avcitalip
Üye
Exynos 5 kötü mü?
LTE desteği yok,bu yılın sonuna doğru LTE'nin geleceği konuşuluyor ki Snapdragon 800 150 Bit LTE desteği sunabiliyor...
sonra Qualcomm işlemcilerine göre daha çok ısınıyor ve şarj çekiyor 4+4 hikaye !
Qualcomm işlemciler daha hızlı şarj oluyor
sonra Adreno grafik birimlerinin çoğu(Qualcomm Chipsetlerine bağlı)OpenGL 3.0 desteği veriyor exynos ise bunu Note 3'teki 5420 Chipset'ine yeni yerleştirebildi exynoslu s4'te bu yok !
sonra Snapdragon 800 donanımsal 7.1 ses desteğini verebiliyor exynoslarda bu yok
snapdragon 800 4k video kaydını destekliyor fakat exynoslar henüz desteklemiyor(G2,Z1 gibi cihazlara nedense 4k koymadılar yanıltma olmasın!)
snapdragon 600 ve 800 lü cihazlar 192 khz 24 bit ses çıkışı sağlayabiliyor(bu dosyaları bulabilirseniz tabiki,stüdyo deneyiminde ses ! ben bir tane bile bulamadım)
v.s say say bitmez üstünlükleri var sizin anlayacağınız Qualcomm'lu cihazların...
1- Lg g2 nin ekranı 5.2" ama htc one ın ekranı 4.7" ve ikiside 1920x1080 çözünürlüğe sahip.
2- Kamera hakkında bi bilgim yok o yüzden yorum yapamayacağım ama htc one ın kendi özel kamerası var onu kullanıyor diye biliyorum.
3- Lg g2 snapdragon 800 (2.27 ghz 4 çekirdek) kullanıyor ama htc one snapdragon 600 yani 1.7 ghz 4 çekirdek kullanıyor.
4- Fiyat konusunda lg g2 1400 tl civarında ama htc one en az 1600 tl.
5- İkisi de 2 gb ram kullanıyor.
ekleyeyim 2 cihazda da 2GB ram var fakat G2'de LPDDR3 ve sonra kamera konusunda da bilgilendireyim One'ın kamerası daha iyi ama 4MP olması fotoğrafların ufak olmasına neden oluyor yani iyi ama kötü nasıl tanımlarsanız...

Bu arada bu konularla alakalı baya bi bilgin var