Cm11 hatalari bu baslikta

Sponsorlu Bağlantılar

sir mordred

sir mordred

Üye
Trebuchet (Orjinal Launcher) Kullanırken menüye girin. Örn:Menümüz iki sayfa olsun.(Bende öyle). Sağdaki sayfaya geçiyorum. Ve birdaha geçiyormuş gibi yapınca bi önceki sayfanın uygulamaları; o an ki sayfa uygulamalarının arkasına geliyor. Yani sayfalar üst üste biniyor.Ve bugün 3-5 kere gördüm: Üst bildirim barını aşağıya çekiyorum. Sağ üst köşedeki butona basınca switchlerin olduğu sayfaya geçerken mavi bir ekran çıkıp düzeliyor.Kamera odaklaması 15 saniye gibi bir süre takıldı uzak mesafeyi micro odaklama ile çekmeye çalıştı. Düzeldi, birdaha olmadı.

Trebuchet ve mavi ekran sorunu bende olmuyor romu temiz yüklemediysen bu sorunlar olabilir tekrardan temizce kurmayı dene(format system ve format sdcard0 default yapmayı unutma)

burak_909

burak_909

Üye
Trebuchet ve mavi ekran sorunu bende olmuyor romu temiz yüklemediysen bu sorunlar olabilir tekrardan temizce kurmayı dene(format system ve format sdcard0 default yapmayı unutma)

hocam " format sdcard0 " telefon hafızasını mı sıfırlıyor?

bilen19

bilen19

Üye

sir mordred

sir mordred

Üye
Muhtemelen emmc çiplerimiz farklı bu da şu sonucu doğuruyor maalesef trim destekli kerneli kullanacak bazı kullanıcılar az da olsa cihazını brick yapma tehlikesi varBu sebeptendirki Hakan(lafactorial) kardeşimle kerneli paylaşıp paylaşmamak konusunda kararsız kaldık :(

Üstten "sd card" yazan yerden mmc seçip türüne bakman lazım

Son düzenleme:
melodileriyakar

melodileriyakar

Üye
Az önce 8 gb sd card aldım, taktıktan sonra swap yaptım. Şu an sd card 1 olarak görünüyor ama sdcard 0 dolu olduğundan (90 mb sadece) hiç birşey indiremiyorum. Bu boş alanı nasıl kullanabilirim acaba? Uygulama yükleyemiyorum.

emrah166

Üye
Ustad bu istedigin uygulamayi indirip baktim mmc cardla ilgili bilgilere sem04g oct 2012 3959 mb yaziyo bildiriyim dedim

• Beğen
Tepkiler: sir mordred
sir mordred

sir mordred

Üye
Cm11 kullanan arkadaşlar şu 2 hatayı onaylayabilirmi?

1-lpa'yı aktifleştirdikten sonra apollo müzikleri oynatamıyor(lpa'yı aktifleştirmek için build.proptan lpa.decode ve lpa.stagefright satırlarının sonundaki false'ları true yapın ve build.propu kaydedin daha sonra telefonu yeniden başlatın)

2-ön kamerayla çekilen fotoğraflar düzgün değil yansıma/simetrik fotoğraf elde ediliyor sorun şu şekilde:
Fotoğrafı çekmeden önce kamera önizlemesi şu şekilde

Çekilen fotoğraf ise şu şekilde
jpg

melodileriyakar

melodileriyakar

Üye
Müziği deneyemiyorum hafıza sorunu yüzünden ama kamerada hiç problem yok bende.

sir mordred

sir mordred

Üye
Müziği deneyemiyorum hafıza sorunu yüzünden ama kamerada hiç problem yok bende.

Birde şöyle dene ön kamerayı seç ve direk yüzünü değilde biraz açılı olarak sağ tarafını yada sol tarafını çekmeye çalış kamera önizlemesi ile çekilen fotoğraf arasında sanki simetrik bir görüntü hatası var

melodileriyakar

melodileriyakar

Üye
Aynen dediğin gibi yapınca tuhaf bi görüntü oluşuyor. Şopla çevirmiş gibi.

• Beğen
Tepkiler: sir mordred

scope_123

Üye
müzik sorununu ben almadım

sir mordred

sir mordred

Üye
2 hata daha onaylandı listeye eklenebilir

1-Bazen sms gönderilemiyor ve aynı şekilde arama yapmada stabillik sorunları var
2-ön kamera ile açılı çekilmiş fotoğraflar düzgün değil bu yüzden kamera önizlemesi ile çekilen fotoğraf birbiriyle uyuşmuyor birbirine simetrik gibi duruyor

@Bysalih41 bu hatalarıda listeye ekleyebiliriz kardeşim

Son düzenleme:
genco15

genco15

Üye
Muhtemelen emmc çiplerimiz farklı bu da şu sonucu doğuruyor maalesef trim destekli kerneli kullanacak bazı kullanıcılar az da olsa cihazını brick yapma tehlikesi varBu sebeptendirki Hakan(lafactorial) kardeşimle kerneli paylaşıp paylaşmamak konusunda kararsız kaldık :(

Üstten "sd card" yazan yerden mmc seçip türüne bakman lazım
Hocam bence gerekli aciklamalarla paylas bari uyanlar rahat etsin

sir mordred

sir mordred

Üye
Hocam bence gerekli aciklamalarla paylas bari uyanlar rahat etsin

Doğru diyorsun kardeşim ama çıkardığımız kernelle hiçbir arkadaşımızın telefonunu brick yapmak istemiyoruz o yüzden Hakan'la kararsızız

genco15

genco15

Üye
Son söz sizin ama dedigim gibi konunun basina buyuk boyutta uyariyi yap kendi telefonlariyla uyumu olup olmadigini nasil anlayacaklarini anlat ve paylas derim ben

genco15

genco15

Üye
bu arada benimki uyumlu mu :)

sir mordred

sir mordred

Üye
bu arada benimki uyumlu mu :)

Ben,Hakan ve Alper birkaç gündür test yapıyoruz şuana kadar şükür herhangi bir brick yada sorunla karşılaşmadık ama bu ilerde hiçbir zaman karşılaşmayacağımız anlamına gelmez işin teknik kısmı şu: arco kerneline bu oluşabilecek brick hatalarından koruyucu bir kod ekledi ama biz TRİM desteğini eklemek için bu koruyucu kodu kaldırdık(böylece brick olma ihtimali yükseldi diyebiliriz :)) ama TRİM'i kullanmak için bunu kaldırmak zorundaydık. Ve sözünü ettiğimiz brick hardbrick kategorisinde emmc brickbug olarak geçiyor. Genco son olarak benimkisi de aynısı sem04g oct/2012
nasil yapiyorsun kardesim anlat bizde yapalim

Playstore'dan "sd insight" adlı uygulamayı indir üstten mmc card'ı seç