***Arkadaşlar ACİL YARDIM EDİN***

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bluehackr

bluehackr

Üye
    Konu Sahibi
***Arkadaşlar ACİL YARDIM EDİN***
Konuyu yanlış yere açmış olabılırım özür dilerim

arkadaşlar 2.el bir cep telefonu aldım nokia c5-00 telefonu 20 gun kullandım sonra arka hoparlorunden ses bazen gelip gittiğini farkettim garantisi var genpa genel merkeze verdim etilere genpa problemi çözemedi kvk ya yollamış cihazi kvk da tamir yapılamamaktadır diye tekrar genpaya geldi cihaz şuan genpada müşteri hizmetleri ile konuştum burada tekrardan bakılacak diye söylendi bana daha henüz almadım cihazi genpadan yanlız şöyle bir durum var garantisi var ama faturası falan yok 2.el olduğundan bugün gittim satın aldığım yere ordada yoktu cihaz garantide yapılamıyor ben cihaz değişimini istesem benden fatura isterler mi? yada değişim vermediklerinde tüketici mahkemelerine gitsem orada benden fatura isterler mi? nasıl bir yol izleyeyim arkadaşlar bilenler lütfen yardımcı olun.....

CorbyW

CorbyW

Üye
Valla ben faturasız garantiye nasıl aldıklarını bile merak ettim. Tabiki isterler fatura.

• Beğen
Tepkiler: eelanay
bluehackr

bluehackr

Üye
    Konu Sahibi
fatura falan istemediler sistemden gördüler garantisi var mı yok mu diye olunca aldılar buda etiler merkez genpa tek sorun fatura zaten oldu ki iade-değişim ne yapabılırım kayboldu desem sorun çözülecek mi?

gurcu_selim

gurcu_selim

Üye
Dostum tüketici mahkemesine verdiğin zaman faturayı istiyorlar.Faturanın yanısıra teknik servis tutanaklarınıda istiyorlar.Ben telefonu 4 sefer vermiştim garantiye.Genpa 4. yolladığımda kayıt yapmamış 3 sefer gitti olarak gözüküyordu.O yüzden bile tüketici mahkemesinde sorun çıakrdılar.3 defa gitmiş bu şekilde kazanamazsın dediler.(Yeni kanun gereği telefonun hangi arızadan olursa olsun en az 4 defa gitmesi gerekiyormuş garantiye) Zorla sekreteri ikna edip Tüketici mahkemesi komisyon başkanıyla görüştüm.(650tl boru değil.Bırakmam peşini:D) Durumu anlattım komisyon başkanına ve mahkemeyi kazandım.Telefonu geri gönderip paramı iade aldım.Ama telefonu geri yollarken sıfır kutusunda olduğu şekliyle herşeyini yollamak zorundasın.(Kutusu,şarj aleti,hafıza kartı,yedek kapaklar,fatura vs vs).Onun için faturaya bi şekilde ulaşsan iyi olur.En kötü ihtimalle telefonun ilk sahibini tanıyorsan, nerden aldıysa oraya gidip eğer bilgisayar ortamında kesildiyse fatura bilgisayardan, eğer elle yazıldıysa fatura giden faturaların birer nüshası satan kişide saklanır.Ordan bi fotokopisini al.O da işini görür.

bluehackr

bluehackr

Üye
    Konu Sahibi
anlattığın güzelde kardeşim dün gittim aldığım yere baktık fatura yok zaten bunun kutusu vs hiç bişeysi yok ben bir tel aldım çıktım oradan benide düşündüren o zaten fatura ne yapabılırız faturayı kaybettim desem aldığım dukkan kapandı desem ne yapayım ben tam bir çıkmaz genpaya 3 defa göndersem bunu 4.de değişim yapmazlarmı?

gurcu_selim

gurcu_selim

Üye
Valla dostum dediğim gibi benim yaşadıklarım bu şekilde.Para iadesi de olsa değişim de olsa elindeki telefonu yollarken kutusu ve kutunun içinden çıkan aksesuarlarla beraber yolluyorsun.Ama senin için özel bi durum söz konusu olur mu bilemem.İstersen git bi tüketici derneğine sor.

bluehackr

bluehackr

Üye
    Konu Sahibi
yok mu yardım edecek.

gurcu_selim

gurcu_selim

Üye
Arkadaşım daha ne gibi bi yardım bekliyorsun ki.Sana yapabileceklerini anlattım.Gidersin teknik servisle durumu konuşursun, tüketici heyetiyle konuşursun sana bi önayak olurlar bi şekilde.Ne yapalım yani hokus pokusla fatur mı çıkartalım sana tekrardan.Sorun sadece fatura değil, değişim için tüm kutu içeriğini isterler.Bu yüzden önce dediğim yerlerle görüşmen lazım.

bluehackr

bluehackr

Üye
    Konu Sahibi
tamam arkadaşım çok sağol başından geçen olayı anlattında belki daha farklı bi yolu vardır başından geçmiştir birisinin paylaşır hem biz hem başkaları faydalanır fatura dediğin gibi çıkmayacak biyerden ama bu işin yolunu yordamını öğrenmek için bu forum cep paylaşım forumu muhakkaki başından böyle şeyler geçmişler vardır en azından paylaşırlar bilgi sahibi oluruz ona göre hareket ederiz

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
zaten faturaya gerek yok bende götürdüm imei den tanıyorlar garantisi varmı yokmu görünüyor

gurcu_selim

gurcu_selim

Üye
İnşallah bi çözüm yolu bulursun o zaman hocam :)

bluehackr

bluehackr

Üye
    Konu Sahibi
pazartesi günün ilk ışıkları ile tüketici mah, yolununu tutalım genpa cihazi yapamıyorum diye kvk yolladı kvk da cihaz darbeli diye garantisini bitirmiş genpada şimdi yaparız diyor ama 48 tl sıkışmış arasına bunlar ne kadar insafsiz madem yapacaktın ilkten yapsaydın neden kvk ya gönderiyosun yarın gideceğim artık bakalım ne olacak cihaz halen genpa da almadım alırsam biliyorum herşeyi kabul etmiş sayılacağım sabah ola hayrola...

bluehackr

bluehackr

Üye
    Konu Sahibi
faturasız hiç birşey olmuyor siz siz olun 2.el alsanızda fatura isteyin 20 tl daha fazla verin faturanızı alin hakem heyeti faturasız iş yapmıyor garanti de gitti bu konuda kapandı.eğer faturanız varsa boyle durumunuz varsa hıç beklemeyın tuketıcı heyetıne gidinı. Kovalayın peşini.

gurcu_selim

gurcu_selim

Üye
Geçmiş olsun dostum.Bu sonucu bekliyordum ama, keşke olmasaydı böyle.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt