evrim varmı yokmu soru cevap

Sponsorlu Bağlantılar

Sarangni

Sarangni

Üye
Arkadaş kimse evrimi adam gibi bilmiyor demiş. Dini inançları baskın olan kişiler için o bilginin çok bir önemi yok. Siz buraya destan yazın olmaz. Sadece bilginiz gösterirsiniz.

Ve şuda biliniyor ki sizin o çok değerli dediğiniz bilim adamlarına evrim kanıtlansın diye çok ciddi paralar akıtılıyor. Evrim geçirmiş ya da baskalasima uğramış canlılar bulmak için sürekli arayıştalar. Teorilerinin gerçek olduğunu kanıtlamak için de durmadan çalışacaklar.

Belki siz bunun çok samimi bir araştırma olarak bakabilirsiniz ama bilinen gerçek şu ki evrim dine karşı ciddi anlamda kullanıyorlar. Çünkü adamlar arayış icindeler. Allaha inançları yok ama ellerin de çok güçlü bir kanıtları da yok...

enterneoll

enterneoll

Üye
Benim bir dusuncem var bu konuda. Ateistler oldukleri zaman yok olacaklarini dusunurler. Muslumanlarda ise ahirwt inanci vardir. O halde musluman olun. Ne kaybedersiniz ki? Eger sizin dediginiz dogruysa zaten simdi dediginiz gibi yok olup gideriz. O zaman bir sey kaybetmeyiz. Ama islam dogruysa karli cikiyorsun. Dusunun bak bir bence iyi bir yontem. :D

bu söylediğiniz bir kere kuran'a ters içinden gelmeyipte inanınca sence ne olur ?
ve ayrıca din bazı özgürlükleride kısıtlıyor değil mi ?

iyavuzoz

iyavuzoz

Üye
Benim bir dusuncem var bu konuda. Ateistler oldukleri zaman yok olacaklarini dusunurler. Muslumanlarda ise ahirwt inanci vardir. O halde musluman olun. Ne kaybedersiniz ki? Eger sizin dediginiz dogruysa zaten simdi dediginiz gibi yok olup gideriz. O zaman bir sey kaybetmeyiz. Ama islam dogruysa karli cikiyorsun. Dusunun bak bir bence iyi bir yontem. :D

olm onlara deizm denmiyo mu :D

- - - Eklendi - - -

1-2 mesajı okudum

bence evrim var fakat din ile bir alakası yok ve evrim bir insan ömründe gerçekleşebilecek bir şey değil

belki 1 milyon yıla kadar evrim geçiririz

kanatlar çıkar solungaç olur ve bu şu anki bizim sayemizde olacak bir şey

mesela mağarada yaşayan insanları düşünün baş parmak ile işaret parmağını bir birine değdirmek bile bir evrimdir çonki insan elini kullanmayı öğrenmiştir artık parmaklar uzamıştır

el kasları gelişmiştir anladınız mı :hmmm

codblackops2

codblackops2

Üye

- - - Eklendi - - -

1-2 mesajı okudum

bence evrim var fakat din ile bir alakası yok ve evrim bir insan ömründe gerçekleşebilecek bir şey değil

mesela mağarada yaşayan insanları düşünün baş parmak ile işaret parmağını bir birine değdirmek bile bir evrimdir çonki insan elini kullanmayı öğrenmiştir artık parmaklar uzamıştır

Sen ne diyon Allah aşkına yaviz :ehe

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Ben insanım.herkes kendini istediğinden saysın:)

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye

- - - Eklendi - - -

1-2 mesajı okudum

Ne deizimi lan? :D

- - - Eklendi - - -

bu söylediğiniz bir kere kuran'a ters içinden gelmeyipte inanınca sence ne olur ?
ve ayrıca din bazı özgürlükleride kısıtlıyor değil mi ?
Ortami yumusatalim dedik ciddiye aldin. :hmmm Ciddi olsam smiley kullanmazdim. :dry:

• Beğen
Tepkiler: Dede
KayraBey

KayraBey

Üye
Mağara adamı tiplemesi de bu zihniyetin uydurduğu bir saçmalıktır. Her yeri kıllı elinde bir sopa unga munga şeklinde konuşan tipten bahsediyorum. Böyle birşey yok. Bunlar var diyor çünkü bak biz böyleydik böyle olduk demek için.
İlk insan hz.Adem akla zarar bir ilme sahipti.O cennette iken melekler yanına gelip soru sorarlar oda şu an bilinen bilinmeyen tüm dillerde cevabını verirdi.
Tabi yine herkes inandığı gibi yaşamaya devam etsin.

Metin MF

Metin MF

Üye
Bir şey söyleyeceğim de, yine bütün forum bana karşı cephe alacak.
Evrim kanıtlanmadı arkadaşlar henüz, yani var mı yok mu bilemiyoruz.
Evrimin dine ters bir yanı yok. Lütfen bana saldırmadan önce biraz düşünün bu sözümü.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye

belki bu özgürlüklerin bazıları hoşuna gitmez ama:
alkol almak
domuz eti yemek
sex diğer adıyla cima :D
ve buna benzer bir çok şey

Alkol ne zaman iyi bir şey olmuştur? Adam içki içer adam öldürür, tecavüz eder vb. İçki içerim ama bu pislikleri yapmak özgürlükse...

Domuz etinin yararlı bir şey olduğunu savunursan yuh derim sadece sana...

Zina yasaklanmıştır. Çünkü İslamda evliliğe önem verilmiştir. Bu yüzden böyle önemli bir şey sadece evlendiğin kişiyle yapılmalıdır.

- - - Eklendi - - -

ve bana önüne gelenle yatıp boş bir hayat sürmenin evlenip daha düzgün bir hayat sürmekten daha iyi olduğunu savunamazsın herhalde.

• Beğen
KayraBey

KayraBey

Üye
İzmirli aklıma hep şu geliyor
Adam canı istediği her kızla yada kadınla yatmak istiyor. Peki bu adamın bir kız kardeşi olsa ve canı istediği her erkekle ilişkiye girse nasıl karşılar? Eğer bu onun hayatı o karar verir diyebiliyorsa inan bence domuz eti yemesine gerek yok. Bilmem anlatabildim mi...

• Beğen
Tepkiler: HAM ZA ve Oğuzhan
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
İzmirli aklıma hep şu geliyor
Adam canı istediği her kızla yada kadınla yatmak istiyor. Peki bu adamın bir kız kardeşi olsa ve canı istediği her erkekle ilişkiye girse nasıl karşılar? Eğer bu onun hayatı o karar verir diyebiliyorsa inan bence domuz eti yemesine gerek yok. Bilmem anlatabildim mi...

Çok haklısın abi. İşte bazı insanlar bunu düşünemeyecek hale gelmişler. Resmen kör olmuşlar. Yazık...

• Beğen
Tepkiler: HAM ZA ve Dede
Sarangni

Sarangni

Üye

belki bu özgürlüklerin bazıları hoşuna gitmez ama:
alkol almak
domuz eti yemek
sex diğer adıyla cima :D
ve buna benzer bir çok şey

Hiç şaşırmadım. Kötü olanı özgürlük adı altında meşrulaştırmak böyle birşey olsa gerek...

Dinimiz de ORUC diye nefis terbiyesi yaptığımız bir şey var. En güzel cevap bu olsa gerek.

• Beğen
HAM ZA

HAM ZA

Üye
konuyu takip etmiyodum ama başlıktan anladığım kadarıyla baya tren raydan çıkmış :D bu arada haklısınız beyler :oke:

• Beğen
KayraBey

KayraBey

Üye
konuyu takip etmiyodum ama başlıktan anladığım kadarıyla baya tren raydan çıkmış :D bu arada haklısınız beyler :oke:

Tren evrim geçirdi Hamza artık ray üzerinde gitmiyor :-)

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
Bir şey söyleyeceğim de, yine bütün forum bana karşı cephe alacak.
Evrim kanıtlanmadı arkadaşlar henüz, yani var mı yok mu bilemiyoruz.
Evrimin dine ters bir yanı yok. Lütfen bana saldırmadan önce biraz düşünün bu sözümü.

Ya Metin ALLAH rızası için sen hangi evrimden bahsediyorsun ?

Yazılanlara baktım ama sadece şunu çıkardım, dini o kadar eksik yaşayanlar varki o olabilir şu olabilir deniyor.

KayraBey

KayraBey

Üye
Benim babam hz Adem ve o nasılsa bende öyleyim.bazıları maymun ile kendisini bir tutuyor ise bu onun bileceği birşey.

• Beğen
Tepkiler: darkleader
reaurora

reaurora

Üye
şu evrimcilerin beyni bir evrim geçirsede şu lanet saçmalıktan kurtulsak.

• Beğen
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye

Ya Metin ALLAH rızası için sen hangi evrimden bahsediyorsun ?

Yazılanlara baktım ama sadece şunu çıkardım, dini o kadar eksik yaşayanlar varki o olabilir şu olabilir deniyor.
Sen bosver Metin'i. Din hakkindaki bilgileri eksik. Arastirdim Diyor ama iki siteye girmekle ogrenilmez bu isler.

Üst Alt