Uzun lafın kısası eskiden iyiydi artık değil.Symbian bitti bunu kabul edelim arkadaşlar.Keşke bitmeseydi de kullansaydık ama yedi bitirdi kendini.
Symbian bitmez oyle kolay kolay. Microsofta yillarin firmasini uc-bes kurusa sattirmak icin ugrasan bir CEO musfettesi olmasa baslarinda, ki bu CEO yu baslarinda tutan yonetim kurulunu anlamis degilim(bence Nokia ruhunu kaybetmisler ve kim olduklarini unutmuslar), Nokia Symbian'i hakkettigi yere getirebilecek gucte. Bu kadar kullanicisi, seveni, profesyonel-amator gelistiricisi olan bir toplulukla dirsek dirsege yuruse tozunu attirir. (Symbian haricinde cope atilan MeeGo ve diger projelerden bahsetmiyorum bile)
Sikayet ediyoruz bazen; yok niye hala eski cpu, chipset kullaniyo vb. diye. O isin kolay tarafi, anlasmak istedikten sonra Texas instiruments, qualcomm vb. firmalarla her turlu calisip bomba gibi donanimlara sahip cihazlar uretebilir.
Diger firmalardan farkli olarak biraz daha biz kullanicilarina deger vererek sagilacak inek muamelesi yapmasa(her yeni isletim sistemi surumuyle yeni cihaz itelemeye kalkmasa, bizleri guncelleme cilgini yapsa), Symbianli olacak olan telefonlarda belli donanim standarti altinda cihaz uretmese ki bu standartin altindakilere S40 dayayip gecsin, Symbianli cihazlarinda da belli bir nesil oncesine kadar isletim sistemi donanim olarak destek verebilse(verse de biz gucu ve yeniligi seviyoruz en kotu 2 sene de bir cihaz degistiren milyonlarimiz var bu zaten Nokia ya yeter de artar bile),Oyun oynayacak diye Symbiani bir kalemde silip atan arkadaslari oyun manyagi yapsa , vs. vs.
(RIM(Blackberry) bile kendini toparlamak icin neler yapiyor biliyorsunuz, bilmeyen arkadaslar arastirsinlar.)
Daha cok sey yazabiliriz fakat uzatmanin anlami yok, bu is tamamen mentalite ile alakali. Su an ki zihniyet Nokia'yi asimile etmeye, piyasada tek basina guc olmasina mudahele etmeye karar vermis ve planlarini asamali olarak uyguluyorlar. Yoksa isi sadece TELEFON uretmek olan ve bu konuda cok iyi is cikaran bir firmanin birden boyle dususe gecmesi ve anlamsiz hareketler yaparak biz kullanicilarini hayal kirikligina ugratmasi normal degil.
Bu suikastci zihniyet Nokia'nin basindan gitse de Nokia 2013'te hepimizi sasirtsa...
Benim hissettiklerim bunlar, katilan katilmayan tum arkadaslara sevgiler, saygilar. Nokia Fan degilim fakat Symbian'i seviyorum, Nokia yi da seviyorum. Connect Us Again Nokiaaaaaaa!!!!!