evrim varmı yokmu soru cevap

Sponsorlu Bağlantılar

Sarangni

Sarangni

Üye
Evrimcilere en güzel cevap susarak verilir. Çünkü onlara bir şey anlatmak çok zor...

Din uptade etmek gerekir diyen birine anlatacak tek kelimem olmaz.

• Beğen
Tepkiler: darkleader

darkleader

darkleader

Üye
Ateistler,sizden daha önceki sayfalarda bahsettiğim aşagidaki sorduğum soruyla alakalı cevap istemiştim ve halen cevap alamadım.

(Bakın özellikle belirtiyorum ki günlük yaşantımızda bilinç altımıza yerleşmiş olaylarla bağlantılı rüyalardan bahsetmiyorum.Yazdığımı iyi anlayın)

Rüyalarla din'in ne alakası var demişsin.
Rüyalar çeşit çeşit.Dünya hayatımızla ilgili veyahutta aklımızda olan şeylerle alakalı,uğraşlarımızla alakalı rüyalar görebiliriz.Bunlar çok normal ve seninde bahsettiğin bu rüyalar.
Ama benim bahsettiğim gelecekten haber veren rüyalar.kimisi yoruma açık olarak karşımıza çıkar, kimiside aynı rüyada görüldüğü gibi dünya hayatında karşımıza çıkabilir.
Bunlarla alakalı bir çok örnek var bir araştır derim.Mesela en meşhurlarından.Atatürk'ün son rüyası.
26 Eylül 1938 tarihinde Atatürk rahatsızlığı ile ilgili olarak ilk defa hafif bir koma atlatmıştı. Prof. Afet İnan olayı şöyle anlatıyor: O geceyi rahatsız geçirdi. İlk hafif komayı o zaman atlatmıştı. Ertesi sabahki açıklamasında: 'Demek ölüm böyle olacak' diyerek uzun bir rüya gördüğünü anlattı. 'Salih'e söyle ikimizde kuyuya düştük fakat o kurtuldu' dedi.'Atatürk'ün burada "kuyuya düşme" sembolü ile gördüğü rüya vizyonu kendisinin de söylediği gibi ölümünün habercisiydi. Salih Bozok'un kuyudan kurtulması ise Atatürk'ün vefat etti gün buna çok üzülen Salih Bozok'un intihar etmesi ve sonunda kurtarılmasını simgeliyordu...Internetten buna benzer birçok ünlünün rüyalarını okuyabilirsin.ayrıca mutlaka seninde başına bu tip gelecekle alakalı birebir aynı olmasada yoruma acık bir şekilde gördüğün ve gerçek hayatta karşılaştığın rüyan olmuştur.

Sonuç olarak gelecek ile akalalı rüya görmemizin bilimsel bir açıklaması olabilir mi?
Hele hele herşeyin rastlantı olarak oluştuğunu düşündüğünüz şu dünya aleminde,bu rastlantımıdır yoksa başka birsey mi

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Öncelikle evrim bir teoridir ve kesinlikle kanıtlanmamıştır burası doğru fakat şöyle bir durumda var istenildiği kadar fosil bulunsun evrim yine de kanıtlanamaz.Çünkü bir teoridir ve her zaman bilinmeyeni olacaktır.Maddenin en küçük yapı taşı nedir sorusunun cevabı günümüz şartlarında bulunduktan sonra daha küçüğünün aranması gibi.Fakat teori olarak kalmasının ve çürütülmemesinin sebebi destekler nitelikte kanıtların bulunmasıdır yani zaten ulaşabileceği en üst konumda evrim iddiası.Evrim her dinle ters düşmez, semavi dinlerle ters düşer ki hala bu kadar tartışılmasının temel nedenlerinden birisi budur.Dediğim gibi hristiyan aleminin bir kısmı evrimi kabul ediyor.Bunu dinin değişmesine falan bağlamışsınız alakası yok.Tamamen yorum farkı ile alakalı.Eğerki 100, 200, 300 yıl önceki bir kuran tefsirini elinize alır ve şimdiki tefsirle karşılaştırırsanız incili yorumlayanların "yaratılış kelimesi ruh için kullanıyor" demesinden farklı bir şey olmadığını görürsünüz.Fakat şöyle olur bu sefer ; "Bu çok mecazlı bir anlatımdır şurada bu, bu denilmek isteniyor aslında".En basitinden Muhammed'in Aişe ile nikahlandığı ve birlikte olduğu yaş konusuna bakabilirsiniz.200 yıl önceki tefsirlerde doğal karşılandığından dolayı yaş açıkça 9 olarak söyleniliyormuş.Şuan ise bir çok müslüman yok o ergenliğe girdikten sonraki 9 yaş aslında 17 yaşında oluyor falan filan demeye başladılar.E söz aynı, kaynak aynı.Değişim yok fakat ne kadar büyük bir fark var değil mi ?

Bu arada Emre senin tam olarak görüşün nedir merak ettim ? ateist değilim dedikten sonra bir meraklandım :)

- - - Eklendi - - -

Yalnız evrime uyulması için incil değiştirilmiyor.Tıpkı kuranda sık sık yapıldığı gibi farklı yorumlanıyor.Şuan müslümandan çok hristiyan olmasının sebebi, son zamanlarda insanlığa bir şeyler kazandıran insanların semavi dinlerden en çok hristiyanlardan çıkmasına şaşırmamalı.Adamlar arada bir update ediyorlar dinlerini.En azından yorumlarını.

Dinde updaye diye bir olay olmaz. Evet yorumlanma vardir. Ama daha once yorumlanip karara varilmis sonra da degistirilmis bir konu yok. Zamaninda yorumlanmis. Ornegin abdestin bozan durumlar. Farkli kisilerce farkli yorumlanmis. Bir suru yorum farkliligi ile mezhepler meydana gelmis. Bu hristiyanlikta da var zaten. Ama dedigim gibi yorumlanmis bitmis. Sonucta simdi hala abdest nelerde bozulur yorumlanmiyor. Fakat hristiyanlik boyle konularda hep bir degisim icinde. Bu yuzden dini bozmuslar diyoruz. Ornegin reform zamani. Martin Luther dindeki bazi kurallara, din adamlarinin davranislarina itiraz ediyor. Sonuc olarak katoliklik hafifletiliyor biraz. Bu demektir ki hristiyanlarin cogunu kapsayan katolik mezhebinde bozulma varmis. Evrim konusunda da ayni sey. Bu tarz ciddi konularda senin dedigin gibi bir kisminin kabul edip bir kisminin etmemesi dindeki bu buyuk ayriligi ve bozuklugu gosterir. Hz Aise durumunda ise muslumanlarin hepsi onun 17-18 yaslarinda peygamberimizle evlendigini bilir. Eskiden gelen yorum farkliligi yok burada. Asiri din dusmanlarinin cikarttigi bir sey bu. Bunun gibi bir cok sacmalik bulunuyor. İnternette gorduysen Hz Muhammed'in haremi oldugunu iddia eden insanlar var. Bircok hanimi oldugunu zaten biliyoruz. Fakat bu butun evliliklerinin bir sebebi oldugunu da biliyoruz. Bu gibi sayisiz igrenc iftiralar soz konusu.

- - - Eklendi - - -

Evrimcilere en güzel cevap susarak verilir. Çünkü onlara bir şey anlatmak çok zor...

Susmak degildir. Dinimize gore karsidakini asagilamadan dogru yolu bulmasini saglamamiz gerekir. Bi yuzden tartisiyoruz zaten bu konuda. Tabi bu tartismalara son verebilecek iki kisi var. Onlar da Hz. İsa ile Hz. Mehdi... Hepimiz onlari bekliyoruz. :)

• Beğen
Tepkiler: Dede

KırcalıHolding

Üye
ya arkadaş bi insan 700 trilyon hücreden oluşuyor ve her hücrenin içi los angeles şehri gibi hareketli...bu hücrelerin hepside ne yapacağını biliyor ve insan denilen varlığı oluşturuyor...enteresan tarafıda bu bi su damlasından oluşuyor...dahada enteresanı kapkaranlık bi uzayın içinde sadece dünya denen yerde oluyor...ve sayamayacağım milyonlarca denge... Evrimin saçma olduğu bu kadar basit.. Hiç bişey kendi kendine gelişemez eğer varsa bi örnek gösterin ?

• Beğen
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
ya arkadaş bi insan 700 trilyon hücreden oluşuyor ve her hücrenin içi los angeles şehri gibi hareketli...bu hücrelerin hepside ne yapacağını biliyor ve insan denilen varlığı oluşturuyor...enteresan tarafıda bu bi su damlasından oluşuyor...dahada enteresanı kapkaranlık bi uzayın içinde sadece dünya denen yerde oluyor...ve sayamayacağım milyonlarca denge... Evrimin saçma olduğu bu kadar basit.. Hiç bişey kendi kendine gelişemez eğer varsa bi örnek gösterin ?

Eğerki önyargılı davranmayarak evrim ile ilgili kitaplar okusaydın bunun nasıl oluşabileceğini anlardın.İnsan vücudu mükemmel değil, evren mükemmel değil.İnsan vücudunda bulunan bir çok kalıtsal hastalık var ve bunların sebeplerin senin bahsettiğin "los angeles şehri gibi hareketli, ne yapacağını bilen hücreler" yüzünden.Ayrıca uzayın içerisinde canlılar sadece dünyada var diyemeyiz.Evren çok büyük ve büyük bir kaos hakim evrene.Bu durumda bize en yakın canlı oluşabilecek ve oluşmuş gezegenin çok uzaklarda olması çok normal.

Buraya cevap yazmayayım diyorumda kendimi tutamıyorum.Arkadaşlar evrim hakkında konuşuyoruz.Ne olur kutsal kitabın ne dediğini bir kenera bırakın bir kaç günlüğüne de adam akıllı tarafsız bir şekilde okuyun o kitapları...

- - - Eklendi - - -

Dini yorumlama biçimi değişime uğrar.Hristiyanlıkta da müslümanlıkta da bu böyledir.Hristiyanların farkı incile değil isanın öğretilerine inanmalarıdır.Bu yüzden çağımıza daha uygun hale gelebiliyorlar.Reform olayında incil değişmez.Sadece yorumlama biçimi değişir ve saçma sapan kar amacı güden baskılar azalır.Fakat ne olursa olsun müslümanlıkta olduğu gibi hristiyanlıkta da belli başlı yorumlamalar ve kurallar asla değişmez.

Eğer eski kaynaklara bakarsan neredeyse tamamında evlilik yaşının 6 birliktelik yaşının 9 olduğu yazar.Buhari'yi güvenilir bir kaynak olarak kabul ediyorduk değil mi ? Bu hadiste çok uzun yıllar doğru olarak kabul edilmiştir.

"114-.......Âişe (R) şöyle demiştir: Ben altı yaşımda bir kız iken Peygamber (S) beni nikâh akdiyle zevceliğe almıştı. (Üç sene sonra) biz Medine'ye hicret ettik. Haris ibn Hazrec oğulları'nın menziline indik. Müteakiben ben sıtmaya tutuldum. Bu hastalıktan dolayı saçım döküldü. (İyileştikten sonra) saçım yine gürleşti ve omuzlarıma kadar uzadı. Bir defasında ben arkadaşlarımla beraber salıncakta oynarken annem Ümmü Rûmân bana doğru geldi de, beni çağırdı. Ben de annemin yanına geldim. Bana ne yapmak istediğini bilmiyordum. Annem elimi tuttu. Tâ evin kapısı önünde beni durdurdu. Ben de yorgunluktan kaba kaba soluyordum. Nihayet soluğum biraz yatıştı. Sonra annem biraz su aldı..Onunla yüzümü, başımı sıvazladı. Sonra beni eve koydu. Evde Ensâr'dan birtakım kadınlar hazır bulunuyorlardı. Bunlar bana:

— Hayır ve bereket üzere geldin, hayırlı kısmete geldin, dediler.

Annem beni bu kadınlara teslim etti. Bunlar da benim kılığımı kıyafetimi düzelttiler ve Rasûlullah'a teslim ettiler. Beni hiçbirşey sıkmadı, ancak Rasûlullah'ı habersiz görünce sıkıldım. Ensâr kadınları beni Rasûlullah'a teslîm ettiklerinde, ben dokuz yaşında bir kızdım"

17-18 yaşında bir kız dışarıda oyun mu oynar ? Neyse diyelimki 17-18 yaşında.50 yaşındaki bir adamla 17-18 yaşındaki bir kızın evlenmesi normal karşılanılacak bir durum değildir.O zaman olabilir, 1000 yıl önce olabilir, 500 yıl önce olabilir fakat şuan değil.Şuan bu şekildeki vakalara pedofili teşhisi konulur ve psikolojik bir hastalıktır.

Neyse bunu bir kenara bırakalım.Kuranda göğün 7 kat olması ile ilgili bir ayet vardı.Bu ayet uzun zaman önce çok farklı yorumlanırken yakın zamanda çok daha farklı yorumlanmış, bilime uydurulmaya çalışılmıştır.Buradaki durum ile hristiyanlığın yaratılılşı evrime uydurmaya çalışması arasında bir fark göremiyorum.İki tarafta en başından beri bunu anlatıyorlarmış fakat biz anlayamamışız diyor.Kısacası daha az önemli konulardaki yorumları değiştirerek dini yapılabilinecek ölçüde güncelliyor, çağa uydurmaya çalışıyorlar.

- - - Eklendi - - -

Ateistler,sizden daha önceki sayfalarda bahsettiğim aşagidaki sorduğum soruyla alakalı cevap istemiştim ve halen cevap alamadım.

(Bakın özellikle belirtiyorum ki günlük yaşantımızda bilinç altımıza yerleşmiş olaylarla bağlantılı rüyalardan bahsetmiyorum.Yazdığımı iyi anlayın)

Evrimciler dediğin insanlar bilim kuruluşlarının %98'i ve bilim adamlarının büyük çoğunluğunu oluşturuyor.Bunu buraya yazmanı bir eşcinsel ateiste borçlusun.Bütün bunlar laftan anlayamayacak adamlar tabiki...

Evet dini uptade etmek gerekir.Çünkü 1400 yıl öncesinin kurallarına göre yaşamaya kalkarsan arap ülkeleri gibi olursun.Ya petrol gibi bir kaç yıl sonra bitecek kaynaklara dayanır zar zor ayakta kalırsın ya da tamamen çökersin.Bunun sebebi ise karşı taraf CERN'de orda burda insanlık ile ilgili önemli araştırmalar, buluşlar yaparken müslüman halkların insanlığa getirdiği yenilik anca el ve ayağı çapraz kesen alet yapmak oluyor.

Eskiden çok büyük islam alimleri varmış doğrudur onlara saygım en az sizin kadar var emin olabilirsiniz fakat günümüz toplumunda ve iyice yozlaşmış olan islamda işler öyle yürümüyor malesef.Avrupa'nın karanlık çağlarında, orta çağında şuan islam devletleri.Bunu aşmanın tek yolu ise küçük ya da büyük çaplı bir reform ve baskıların azaltılmasıdır.

- - - Eklendi - - -

Neyse arkadaşlar din tartışmasına girmeyeceğim sizinle.Konu evrim.Evrim hakkında adam akıllı tartışmak isteyen var ise yazsın tartışalım neden olabileceğini, olamayacağını falan.Onun dışında din ile ilgili mesajlara daha fazla cevap verip konuyu saptırmak istemiyorum.Zaten ne kadar tartışırsak tartışalım bir sonuca varamayacağız gibi gözüküyor.

- - - Eklendi - - -

Şu paragrafı yinelemek istiyorum ;

Carl Sagan'ın Cennetin Ejderleri adlı kitabını herkese öneririm.Daha doğrusu Carl Sagan ile ilgili her şeyi önerebilirim.

İnsan gibi eğitilmiş (işaret dili öğretilmiş) bir maymun sıradan bir insanın %10'u kadar konuşabiliyor, soyut düşünebiliyor, insanlar gibi yeni kelimeler türetebiliyor olduğu kanıtlanmış bir durum.Suda yüzen bir kuş gördüğünde insanların kullandığıyla birebir aynı olan sukuşu kelimesini ve daha nicelerini türetebilmesinden bahsediyoruz.Tıpkı insanlık dillerinin oluşumu gibi.Hatta gerizekaya sahip insanlardan daha zeki oluyorlar.Eğerki nesilden nesile işaret dili öğretilirse bir aşamadan sonra bu dili çocuklarına öğretmeye başlayacaklardır ve ingilizce, türkçe olarak bir maymunun hayatını bir maymundan dinleyebileceğiz.Fakat bunu bir grup teistin istemediğine adım gibi eminim.Çünkü insanı hayvandan ayıran özellik olarak soyut düşünme ve zeka gösterilir her zaman.Hayvanlardakinin içgüdü olduğu iddia edilir.Eğerki bu hayvanlar kendi medeniyetlerini kurabilecek kadar uzun süre eğilitir ya da milyonlarca yıl kendi hallerine bırakılırsa yavaştan insanlaşacaktırlar çünkü.Bu durumda ne teistlerin ne siyasilerin ne de hayvanlarla ilgili sektörlerdekilerin işine gelir.Çünkü insan hakları bildirgesinin bir şempanzeye uygulanmasını kaldıramayacaklardır.Hapis ettikleri canlının haklarının olmasını istemezler.Kendilerine ait olmasını, onlar için yaratılmış olmasını dilerler.

Ayrıca insan spermi ile dölleyip yıldız çocuk gibi bir çocuk ortaya çıkarılabilir.Bir şempanze ile insandan çocuk doğma ihtimali çok düşüktür, doğurgan çocuk doğurma ihtimali daha da düşüktür fakat imkansız değil.Tıpkı at ile eşekten doğan katırın her zaman kısır olmaması gibi.Fakat böyle bir bilimsel araştırmayı insanlık nedense (!) kaldırabilecek durumda değil...

KayraBey

KayraBey

Üye
Yazık. Bunca bilgi inanmamak uğruna. Hepsini toplasan 1 kuruş etmez.

• Beğen
Tepkiler: achambo, darkleader ve MaxiHan
darkleader

darkleader

Üye

Mesele inanmamak değil arkadaş,inanmak istememek! sen hâla anlamadım mı. :D

Yok deyince, inanmayınca herşey yok oluyor demekki!!!
Bunca delil önümüzde dururken bunun başka açıklaması olamaz.

KırcalıHolding

Üye
ben kuran okuyorum ve bu kitaba inanıyorum..sende okuduğun kitaba inanıyorsun...bunun bırisi doğru hadi bul bakalım...

- - - Eklendi - - -

bilim ALLAH'ın yarattığı bu kainatın nasıl bir yapıya sahip olduğunu açıklayan kısım,islam dinide ALLAH'ın yarattığı manevi şeyleri açıklayan kısım...bu kadar basit işte daa...

- - - Eklendi - - -

hala daha yok şempazeyle insanı döllesek diye düşünüyolar gidin hayırlı bi iş yapın arkadaş sapıkmisın nesin.

• Beğen
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
ben kuran okuyorum ve bu kitaba inanıyorum..sende okuduğun kitaba inanıyorsun...bunun bırisi doğru hadi bul bakalım...

- - - Eklendi - - -

bilim ALLAH'ın yarattığı bu kainatın nasıl bir yapıya sahip olduğunu açıklayan kısım,islam dinide ALLAH'ın yarattığı manevi şeyleri açıklayan kısım...bu kadar basit işte daa...

- - - Eklendi - - -

hala daha yok şempazeyle insanı döllesek diye düşünüyolar gidin hayırlı bi iş yapın arkadaş sapıkmisın nesin.

Bu kadar basit bunlar tabi.Şempanze ve insanın bilimsel olarak bir kuruluşta döllenmesi sapkınlık, sapıklık olarak algılanır fakat bunu diyen adamların yaptıkları sapıklıklar dünyaca meşhurdur...Gidip şempanzeyle sevişmeyeceksin kardeşim sadece spermin alınacak.Bunu eşek, at v.s başka türler arasında yapınca sorun yokta işin içine insan girince problem mi oluyor ? Kendinizi diğer canlılardan üstün görmeniz, her şeyin sizin için yaratıldığını düşünmeniz...Bu tarz bir araştırmaya hayırlı bir iş yapın diyen adamlar en fazla deve sidiğinin yararlarını araştırıyorlar dünya basınından gördüğüm kadarıyla.

Ayrıca meseleyi inanmamak içinmişe indirgeyen arkadaşlara selam olsun.Bende bir zamanlar müslümandım nasıl düşündüğünüzü tahmin edebiliyorum.Sizce inanmamak için mi bu araştırmalar yapılır, yoksa bu araştırmalar yapılıp düşünüldüğü için mi inanılmaz ? Eğer müslümanlık veya dinlere gelirsek çok farklı şekilde konuşabilirim neden inanmadığıma dair.Konumuz evrim gelmiş bütün bunlar inanmamak için yiaaağ diyorsunuz.Bir teori hakkında tartışırken gelip dine göre bu böyledir, bu evrim ateistlerin allahı reddetmesi için uydurdukları şeylerdir diyorsunuz.Yorumlarınız tam yerinde.Cevap yazmayayım diyorum ama dayanamıyorum aranızdan adam gibi evrimi tartışabilecek, tartışacak kişi yok mu ? Bilgisiz olduğunuz bir konuda nasıl bu kadar rahat atıp tutabiliyorsunuz ? Daha bir kaç sayfa önce adam evrime göre maymundan geldiğimizi söyledi ve sonrasında bunun saçmalığını belirterek konuyu dine bağladı...Evet gerçekten evrimin tartışılabileceği yegane forummuş maxicep (!)

• Beğen
KayraBey

KayraBey

Üye

Bu kadar basit bunlar tabi.Şempanze ve insanın bilimsel olarak bir kuruluşta döllenmesi sapkınlık, sapıklık olarak algılanır fakat bunu diyen adamların yaptıkları sapıklıklar dünyaca meşhurdur...Gidip şempanzeyle sevişmeyeceksin kardeşim sadece spermin alınacak.Bunu eşek, at v.s başka türler arasında yapınca sorun yokta işin içine insan girince problem mi oluyor ? Kendinizi diğer canlılardan üstün görmeniz, her şeyin sizin için yaratıldığını düşünmeniz...Bu tarz bir araştırmaya hayırlı bir iş yapın diyen adamlar en fazla deve sidiğinin yararlarını araştırıyorlar dünya basınından gördüğüm kadarıyla.

Ayrıca meseleyi inanmamak içinmişe indirgeyen arkadaşlara selam olsun.Bende bir zamanlar müslümandım nasıl düşündüğünüzü tahmin edebiliyorum.Sizce inanmamak için mi bu araştırmalar yapılır, yoksa bu araştırmalar yapılıp düşünüldüğü için mi inanılmaz ? Eğer müslümanlık veya dinlere gelirsek çok farklı şekilde konuşabilirim neden inanmadığıma dair.Konumuz evrim gelmiş bütün bunlar inanmamak için yiaaağ diyorsunuz.Bir teori hakkında tartışırken gelip dine göre bu böyledir, bu evrim ateistlerin allahı reddetmesi için uydurdukları şeylerdir diyorsunuz.Yorumlarınız tam yerinde.Cevap yazmayayım diyorum ama dayanamıyorum aranızdan adam gibi evrimi tartışabilecek, tartışacak kişi yok mu ? Bilgisiz olduğunuz bir konuda nasıl bu kadar rahat atıp tutabiliyorsunuz ? Daha bir kaç sayfa önce adam evrime göre maymundan geldiğimizi söyledi ve sonrasında bunun saçmalığını belirterek konuyu dine bağladı...Evet gerçekten evrimin tartışılabileceği yegane forummuş maxicep (!)

Evrimin neyini tartışmayı düşünüyorsun

achambo

achambo

Üye

okumaya erindim:ehe sıktı zaten bunca dengeyi, olanları vb. görmüyo bir de o kadar savunuyo yazık gerçekten

- - - Eklendi - - -

sürekli aynı şeyler yazdıkları |-)

-efşan

-efşan

Üye
Olsa ne, olmasa ne...

codblackops2

codblackops2

Üye
yalniz kullaniciadlari bir pes etmiyorsun :D

burda 24 sayfa boyunca yazanlar haksiz tek sen haklisin gibi konuşuyorsun demeyeceğim cunku gercekten tek sen dogruymussun gibi konuşuyorsun :D

KırcalıHolding

Üye
tabiki islam dinine çekicez...çünkü islam dini evrimi reddeder bunu bilemicek ne var...siz herşeyin kendi kendine olduğunu savunuyorsunuz...ama hiç bir örnek yok..

- - - Eklendi - - -

arkadaşım kocamaaaaan bi karanlığın ortasında(uzayın) nokta bile diyemeyeceğimiz bir yerde (dünyada) yaşamamız için milyarlarca denge olması lazım....ve hepsinin birbirine stabil çalışması lazım....herşeyin tesadüfen oluştuğuna 3 yaşında çocuk bile inanmaz....

enterneoll

enterneoll

Üye
Dayan kullanıcıAdları ben arkandayım paylaştıklarını bir çok kişinin okumadan karşılık verdiği belli ve bize değersiz veya yazık diyen insanlar bir bilseniz kime yazık ahh ahh kim özgür kim zincirli

KayraBey

KayraBey

Üye
Bozacının şahidi şıracı

enterneoll

enterneoll

Üye
hoş olmuyor ama böyle konuşmalar bence hoşgörüyü koruyarak devam edelim yemişim evrimini :D ssana bişey olmasın

• Beğen
KayraBey

KayraBey

Üye
  • Beğen
Tepkiler: enterneoll
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Benim bir dusuncem var bu konuda. Ateistler oldukleri zaman yok olacaklarini dusunurler. Muslumanlarda ise ahirwt inanci vardir. O halde musluman olun. Ne kaybedersiniz ki? Eger sizin dediginiz dogruysa zaten simdi dediginiz gibi yok olup gideriz. O zaman bir sey kaybetmeyiz. Ama islam dogruysa karli cikiyorsun. Dusunun bak bir bence iyi bir yontem. :D

• Beğen
Tepkiler: iyavuzoz ve Dede

Üst Alt