Asus Zenfone 5 Root Atma ve TWRP Recovery Yükleme

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Asus Zenfone 5 Root Atma ve TWRP Recovery Yükleme
Tayvanlı teknoloji şirketi Asus bildiğiniz üzere bilgisayar ve bilgisayar yan ürünleri ile dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Ülkemizde de sayısız ürününü resmi olarak satan şirketin en güncel cihazları arasında yer alan Zenfone 5 sahip olduğu donanım ve uygun fiyatı sebebiyle milyonlarca kişinin ilgisini çekiyor.

Bu yazımda Zenfone 5 root atma ve Zenfone 5 twrp recovery yükleme işlemleri nasıl yapılıyor kısaca anlatacağım. İşlemlere başlamadan önce telefonunuzda bulunan bütün dosyaların bir yedeğini alın. Çünkü Zenfone 5 bootloader kilidi açma işleminden sonra telefonunuzda bulunan bütün dosyalar silinecek ve telefon sıfırlanacaktır. İşlemler sonucunda telefonunuzun garanti kapsamı dışına çıkacağını unutmayın. Zenfone 5 root işlemi ve Zenfone 5 twrp yükleme işlemi sonucunda meydana gelebilecek herhangi bir sorundan dolayı ben veya maxicep.com sorumlu değildir.

Asus Zenfone 5 TWRP Yükleme

İlk olarak tıklayarak Zenfone 5 bootloader kilidi açma işlemini gerçekleştirmek için Asus'un resmi sitesinden Unlock Device App: Unlock boot loader apk dosyasını indirin ve telefonunuza yükleyerek adımları takip edin. Sonrasında tıklayarak Zenfone 5 TWRP recovery dosyasını indirin ve bilgisayarda herhangi bir klasöre çıkartarak ismini recovery.img olacak şekilde ayarlayın. tıklayarak Zenfone 5 Magisk dosyasını indirin. tıklayarak zorla şifrelemeyi engelleyen dosyayı da indirin ve her iki dosyayı da telefonunuzun hafızasına atın. Ardından telefonunuzu kapatın ve ses kısma tuşu + güç tuşuna basılı tutarak telefonu fastboot modunda çalıştırın.

Ardından recovery dosyasının yer aldığı klasör içerisinde cmd ekranını açın.
Kod:
fastboot flash recovery recovery.img
komutunu yazın ve enter tuşuna basın. Kısa bir işlemin ardından recovery dosyası yüklenecektir. Daha sonra telefonu kapatarak ses arttırma + güç tuşlarına basılı tutabilir ve recovery menüsünü açabilirsiniz. Yada cmd ekranına
Kod:
fastboot reboot recovery
kodunu yazarak twrp menüsünü açabilirsiniz.

Asus Zenfone 5 Root Atma

Zenfone 5 root işlemine geçmeden önce magisk ve şifreleme engelleyen dosyaları telefonun hafızasına attığınızdan emin olun. Daha sonra Yükle ( Install ) kısmına gelerek önce şifre engelleme dosyası sonra da magisk dosyasını yükleyin ve telefonu yeniden başlatın. Telefon açıldıktan sonra menü de magisk uygulamasını görüyorsanız Asus Zenfone 5 root atma işlemi başarıyla sonuçlanmış demektir.
 


Üst Alt