgeçin bu arada ahlak polislerinin hoşuna gitmez bu..
Öncelikle birebir tartışma yaşanmıyordu, böyle bir konuda ve bir forumda yaşanamazda zaten.Birebir tartışma anca özel mesajdan olur.Eğerki herkese açık bir konuda tartışılıyorsa 3. , 4. kişilerin tartışmaya katılması onların en doğal hakkıdır.Ben tartışma boyunca saygımı korumaya çalıştım, çalışacağımda fakat bana bir çok kişi tarafından pek öyle davranılmadığı aşikar.Tartışmanın dozunu kaçıran, saygısızlık etmeye başlayan birisi olur ise görüşü ne olursa olsun ona karşı çıkarım.
İkinci paragrafına ithafen yazıyorum, Tahir Abi burada bilgilerini anlatırken karşı taraftaki kişi -artık o anda kim var ise- farklı bir şey yapmıyordu.Kendince doğruları anlatıyordu ki tartışmanın mantığı budur.Din ile ilgili tartışma kısmını atlarsak senin söylediğin sözlerin neredeyse aynını ben kendi adıma söyleyebilirim.Pararaflarca yazı yazmama rağmen gelen cevap "buna mı inanıyorsun yani insan MAYMUN'dan mı geldi" seviyesini aşamayınca insanın canı sıkılabiliyor gerçekten.Fakat yinede ben -tartışmada azınlık tarafta olmama karşın- seviyemi bozmadım tartışma boyunca.Ne olursa olsun seviyenin bozulmaması gerektiğini de dile getirdim.Herkes kızabilir fakat bu o kişiye hakaret etme hakkını meşru kılmaz.Tahir Abi'nin beni alaya aldığı mesajlarını dikkate almadım, hakaretten banlanmış hakaret ettiği mesajı hatırlamıyorum bile, dikkat etmedim çünkü.Ne denilmiş olursa olsun buradaki hiç bir mesaj için alınmadım, sinirlenmedim, seviyemi bozmadım.Mesajları şikayet etme gereği bile duymadım çünkü bu konunun diğer konular gibi kapanmasını istemiyorum.
Sonuç olarak bu tartışmada kimsenin kendince haksız olmadığını düşünüyorum.Tuzağa düşürme gibi bir durum her iki taraf içinde söz konusu değil.Tuzağa düşürme olsaydı bile dediğim gibi bu hakaret etme hakkını sağlamazdı kişiye.
- - - Eklendi - - -
Tamamdır hiç huyum değildir ama senin için 1-2 tane çekerim fotoğraf
Bana kalırsa teizmin en büyük problemi bu ego.Dünyanın, evrenin, evrenlerin insan için yaratılmış olduğunu düşünmek, ben merkezci olmak.Dediğim gibi sana göre yaratılmış ve şerefli, mükemmel bir varlık insan.Bana göre ise yaratılmamış, oluşmuş bir varlık.Fakat bilimsel olarak bakarsak insan bedeninin mükemmel olmadığı, hatalı olduğu ve bu hataların bir çok probleme sebebiyet verdiği belli.
Al işte...O kadar yazı yazdım yeterli alkol tüketimine dair.Gidip sokakta sızan kişilerde gördüğün şekilde hayvan gibi içersen tabiki zararlı ona zaten bir lafım yok.Fakat arada sırada, haftada 1-2 kere 1-2-3 kadeh içki içmek zarardan ziyade yarar sağlar bu da bir gerçektir.Yerel haber sitelerinde pek bulunmasa bile --onlarda da 1-2 haber var tabi-- yabancı kaynak siteleri ve bilimsel araştırmaları ORJİNAL DİLLERİNDE --çeviren adamların %99'u düzgün çevirmediği için, bknz ; Hawking Allah'ın varlığını kabul etti-- okuyun bir isterseniz.
Ahlak polisi dediğiniz kesim metroda öpüşme eylemi yapanları "AHLAK DIŞI" diye öldüresiye döven fakat sokakta karısını döverek hastanelik eden adama bakıpta kendi özelleri karışamayız diyenler ise ben onların ahlakından almayayım...
Şahsen ben maymunla ortak bir atadan evrim geçirerek gelmiş olma ihtimalini, çamurdan yaratılma hikayelerinden çok daha gerçekçi ve mantıklı buluyorum.

evrimcilerin temel tezlerinden rasgele seçilim bile bu felsefenin ne kadar tutarsız ve boş olduğunu anlatmaya yeter. Düşünün bir kıyafet almaya gittiğiniz de üzerinize yakışanı,size uygun olanı bulmak için uğraşırsınız.Ve size çok yakışan bu bu kıyafeti bir tasarlayan vardır, ham kumaş iken işleyen güzel şekil veren biri vardır bu kumaş ve iplik rastgele bir araya gelip bir ceket oluşturamaz. Bence.!
Bu gorusun sana kalsin.Ne de olsa sen mantikli buluyorsun![]()