5800 RM-356 V40 Firmware [Professional] Modification Editions

Sponsorlu Bağlantılar

osmanshen

Üye
sa
beyler ben bu firmware işinde çuvalladım. kafa iyice karıştı. denilenleri yapmaya çalışıorum ama yeterli bilgiye sahip değilim sanırım anlatılanları yaparken bir yerlerde takılıorum. örneğin navifirm den bi dosya indiriyoruz. ondan sonra onu iki farklı klasörün içine atıyoruz. bende bu iki dizinde yok ben onları kendim oluşturdum. sonra ekteki rofs dosyasını da atıyorum uyarı filan vermiyor. burayı tam anlayamadım. bir de ekteki programlar hariç başka programlarında yuklu olması gerekıyor mu?

--------------- Ekleme ---------------

sa
beyler ben bu firmware işinde çuvalladım. kafa iyice karıştı. denilenleri yapmaya çalışıorum ama yeterli bilgiye sahip değilim sanırım anlatılanları yaparken bir yerlerde takılıorum. örneğin navifirm den bi dosya indiriyoruz. ondan sonra onu iki farklı klasörün içine atıyoruz. bende bu iki dizinde yok ben onları kendim oluşturdum. sonra ekteki rofs dosyasını da atıyorum uyarı filan vermiyor. burayı tam anlayamadım. bir de ekteki programlar hariç başka programlarında yuklu olması gerekıyor mu?
navifirmde en sağda çıkan kolondakı tum dosyaları indirmem gerekıyormuş sanırım:)
http://www.maxicep.com/symbian-dest...a-bb5-yazilimlarini-direk-indirme-297044.html

ahmet meço

ahmet meço

Üye
slm ben geçen hafta tlf flaşladım sonra hafıxa kartıma format attım vede telefonuma şimdi tekrardan flaş işlemi yapılamıyor ekranda şu yazıyorDetected P-: 90009699
P- nokia module version 01.02
Init usb communication...
PRESS POWER ON NOW!
Searching for phone...Found
Sending RAW loader...
Using 009.012.005
Elf2flash 09.11.000
CMT RAW loader...
Patching RAW boot step1...
Patching RAW boot step2...
Patching RAW boot step3...
Sending RAW Loader...
..Error booting phone...
yardımcı olursanız sevinirim

YuZaRSiFTaN

YuZaRSiFTaN

Üye
rabbim hepinizin yardımcısı olsun

osmanshen

Üye
ben şimdi flashladım teli, yalnız görünürde herhangi bir değişiklik yok. dosya yöneticisinde z die bi dizinde yok. henuz rompatcheri da yuklemedim. sizin yardımınız sonucu devam edicem. birde tel güvenlik kodu istyp duruo teli açınca 12345i de kabul etmıyor. son olarak şurda hata yaptım mı?;
Ekte verdiğim 5800 V40 Hack.rar dosyasındaki Rofs dosyasını Navifirmden indirdip attığınız klasördeki klasöre atıp değiştirilsinmi sorusuna evet diyeceksiniz.

Bu yeni Profesyonel güncelleme dosyasınıda Navifirmden indirdiğiniz ve attığınız dizine atıp yine değiştirilsinmi sorusuna evet diyeceksiniz ve Flash işlemini atıp yeni sürümünüzü kullanmaya başlayacaksınız

ben burda rofs dosyasını direkt
D:\Program Files\Common Files\nokia\data\package\products\RM-356
D:\Program Files\nokia\phoenix\products\RM-356
bu dizinlere attım ve değiştir dedim
zannediyorum burada hata yaptım. yukardaki metni de tam olarak anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim

@n!wa+*R

@n!wa+*R

Üye
    Konu Sahibi
slm ben geçen hafta tlf flaşladım sonra hafıxa kartıma format attım vede telefonuma şimdi tekrardan flaş işlemi yapılamıyor ekranda şu yazıyorDetected P-: 90009699
P- nokia module version 01.02
Init usb communication...
PRESS POWER ON NOW!
Searching for phone...Found
Sending RAW loader...
Using 009.012.005
Elf2flash 09.11.000
CMT RAW loader...
Patching RAW boot step1...
Patching RAW boot step2...
Patching RAW boot step3...
Sending RAW Loader...
..Error booting phone...
yardımcı olursanız sevinirim
telini açamamış sanırsam şarj sıfırlanmış şarja tam olmadı bataryayı çıkar tekrar flash at.

ben şimdi flashladım teli, yalnız görünürde herhangi bir değişiklik yok. dosya yöneticisinde z die bi dizinde yok. henuz rompatcheri da yuklemedim. sizin yardımınız sonucu devam edicem. birde tel güvenlik kodu istyp duruo teli açınca 12345i de kabul etmıyor. son olarak şurda hata yaptım mı?;
Ekte verdiğim 5800 V40 Hack.rar dosyasındaki Rofs dosyasını Navifirmden indirdip attığınız klasördeki klasöre atıp değiştirilsinmi sorusuna evet diyeceksiniz.

Bu yeni Profesyonel güncelleme dosyasınıda Navifirmden indirdiğiniz ve attığınız dizine atıp yine değiştirilsinmi sorusuna evet diyeceksiniz ve Flash işlemini atıp yeni sürümünüzü kullanmaya başlayacaksınız

ben burda rofs dosyasını direkt
D:\Program Files\Common Files\nokia\data\package\products\RM-356
D:\Program Files\nokia\phoenix\products\RM-356
bu dizinlere attım ve değiştir dedim
zannediyorum burada hata yaptım. yukardaki metni de tam olarak anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim
Ne "D" si kardeşim "C" dizinine açman gerekli yoksa olmaz..

rabbim hepinizin yardımcısı olsun
Söyle kardeşim nerede takıldın,nereyi yapamadın?:evet:

osmanshen

Üye
@n!wa+*R™;2195829' Alıntı:
telini açamamış sanırsam şarj sıfırlanmış şarja tam olmadı bataryayı çıkar tekrar flash at.

sistem bende d ye kurulu, öle olmasa flaşlayamazdım zaten. flaşladım ama telefon olduğu gibi duruo.

@n!wa+*R

@n!wa+*R

Üye
    Konu Sahibi
@n!wa+*R™;2195829' Alıntı:

sistem bende d ye kurulu, öle olmasa flaşlayamazdım zaten. flaşladım ama telefon olduğu gibi duruo.
Anlayamadım,proğramları felan C'ye kuracan işte

Ersin Oktay

Ersin Oktay

Üye
Ya bide 5530 v20 firmware modifikasyon yapan olsa keşke ben baktım biraz ama hiç anlamadım

osmanshen

Üye
@n!wa+*R™;2195929' Alıntı:
Anlayamadım,proğramları felan C'ye kuracan işte

teşekkür ederim fakat takıldığım nokta şu ben rofs dosyasını söylediğiniz her iki dizine de direkt olarak atıp değiştir yapıyorum. bu yaptığım işlem doğrumudur? yani şu kısmı anlayamadım;

@n!wa+*R

@n!wa+*R

Üye
    Konu Sahibi
@n!wa+*R™;2195929' Alıntı:
teşekkür ederim fakat takıldığım nokta şu ben rofs dosyasını söylediğiniz her iki dizine de direkt olarak atıp değiştir yapıyorum. bu yaptığım işlem doğrumudur? yani şu kısmı anlayamadım;

Doğru..

Ya bide 5530 v20 firmware modifikasyon yapan olsa keşke ben baktım biraz ama hiç anlamadım
Normal,işi bilmen lazım neyin nerede olduğu gibi hiç bilmeyen birine çok karmaşık gelebilir.Ama 5530 için hiç yapılmyor evet n97 için bile çok az var yoğunlıuk 5800'a zaten bu yönetem 5800'a özel n97 gib bi kaç telde katmışlar ama onuda bir iki ayr değişikliği ile:

ferhattunc

Üye
Ya geçen gün de yazdım yazdığıma pişman ettin :D bak lafım yok kesinlikle çok hoş çok güzel firmware ama sen starter_non_critical_1.rsc dosyasının yamaları otomatik çalıştırmadığını iddaa ediyosun ben Z:resource içine attım bu dosyayı şimdi otomatik çalışıyo yamalar bi dene derim:hmmm

mole70

Üye
@n!wa+*R™ kardeşim teşekkür ederim yapmış olduğun modifiye sistemlerin hepsini denedim hepside gerçekten güzel ve kullanışlı.benim sormak istediğim bu yapmış olduğun modifiye sistemi blue değilde red e basit bi şekilde "kopyala yapıştır gibi" yapamazmıyıs veya senin dosyaların içinden renk kodu değiştirme gibi bir şansımız varmı
şimdiden teşekkür ederim

@n!wa+*R

@n!wa+*R

Üye
    Konu Sahibi
Ya geçen gün de yazdım yazdığıma pişman ettin :D bak lafım yok kesinlikle çok hoş çok güzel firmware ama sen starter_non_critical_1.rsc dosyasının yamaları otomatik çalıştırmadığını iddaa ediyosun ben Z:resource içine attım bu dosyayı şimdi otomatik çalışıyo yamalar bi dene derim:hmmm
Bu dediğin dosya sadece nokianın açılıştaki Tercihler,rehber,İşlem kaydı ve saat gibi proların oto açılışta başlamasını önlemek için koyduğumuz bir rsc dosyası ,Rom ile ilişkilendirmek başı başına saçmalık..

ferhattunc

Üye
@n!wa+*R™;2196821' Alıntı:
Bu dediğin dosya sadece nokianın açılıştaki Tercihler,rehber,İşlem kaydı ve saat gibi proların oto açılışta başlamasını önlemek için koyduğumuz bir rsc dosyası ,Rom ile ilişkilendirmek başı başına saçmalık..
:ah Reklam olsun diye eklemiyorum yanlış anlaşılmasın ama Daily mobile sitesindeki symbian ın usta adamları bu olayın çalıştığını paylaşmış ve orda bunu yapan herkes bunun çalıştığını söylüyor ve ayrıca ben de senin CFW dosyanı editleyip kendim ekledim bu dosyayı, şu an bende de otomatik olarak çalışmakta istersen kendin kontrol et
.

Amacım saçma bişey söylemek değil ben de bu işleri az çok bilen uğraşan biriyim alakası olmayan şeyi söyleyip saçmalamam ki.Benim tek amacım senin sürekli güncellediğin bu Firmware dosyanın en mükemmel şekle gelmesi Rompatcherin otomatik çalışması birçok konuda fayda sağlayacaktır.

fatih545

fatih545

Üye
Çok teşekkürler kurdum ama bir sorum olacak. Fast efekt videosu var benim telefon ondaki gibi menülere hzılı geçişler yapmıyor. Ne yapabilirim?

osmanshen

Üye
eline sağlık firmware çok güzel olmuş.

şöyle bir sorunla karşılaştım daha önce almış olduğum yedeği geri yükleyince telefon çevrimdışı modda çalışıo, yeni menü görünümü kayboluo düzeltemıyorum anca format atmam gerekıo.

@n!wa+*R

@n!wa+*R

Üye
    Konu Sahibi
eline sağlık firmware çok güzel olmuş.

şöyle bir sorunla karşılaştım daha önce almış olduğum yedeği geri yükleyince telefon çevrimdışı modda çalışıo, yeni menü görünümü kayboluo düzeltemıyorum anca format atmam gerekıo.
O sorun senin telefonda olan bir şey ve birde yedeği şimdiye kadar hiç kullanmadım..

fatih545

fatih545

Üye
Banada bir cevap verebilir misin acaba? Yaptıkların çok süper tekrar teşekkürler

@n!wa+*R

@n!wa+*R

Üye
    Konu Sahibi
Banada bir cevap verebilir misin acaba? Yaptıkların çok süper tekrar teşekkürler
Senin sorununu anlamaya çalıştımda sanırsam şu;videodaki gibi telefonumda neden menüde falan hareketli geçişler olmaması.Şöyle yapacaksın;

Ayarlar/Kişiselleştirme/Temalar/kullandığın temanın üzerine gelip seçenekler ve tema efektleri açık olarak işaretle ve artık hareketli ve şekilli menü geçişlerin olacaktır:oke:

Teşekkürlerimle..

Newpronik

Üye
orjinal fonlu sürümünü koyarmısın acaba çünkü ben açıp değiştirip tekrar paketlediğimde birşey yüklerken dosya bozuk hatası alıyorum ...

teşekkürler süper olmuş

Üst Alt