DiKKAT!!! Telefonun flaşını el feneri olarak KULLANMAYIN..!

Sponsorlu Bağlantılar

Kingmortall

Kingmortall

Üye
valla benim telefonlar iyi n79 la 5800 sürekli yakıyorum iyide oluyo

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
N73 te 4 senedir kullanırım banamısın demedi

bozkurduz

bozkurduz

Üye
e72 de el feneri olarak kullanılabiliyor programsız olarak. onda da sorun olur mu? böyle bi durum varsa neden el feneri tuşu koymuşlar

hido46

Üye
Çok teşekkürler arkadaşlar... Gerçekten önemli bir konu...

gls_onk

Üye
bende e72 var ve o telefonumda flashı elfeneri olarak kulllanmak için kısayol koymuşlar tusun üstündede fener işareti var... yani kullanmayayımmı zararmı görür telefon.peki zarar görürse nokia neden böle bişiye gerek görmüş

Freestyle.Cod

Freestyle.Cod

Üye
nokia e63 e kendisi e feneri özelliği koymuş bişey olacağını sanmam

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Zararı olsa nokia zaten koymazdı

K_R_M

K_R_M

Üye
Neon flasların bir ömrü var ve bu ömürü led flashlara göre daha kısa olduğu bilinmekte fakat bazı programların sürümlerini (el feneri için) kendim denedim kimisinin bazı sürümleri led flashı çok fazla palak yakıyor yani normal voljından daha fazla voltaj vererek ledin ömrünü kısaltıyor nasıl oluyor bu ? çok basit eğer normal çalışma geriliminin bira üsütndeyse zamanla lediniz sönük yanmaya ve beyaz rengini gidermeye başlar eğerki çok daha fazşa voltaj gelirse anında ledler patlar ve kullanılmaz hale gelir led diyodlar yani anlayacağımız dilde led flashlar yapıları itibariyle çok uzun zaman çalışabilirler gerekli şartlarda çalıştıkları sürece senelerce aynı seviyede ışık verebilirler programı kullanacak arkadaşlar öncelikle kullandıkları programın ledleri ne kadar parlak yaktığına bir baksın parlaklık referansınıda telefonun kendi özelliğinden kamera çekimi sırasındaki parlaklık seviyesinden alsınlar çok dikkat ediniz bu konuya gözle bile çok farketmeyebilirsiniz ama kameranın kendi programı ile sonradan kurulan el feneri programlarının arasındaki parrlaklık seviyesi çok önemli eğerki fener programı çok azda olsa daha parlak yakıyorsa sakın birdaha kullanmayın illada kullanacam diyorsanız başka programları veya programın farklı versiyonlarını deneyiniz.

--------------- Ekleme ---------------

bazı arkadaşlar nokianın bazı modellerine koymuşlar peki zararlı o zaman neden koymuşlar? dediğim gibi ledleri olması gereken şarlarda (normal voltaj ve akım değerleri) kullnamak koşulu ile senelerce kullanılabilir nokianın el feneri özelllikli telefonmlarında bu şartla normal değerlerde nokia tarafından sağlandığı için bir sorun çıkmaz ama dışarıdan programla yaparaak bu işi ve de program aşırı voltaj uygularsa kedkere zamanla sönükleşir veya direk patlar yani iptal olur zannediyorum bu açıklamadan sonra bütün soru işartetleri kalkmıştır ortadan. Tekrar ederek ve üstüne basarak söylüyorum kullandığınız programın uyguladığı gerilim değerleri çoooooooook önemli.

N 79 kullanıcıları için brighlight programını önerebilirim en idal parlaklığı bunda aldım.

N 79 kullanıcıları için brighlight programını önerebilirim en idal parlaklığı bunda aldım.

sorunlarınız için

zindan111

zindan111

Üye
bilgilendirme için sağol.

ec038

Üye
nokia böyle bir durum olacak olsa led flashlı 5800 vs için ovi de program yayınlamazdı.. belki sizin flash bozulmuştur ama bunu ilk kez duyuyorum.. 5800 da da yaklaşık 1.5 sene çatır çatır kullandım.. bişe olmadı :oke:

ia.phlvn

ia.phlvn

Üye
Bende daha önce böyle bişey duymamıştım ama mantıklı. Hemen bozulacak diye bişey yok ama dikkatli olmakta fayda var teşekkürler :)

femtv

Üye
konu hortlamış

Malamadrı

Malamadrı

Üye
ben 3 4 senedir n73 ü fener olarak kullanırım hiç bir sorun yaşamadım:hmmm

Ben 3 yıl feneri kullandım sorun yok

- - - Eklendi - - -

bana mantıksız gibi geldi şimdi zaten ben çok resim çeken video çeken biriyim bu durumda da flaş yanıyor zaten o halde hiç kullanmayalım bozulacak diye:hmmm

:ehe :kop:

- - - Eklendi - - -

bana saçma geldi flash ışığı yükseltilerek yakılsa bozulabilir ama kendi performansı değerinde yanıyorsa neden bozulsun ki ha bu resim çekerken ha uygulama ile flash yak fark yok kullananlar yada kullanmak için indirmek isteyen rahatlıkla indirip kullansınlar bozulursa benden size ayni telefonunuz hediye :oke:

femtv

Üye
her lambanın bi ömrü var ama. Şans bu nezaman ölceği belli olmaz.

Üst Alt