701 çöktü ve Phoneix ile Flash atılmıyor acil yardım

Sponsorlu Bağlantılar

ekoks20

ekoks20

Üye
    Konu Sahibi
teşekkürler kardeş. evet aslında epey ilerledi programlar yüklendi falan dedi. sonra 25 ten geri saymaya başladı sonra o uyarı yarın işyerindeki masaüstünde deneyeceğim.

---------- Eklendi @ 01:31:44 ---------- Yazıldı @ 01:31:25 ----------

ii geceler yarın mesai var:)

yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
kapalıyken hard format şu şekilde

teli kapat. Sen bataryayı sök tak.
Ses açma ve kapama, kamera ve menü tuşlarına basık tutarken telefonun açma kapama düğmesinede bas ama çekme. telin açma kapama düğmesi de dahil tüm dediğim tuşlara telefon açılana kadar basık tut hiç çekme elini tuşlardan. Tamam.

• Beğen
Tepkiler: ByBaktery
insidee_

insidee_

Üye
kardes senın sorun basıt bendede olmustu forumdan bulamamıstım.ılk once telı pcye baglama sonra phonexi ac open product ac.sonra flashıng ordan telın surumunu falan sec zaten onları yapmısın neyse telın bataryasını cıkar hata vermeden once orda waiting for usb device gbı bıseyler yazıo o yazı geldımı usbyı pc bagla sonra tele bagla 2sn bekle bataryayı tak sonra bekle yuklenecektır.ben ole yaptm arkadasların dedıgı gbı bu telefonlarda ole tuslara basıp hard format falan atılmıo cok denedım bnm tel 603 ya bende atılmıodur yada genede ben atamıorumdur:D

yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
kardes senın sorun basıt bendede olmustu forumdan bulamamıstım.ılk once telı pcye baglama sonra phonexi ac open product ac.sonra flashıng ordan telın surumunu falan sec zaten onları yapmısın neyse telın bataryasını cıkar hata vermeden once orda waiting for usb device gbı bıseyler yazıo o yazı geldımı usbyı pc bagla sonra tele bagla 2sn bekle bataryayı tak sonra bekle yuklenecektır.ben ole yaptm arkadasların dedıgı gbı bu telefonlarda ole tuslara basıp hard format falan atılmıo cok denedım bnm tel 603 ya bende atılmıodur yada genede ben atamıorumdur:D

mantıklı

aldemirfatih

aldemirfatih

Üye
inşallah benim yaptığım hatayı yapmıyorsun.usb kabloyu bilgisayara direk bağla.herhangi bir usb ara kablosu vs kullanma.

ANIL

ANIL

Admin
Yapabildin mi kardeşim?

ekoks20

ekoks20

Üye
    Konu Sahibi
yok olmuoy:(( arkadaşın fazla teli varmış onu ödünç aldım:(( olmuyo olmuyo olmuyo:(((

---------- Eklendi @ 18:16:34 ---------- Yazıldı @ 18:15:42 ----------

yok direk bağlıyorum. masaüstü bilgisayara da phoneix kurulmuyo. acaba laptoptan mı dedim ama masaüstü de zaten çalışmıoy phoneix

---------- Eklendi @ 18:17:48 ---------- Yazıldı @ 18:16:34 ----------

hard format olayını tuşlarla yapamadım

---------- Eklendi @ 18:18:54 ---------- Yazıldı @ 18:17:48 ----------

phoneix programından olablir mi? elinde temiz denenmiş program olan var mı?

ANIL

ANIL

Admin
kardeşim teamwiver7 yükle beraber bakalım istersen..

ekoks20

ekoks20

Üye
    Konu Sahibi
YOK OLMUYO Kardeş. neyse yarın kvk ye vereyim.

ANIL

ANIL

Admin
sen bilirsin..

ekoks20

ekoks20

Üye
    Konu Sahibi
Ilgilenen herkese teşekkürler

---------- Eklendi @ 20:50:41 ---------- Yazıldı @ 20:50:09 ----------

Tüm söylenen metodlari denedim olmuyo :(

nokia 701

Üye
evet olmuyor nasil yapilir bilmiyorsunuz

hizan

hizan

Üye
arkadaşım bana özelden pm at yazılımı sorunsuz ca yükleyelim.

---------- Eklendi @ 19:15:20 ---------- Yazıldı @ 19:14:57 ----------

evet olmuyor nasil yapilir bilmiyorsunuz

arkadaşım bana özelden pm at yazılımı sorunsuz ca yükleyelim.

Hukuk61

Hukuk61

Üye
arkadasım bugun benimde basıma geldi bende yapamıyodum ama dead flash die bişey varmıs phoneix de tel kapalıyken hard format atabiliyoruz..paylaşıyorum şimdi...adımları atlamadan yaparsan sorun kalmıcaktır inşALLAJ ;)

öncelikle navifirm programını edin
sonra telefonunun rm kodunu biliyosan yazılımını indir rm kodunu bilmiyorsan telefonunun arkadasında bataryanın altındada mevcuttur.Ordan bak öyle indir.
Navifirm ile indirdiğin yazılım dosyalarını(Orijinal Olan) c:\program files\nokia\phoenix\product\RM-XXX(N97 için XXX yerine 505) içine at.
Phenix programını açıyorsun şu işlemleri takip ediyorsun
yukarıda solda;
File(Dosya) yazan yere tıkla
Manage Connections..(Bağlantıları Yönet) a tıkla
orada USB yazan yere tıkla ve Delete(Sil) tıkla sonra Apply(Kabul et) e tıkla sonra Close(Kapat)
sonra yine File(Dosya) e tıkla Open Product a tıkla listeden telefonu'nun uygun olduğu kodu(RM-XXX) seç OK e tıkla
yukarıda Flashing e tıkla Firmware Update e tıkla açılan pencerede Product Code yazan yerin karşısında
Üç nokta buton(...) a bas orada çıkan yazılımını seç OK e tıkla
şimdi önemli olan kısım orada Dead phone USB flashing yazanyerin başında boş kutu var onu işaretle.
aşağıda Refurbish butonuna tıkla
UYARI:telefonun bağlı olsun işlemleri yaparken ama kapalı olsun açmaya çalışma.
şimdi bi kaç saniye sonra
---Press phone's power button --- yazısı çıkacak aşağıda sadece bir kere on/off(açma/kapama) düğmesine bas(Basılı tutma sakın) (EĞER USB GELİP GİDİYORSA OLMUYORSA USB ÇIKAR TAK) o da olmazsa arda arda 2 kere power tusuna bas teli açmadan
sonra yüklemenin tamamlanmasını bekle ardından telefonunu açablirsin.
işlem tamamdır.
artık telefonunu ilk günkü gibi kullanabilirsin..

---------- Eklendi @ 19:43:59 ---------- Yazıldı @ 19:36:26 ----------

yardımcı olmak isterim,yazdıklarımı denersen sorun kalmıcaktır.takıldıgın bi nokta olursa sorabilirsin burdayım şimdilik

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Güzel kardeşim DEAD FLASH herzaman en kesin kurtarma yoludur.
Yarım kalan flashlarda yada yaşadığın diğer ciddi sorunlarda DEAD flash kullan.
Telefonu USB modunda değil NO CONNECTION (NO USB) modunda bağlayacaksın.
Open firmware menüsünden RM-774'ü seçeceksin. (Tabi products klasöründe o arada hazır olacak orjinal RM-774 dosyaları)
Sonrada Flashing menüsünde DEAD FLASH kutucuğunu seçip flashlayacaksın işlem tamam.

Detaylar aşağıda...

NaviFirm'den orjinal 701 dosyalarını (RM-774 Turkey) indir.
Phoenix'in kurulu olduğu yerdeki Products klasörünün içinde RM-774 diye bir klasörün içine at indirdiğin 7-8 dosyayı.

Sonra şurdaki videoda anlatılanları yap. (Konuda en altta çöken cihaz kurtarma videosu var)
Videodakinden tek farkı sen N8 (RM-596) için olan yerine 701 (RM-774) için olanı seçeceksin.
Çok kolaylıkla yapabilirsin.

http://www.maxicep.com/symbian-3-ge...k-coken-cihaz-kurtarma-n8-icindir-523312.html

Kolay gelsin...

yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
kardeşim ben sorununu buldum. Bugün aynı sorun flash atarken başıma geldi. Aklıma geldi bu konu. Sebebi usb portuymuş. Defalarca denedim olmadı. Bazen başka bazen de bu hatayı aldım. Ama hicbirinde flash atamadım. Neyse kendi pc'm yok. O yüzden cafelerde yapcam die int. Cafeye gittm. O kadar denememe rağmen olmadı. Başka bi pc ye geçtim. İlk denememde en ufak prüz çıkmadan flash attım.

Yani uzun lafın kısası git bi internet kafeye phoenix'i kur at flashı. Hata mı verdi başka pc ye geç. Dead flash atmayı da unutma. Halledersen haber et de ohh çekelim.

'Sefer

'Sefer

Üye
usb çoklayıcılar kullanıyorsanız eğer olmaz tabi direkt ana karta bağlı usb kullanmanız gerek, kasa üzerinde bulunan medya kartları girişindeki usb de olmaz

nokia 701

Üye
ya arkadaslar bana resimli anlatim lazim elinde olan varmi 701 coktu ya daha yeni almistim servisemi gotursem acaba
mesajlarinizi bekliyorum arkadaslarr ...... lutfennnnn bi yol gosterin ..

ANIL

ANIL

Admin
Kardeşim teamwiver7 programını yükle beraber bakalım istersen.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
ya arkadaslar bana resimli anlatim lazim elinde olan varmi 701 coktu ya daha yeni almistim servisemi gotursem acaba
mesajlarinizi bekliyorum arkadaslarr ...... lutfennnnn bi yol gosterin ..

Videolu anlatımın linkini verdik ya? Resimli anlatımı ne yapacaksın.
Konunun altında dead flash ile kurtarma videosu var. "RM-774 Turkey" dosyalarını indir Navifirm aracılığıyla.
Daha sonra da Phoenix programını kullanarak videoda anlatılanları yap.

http://www.maxicep.com/symbian-3-ge...k-coken-cihaz-kurtarma-n8-icindir-523312.html

Üst Alt