Neon flasların bir ömrü var ve bu ömürü led flashlara göre daha kısa olduğu bilinmekte fakat bazı programların sürümlerini (el feneri için) kendim denedim kimisinin bazı sürümleri led flashı çok fazla palak yakıyor yani normal voljından daha fazla voltaj vererek ledin ömrünü kısaltıyor nasıl oluyor bu ? çok basit eğer normal çalışma geriliminin bira üsütndeyse zamanla lediniz sönük yanmaya ve beyaz rengini gidermeye başlar eğerki çok daha fazşa voltaj gelirse anında ledler patlar ve kullanılmaz hale gelir led diyodlar yani anlayacağımız dilde led flashlar yapıları itibariyle çok uzun zaman çalışabilirler gerekli şartlarda çalıştıkları sürece senelerce aynı seviyede ışık verebilirler programı kullanacak arkadaşlar öncelikle kullandıkları programın ledleri ne kadar parlak yaktığına bir baksın parlaklık referansınıda telefonun kendi özelliğinden kamera çekimi sırasındaki parlaklık seviyesinden alsınlar çok dikkat ediniz bu konuya gözle bile çok farketmeyebilirsiniz ama kameranın kendi programı ile sonradan kurulan el feneri programlarının arasındaki parrlaklık seviyesi çok önemli eğerki fener programı çok azda olsa daha parlak yakıyorsa sakın birdaha kullanmayın illada kullanacam diyorsanız başka programları veya programın farklı versiyonlarını deneyiniz.
--------------- Ekleme ---------------
bazı arkadaşlar nokianın bazı modellerine koymuşlar peki zararlı o zaman neden koymuşlar? dediğim gibi ledleri olması gereken şarlarda (normal voltaj ve akım değerleri) kullnamak koşulu ile senelerce kullanılabilir nokianın el feneri özelllikli telefonmlarında bu şartla normal değerlerde nokia tarafından sağlandığı için bir sorun çıkmaz ama dışarıdan programla yaparaak bu işi ve de program aşırı voltaj uygularsa kedkere zamanla sönükleşir veya direk patlar yani iptal olur zannediyorum bu açıklamadan sonra bütün soru işartetleri kalkmıştır ortadan. Tekrar ederek ve üstüne basarak söylüyorum kullandığınız programın uyguladığı gerilim değerleri çoooooooook önemli.
N 79 kullanıcıları için brighlight programını önerebilirim en idal parlaklığı bunda aldım.
N 79 kullanıcıları için brighlight programını önerebilirim en idal parlaklığı bunda aldım.
sorunlarınız için