5800XM Kamerası Kötü Mü Diyorsun? Kendi Çekimlerim...

Sponsorlu Bağlantılar

Dream0ver

Üye
    Konu Sahibi
HE HE 5800 DA DÜNYANIN EN İYİ KAMERASI VAR ANLADIK SUSUN YETERKİ

SANKİ ADAMLAR NOKİA NIN FABRİKA SAHİPLERİ

anlama zorlugu çekiyosunuz oynuyosunuz fotolarla sonra milleti keriz yerine koyuyosunuz konu tartışmaya döndü KONU KAPANSIN
bendede 5800 var ama demekki biz özürlüyüz hiç telefondan anlamıyoruz

kardeş biz deil sen anlama zorluğu çekiyorsun... hem ben niye çekiyim ki zaten onların hepsini ben çektim... hakaret etmene gerek yoktu evet anlasaydın biraz zorlasaydın kamerayı bnm gibi sonuçlar elde ederdin... tekrar üzerine basa basa söylüyorum Ü-ZE-RİN-DE HİÇ-BİR OY-NA-MA YAP-MA-DIM!!! yine ama yine gösterecegim al da bak
dünyanın en iyi kamerasıda demiyoruz... elimizdeki kamerayı en iyi kullanılabilir hale getiriyoruz... bak dedklerimi yap eger olmazsa yanıma gel de konuş oke :oke:

orjinal ayarlarıyla çektim hiçbir oynama yapmadan... ama daha iyisini istiyorsan sn kamera ayarlarından MAKRO( orada yakın çekim yazıyor ) moduna alman... sonrasıda basit... 5800 kamera tuşunu kullanmak gerekiyo... bir hafif basımda odaklar sert basınca da çeker... bunları kullanarak çekim ben... öncelikle yakın mesafeden bi yeri ( fark etmez neresi olursa olsun isterseniz yakından kolunuzdan bile yapabilirsiniz... hafifce basın kamera tuşuna sert basmayın sert basınca ztn çekiyo... hafif bastıgınızda odak yapmaya çalışır eger yeşil gözüktüyse kolunuzu yakın mesafeden çektiginiz için puslu deil net gözükecektir... ama asıl fotografı çekene kdr hiç çekmeyin parmagınızı... hep hafif basmada kalsın... yakın odagımızı yaptık... isterseniz o yakın odak olmuşken telefonun kamerasıyla etrafa yakın puslu gözükür çünkü yakını odak yaptıgımız için uzak puslu olur... ve çekme işi... hala parmagınızı hafif basmadan kaldırmayın yoksa tekrar odak gerekir bu sırada bi yakın tarafa cisim koyun o net gözükür uzak ise puslu bu kadar olmuyosa gel de konuş...

--------------- Ekleme ---------------

off neyse kardeş..dandik bi telefon kamerası yüzünden kalbimizi kırmaya gerek yok dimi akşam akşam.belkide ben hep yüksek kalite telefonlar kullandığım için bana dantik gelmiştir bunun kamerası..(samsung wawe-Nokia N95-Nokia N86-Nokia N8 vs..)..dediğim gibi biz bu işi yapıyoruz kardeş..iatanbul ve zongudakta telefon dükkanlarımız var..Neyse dükkan ziyareti ve kahve ikramı konusundan ciddiyim.:oke:

konuyu kapatırdım ama bunu görünce kapatasım gelmedi... ilkte inanmıyordun çektigine yalan mı...

ya beyler sizde inandınızmı bu fotolar 3.2 değill :nono::bann:

bunu diyen sensin... sonra kanıtı gösterince neden dandik diyorsun ki şimdi...?? kolay kolay 3.2 kamerası çekemez bunları... hm dogru diyorsun WAVE-N8 fln kullandıysan tabi kötü gelecek.. ama sınıfındaki telefonların kameralarıyla karşılaştırınca hiç de öyle gelmiyo... 500tl (hatta 400tl oldu)ye telefonun bu kadar çekmesi yeter artar bile... hem bizm paramız olsaydı 12MP'li N8almasını da bilirdik... Bütçe bu kadar... o yüzden de elimizdekinin kıymetini bilmeye çalışıyoruz... bu çekimler çok bile 5800'a o kadar da dandik deilmiş... ama gece çekimi tabi ki berbat onda birşey diyemem birkaç ayarla toparlanıyo... bnm diyecegim bu kdr...

5800 cı

5800 cı

Üye
eğerki kamera tuşundan çekmeyi beceremiyorsanız dokunmatik ekrandaki fotoğraf çekme düğmesine 1 kere dokunun kamera kendi otomatik odaklayıp çeker hatta mükemmelde çeker durun 1 saat sonra geliyo fotolar işyerinde gördüğüm ufak yazıları çekiyorum gece çekimi için bir ayar buldum gibi ama birde dışarıyı cekecem olursa yaşadık :D

--Usta--

--Usta--

Üye
kardeş biz deil sen anlama zorluğu çekiyorsun... hem ben niye çekiyim ki zaten onların hepsini ben çektim... hakaret etmene gerek yoktu evet anlasaydın biraz zorlasaydın kamerayı bnm gibi sonuçlar elde ederdin... tekrar üzerine basa basa söylüyorum Ü-ZE-RİN-DE HİÇ-BİR OY-NA-MA YAP-MA-DIM!!! yine ama yine gösterecegim al da bak
dünyanın en iyi kamerasıda demiyoruz... elimizdeki kamerayı en iyi kullanılabilir hale getiriyoruz... bak dedklerimi yap eger olmazsa yanıma gel de konuş oke :oke:

orjinal ayarlarıyla çektim hiçbir oynama yapmadan... ama daha iyisini istiyorsan sn kamera ayarlarından MAKRO( orada yakın çekim yazıyor ) moduna alman... sonrasıda basit... 5800 kamera tuşunu kullanmak gerekiyo... bir hafif basımda odaklar sert basınca da çeker... bunları kullanarak çekim ben... öncelikle yakın mesafeden bi yeri ( fark etmez neresi olursa olsun isterseniz yakından kolunuzdan bile yapabilirsiniz... hafifce basın kamera tuşuna sert basmayın sert basınca ztn çekiyo... hafif bastıgınızda odak yapmaya çalışır eger yeşil gözüktüyse kolunuzu yakın mesafeden çektiginiz için puslu deil net gözükecektir... ama asıl fotografı çekene kdr hiç çekmeyin parmagınızı... hep hafif basmada kalsın... yakın odagımızı yaptık... isterseniz o yakın odak olmuşken telefonun kamerasıyla etrafa yakın puslu gözükür çünkü yakını odak yaptıgımız için uzak puslu olur... ve çekme işi... hala parmagınızı hafif basmadan kaldırmayın yoksa tekrar odak gerekir bu sırada bi yakın tarafa cisim koyun o net gözükür uzak ise puslu bu kadar olmuyosa gel de konuş...

konuyu kapatırdım ama bunu görünce kapatasım gelmedi... ilkte inanmıyordun çektigine yalan mı...

bunu diyen sensin... sonra kanıtı gösterince neden dandik diyorsun ki şimdi...?? kolay kolay 3.2 kamerası çekemez bunları... hm dogru diyorsun WAVE-N8 fln kullandıysan tabi kötü gelecek.. ama sınıfındaki telefonların kameralarıyla karşılaştırınca hiç de öyle gelmiyo... 500tl (hatta 400tl oldu)ye telefonun bu kadar çekmesi yeter artar bile... hem bizm paramız olsaydı 12MP'li N8almasını da bilirdik... Bütçe bu kadar... o yüzden de elimizdekinin kıymetini bilmeye çalışıyoruz... bu çekimler çok bile 5800'a o kadar da dandik deilmiş... ama gece çekimi tabi ki berbat onda birşey diyemem birkaç ayarla toparlanıyo... bnm diyecegim bu kdr...

bak aslanım benimle polemiğe girme tamammı..tamam herkez ezik sen şampiyosunsun oky??
şampiyon sensin..senden büyük yok..:kop::kop:Göründe nokianin CEO su senin baban sanacak.. o yüzden fazla savunma nokiayı oky :kop::kop:

Dtn

Üye
HE HE 5800 DA DÜNYANIN EN İYİ KAMERASI VAR ANLADIK SUSUN YETERKİ

SANKİ ADAMLAR NOKİA NIN FABRİKA SAHİPLERİ

anlama zorlugu çekiyosunuz oynuyosunuz fotolarla sonra milleti keriz yerine koyuyosunuz konu tartışmaya döndü KONU KAPANSIN
bendede 5800 var ama demekki biz özürlüyüz hiç telefondan anlamıyoruz

Dünyanın en iyi kamerası demedim.bak kardeşim,amatör olarak foroğrafçılık yapıyorum,kameradan da,kaliteden anlayan birisiyim.telefon olduğunu unutmadan;`en mükemmel` demiyorum,`kalitesiz değil` diyorum.
kimseye özürlü dediğimiz yok,telefondan anlamakla da alakası yok,telefon farklı,kamera farklı,ok?yapman gereken tek şey,ayarlarını kurcalayarak,makineyi oynatmadan,odağını rahat yapmasına izin vererek,kısaca kamerayla vakit geçirerek bi süre fotoğraf çek.o kadar zor bir şey değil uğraşmaya üşenip orda burda çamur atıyosunuz.

5800 cı

5800 cı

Üye

bak aslanım benimle polemiğe girme tamammı..tamam herkez ezik sen şampiyosunsun oky??
şampiyon sensin..senden büyük yok..:kop::kop:Göründe nokianin CEO su senin baban sanacak.. o yüzden fazla savunma nokiayı oky :kop::kop:

Bak birşey demiyim diyorum ama tutamıyorum kendimi bak arkadaşım bizim savunduğumuz nokia değil banane nokia dan biz sadece haksızlığa tahammül edemiyorum bir atasözü vardır yiğidi öldür hakkını yeme sizinki o misal biz kamerayla güzel foto çekiyoruz dedikçe siz uzatıyorsunuz tamam kamera canon nikon veya n8 gibi değil ama sınıfında en iyilerinden telefonda carl zeiss lens var biz çekiyoruz diyoruz siz yok siz o fotolarla oynamışsınızdır diyorsunuz bende sana gel beraber çekelim dedim bu teklifim hala geçerli gelin bütün inanmayanlara ispatlayım ben pendik teyim bütün inanmayanları bekliyorum hatta kafam bozuluyo başka bir telle video çekerek foto cekecem o zaman anlarsınız o fotolarla oynuyormuyuz oynamıyormuyuz benim iphone kullanan dayım bile bunun foto çekimlerini görünce ağzı açık kaldı

qpel

Üye
kolayı var ya herkes resim çeksin koysun bu başlığa mesela ben yarına gidip açık havada çekim yaparım telefon aldık resim çektiğimiz yok:ehe öyle duruyor

--Usta--

--Usta--

Üye
Bak birşey demiyim diyorum ama tutamıyorum kendimi bak arkadaşım bizim savunduğumuz nokia değil banane nokia dan biz sadece haksızlığa tahammül edemiyorum bir atasözü vardır yiğidi öldür hakkını yeme sizinki o misal biz kamerayla güzel foto çekiyoruz dedikçe siz uzatıyorsunuz tamam kamera canon nikon veya n8 gibi değil ama sınıfında en iyilerinden telefonda carl zeiss lens var biz çekiyoruz diyoruz siz yok siz o fotolarla oynamışsınızdır diyorsunuz bende sana gel beraber çekelim dedim bu teklifim hala geçerli gelin bütün inanmayanlara ispatlayım ben pendik teyim bütün inanmayanları bekliyorum hatta kafam bozuluyo başka bir telle video çekerek foto cekecem o zaman anlarsınız o fotolarla oynuyormuyuz oynamıyormuyuz benim iphone kullanan dayım bile bunun foto çekimlerini görünce ağzı açık kaldı

Bak dostum bu yazıyı hiç okumuyorum direk alıntı yaptım cevap yazıyorum..ben sizi anlıyorum belkide cok zor 500 tl yada her neyse 450 tl falan biriktirip aldınız tabi 5800 ınızı..o yüzden toz kondurmak istemiyorsunuz telefonunuza..Tamam siz şampiyonsunuz oky?? aboneliğimide silcem bu konudan bidaha sizle polemniğe giremem..siz DANDİK 5800 XM le avutun kendinizi :kop:hadi allaha emanet hepiniz..öptüm gözlerinizdenn:oke:

5800 cı

5800 cı

Üye
tabi yemeyince okumadan alıntı yapıp laf koyup bas git beklesene yiyorsa yarım saate koyuyorum fotoları ondan sonra nereye gidersen git oky

Dtn

Üye
Telefonu biz üretmedik ki toz kondurmak istemeyelim.gerektiği yerde olumsuzluklarını belirtiriz ama iyiye de iyi demesini biliriz,beceremiyorsan susacaksın,ya da öğreneceksin kardeşim,bu kadar basit ;)

Dream0ver

Üye
    Konu Sahibi
Telefonu biz üretmedik ki toz kondurmak istemeyelim.gerektiği yerde olumsuzluklarını belirtiriz ama iyiye de iyi demesini biliriz,beceremiyorsan susacaksın,ya da öğreneceksin kardeşim,bu kadar basit ;)

işte budurrr :oke: :oke:

5800 cı

5800 cı

Üye

Helal olsun

resimler geliyoorr ;

bu alttaki resimdeki ufak yazı o kadaar küçükki yemin ederim çıplak gözle okunmuyor isteyene uzaktan fotosunu koyarım
,

TEKYUMRUK

TEKYUMRUK

Üye

anlamıyorlarki çektiğiniz fotoda kalite adına bişi yok standart fotoraf çekipde poh pohluosunuz tek sorun burda

bide hakaret etmesek iyi olcak hani bende arkadaşı savunmuorum ama hakarette etmiorum

maktama

maktama

Üye
Bak dostum bu yazıyı hiç okumuyorum direk alıntı yaptım cevap yazıyorum..ben sizi anlıyorum belkide cok zor 500 tl yada her neyse 450 tl falan biriktirip aldınız tabi 5800 ınızı..o yüzden toz kondurmak istemiyorsunuz telefonunuza..Tamam siz şampiyonsunuz oky?? aboneliğimide silcem bu konudan bidaha sizle polemniğe giremem..siz DANDİK 5800 XM le avutun kendinizi :kop:hadi allaha emanet hepiniz..öptüm gözlerinizdenn:oke:
Tüm yazılanları okudum. Sen anlamamakta ısrar ediyosun gibi geldi bana, I2isk. Hâlâ ", parasından, toz kondurmamamktan " falan bahsediyorsun. Adamın derdi Nokia falan değil, başka bir makineyle de kıyas yapmıyor, sadece bu telefonun da uygun şartlarda uygun kullanımda güzel çekebileceğini göstermek istemiş, sen inanırsın-inanmazsın bu senin bileceğin iş, inanmadığını da söylemişsin. Ama kendinle çelişiyorsun, bir mesajında (Sanırım fotoların kalitesi iyi olduğu için) inanmamışsın, sonraki mesajlarının birinde de hep yüksek kalite tel kullandığın için fotğrafların dandik geldiğini söylemişsin. Şimdi, hangisi doğru düşüncen, fotolar iyi kalite onun için mi inanmıyorsun, yoksa kalitesini kötübuldun onun için mi sevmedin?!?! Şimdi de laf atıp gitmişsin?!?! konudan aboneliğini sil, forumdan sil, istersen internete hiç girme keyfin bilir.Ama bunlar seni haklı çıkarmaz.
emrahx5 de inanmamış, hatta inananlara keriz demiş:off: Ona diyecek laf zaten bulamıyorum!!!! (aslında birsürü var da gerek yok, yine bildiğini okuyacak nasılsa).

Çok uğraşmama gerek olmadan herhangi bir makinayla çekilen fotoları herşeyiyle 5800 ile çekilmiş gibi gösterebilirim, boyutuyla olsun, meta verileriye olsun... ama burdaki arkadaşların bunu yaptığına inanmıyorum, inanmak da istemiyorum. Çünkü burdaki arkadaşların bir çoğu bilgi paylaşımıiçin burda, artistlik için değil, ben böyle düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: ibrahim19100

sapphire_5800

Üye
aslanım sen çok iyi biliyosun galiba kullanmayı?? biz 9 senedir bu işin içindeyiz konuşma ordan.:pro:
birader sen herşeye neden mualefetsn anlamış.tmm la anladık 9 senedir o işin içindesn vurgulamana gerek yok.anladık çok blyn çok kamera göryn.bzde en iyisi demyrz ztn 5800 kamerasına.ytrki kullnmyı ftğrf çkmeyi bilin dyoruz.kmera tuşuna düz basıp çken insn çok.herkes senn gibi 10sene tlfculuk yapamaz!senn işin o zten.otrdğn yrden mllete çok blmşlk taslamak.bktmda bi dediğin bi dediğni tutmuyo yorumlarda.nyse sen 5mp üstü çlşmya dvm et birader.bzde de para olsa bzde n8 ler alrz.ama aldğm zmnda o fyta alablceğm en kullanşlı en iyi en gzl tlfn 5800dı.herkesn btçesne göre anladın???tlfnu satan sensin snçta.sen herkese n8 satamysn bunuda blyosn.her kmeralı tlfn istyne n8 vereemdğne göre bzm gibi ametör ftğrfçlkla uğraşn foto çekmndn insanlarada bulaşma madem profsan.snde bu yollardan geçtn nutma...

TEKYUMRUK

TEKYUMRUK

Üye
birader sen herşeye neden mualefetsn anlamış.tmm la anladık 9 senedir o işin içindesn vurgulamana gerek yok.anladık çok blyn çok kamera göryn.bzde en iyisi demyrz ztn 5800 kamerasına.ytrki kullnmyı ftğrf çkmeyi bilin dyoruz.kmera tuşuna düz basıp çken insn çok.herkes senn gibi 10sene tlfculuk yapamaz!senn işin o zten.otrdğn yrden mllete çok blmşlk taslamak.bktmda bi dediğin bi dediğni tutmuyo yorumlarda.nyse sen 5mp üstü çlşmya dvm et birader.bzde de para olsa bzde n8 ler alrz.ama aldğm zmnda o fyta alablceğm en kullanşlı en iyi en gzl tlfn 5800dı.herkesn btçesne göre anladın???tlfnu satan sensin snçta.sen herkese n8 satamysn bunuda blyosn.her kmeralı tlfn istyne n8 vereemdğne göre bzm gibi ametör ftğrfçlkla uğraşn foto çekmndn insanlarada bulaşma madem profsan.snde bu yollardan geçtn nutma...

amatörsün işte daha ne kendinizi avutuyorsunuzki o insanlara bulaşıyor oda ayrı bi cins ona bişi demiyorum diyen diyor saten
BİDE TÜRKÇEYİ KATLETMİŞSSİN

sapphire_5800

Üye

bunlarda benden.dha paylşmak istedğm bir çok gzl resm var ama bu kdr yter hrlde 3.2 nin nler yapabldğni ve neler yaptırılabldğni. . . n8 12mp dye hrkes gzl resm çkcek dye bi kural yk.teknk önmli ama bnu blmyenler 5800ın adı bi kere 9 çıktğı içn önne glen sövüyo tlfna.sövmye dvm edn beyler bldğnzi okuyn

5800 cı

5800 cı

Üye
amatörsün işte daha ne kendinizi avutuyorsunuzki o insanlara bulaşıyor oda ayrı bi cins ona bişi demiyorum diyen diyor saten
yahu ağzımı bozduracaksınız bana yav biz zaten bu telin kamerasına çok çok iyi aaman aman canon nikon gibi çekiyo demiyoruz sınıfına göre birkaç ayarla 10 numara çekiyor demek istiyoruz ama siz kıt olduğunuz için anlamak istemiyorsunuz :oke:

sapphire_5800

Üye
t9 yazmayı sevmyrm.ayrıca kişisel terchm sana ne?anlyomusun knuşmamı????evet.o zmn problem yok kardeş bulaşma boş yere lüzumsuz lüzumsz. . . ;)

maktama

maktama

Üye
Işığın yeterli olduğu, flashın yeterli olduğu çekimler güzel, konuyu açan arkadaşın demek istediği de bu sanırım, mesela anakart işlemci soketinin olduğu çekim ama gece çekimleri gayet kötü(kimse iyi diyemiyor zaten :) )
Ama emrahx5 arkadaşa katılıyorum: Türkçe'yi katletmişsin, lütfen biraz daha özenli yazalım. Rahatsız oldum okurken ben(kişisel düşüncem).

batuone

Üye
5800 gayet güzel telefon bi ara kullandım ayarları güzel yaparsanız diğer sayfada adını hatırlamıyorum arkadaşın tuşa hafif basıp auto focus yaparsanız güzel çıkar demiş... zaten carl zeiss ve auto focus var işin püf noktasında kamerasını kullanmayı bilmeyen bi kaç arkadaşta telefonu kötülüyo :kotu:

Üst Alt