Tüm sayfaları okumadım bir göz gezdirdim. Öncelikle kendimi özetleyim; Apple kullanıcısıyım, Nişanlımda Sony Xperia Mini Pro var ve Lumia 920 cep telefonunu almayı bekliyorum.
Apple kullanıcısıyım çünkü Arayüz Tasarımı işiyle uğraşıyorum Macbook ve iPad sahibiyim, Daha önce Android kullanmamıştım o yüzden karşılaştırma yapamıyordum, 19 Ağustos'ta nişanlımın telefonu bozuldu ve kendisine kibar olduğunu ve fiyat aralığındaki rakiplerine göre üstün olduğundan dolayı Xperia Mini Pro SK17i telefonu aldık. Kendisi normal bir kullanıcı sadece Skype ve internet tarayıcısını kullanıyor, ve iki haftadır telefonunda aşırı bir yavaşlama olduğunu söylüyor. Menü geçişlerinin yavaşladığını programların artık geç açıldığını söylüyor. Aynı şeyler iş arkadaşımın Galaxy S2 telefonunda da mevcuttu, birşeyler yaptı düzeltti şimdi daha iyi.
Bir çok insanın stabillikten kastettiği nokta işte bu, günlük kullanımdaki yavaşlamalar bir sistemin, sistem kaynaklarını etkili olarak kullanamadığını gösterir, bu da daha çok donanım gerektirir sonuç olarak. Rom atılınca daha hızlandığı falan söyleniyor forumlarda ama eğer ben bir telefon alcaksam telefon bana hizmet etmeli, ben sürekli telefonun canını kurtarmamalıyım, o benim hayatımı kurtarmalı.
Benim iPad'im 1. nesil ve 256mb ram var, 3 senedir kullanıyorum sürekli ve yavaşlamıyor da, sadece telefon amaçlı bir sistem yavaşlıyor ise ben bu sistemi onaylayamam. Jellybean'deki durum nedir bilmiyorum, daha hızlı olduğu söyleniyor ama her güncelleme çıkınca bu söyleniyor o yüzden zaman göstercek bu durumu.
Konuya dönersek Windows Phone'lar sistem kaynağı yönetimini iyi yaparsa, az donanımla daha çok iş başarmayı becerebilirse Android Windows işletim sistemi kullanıcılarını geçemez, tabiki bu benim ön görüm.
Sadece kendi bilgimi ve deneyimimi paylaştım, iyi geceler