Olur gorursem söylerimO Asusun CEO su buraya gelecek !!!
biraz fan olarak değil, tarafsız olarak bakmanızı öneriyorum Bu mesajı not alın kenara. Seve seve ya da hertürlü gelecek. Ayrıca Microsoft fanı falan da değilim. Bilen bilir beni.Olur gorursem söylerimbiraz fan olarak değil, tarafsız olarak bakmanızı öneriyorum
![]()
Bende de 12-12-12 tarihinden beri 920 var. Geçenlerdeki w10 maceram hariç daha bırak formatı reset bile atmamışım ve genelde 32 gb'nın 30-31'i dolu iken. Sistemin ilk günkü kadar ve hala ağzına kadar dolu iken bile aşağı yukarı aynı hızda olması benim için yeterli. Kasılmaktan kastınızın da ne olduğu önemli bu aradaAsus haksizda degil ,1520 kullanan biri olarak wp 8 den sonra her gelen gunceleme cihazi kasmaya basladi sorunlar olusmaya basladi . demekki stabilite windowsta degil sistemin bos olmasindanmis. Simdi format at veya senin cihaz sorunludur demeyin iki adet var ikiside ayni.
Surekli sürdürüyor veya yükleniyor yazmasi internet ep birden ana ekrana atip tum sayfalari kapatmasi . Skypede (cok yogun kullaniyorum) bildirimin bazen gelip bazen gelmemesi bir goruntulu gorusme yaparken cihazin kitlenmesi ve restart atmak zorunda kamam vs vs bunun gibi onlarca sorun . Zaten s6 edge alarak bendeki 1520 cekmecedeki yerini aldi suan sadece hanim kullaniyor. S6 ve 1520 ayni programlari yukleyip hiz testi yaptim ve bunu videoya cektim. ( videoda cok fazla kisisel bilgilerim gozuktufunden forma vermedim) s6 1520 den daha hizli aciyor ve daha akici. Suan 1520 nin ustin oldugu tek konu bataryasi . 1520 yi ben alali 1 sene 2 ay olmus wp 8 varken gercekten hizli ve stabildi fakat artik degil. Wp10 wp nin yukselisi degil sorunlarin baslangici olacak benim gorusum. Aldigi her gunceĺeme ile sorun larin artmasi beni busekilde dusunmeye itiyor. Zaten birdaha wp kullanacagimi sanmiyorum .Bu mesajı not alın kenara. Seve seve ya da hertürlü gelecek. Ayrıca Microsoft fanı falan da değilim. Bilen bilir beni.
Bende de 12-12-12 tarihinden beri 920 var. Geçenlerdeki w10 maceram hariç daha bırak formatı reset bile atmamışım ve genelde 32 gb'nın 30-31'i dolu iken. Sistemin ilk günkü kadar ve hala ağzına kadar dolu iken bile aşağı yukarı aynı hızda olması benim için yeterli. Kasılmaktan kastınızın da ne olduğu önemli bu arada
Kişisel tercih meselesi. Ama Her güncelleme ile durumun kotuye gidiyor olması bana çok miktarda abartılı geldi. Zira Geçen yıldan bu yana 8.1 Update 1 'den başka tam sürüm aldınız mı? Hayır hiçbirimiz almadı. Ama Onizleme yükleyip de stabilite kalmadı derseniz. Bu da haksızlık olur kanımca. Ayrıca s6edge ile 1520'yi kıyaslamanız da işlemci ram, uygulama sayısı farklı olması hasebiyle yine objektif olmaz. Ama bunlar da benim kişisel yorumlarım. Sizinkilere saygı duymakla kendi fikirlerimi de beyan ettim.Surekli sürdürüyor veya yükleniyor yazmasi internet ep birden ana ekrana atip tum sayfalari kapatmasi . Skypede (cok yogun kullaniyorum) bildirimin bazen gelip bazen gelmemesi bir goruntulu gorusme yaparken cihazin kitlenmesi ve restart atmak zorunda kamam vs vs bunun gibi onlarca sorun . Zaten s6 edge alarak bendeki 1520 cekmecedeki yerini aldi suan sadece hanim kullaniyor. S6 ve 1520 ayni programlari yukleyip hiz testi yaptim ve bunu videoya cektim. ( videoda cok fazla kisisel bilgilerim gozuktufunden forma vermedim) s6 1520 den daha hizli aciyor ve daha akici. Suan 1520 nin ustin oldugu tek konu bataryasi . 1520 yi ben alali 1 sene 2 ay olmus wp 8 varken gercekten hizli ve stabildi fakat artik degil. Wp10 wp nin yukselisi degil sorunlarin baslangici olacak benim gorusum. Aldigi her gunceĺeme ile sorun larin artmasi beni busekilde dusunmeye itiyor. Zaten birdaha wp kullanacagimi sanmiyorum .
Iki guncelle aldi cyan ve denim.Kişisel tercih meselesi. Ama Her güncelleme ile durumun kotuye gidiyor olması bana çok miktarda abartılı geldi. Zira Geçen yıldan bu yana 8.1 Update 1 'den başka tam sürüm aldınız mı? Hayır hiçbirimiz almadı. Ama Onizleme yükleyip de stabilite kalmadı derseniz. Bu da haksızlık olur kanımca. Ayrıca s6edge ile 1520'yi kıyaslamanız da işlemci ram, uygulama sayısı farklı olması hasebiyle yine objektif olmaz. Ama bunlar da benim kişisel yorumlarım. Sizinkilere saygı duymakla kendi fikirlerimi de beyan ettim.
yanlışım olmasın aklımda bu şekilde kalmış sürdürülüyor ve sürekli yükleniyor yazılarının nedenleri daha uygulamaların tam olarak wp için optimize edilmemiş olmaları ve wp sistemin bazı kısıtlamaları olarak biliyorum (dediğim gibi yanlışım olabilir) ayrıca bahsettiğiniz durum öyle abartılacak kadar uzun süreli değil hatta wp10 4. yapıda garip bir şekilde whatsapp seri ve direk olarak açılıyordu ve baya şaşırmıştım. ben 1520 hiç görmedim ama bende ve kardeşimde l520 var ikimizde gayet memnunuz (kardeşim market yönünden şikayetçi sadece) skype kullanmadığım için bilemem ie dende atma olayı ile çok nadiren karşılaştım ki yoğun olarak kullanırım. zaten bahsettiğiniz atmalar,kilitlenmeler vb durumlar android dede var sadece wp ye has bir durumda değil (kısacası tüm elektronik cihazlarda olabilir bir durum) bir kıyaslama yapsak wp bu konuda bence daha az sorunlu. her iki sisteminde - leri ve + ları var. ben en başta canlı karo, uygulama ve oyunların karta kurulabilmesi, kişiselleştirilebilirliği, ve tabiki pc ile maksimum senkroneliği yönünden wp yi bariz üstün tutuyorum andoide kimse kötü bir sistem diyemez sonuçta sektörün amirali dün yeğenin lg g2 sine lolipop kurduk gayet hoş oldu. ama android wp ye nazaran baya bir dağınık. s6 ile 1520 hız testinde neleri karşılaştırdınız bilemem neleri karşılaştırdınızda nasıl bir sonuç çıktı onuda kestiremiyorum. hani madem yayınlayamıyorsunuz o zaman neden videoya çekme ihtiyacı hissettiniz zaten o kısmı hiç anlamadım. her iki sistemde birbirinden etkileşimli olarak kulvarlarında ilerliyor ama son dönemde google androidone, android m gibi mevcut android sürümüne kendi içinde alternetifler yaratmaya çalışıyorsa demekki sistemde ters giden birşeyler var ve sorunlu.Surekli sürdürüyor veya yükleniyor yazmasi internet ep birden ana ekrana atip tum sayfalari kapatmasi . Skypede (cok yogun kullaniyorum) bildirimin bazen gelip bazen gelmemesi bir goruntulu gorusme yaparken cihazin kitlenmesi ve restart atmak zorunda kamam vs vs bunun gibi onlarca sorun . Zaten s6 edge alarak bendeki 1520 cekmecedeki yerini aldi suan sadece hanim kullaniyor. S6 ve 1520 ayni programlari yukleyip hiz testi yaptim ve bunu videoya cektim. ( videoda cok fazla kisisel bilgilerim gozuktufunden forma vermedim) s6 1520 den daha hizli aciyor ve daha akici. Suan 1520 nin ustin oldugu tek konu bataryasi . 1520 yi ben alali 1 sene 2 ay olmus wp 8 varken gercekten hizli ve stabildi fakat artik degil. Wp10 wp nin yukselisi degil sorunlarin baslangici olacak benim gorusum. Aldigi her gunceĺeme ile sorun larin artmasi beni busekilde dusunmeye itiyor. Zaten birdaha wp kullanacagimi sanmiyorum .
Zaten wp cop veya kötü demiyorum fakat 8 deki stabilik ve hiz yok diyorum sürdürülüyor yasisi bir ornek vermek gerekirse skypede yani microsoftun kendi uygulaması . Video cekme nedenim bulunduğum gruptaki uyelerin ricari ustune . Rehper , kisiler , galeri, ayarlar, facebook, WhatsApp, instagram, ie broxser (androidte chrome bunda 1520 daha hizli acti) ve bu tarz uygulamalar. Videoyu cektim izlerken kendi hesaplarimla girdigimden kisisel goruntuler vardi ve yayinlamadim . Guruptaki uyelere de bunu belirtim zaten.yanlışım olmasın aklımda bu şekilde kalmış sürdürülüyor ve sürekli yükleniyor yazılarının nedenleri daha uygulamaların tam olarak wp için optimize edilmemiş olmaları ve wp sistemin bazı kısıtlamaları olarak biliyorum (dediğim gibi yanlışım olabilir) ayrıca bahsettiğiniz durum öyle abartılacak kadar uzun süreli değil hatta wp10 4. yapıda garip bir şekilde whatsapp seri ve direk olarak açılıyordu ve baya şaşırmıştım. ben 1520 hiç görmedim ama bende ve kardeşimde l520 var ikimizde gayet memnunuz (kardeşim market yönünden şikayetçi sadece) skype kullanmadığım için bilemem ie dende atma olayı ile çok nadiren karşılaştım ki yoğun olarak kullanırım. zaten bahsettiğiniz atmalar,kilitlenmeler vb durumlar android dede var sadece wp ye has bir durumda değil (kısacası tüm elektronik cihazlarda olabilir bir durum) bir kıyaslama yapsak wp bu konuda bence daha az sorunlu. her iki sisteminde - leri ve + ları var. ben en başta canlı karo, uygulama ve oyunların karta kurulabilmesi, kişiselleştirilebilirliği, ve tabiki pc ile maksimum senkroneliği yönünden wp yi bariz üstün tutuyorum andoide kimse kötü bir sistem diyemez sonuçta sektörün amirali dün yeğenin lg g2 sine lolipop kurduk gayet hoş oldu. ama android wp ye nazaran baya bir dağınık. s6 ile 1520 hız testinde neleri karşılaştırdınız bilemem neleri karşılaştırdınızda nasıl bir sonuç çıktı onuda kestiremiyorum. hani madem yayınlayamıyorsunuz o zaman neden videoya çekme ihtiyacı hissettiniz zaten o kısmı hiç anlamadım. her iki sistemde birbirinden etkileşimli olarak kulvarlarında ilerliyor ama son dönemde google androidone, android m gibi mevcut android sürümüne kendi içinde alternetifler yaratmaya çalışıyorsa demekki sistemde ters giden birşeyler var ve sorunlu.
Memnunsan kullanırsın niye androide bi laf giydirme çabası var?yanlışım olmasın aklımda bu şekilde kalmış sürdürülüyor ve sürekli yükleniyor yazılarının nedenleri daha uygulamaların tam olarak wp için optimize edilmemiş olmaları ve wp sistemin bazı kısıtlamaları olarak biliyorum (dediğim gibi yanlışım olabilir) ayrıca bahsettiğiniz durum öyle abartılacak kadar uzun süreli değil hatta wp10 4. yapıda garip bir şekilde whatsapp seri ve direk olarak açılıyordu ve baya şaşırmıştım. ben 1520 hiç görmedim ama bende ve kardeşimde l520 var ikimizde gayet memnunuz (kardeşim market yönünden şikayetçi sadece) skype kullanmadığım için bilemem ie dende atma olayı ile çok nadiren karşılaştım ki yoğun olarak kullanırım. zaten bahsettiğiniz atmalar,kilitlenmeler vb durumlar android dede var sadece wp ye has bir durumda değil (kısacası tüm elektronik cihazlarda olabilir bir durum) bir kıyaslama yapsak wp bu konuda bence daha az sorunlu. her iki sisteminde - leri ve + ları var. ben en başta canlı karo, uygulama ve oyunların karta kurulabilmesi, kişiselleştirilebilirliği, ve tabiki pc ile maksimum senkroneliği yönünden wp yi bariz üstün tutuyorum andoide kimse kötü bir sistem diyemez sonuçta sektörün amirali dün yeğenin lg g2 sine lolipop kurduk gayet hoş oldu. ama android wp ye nazaran baya bir dağınık. s6 ile 1520 hız testinde neleri karşılaştırdınız bilemem neleri karşılaştırdınızda nasıl bir sonuç çıktı onuda kestiremiyorum. hani madem yayınlayamıyorsunuz o zaman neden videoya çekme ihtiyacı hissettiniz zaten o kısmı hiç anlamadım. her iki sistemde birbirinden etkileşimli olarak kulvarlarında ilerliyor ama son dönemde google androidone, android m gibi mevcut android sürümüne kendi içinde alternetifler yaratmaya çalışıyorsa demekki sistemde ters giden birşeyler var ve sorunlu.
8 deki hız 8.1 ve hele 10da mantıken hiç olamaz zaten. 8 neredeyse ham bir sistemdi. bildirim ekranı yoktu, karo sayıları sınırlı, glance yoktu vb, şuan 8 li bir tel görsem rsmen gülerim içler acısıydı gerçekten ama 8 ve 8.1 arasındaki fark bende hissedilmiyosa sizin 1520de hiç hissedilmemesi lazım ben 2 ay önce bizzat kendimin ve güncellemesi yapılmamış 520 yi yan yana kullandım (test amaçlı değil gırgır olsun diye) öyle bir fark hissetmedim açıkcası. skype kullanmadım bişi diyemem ama ms in kendi uygulaması olarak bakmayın karşılaştırma yapsak bence şuan androideki skype wp dekinden daha fazla özelliği vardır diye tahmin ediyorum ama dediğim gibi hiç kullanmadım bilemem. farklı bir mevzu yani doğru düzgün daha kullanıcı olmadığından öncelik vermiyor, bahsettiğiniz diğer uygulamalar rehber,kişiler,galer,ayarlar hariç olmak üzere üst seviye android cihazlarda daha akıcı ama onlarda sistemin kendisi ile değil tamamen donanım ve geliştiriciler ile ilgili bir durum olduğu bariz belli. facebook zaten baya bir eksiklikleri var,instigram hala betadan çıkmadı, ie zaten miladını doldurdu yakında öyle birşey kalırmı belli değil ama açıkcası halefi microsoft edge dende pek ümitli değilim(hızı kastetmiyorum). rehberdi,kişilerdi,ayarlardı vb sistem uygulamalarını işin içine dahil ettiğinizde wp nin üstünlüğü bariz bir şekilde birbirinin muadili cihazlarda ortaya çıkıyor, l520 den birkaç gmlek üstün s3 benim cihazın yanında yerlerde sürünüyor. bu sadece 1 cihazla denen miş birşey değil. (tabi burada sanırım samsungdan kaynaklı sıkıntılarda vardır diye düşünüyorum açıkcası sadece samsung cihazlarla karşılaştırma yapabildim)Zaten wp cop veya kötü demiyorum fakat 8 deki stabilik ve hiz yok diyorum sürdürülüyor yasisi bir ornek vermek gerekirse skypede yani microsoftun kendi uygulaması . Video cekme nedenim bulunduğum gruptaki uyelerin ricari ustune . Rehper , kisiler , galeri, ayarlar, facebook, WhatsApp, instagram, ie broxser (androidte chrome bunda 1520 daha hizli acti) ve bu tarz uygulamalar. Videoyu cektim izlerken kendi hesaplarimla girdigimden kisisel goruntuler vardi ve yayinlamadim . Guruptaki uyelere de bunu belirtim zaten.
memnunum kullanıyorum, androide laf giydirdiğim kadar wp ye de giydiririm. ve hatta iki sistemide kullanıyorum sen nie wp ye laf giydiriyorsun sürekli? bence sende wp ye karşı konulmaz bir arzu var içten içe almak istiyorsun ama almamak içinde kötüleyip duruyorsun.Memnunsan kullanırsın niye androide bi laf giydirme çabası var?
Iste bende onu anlatmak istiyorum. Ham sistemken iyiydi sistem gelistikce stabilite azaldi android veye ios taki tum ozellikler ve fazlasi geldiginde sistemin ovunulen stabilesi ve az donanim istemesi ne durumda olacak.8 deki hız 8.1 ve hele 10da mantıken hiç olamaz zaten. 8 neredeyse ham bir sistemdi. bildirim ekranı yoktu, karo sayıları sınırlı, glance yoktu vb, şuan 8 li bir tel görsem rsmen gülerim içler acısıydı gerçekten ama 8 ve 8.1 arasındaki fark bende hissedilmiyosa sizin 1520de hiç hissedilmemesi lazım ben 2 ay önce bizzat kendimin ve güncellemesi yapılmamış 520 yi yan yana kullandım (test amaçlı değil gırgır olsun diye) öyle bir fark hissetmedim açıkcası. skype kullanmadım bişi diyemem ama ms in kendi uygulaması olarak bakmayın karşılaştırma yapsak bence şuan androideki skype wp dekinden daha fazla özelliği vardır diye tahmin ediyorum ama dediğim gibi hiç kullanmadım bilemem. farklı bir mevzu yani doğru düzgün daha kullanıcı olmadığından öncelik vermiyor, bahsettiğiniz diğer uygulamalar rehber,kişiler,galer,ayarlar hariç olmak üzere üst seviye android cihazlarda daha akıcı ama onlarda sistemin kendisi ile değil tamamen donanım ve geliştiriciler ile ilgili bir durum olduğu bariz belli. facebook zaten baya bir eksiklikleri var,instigram hala betadan çıkmadı, ie zaten miladını doldurdu yakında öyle birşey kalırmı belli değil ama açıkcası halefi microsoft edge dende pek ümitli değilim(hızı kastetmiyorum). rehberdi,kişilerdi,ayarlardı vb sistem uygulamalarını işin içine dahil ettiğinizde wp nin üstünlüğü bariz bir şekilde birbirinin muadili cihazlarda ortaya çıkıyor, l520 den birkaç gmlek üstün s3 benim cihazın yanında yerlerde sürünüyor. bu sadece 1 cihazla denen miş birşey değil. (tabi burada sanırım samsungdan kaynaklı sıkıntılarda vardır diye düşünüyorum açıkcası sadece samsung cihazlarla karşılaştırma yapabildim)
memnunum kullanıyorum, androide laf giydirdiğim kadar wp ye de giydiririm. ve hatta iki sistemide kullanıyorum sen nie wp ye laf giydiriyorsun sürekli? bence sende wp ye karşı konulmaz bir arzu var içten içe almak istiyorsun ama almamak içinde kötüleyip duruyorsun.
bırakın aynı performansı birbirine yakın olması bile söz konusu değil tabiki. zaten 512 ram li cihazlarda wp10 a ait esas özelliklerin olmayacağı söylentisi dolaşıyordu nekadar doğru bilinmez ama son çıkan tüm cihazlar 1gb ramin altında çıkmıyor daha düne kadar 512 li cihazları sürüp duruyoları piyasaya ama ne olursa olsun bir android kadarda donanım düşmanı olmayacaktır diye düşünüyorum.Iste bende onu anlatmak istiyorum. Ham sistemken iyiydi sistem gelistikce stabilite azaldi android veye ios taki tum ozellikler ve fazlasi geldiginde sistemin ovunulen stabilesi ve az donanim istemesi ne durumda olacak.
Aynı şeylerden ben de korkuyorum ama doğmamış çocuğa da don biçmenin lüzumu yok. Hele W10 çıksın bakarım hoşuma gidiyor ama B.k pusur işlerke uğraşmaya başladılar. Başka telefona geçiş yaparız. Bu kadar basit yani. Bir kredi kartının cırtına bakar. O kadar da yıpranmaya gerek yok bence. Sonuçta hiçbir şirket babamın malı değil.Iste bende onu anlatmak istiyorum. Ham sistemken iyiydi sistem gelistikce stabilite azaldi android veye ios taki tum ozellikler ve fazlasi geldiginde sistemin ovunulen stabilesi ve az donanim istemesi ne durumda olacak.
Amiral gemiler hariç diyelim. Çünkü Continuum falan ciddi donanım gerektiren özellikler bencebırakın aynı performansı birbirine yakın olması bile söz konusu değil tabiki. zaten 512 ram li cihazlarda wp10 a ait esas özelliklerin olmayacağı söylentisi dolaşıyordu nekadar doğru bilinmez ama son çıkan tüm cihazlar 1gb ramin altında çıkmıyor daha düne kadar 512 li cihazları sürüp duruyoları piyasaya ama ne olursa olsun bir android kadarda donanım düşmanı olmayacaktır diye düşünüyorum.
Lada SamaraWindows Şehirli Mafya
Linux dağdaki eşkiya
Windows Ferrari
Linux Lada Samara
Windows Huzurlu Yol,
Linux Macera...
Her yönetim kendi içinde muhalefetini de oluşturur.
O yüzden de Linux tencere içindeki buharın dışarı salınan sibobudur diyebiliriz.
güzel benzetmeYa zaten en çok kızdığım şey de Android için açık kaynak kodlu imiş de falan mış, filanmış. Yok efendim, özgürlük imiş deniyor ya. O özgürlüğü ben symbiyan'da cfw ile de yapıyor idim. Ve hepsi de orijinalden öyle yada böyle birkaç gün içinde daha fazla kasmaya başlıyor idi. Yani anlatmak istediğim özgürlük son kullanıcının (en azından benim için ) içinden çıkabileceği bir çukur değil. Rom vs dedikleri de hikayeee Gardaşım.Windows Şehirli Mafya
Linux dağdaki eşkiya
Windows Ferrari
Linux Lada Samara
Windows Huzurlu Yol,
Linux Macera...
Her yönetim kendi içinde muhalefetini de oluşturur.
O yüzden de Linux tencere içindeki buharın dışarı salınan sibobudur diyebiliriz.