1.Korkakliga gerek yok.. Onlar guclu olabilirler ama bu onlardan korkmamizi gerektirmiyo bence
2.Gerçekleri görüp objektif olmak kendi benliğini unutmuş demek olMuyor. O gerckci dusunmek oluyo.. Benlgni yitrmek kendi milletinin gucunu kucumseyip baska milletleri begenmek, yuceltmek oluyo
Bizde Strateji Olsun Devamı Gelir 

1.Korkakliga gerek yok.. Onlar guclu olabilirler ama bu onlardan korkmamizi gerektirmiyo bence
2.Gerçekleri görüp objektif olmak kendi benliğini unutmuş demek olMuyor. O gerckci dusunmek oluyo.. Benlgni yitrmek kendi milletinin gucunu kucumseyip baska milletleri begenmek, yuceltmek oluyo
Lafa Tutmayın Ev Usülü Limonata Ve Yayladayımbir gun bir kac arkadaş deniz kenarinda kurduk masayi hem iciyoruz hem de sohbet ediyoruz ve konu abd Türkiye savaşi ciksa ne olura geldi. Bir tanesi adamlar yarim saatte bizi bitirirler dedi,digeri zıpladı;yarim saat ben buradan taş atarak direnirim be lafa tutmayin yeter dedi!!!
Savaşlar guc ve silahla kazanilmiyor bu yuzyillar boyunca silah ve sayi olarak buyuk ordularin yenilmesiyle defalarca ispatlandi. Şimdi hepsini tek tek yazmama gerek yok ama afganistan ve vietnami soylesem yeter heralde. Savaşlar akil ile kazanilir. Savaş sanati ve doktrinleri ne kadar gelişmiş ve guncel ise savaşta başari ihtimaliniz o kadar yuksektir. Ki yuzyillardir savaş sanatini en mukemmel icra eden ordulardan birisine sahibiz. Şunu da belirteyim her yil belli programlar cercevesinde kurmay binbaşi rutbe duzeyinde pilot subaylarimiz abd hava kuvvetlerinde savaş pilotlugu egitimi veriyor. Bazen 1 5ten buyuk oluyor ve bunu gec farkeden icin iş işten gecmiş oluyor.
O yuzden lafa tutmayin sahildeyim
- - - Eklendi - - -
savaşta kazanan olmaz savaşan taraflarin hepsi kaybeder onemli olan kimin kaybedecek şeyi daha coktur buna bakmak lazim
Abi Yorumunda Sonuna Kadar Haklsıın 
bir gun bir kac arkadaş deniz kenarinda kurduk masayi hem iciyoruz hem de sohbet ediyoruz ve konu abd Türkiye savaşi ciksa ne olura geldi. Bir tanesi adamlar yarim saatte bizi bitirirler dedi,digeri zıpladı;yarim saat ben buradan taş atarak direnirim be lafa tutmayin yeter dedi!!!
Savaşlar guc ve silahla kazanilmiyor bu yuzyillar boyunca silah ve sayi olarak buyuk ordularin yenilmesiyle defalarca ispatlandi. Şimdi hepsini tek tek yazmama gerek yok ama afganistan ve vietnami soylesem yeter heralde. Savaşlar akil ile kazanilir. Savaş sanati ve doktrinleri ne kadar gelişmiş ve guncel ise savaşta başari ihtimaliniz o kadar yuksektir. Ki yuzyillardir savaş sanatini en mukemmel icra eden ordulardan birisine sahibiz. Şunu da belirteyim her yil belli programlar cercevesinde kurmay binbaşi rutbe duzeyinde pilot subaylarimiz abd hava kuvvetlerinde savaş pilotlugu egitimi veriyor. Bazen 1 5ten buyuk oluyor ve bunu gec farkeden icin iş işten gecmiş oluyor.
O yuzden lafa tutmayin sahildeyim
- - - Eklendi - - -
savaşta kazanan olmaz savaşan taraflarin hepsi kaybeder onemli olan kimin kaybedecek şeyi daha coktur buna bakmak lazim
En başta Türkiye Tr kıslatması ile yazılmasından hangi maksatla konunun açıldıgı zaten anlaşılıyor

Böyle bir yakıştırma yapmadan önce iki kere düşünmelisiniz.
En başta Türkiye Tr kıslatması ile yazılmasından hangi maksatla konunun açıldıgı zaten anlaşılıyor
Konuyu acan arkadas cok haklidir. Zira Türkiye nin Dunyanin en guclu oldugunu sananlar bu ulkede cok fazla. Genellikle de cahil genc kesim oluyor humlari soyleyenler. Calismazsan millet seni dumduz eder gecer. Yok oyle utopyalar kurup yasamak.

bu arkadaşın daha öncelerde de bayrak hakkında yaptığı bir yorumunu beğenmemiştim.
Benim mi ? .s
evet hatta hemen arkasından bir şiirle cevap yazmıştım.Türkiye'nin en güçlü olduğunu bende düşünmüyorum.Eğer öyle olsaydı bu durumda olmazdık.Tabi belli bir seviyede güçlü ve dünyanın en güçlü askeri birlikleri arasında ama günümüzde sayının pek önemi yok.İşler sadece 1 atom ya da hidrojen bombasına bakar ki bunu zaten hepimiz biliyoruz.Nükleer silah üretmedikçe askeri açıdan çok gelişmişiz demek bence yanlış.

Hayır zaten asker sayısında sa üstün değiliz![]()
Türkiye'nin en güçlü olduğunu bende düşünmüyorum.Eğer öyle olsaydı bu durumda olmazdık.Tabi belli bir seviyede güçlü ve dünyanın en güçlü askeri birlikleri arasında ama günümüzde sayının pek önemi yok.İşler sadece 1 atom ya da hidrojen bombasına bakar ki bunu zaten hepimiz biliyoruz.Nükleer silah üretmedikçe askeri açıdan çok gelişmişiz demek bence yanlış.