Ekran kartımda sorun mu var ?

Sponsorlu Bağlantılar

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
    Konu Sahibi
Ekran kartımda sorun mu var ?
Arkadaşlar oynadığım her oyunda nesnelerin kenarları hep tırtıklı oluyor bir oyunda olsa neyse dicem. Gta 4 Dead Island saints row 3 falan. Ayarlardan anti aliasing de full onuda geçtim nvidia denetim masasından kenar yumuşatmayıda açıyorum ama hala kenarlar tırtıklı oluyor bu çok rahatsız edici bir durum fotoğrafa bakın daha iyi anlayacaksınız.
Ortadaki gibi düşünün oyundaki nesneleri. Acaba problem nerede ?

mrzstyl

mrzstyl

Üye
directx 11 felan yüklümü ekran driverleri güncelmi ? :hmmm

Tesla0

Tesla0

Üye
Nvidia ayarlarında kalite modu seçili mi

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
    Konu Sahibi
otomatik modda bir de onu deniyim teşekkürler

goldenheros

goldenheros

Üye

goldenheros

goldenheros

Üye
Ayarları sn düzenle. performanstan kaliteye getir

• Beğen
Tepkiler: Enpatsu Shakugan
deadboringQ7

deadboringQ7

Üye
Başkan ekran kartıyla alakı bi durum bu ya. Overclock lumu ekran kartın. Eğer overclockluysa tavsiye edilen frekanslara dönmen gerek. Eğer overclocklu değilse ekran kartını pc den kaldırıp son sürümünü indirip kur.

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
    Konu Sahibi
Başkan ekran kartıyla alakı bi durum bu ya. Overclock lumu ekran kartın. Eğer overclockluysa tavsiye edilen frekanslara dönmen gerek. Eğer overclocklu değilse ekran kartını pc den kaldırıp son sürümünü indirip kur.
OC yapmadım hiçbirşey ellemedim kendiliğinden oldu. Sürücüyü kaldırıp tekrar kurmayı deneyeyim.

deadboringQ7

deadboringQ7

Üye
Büyük ihtimal düzelecektir. Bende genellikle fabrika çıkışlı o.c lu gelen ekran kartına o.c yaptığımda olurdu :D Ama 7 mhz lik hız aşırtmalı karta 100 mhz bindirdim :D :D Hiçbir sorun yoktu taki bi hafta sonra böyle çizgiler belirene kadar :)

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
    Konu Sahibi
Büyük ihtimal düzelecektir. Bende genellikle fabrika çıkışlı o.c lu gelen ekran kartına o.c yaptığımda olurdu :D Ama 7 mhz lik hız aşırtmalı karta 100 mhz bindirdim :D :D Hiçbir sorun yoktu taki bi hafta sonra böyle çizgiler belirene kadar :)
Noldu yandımı kartın

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
    Konu Sahibi
Yok kardeş ekran kartı ile ilgili herşeyi sildim tekrar yükledim hala oyunlarda kenarlar tırtıklı sanırım donanımsal garantiye veremem bilgisayarsız kalamam çünkü. Alışırım böyle oynamaya yapcak birşey yok.

Silinen Üye 1145465

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap
Çözünürlükten olabilir,ekran kartıyla ilgili herşeyi kaldırıp tekrar kurmakta çözebilir tüm oyunlarda yapıyorsa kartın control paneliyle alakalı bi problem olduğu kesin register kayıtlarından silmeyi de deneyebilirsin.
Yok kardeş ekran kartı ile ilgili herşeyi sildim tekrar yükledim hala oyunlarda kenarlar tırtıklı sanırım donanımsal garantiye veremem bilgisayarsız kalamam çünkü. Alışırım böyle oynamaya yapcak birşey yok.
Donanımsal olarak belleklerde veya çekirdekte sorun olduğunda görüntüyü etkiler,belleklerde sorun varsa kırmızı,yeşil ve mavi çizgiler veya noktalar ekranda belirir,çekirdekte sorun varsa anlık bi görüntü gitmesi,dalgalanma veya objelerin birbirine girmesi gibi sorunlar ortaya çıkar.Sorununuz yazılımsal.
Ayrıca ekran kartınız eskiyse Experience zımbırtısını kaldırmanızda sorunu çözebilir.
O Çizgiler voltaj yetersizliğinden veya ısıdan olmuştur :D Ben kartımı Voltaj modu yüzünden kızarttığım için HD3450 ye mahkum kaldım şuan bu kartında çekirdek frekansınıda 600 den 800 e kadar stabil çıkarabildim,fakat ramlar DDR2 olunca voltajsız 500Mhz ye kadar yiyor :D

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
    Konu Sahibi
Çözünürlükten olabilir,ekran kartıyla ilgili herşeyi kaldırıp tekrar kurmakta çözebilir tüm oyunlarda yapıyorsa kartın control paneliyle alakalı bi problem olduğu kesin register kayıtlarından silmeyi de deneyebilirsin.

Donanımsal olarak belleklerde veya çekirdekte sorun olduğunda görüntüyü etkiler,belleklerde sorun varsa kırmızı,yeşil ve mavi çizgiler veya noktalar ekranda belirir,çekirdekte sorun varsa anlık bi görüntü gitmesi,dalgalanma veya objelerin birbirine girmesi gibi sorunlar ortaya çıkar.Sorununuz yazılımsal.
Ayrıca ekran kartınız eskiyse Experience zımbırtısını kaldırmanızda sorunu çözebilir.

O Çizgiler voltaj yetersizliğinden veya ısıdan olmuştur :D Ben kartımı Voltaj modu yüzünden kızarttığım için HD3450 ye mahkum kaldım şuan bu kartında çekirdek frekansınıda 600 den 800 e kadar stabil çıkarabildim,fakat ramlar DDR2 olunca voltajsız 500Mhz ye kadar yiyor :D
Ekran kartım gt840m yeni yani. Bir önceki mesajda dedim zaten ekran kartı ile ilgili herşeyi kaldırdım tekrar yükledim geçmedi. Register kayıtları ne oluyor ?
Bütün oyunların çözünürlüğü 1366*768.
Daha önce olmuyordu bu yeni yeni olmaya başladı.

deadboringQ7

deadboringQ7

Üye

sapphire r9 280x dual x fan var ısının olması imkansız :D voltajla alakası da yok 700 w psu var gereken 500 w sistem için

Silinen Üye 1145465

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap
sapphire r9 280x dual x fan var ısının olması imkansız :D voltajla alakası da yok 700 w psu var gereken 500 w sistem için
Öyle değil hacı şimdi örnek veriyim bi yol düşün genişliği 1 metre burdan en fazla kaç kişiyi yan yana geçirebilirsin elbet tıkancak işte genişliği voltaj geçen kişileride Mhz olarak düşün :D
Ekran kartım gt840m yeni yani. Bir önceki mesajda dedim zaten ekran kartı ile ilgili herşeyi kaldırdım tekrar yükledim geçmedi. Register kayıtları ne oluyor ?
Bütün oyunların çözünürlüğü 1366*768.
Daha önce olmuyordu bu yeni yeni olmaya başladı.
Driverleri kurunca bunları kayıt defterinede kaydedilir (register) zaten driver kaldırsanda aslında o driverla ilgili çoğu şey sistemde kalır yani sen ne kadar kaldırsanda tamamen kalkmaz.Bu yöntemi googleye sorarsan bulabilirsin.

Üst Alt