Pes Serilerinde Nvidia Ekran Kartı Sorunu [ÇÖZÜLDÜ]

Sponsorlu Bağlantılar

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Pes Serilerinde Nvidia Ekran Kartı Sorunu [ÇÖZÜLDÜ]
Pes 2013 ve diğer Pes serileri Nvidia ekran kartlarında sorun yaratabiliyor. Hatta AMD ekran kartlarında da olabiliyor. Ama daha çok bu sorunu Nvidia kullanıcıları yaşıyor. Açıklayıcı olması bakımından bu sorundan nasıl kurtulmanız gerektiğini ekran görüntüleri ile anlattım. Bu sorun biraz Nvidia biraz Pes kaynaklı diyebiliriz.

Pes çok yüksek sistem gereksinimi istemeyen bir oyun olduğu için laptoplarda ekran kartı geçişlerinde sorun olabiliyor. Uzun zamandır laptoplarda çift ekran kartı kullanılıyor. Birisi chipset dahilinde diğeri ise harici ekran kartı olarak. Bunun amacı ise pil kullanımını minimuma düşürmek. Herhangi bir oyuna girdiğinizde daha fazla grafik performansına ihtiyacınız olacağından sistem otomatik olarak daha güçlü olan harici kartı seçiyor. Ancak Pes bazında baktığımız zaman sistem bunu ayırmakta yanlış kararı verip dahili kartı seçebiliyor ve bu sefer oyuna girerken hata alabiliyorsunuz. Hatayı yoksayıp oyuna girebilseniz bile oyundan performans alamıyorsunuz kasma donma gibi problemler yaşayabiliyorsunuz. Eğer bu sorunu yaşıyorsanız adım adım işlemleri uygulayın sorununuz çözülecektir. Birçoğunuzun bildiği birşeydir ancak hala sorun yaşayanlar olabiliyor.



İlk olarak Nvidia denetim masasını açıyoruz. (Resimler FHD çözünürlükte olduğu için küçük resim olarak ekledim üzerine tıklayıp büyütebilirsiniz.)
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız



Daha sonra ekle butonuna tıklayın sağ taraftaki küçük pencere açılacak. Oradan oyunu bulup seçilen programı ekle butonuna tıklamamız gerekiyor. Oyunu listede göremeyebilirsiniz. Eğer göremezseniz Gözat butonundan oyunun kurulu olduğu dizine gidip OYUNU ÇALIŞTIRDIĞINIZ exe dosyasını seçin.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız





Bu işlemleri yaptıktan sonra aşağıdaki gibi "Bu program için varsayılan grafik işlemciyi seçin." yazan yerden varsayılan grafik işlemcisini Yüksek Performanslı Nvidia işlemcisi olarak seçin. Bu default olarak genel ayarlar olarak seçilidir. Birçok oyunda böyledir ama oyunu çalıştırdığınızda genel ayarlarda entegre grafiği tercih eder. Siz burda yüksek performanslı NVIDIA işlemcisini seçerek seçimi ona değil kendinize bırakmış oluyorsunuz. Böylece intel ile değil Nvidia ile oyuna giriyor ve kasma sorunu ortadan kalkıyor.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız





Son olarakta yaptığımız işlemleri kaydetmemiz için uygula dememiz gerekecek. Sizde uygula çıkmayabilir. Benim laptopum Monitöre bağlı olduğu için görünüyor şuanda normalde laptop ekranı ufak olduğunda alt tarafta çıkar fare tekerliğini kaydırarak uygula butonuna basın ve kaydedin. YALNIZ DİKKAT !!! aynı işlemleri settings içinde yapın. Yoksa gamepad veya klavye ayarları gibi ayarlar için settings'e girdiğinizde oyuna giriyormuş gibi hata alabilirsiniz. Ya da atıyorum laptopunuzun çözünürlüğü 1920x1080'dir. Ama intel pesi bu ayarda oynatamayacağı için 1280x768 pixel verebilir. Siz oyununuzu nvidia'dan çalıştırmış olsanız bile settings Nvidia'dan çalışmadığı için ve çözünürlük ayarı oradan yapıldığı için daha düşük çözünürlükte oynamak zorunda kalabilirsiniz. Bunun olmaması için settings exe dosyasını da aynı oyun dosyasınınınki gibi nvidia ile çalıştırırsak hiç bir sorununuz kalmaz.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız








Bu da son olarak anlattığım bütün konunun özeti aşağıda Pes 2013 ve Pes 2015'in settings aracı var. İkisini de normal çalıştırdığımda Nvidia'yı görmüyor ve canavar gibi bilgisayarın pes için yeterli olmadığını söylüyor :)
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız




Daha sonra yukarıdaki ayarlar yapılıyor veeeee :)
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Artık sorunsuz bir şekilde kupalar kazanabilir arkadaşlarımızla pes kapışabiliriz :)
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: Enpatsu Shakugan ve ceza87


dolalduck

Üye
BİŞEY SORUCAM LÜTFEN YARDIM EDİN ORDA YÜKSEK PERFORMNSI NVİDİA YI SEÇTİĞİN BÖLÜM BENDE YOK NAPICAM LÜTFEN YARDIM EDİN !!!!!!!!!!!!!!
 

Misafir - 321212

Bu seferde oyun hiç açılmıyor iletişim adresi verebilirsen video var gostereyim.
 

Benzer Konular

KomiserMemoli_12
Cevap
45
Görüntüleme
2K
MAERKEK
KomiserMemoli_12
Cevap
9
Görüntüleme
578
KomiserMemoli_12


Üst Alt