Açılmayan Nokia Telefonlara Ölü Yazılım Atma %100 Çalışıyor

Sponsorlu Bağlantılar

besim.farhan

besim.farhan

Üye
Son günlerde bir çok kişi eminim yazılım attıktan sonra telefonu açılmıyor buna çare bulalım dedik ve bulduk
Artık telefonunuz yazılım sonrası açılmasa bile biz tekrardan onu açabiliriz :D
İşlem biraz uğraştıracak ama anlattıklarımı harfiyen yaparsanız telefonunuzu kurtarma olasılığı % 75 tir
Eğer bu işlemi yapıpta telefonunuz açılmıyorsa telefonun büyük ihtimal flash sistemi yanmış demektir yani k.v.k yolu göründü :D

Gelelim işleme
Önce telefonunuza ait yazılımı aşağıdaki linkten bulun ve dosyasını indirin ve bilgisayara kurun
http://www.maxicep.com/symbian-destek/nokia-telefonlara-yeni-yazilim-yukleme-dil-kodu-problemi-olmadan-istedigin-dili-sec-yukle-225547.html

Daha Sonra Türkçe Jaf ve Emülatör programını indiriyoruz aşağıdaki forum adresinden türkçe ve ingizlice tercihleride yapabilip indirebilirsiniz

http://www.maxicep.com/symbian-s60v...pkey_emulator_v-5-resimli-anlatim-465784.html

Jaf programını kurun eğer sizden cable driverin yüklenmesini isterse hayır (No) diyip kuruluma devam edin
Jaf Emülatör dosyasını masaüstüne atın ve çalıştırın ve resimleri takip edin

Program Jaf programını otomatik olarak açacaktır
Resimleri Takip Ediyoruz

BB5 Sekmesine Tıklıyoruz ve İşaretli yerleri seçiyoruz Crt 308 seçeneğini kaldırıyoruz
Ardından Use INı ye tıklıyoruz biraz bekledikten sonra telefonumuzu seçiyoruz Aşağıdaki resim örnektir !!!!

Telefonu doğru seçtikten sonra üstteki ışıkların yeşil olduğunu görürsünüz

Şimdi Flasha basıyoruz ve gelen uyarılara evet diyoruz Press Power on Now ! yazısı gelince telefonunuzun açma düğmesine bir defa basıyoruz ...
Yükleme Sırasında Telefona Müdahalede Bulunmayın Yoksa Telefon Tamamen Çöker..

Not:Eğer Jaf Telefonu Görmüyorsa İşlemi Tekrarlayın Bir Kaç Denemeden Sonra Jaf Uygun Driverleri Yükleyip İşleme Başlayacaktır
Daha Önceden Kullanmış Olduğum Nokia 5320 XM Telefonum Vardı Yanlış İşlem Sonucu Telefon Yazılım Sırasında Kesinti Yaptı ve Bir Daha Açılmadı Bende Bu İşlemi Yaptım ve Telefon Eski Haline Geldi Eğer Uğraşırsanız Yapamayacağınız Şey Yoktur

Not:Versiyon Düşürme Yapmayınız Aksi Takdirde Telefon Uçar !!! 60 TL Masrafı Olur

Yardımcı Olabildiysem Bi Teşekkürü Çok Görmeyiniz

Buda Yapıldığına Dair Video.

N79 DA DENEDİM OLDU KARDEŞİM TEŞEKKÜRLER.. yaklaşık on defa denedim oldu.. ama önemli olan jaf programını kurmak bunu burda ayrıntılı vermemişsin ben maxi cepte başka bir paylaşımda buldum ordan kurdum ama kurulum tamam olunca burdan devam ettim. linki şu
http://www.maxicep.com/symbian-s60v...e-64-bit-sistem-uzerine-kurulmasi-377986.html
ha bide kardeşim türkçe dil seçiminin yapılması gerekiyor. flash demeden önce listede ilk türkçe ile başlayan satırı seçmek gerekiyor. çok teşekkür ederim tekrar telefondan umudu kesmiştim ama hem telefonu servise verip bir ay beklemedim hem param cebimde kaldı teşekkürler tekrar kardeşim.

batuhanbogatur

batuhanbogatur

Üye
şimdi modlama yaparken bozarsak kurtarabilirmiyiz ?

eynesillinuri

Üye
arkadaşlar ben yapmaya çalışıyorum. telefonum nokia 7210 c. ama pc telefonu bir görüyor bir görmüyor.
tam yüklenmeye başlıyor telin bağlantısı kesiliyor. bunun bir çaresi yok mu acaba?

emrekekil

emrekekil

Üye
:tşk:

sado_171

sado_171

Üye
sagol

mcalic

Üye
arkadaslar bende 6233 var yükleme yaparken uyudu telefonn şuan acamiyorum telefonu ürününn kendi fw sini cektim navifrm den yine olmuyor phone flash aborting diyor jaf ile yaparken... neler yapmam gerekir acaba yardımcı olun lütfenn

tugrul31

Üye
1 98 62 versıyonunu kullanıyorum ancak bu kullandgmda kendı telefonm yok telefonum 6700 slide, 1 98 65 kullanan arkdaslar bı bakarmısınz 6700 slide rm 576 ıcınde varmı? varsa hemen ındırym bunu,
yoksada elımdekı versıyonuna nasıl kendı telefonumun flashını atarım yardım lutfen telefonumu flashlamam gerek kaplumbaga hızında uyuz edıyor benı

---------- Eklendi @ 04:37:19 ---------- Yazıldı @ 02:44:34 ----------

kardes ellerıne saglık ama bende bı sorun var, tel kapalı usb yı takıyorum kapama tusuna bı kere basıyorum veeee
Init usb communication...
PRESS POWER ON NOW!
Searching for phone...Not found!!!

telefonu bulamıyor, ne yapmam gerek yardım edermsıın?

besim.farhan

besim.farhan

Üye
arkadaşlar telefonun bataryasını çıkarın takın ve açmayın telefonu. Orta press power on dedi mi bir kez kısa basın o yüklüyor zaten

leventkat

Üye
kardeşimin 6233 nokia teli vardı kapapanmış hiç açılmıyordu, sadece jarjı takınca şarj olduğunu gösteren minik simge çıkıyordu ama hiç ışık yok. aha dedim tam flash lık makine . yaptığım işlem hiç kolay olmadı. arkadaşım anlattığı işlem doğru, fakat ben navifirm programı ile türkçe yazılımı kaydettim zaten kadettiği yeri sölüyü c/users te bi dosya açıyor, onları kes yapıştırla nokıa phoeix productx rm*** sayılı klasöre yapıştırdm.. jafı çalıştırdım go dedim söylenen yerleri işaretledim ve rm*** seçip flash bastım ama usb connecıon hatası verdi devamlı . Variant ışığı yanmıyor . eski sürüm cable driver kurdum gene aynı hata. driveri kaldırmadım. variant ışığına basıp bekledim açılan sayfadan program files npkıa phoenix products rm*** girip jafın yarattığı klasördeki rm***vebiçok numaralı bi klasor içindeki ProductConfiguration isimli klasorde rm*** isimli xml dosyasını seçtım çıkıp jafın flash ına bastım evet deyip hata vermedi ve teli bağlayıp on tuşuna bastım ve işleme başladı. eğer sorun olursa (phone mode) comınıcatıon modun boş olan yere tıklayın ve normal modu seçin işlemi gerçekleştirin. bu deneyim
i bu başlıkta anlattığım için kusura bakmayın yeniyim.

sevays

sevays

Üye
hocam ellerin dert görmesin eline koluna sağlık musaadenle bir iki şey soracağım ben tel i (5800) hack yapmak için uğraşırken çökmüştü epeyi ugraşlardan ve birkaç gün sinirden sonra nihayet verdiğin programla eski haline döndürebildim çalışmıyor diyen arkadaşlara tavsiyem birkaç defa deneyin ben oyle yaptım ve gayet güzel oldu,şimdi sorum şu orijinal yazılım indirildiğinde firmware ile 7 adet dosya geliyor hack dosyaları sadece 2 adet geliyor bilgin varsa açıklamalı yazabilirmisin hangileri ile değişecek bu gelen hack dosyaları?

arkadaşım sana katılıyorum
bendeki nokia x3-02 navirim den 6 dosya geldi hangisi jaf ta çalışacak

tunciloves

Üye
Son günlerde bir çok kişi eminim yazılım attıktan sonra telefonu açılmıyor buna çare bulalım dedik ve bulduk
Artık telefonunuz yazılım sonrası açılmasa bile biz tekrardan onu açabiliriz :D
İşlem biraz uğraştıracak ama anlattıklarımı harfiyen yaparsanız telefonunuzu kurtarma olasılığı % 75 tir
Eğer bu işlemi yapıpta telefonunuz açılmıyorsa telefonun büyük ihtimal flash sistemi yanmış demektir yani k.v.k yolu göründü :D

Gelelim işleme
Önce telefonunuza ait yazılımı aşağıdaki linkten bulun ve dosyasını indirin ve bilgisayara kurun

Daha Sonra Türkçe Jaf ve Emülatör programını indiriyoruz aşağıdaki forum adresinden türkçe ve ingizlice tercihleride yapabilip indirebilirsiniz

Şimdi Flasha basıyoruz ve gelen uyarılara evet diyoruz Press Power on Now ! yazısı gelince telefonunuzun açma düğmesine bir defa basıyoruz ...
Yükleme Sırasında Telefona Müdahalede Bulunmayın Yoksa Telefon Tamamen Çöker..

Not:Eğer Jaf Telefonu Görmüyorsa İşlemi Tekrarlayın Bir Kaç Denemeden Sonra Jaf Uygun Driverleri Yükleyip İşleme Başlayacaktır
Daha Önceden Kullanmış Olduğum Nokia 5320 XM Telefonum Vardı Yanlış İşlem Sonucu Telefon Yazılım Sırasında Kesinti Yaptı ve Bir Daha Açılmadı Bende Bu İşlemi Yaptım ve Telefon Eski Haline Geldi Eğer Uğraşırsanız Yapamayacağınız Şey Yoktur

Not:Versiyon Düşürme Yapmayınız Aksi Takdirde Telefon Uçar !!! 60 TL Masrafı Olur

Yardımcı Olabildiysem Bi Teşekkürü Çok Görmeyiniz

Buda Yapıldığına Dair Video.

Ben yanlışlıkla 5800'a versiyon düşürme yaptım. Daha sonra son versiyonu yükledim ama 4 dk da bir kapanıp tekrar açılıyor. Servise gönderdim yapamadı. Ne tavsiye edersiniz?

Azadijan

Üye
Harikasın kardeşim 5800 XP de işe yarada saatlerde ugraşmıştım...

ismail074207

Üye
Selam Arkadaşlar telefonum un markası Nokia 5800 RM-365 telefonumun flash dosyalarını ındıremedım bu yüzden programda
MCU Flash dosyasi : Yok
PPM Flash dosyasi : Yok
CNT Flash dosyasi : Yok
APE Flash dosyasi : Yok
diye yazı çıkıyor bu dosyarı nerden bulabılırım bi indirme link i verirmisin

- - - Eklendi - - -

gscangs

gscangs

Üye
arkadaşlar jafa yeni telefon modeli nasıl girilir benim telefon 6700 slide yani RM-576

beratsi

Üye
use ini ye tıklayıp telefonun modelini kodunu seçtikten sonra yanması gereken yeşil ışıklar yanmıyor acaba nerede hata yapıyorum bir yardımcı olursanız çok sevinirim

Üst Alt