Android 2016' da işletim sistemi pazarında Windows'u da geride bırakacak

Sponsorlu Bağlantılar

MoonLife01

MoonLife01

Üye
    Konu Sahibi
Android 2016' da işletim sistemi pazarında Windows'u da geride bırakacak
Mobil cihaz satışları artarken, klasik bilgisayar satışlarının düştüğü pek çok kişinin malumu. PC satışlarının 11 yılın sonunda ilk kez düşmesi beklense de, yıl sonu itibariyle 1.5 milyar Windows işletim sistemli cihazın dolaşımda olması bekleniyor. Android için ise bu rakam 600 milyon seviyesinde. Ancak, dört yıl içinde bu tablo değişebilir.

Araştırma şirketi Gartner’a göre, 2016′da Android işletim sistemli cihaz sayısı Windows işletim sistemli cihaz sayısını geride bırakacak. Tahminlere göre 2016 itibariyle Android işletm sistemli cihaz sayısı 2.3 milyara ulaşırken, Windows cihaz sayısı 2.28 milyarda kalacak. Android’in dört yıl gibi kısa bir sürede mobil pazarda etkin bir role sahip olması bu öngörüleri daha gerçekçi kılıyor. Android işletim sistemi akıllı telefon pazarının üçte ikisini kontrol ederken, tablet pazarında da Apple’ın iOS’inin ardından ikinci sırada yer alıyor. Küresel PC sevkiyatı ise geride bıraktığımız çeyrekte yüzde 8 gerilemiş durumda. Gün geçtikçe daha çok insanın temel bilgisayar işlemleri için güçlü tablet ve akıllı telefonlar alması bu düşüşün devam edeceğine işaret ediyor. Microsoft masaüstü işletim sistemi pazarında liderliğini sürdürse de, şirket yeni teknolojilere adapte olmakta zorluk yaşıyor. Ay sona ermeden yayınlanacak Windows RT ve Windows Phone 8′in bu durumu nasıl değiştireceği merak ediliyor.

Alinti:

aleranol

aleranol

Üye
wp varken bu okadar kolay olmayacaktır. sadece bir tahmin nede olsa.

___kaptan___

___kaptan___

Üye
Vay be android'e bak yaa helâl olsun lâkin bende tahmin olduğunu düşünüyorum :) + haber için :tşk:

avcitalip

avcitalip

Üye
kimisine görede 2016'da Nokia kendine gelecekmiş :evet: neyse konu için teşekkürler,işletim sistemi konusunda bence anı yaşamak gerekiyor :evet:

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Böyle birşeyin olması surface ve windows phone varken pek mümkün gözükmüyor.

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı ve fnldstntn
enterneoll

enterneoll

Üye
Android gün geçtikçe iyileşiyor. Android ilerliyecektir artık pc'ye sadece telefona rom atmak için kullanıyorum :D

Placebo-

Placebo-

Üye
Can'a katılıyorum. Surface ve wp varken işi zor. Ki zaten bu bir tahmin..

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Haberi yapan sanırım Windows u masaüstü sistemden ibaret zannediyor,artık herşey dokunmatik ve windows8 in tamamen dokunmatik ekran uyumlu Modern arayüzü var,tabletlerde ve yeni çıkan dokunmatik ekranlı cihazlarda kullanılması büyük bir keyif.

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL ve n000k

zappinger

Üye
arkadaş bir işede nokia yı wp yi katmayın androidle yarışacak satışlarını etkiliycek bir sistem açık kaynak kodlu olur yine

• Beğen
Tepkiler: droidçi
SkyLaBTR

SkyLaBTR

Üye
Bence tahminde kalır

Placebo-

Placebo-

Üye
her konuyu dağıtıp saçmalıyosunuz yok androide ve iosa oyun gelir wp ye de çıkramı symbiana da çıkar mı bunu görmek için wp yide beklemek lazım tarzı cümlelerle hergün en az 3 tane konu locked oluyo

Konu wp hakkında.. Eee”

Placebo-

Placebo-

Üye
Wp, W Rt, W bunların hepsi windows bünyesinde. Ee o zaman? Demek ki neymiş, windows denince akla; nokia, htc, samsung, surface, diğer w8 tabletler ve bilgisayarlar gelecekmiş.

erko merko

erko merko

Üye
Böyle birşeyin olması çok zor fakat imkansız değil tabi.

SilentOne

SilentOne

Üye
inş. olur ya skıldım artık windowstan android gelsin geçsin artık

anılbaran

anılbaran

Üye
Başlığı görünce konuyu kim açmış hemen anlıyorum ya hu:D Bırakın gençler boş verin androidin pazarpayın dan size bi adana dürüm vermiyosa bu google ,bu haberler de kullancıların pek umrun da olmaz :ehe

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
benim tahminlerimi de konu yapar mısınız :ehe

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL, ~N.A.W.Y~, Uruloki ve 1 kişi daha
pRime.

pRime.

Üye
neremle gülsem bilemedim ki. :bilmm

___kaptan___

___kaptan___

Üye
Başlığı görünce konuyu kim açmış hemen anlıyorum ya hu:D Bırakın gençler boş verin androidin pazarpayın dan size bi adana dürüm vermiyosa bu google ,bu haberler de kullancıların pek umrun da olmaz :ehe

hehe :D Allah'ına gurban ne güzel söyledin :)

Üst Alt