[ENGİN];4964955' Alıntı:bizde onu anlatmaya çalışıyoruz ama bazı arkadaşlar hala amerikanın askeri gücünden onun bunun uçaklarından silah çeşitlerinden bahsediyor.ALLAH C.C dilemişse türkiye batacaksa zaten batacak buna kimse engel olamaz.takdir ile yazılan tedbir ile bozulmaz.
Tevekkul denen bisey var Allah c.c afganistani kurtarmadysa o onlarn salaklgndan. Afganstanin yaptigi hic calsmadan sinava grip snrada Allahim bana yardim eder nasilsa demek gbi bisey.. Böyle olmaz.. Tedbir senden olcakki takdirde Allahtan olsun.. Turkiye bence yeternce tedbirli, orta dogunun en buyuk gucuyuz.. Bunu kimse inkar etmesin.. Ayrica siyasi acidanda kimse tarafndan yönetlmiyoruz.. Turkiye tevekkul edip tedbirini almis guclu gorunmus gerisini Allah c.c halleder insAllah.. Onun gucu herseye yeter, yeterki O istesin...
Tamam dünyanın en güçlü ordusu değil, bunu iddia eden de yok zaten. Her şeyden önce herhangi bir kavramın güçlü ibaresi alması için önce para gerekir, yani güçlü bir ekonomi, güçlü devlet ve güçlü ordu demektir. Devletin ekonomisiyle silah/teknoloji unsuru doğru orantılıdır. Ancak bir ordunun gücü sadece silah teknolojisiyle de ölçülemez savaş kabiliyeti, psikolojik harp yeteneği vs. gibi bir sürü unsur vardır.
Ha bide ''Amerika'dan ve İsrail'den silah alıyoruz ya biz eziğiz değil mi?'' şeklinde aşağılık kompleksi'ne girmeye gerek yok. Sonuçta kendi ordunun silahlarını ürete bilmen için bazı gereksinimlere ihtiyacın var, bu da yavaş yavaş yerine oturtuluyor inşallah. Ayrıca o kadar büyük silah piyasası varken hadi silah üreteceğiz demek kolay değil adamı öperler. Daha geçenlerde f16'ların sistemlerini kıran ASELSAN mühendislerine ne olduğunu biliyoruz. Her neyse fazla uzatmaya lüzum yok Türk ordusu dünyanın en iyi 4. ordusu olup disiplin konusunda önüne geçen bir ordu yoktur.
Uçak gemisi uretebilecek tekniğe sahibiz. Ama işletebilecek paramız yok. Çünkü bir uçak gemisinin basit bir karakol görevi bile miiyon dolarlar tutar. Eğer nükleer değilse, cok fazla takıt harcar. Ayrıca adı üstünde uçak gemisi. Buna uçağa iniş kalkış yapabilecek en az 60 adet savaş uçağı gerekir. Bu da ciddi bir kaynak gerektirir. Ottoman Tiger haklı. Para lazım. Ekonomimizde şu an da iyiye gidiyor. Önceden IMF den para dilenirken şimdi 4 milyar kaynak açıyoruz.Beyler o kadar da ezik degiliz.Uçak gemisi uretebilecek tekniğe sahibiz. Ama işletebilecek paramız yok. Çünkü bir uçak gemisinin basit bir karakol görevi bile miiyon dolarlar tutar. Eğer nükleer değilse, cok fazla takıt harcar. Ayrıca adı üstünde uçak gemisi. Buna uçağa iniş kalkış yapabilecek en az 60 adet savaş uçağı gerekir. Bu da ciddi bir kaynak gerektirir. Ottoman Tiger haklı. Para lazım. Ekonomimizde şu an da iyiye gidiyor. Önceden IMF den para dilenirken şimdi 4 milyar kaynak açıyoruz.

Hayır zaten ezik değiliz sadece bazı arkadaşlar artık aştı kendini biz evrenin en güçlüsüyüz olayına döndürdüler işi Ben o yüzden bu kadar üsteliyorum![]()

" Ayrıca bugün israille bir savaşımız olsa
bile Türk askerleri sınırdan çıktıktan en
fazla iki saat sonra hepsini yok edecek
teknolojiye sahip o İsrail." bunu yazan bırının zekasından aklından suphe ederım.bu kadar zırcahıllık ancak zekadan ozurlu bırı tarafından yapılabılır.azcık zekası olan bıle bu sekılde yorumda bulunmazdı.
bencede sanki bizim elimiz armut topluyo ve sanki sadece kara kuvvetlerimiz varmıs gibi 
Yani diyorum ki savaş çıkarsa, paylaştığın istatistiklere göre ilk 5 ülke güçlü diye onlarla savaşmayalım mı?Tabi ki hayır kim satalım dedi.
Ben de kendi benliğini unutup, başka güçleri savunanlara acıyorum.Vallahi bütün ırkları kendisinden güçsüz kendisini mükemmel gören insanlarda ben gülüyorum
Yani diyorum ki savaş çıkarsa, paylaştığın istatistiklere göre ilk 5 ülke güçlü diye onlarla savaşmayalım mı?
Ben de kendi benliğini unutup, başka güçleri savunanlara acıyorum.
1-) Ne kadar uzak dursan o kadar iyi.
2-) Gerçekleri görüp objektif olmak kendi benliğini unutmuş demek oluyorsa
Evet benliğimi yitirmişim.