OnePlus 5 Kullanıcı Kulübü | Ana Konu | İnceleme | Teknik Destek

Sponsorlu Bağlantılar

technogamer2345

Üye
Tekrar baktımda jelly o kadarda yokmuş. Tek problem bence ana menü tuşunun yanındaki tuşların ışığının çok az yanması. Tam Iphone kafası olmuş bence. Yanlış yapmışlar. Tabii birde sdcard yuvası yok.

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Tekrar baktımda jelly o kadarda yokmuş. Tek problem bence ana menü tuşunun yanındaki tuşların ışığının çok az yanması. Tam Iphone kafası olmuş bence. Yanlış yapmışlar. Tabii birde sdcard yuvası yok.
Ben ışıkları kapalı tutuyorum az yanıyor en azından hiç yanmasın çok az da olsa pile de faydası olur.
64GB bana yetiyor bir hayli depolama olarak ihtiyacım olmuyor pek

technogamer2345

Üye
Ben ışıkları kapalı tutuyorum az yanıyor en azından hiç yanmasın çok az da olsa pile de faydası olur.
64GB bana yetiyor bir hayli depolama olarak ihtiyacım olmuyor pek

Depolama fazlalığı değilde erişilebilirlik aslında usb kablo taşıyoruz kocaman..

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
OxygenOS 4.5.10 güncellemesi OTA üzerinden bugün yayınlandı. Değişiklik listesi:

Camera:

Photo noise reduction
Improved Camera stability
60 fps video noise and texture improvements

Launcher:

Added country information of photographers in Shot on OnePlus

Phone:

Fixed accidental touches after hanging up
Improved Jio call functionality
Fixed display issue on calling screen

System:

Improved WiFi stability
Fixed clarity issue of videos taken by SnapShot app
Fixed display issue of new font
Fixed scrolling issue of Play Music

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Bu linkte yer alan ROM =>

Bu linkte yer alan kernel =>

Bu ikiliyi yükledim şimdi cihaza yarın pil performansı hakkında yorum yapacağım tekrar. Bu arada cihazı aldığım günden bu yana 6 saat ekran süresinin altına hiç düşmedim. Genelde 6-8 saat arası ekran alıyoru. Fakat ROM + Kernel desteği ile daha iyi pil süresi alacağımı biliyorum :)

• Beğen
Tepkiler: zemmer
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Çok çeşitli cihazlar kullandım. Ama ilk defa bir Android akıllı telefonu keyif alarak kullanıyorum. Bir kere pil tasarrufu yapmak için uğraşmanıza gerek yok. Performans oldukça iyi ve arayüz benim istediğim gibi sade ama kullanışlı.

Şu an tatildeyim ve harikulade fotoğraflar çektiğimi söyleyebilirim. Yani kamera da 2400 liraya alabileceğinizin en iyisi diyebilirim.

Dün Mi 6 ile karşılaştırma fırsatım da oldu. Mi 6 ile OnePlus 5 arasında kalmış ve OnePlus 5'i tercih etmiştim ki iki cihazı elime aldığımda doğru kararı vermişim dedim. Mi 6 tasarım olarak hoş bir cihaz ama elime alıp incelediğimde arka kameraların duruşunun hiç şık olmadığını gördüm. Ekran pil tüketimine baktığımda ise %28 tüketim ile 1 saat 40 açık kalma süresini görünce telefonu kapatıp sahibine geri verdim. Ayrıca Mi 6 için şunu da belirteyim; arka cam temizken göz alıcı görünüyor. Ancak aşırı derecede iz kalıyor. Yani sürekli silmeniz gerekiyor. Tabi kılıfsız kullanırsanız.

Bir de Jelly Effect olayı hakkında kendi yorumumu yapayım. Zira benim de aklıma takılan bir olaydı bu. Cihazı alır almaz ilk olarak Jelly Effect'i test ettim. Çok uğraştım ancak videolarda izlediğim gibi gözle görülür bir şey fark edemedim. Yani bence çok da takılmamak gerekiyor.

Bunlar, benim kişisel tercihlerim ve kullanım alışkanlıklarıma göre iki cihaz arasındaki fikirlerim. Tabi ki kullanıcıya göre değişebilir ama ben yine OnePlus 5 ve Mi 6 arasında kalsam OnePlus 5'i tercih ederim. Tabi aralarında 400 Lira gibi bir fiyat farkı olduğunu da belirtelim. Bu farka değer mi? Bana göre değer.

• Beğen
Tepkiler: Buğra
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
No Limit v3.1 ve Franco Kernel R6 son sürüm yüklü.
An itibariyle ilk tam şarj sonucum şuan %27 kalan pil var ve 6.30 saat ekran sürem var. Cihazı dün sabah 10'da açtım. Gece kapattım bu sabah tekrar açtım yani 1.5-2 günlük şarj süresi diyebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: zemmer ve RoGue34

technogamer2345

Üye
Kamera performansında eskilme yapmasın hocam bu? İnşallah öyle bişey olmamıştır. Bence kendi ROM'unda kalmak daha akıllıca. Bu telefona ilerde çok ROM çıkacak.

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Kamera performansında eskilme yapmasın hocam bu? İnşallah öyle bişey olmamıştır. Bence kendi ROM'unda kalmak daha akıllıca. Bu telefona ilerde çok ROM çıkacak.
Hayır. No limit rom zaten stock rom üzerine yapılmış bir rom stock edit :)
Zaten tüm romlar çıktı şuanda. Çıkmayan yok gibi bir şey

technogamer2345

Üye
Hayır. No limit rom zaten stock rom üzerine yapılmış bir rom stock edit :)
Zaten tüm romlar çıktı şuanda. Çıkmayan yok gibi bir şey

Peki telefonda herşeyi ayarlayabileceğimiz, donanımsal customuzation'lar bile içeren bi ROM var mı? Veya şuan bu telefon için en iyi ROM hangisi? Resurrection ve Cyanogenmod'da illa ki vardır zaten.

• Beğen
Tepkiler: Buğra
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Peki telefonda herşeyi ayarlayabileceğimiz, donanımsal customuzation'lar bile içeren bi ROM var mı? Veya şuan bu telefon için en iyi ROM hangisi? Resurrection ve Cyanogenmod'da illa ki vardır zaten.
Deneyip tarafını seçebilirsin :)

Bu arada No limit Rom v3.1 ve franco kernel r6 son sürüm ile sonuç bu şekilde
- 2 day
- %90 WiFi %10 Mobile Network
- %30 Brightness
- Whatsapp, Browser, İnstagram, Twitch, Youtube

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

lazye

lazye

Üye
Deneyip tarafını seçebilirsin :)

Bu arada No limit Rom v3.1 ve franco kernel r6 son sürüm ile sonuç bu şekilde
- 2 day
- %90 WiFi %10 Mobile Network
- %30 Brightness
- Whatsapp, Browser, İnstagram, Twitch, Youtube

Aradaki pil kopukluğunun sebebini öğrenebilir miyim kullandığınız romdan mı kaynaklı yoksa mod falan mı yüklediniz o arada normalde pil grafiğinin öyle olmaması gerek ama attığınız her fotoda aynı kopukluk var

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Aradaki pil kopukluğunun sebebini öğrenebilir miyim kullandığınız romdan mı kaynaklı yoksa mod falan mı yüklediniz o arada normalde pil grafiğinin öyle olmaması gerek ama attığınız her fotoda aynı kopukluk var
Gece telefonu kapatıyorum sabah açıyorum :)
Bu arada bugün blue_spark kernel yükledim birde onun piline bakacağım. Ardından Light kernel var ona da bakacağım

technogamer2345

Üye
Bu ROM telefonda ne tür değişiklikler yaptı peki

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Bu ROM telefonda ne tür değişiklikler yaptı peki
No limit stok base üzerine aroma kurulum.var
Kurarken özelleştirme seçip yapabiliyorsunuz
Op5 gibi bir cihaza rom gerekmiyor normal kullanıcı için :)

technogamer2345

Üye
No limit stok base üzerine aroma kurulum.var
Kurarken özelleştirme seçip yapabiliyorsunuz
Op5 gibi bir cihaza rom gerekmiyor normal kullanıcı için :)

Alırsam kurmam zaten. Zte Nubia Z17 hakkında düşünüyorsun?

technogamer2345

Üye
Oda harika cihaz tercih meselesi :)

Ne farkları var peki o telefon gelmeyecek sanırım popüler değil fazla Xiaomi bile anca anca aksesuarları filan geldi, hadi Oneplus'da popüler ama bu telefon Türkiye'ye gelmez (Yurtdışından getirenler gördüm)

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Ne farkları var peki o telefon gelmeyecek sanırım popüler değil fazla Xiaomi bile anca anca aksesuarları filan geldi, hadi Oneplus'da popüler ama bu telefon Türkiye'ye gelmez (Yurtdışından getirenler gördüm)
Zte nubia serisi ülkemize gelmiyor.
Alacaksınız axon7 s7 edge mi6 op5
Bütçeye göre seçin :) op5 en iyisi aralarında her yönden.

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Yeni pil performansı genelde evdeyken böyle alıyorum. Kendi kullanımım
- Stock rom 4.5.10 latest
- Franco kernel R7
- All kernel settings default
- 2 day
- Wifi
- %30-35 brightness
- browser, youtube, WhatsApp, instagram