Haber Microsoft Build 2016 Geliştirici Konferansı Hakkında Gelişmeler

Sponsorlu Bağlantılar

skynet

Üye
adamlar saçma sapan işlerle uğraşıyorlar.sallayın gitsin.mobil tarafta bir gün gelicek windows 10mobile yi iptal ediyoruz diyecekler.bu kesin gibi birşey. windows mobile için ileriye dönük 1gr planları olsaydı tüm telefonlara windows 10 mobile gelirdi.hadi bazı telefonlara gelmedi de icon htc m8 gibi telefonlara gelmemesi artık bunun apaçık bir kanıtı niteliğinde...

zaten şu insiderin gidişatı öyle sallamasyondu ki geçmişteki planları "iptal" ederek çözümlüyorlar. 6 senedir gelinen nokta belli.

bu saatten sonra windows telefon almak için hiç bir sebep yok.
ben hem telefonumu hem bilgisayarımı 8.1e çevirdim ve hayatımdan windows10u tamamen sildim.insider kelimesini duyunca kusasım geliyor artık.teknoloji takiptiçisi bizler artık temel seviyede sürünmek yerine varsın biraz kassın ama kendimizi android cihaz zenginliğine atmanın zamanı çoktan geldi de geçiyor.ben çift çekirdekli android tabletime bir sürü rom yükledim %99u kullanılacak derecede stabil ve hızlı çalışıyor.bu adamlar tek bir işlemci çeşidinde bile stabilliği bulamadılar.
Hocam hadi telefonda neyse de pc de bence win10 çok iyi :) Benim pc içinde 8.1 olarak geldi ama win10 da 8.1'den daha performanslı çalışıyor yani pc de şu ana kadar kullanıp da keyif aldığın en iyi sistem diyebilirim.

System X

System X

Üye
Hocam hadi telefonda neyse de pc de bence win10 çok iyi :) Benim pc içinde 8.1 olarak geldi ama win10 da 8.1'den daha performanslı çalışıyor yani pc de şu ana kadar kullanıp da keyif aldığın en iyi sistem diyebilirim.
windows 8.1in ben daha sorunsuz olduğunu düşünüyorum.windows 10dayken başlat butonu ve görev çubuğu zaman zaman kilitleniyor.yine 8.1in köşelerinden tek tıkla uygulamadan uygulama geçişini de seviyorum.tek sıkıntısı metro uygulamalarının pencere içinde çalışmıyor oluşu.
windows 10daki fotoğraf uygulamasının gitmesi ve windows defenderin kalıcı kapatılamaması dayatmasından da kurtulmuş oldum
her türlü memnunum yani sıkıntı yok. tavsiye de ederim.

remzi33

remzi33

Üye
windows 8.1in ben daha sorunsuz olduğunu düşünüyorum.windows 10dayken başlat butonu ve görev çubuğu zaman zaman kilitleniyor.yine 8.1in köşelerinden tek tıkla uygulamadan uygulama geçişini de seviyorum.tek sıkıntısı metro uygulamalarının pencere içinde çalışmıyor oluşu.
windows 10daki fotoğraf uygulamasının gitmesi ve windows defenderin kalıcı kapatılamaması dayatmasından da kurtulmuş oldum
Defender'i nasıl kapatamıyorsunuz ki? Ben Eset Smart Security kullanıyorum dolayısıyla Defender'i Eset yönetiyor ama eset yüklemeden önce kapatabiliyordum Defender'i

skynet

Üye
Ben ekstra koruma programı kullanmıyorum defender o yüzden benim için yeterli :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Xamarin Visual Studio duyuruldu salon yıkılıyor.

ElectroTR

ElectroTR

Üye
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Visual Studio için ios simulator yapmışlar windows üzerinde iphone için app geliştirip test ediyorlar. Windows 10 mobile'yi unutun derim
bmw i8'e mi baksam, adamların geliştirdiği teknolojiye mi baksam şaşırdım :)

ElectroTR

ElectroTR

Üye
Adamlar geleceğin arabasını yapmış yalnız hala kendi kullanıyor. Tercih meselesi olabilir tabiki ama TESLA diye bir durum da var tabi :D

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
görev çubuğu ve başlat butonunun kitlenmesi adamı deli ediyor. kırk takla atıp win10 ayarlar menüsüne girip güncelleştirmeleri denetleyip yeniden başlatınca düzeliyor. O kadar güncelliyorlar halen farkında değiller.

efeler12

efeler12

Üye
görev çubuğu ve başlat butonunun kitlenmesi adamı deli ediyor. kırk takla atıp win10 ayarlar menüsüne girip güncelleştirmeleri denetleyip yeniden başlatınca düzeliyor. O kadar güncelliyorlar halen farkında değiller.
windows 10 da bende bir sıkıntı yok açıkçası temiz biz yükleme yapmanızı öneririm en son geçen sene ilk buildlerde başlat menusu çok sorun olmuştu benim de ancak ondan sonra başlat menüsü ile ilgili hiçbir sorun yaşamadım

System X

System X

Üye
Defender'i nasıl kapatamıyorsunuz ki? Ben Eset Smart Security kullanıyorum dolayısıyla Defender'i Eset yönetiyor ama eset yüklemeden önce kapatabiliyordum Defender'i
istediğin kadar kapat. orada da yazıyor zaten belli bir zaman sonra otomatik olarak geri açılacaktır diye.

dakamon

dakamon

Üye
Xamarin Visual Studio duyuruldu salon yıkılıyor.
Her seferinde daha fazla geliştiricilere imkan sunuyor kolaylık sunuyor MS ama hala daha geliştiricilerin ilgisini çekemiyor. Yakında gel kardeş yeterki uygulamanı WP ye getirmeyi kabul et senin yerine biz yazarız programı diyecek hale gelecek. O zaman bile kimse gelmeyecek. Sanırım geliştiriciler de çok fazla işletim sistemi alternatifi oluşsun istemiyorlar. Zaten hali hazırda 2 tane büüyük dev var 2 dev aralarında pastayı bölüşüyor. Bi 3. gelip payın azalması kendilerini etkileyecek diye düşünüyor olabilirler. Sonuçta bakınca adamlar hali hazırda gerekli lisanslarını gerekli birikimlerini belli bir sistemin işleyişine göre düzenlemişler. Tekrar yeni bir işletim sistemine geçme zahmetine girmek istemiyorlar. Bu ancak HEYECAN ile olur. Onuda MS geliştiriciler için bir şekilde sağlaması lazım. Onu da biz söylemeyelim artık. :)

Silinen Üye 2574464

Silinen Üye 2574464

Kapalı Hesap
Sunlara inat hic bir zaman windows satin almayacagim, hep *****, her kese de ***** tavsiye ederim, koskoca Nokia-yi 7 milyara düsürdü ve hic etti. Tum sistemlere destegi kesti ve firmware leri internetten sildi... Symbian i, meego yu, maemo yu bitirdi, simdi de mezarini baltaliyor...

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin ve ibrahimbüyükdemir
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

volumezoom

volumezoom

Üye
Xamarin ile bütün platformlar için tek bir uygulama geliştirmek yeterli olacak galiba, yani uygulamayı windows için ayrı ios için ayrı android için ayrı yazmaya gerek yok. Microsoft geliştiricileri kendi platformuna çekebilmek adına çok güzel bir hareket yaptı. Bakalım sonuçları nasıl olacak. Kendi adıma gayet iyi bir gelişme olarak görüyorum.

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin ve BLasTeaR
4MaGuS

4MaGuS

Üye
yeni gelen her hangibir bir şey yok anlaşılan ben izleyemedim de

BLasTeaR

BLasTeaR

Üye

Build 2016'nin üçüncü gününde yeni Eylem ve Bildirim Merkezi hakkında detaylı bilgi paylaşılması yüksek..

Sağdan sola:
-Zenginleştirilmiş bildirimler
-Windows 10 Mobile için Eylem ve Bildirim Merkezi
-Windows 10 için Eylem ve Bildirim Merkezi

Görsellere bakılırsa Redstone yapısı ile birlikte Windows 10 Mobile için şeffaf Eylem ve Bildirim Merkezinin henüz planlanmadığı görülüyor.

Görüntülerden Eylem ve Bildirim Merkezinde resimlere odaklı geliştirmeler yapıldığını görülüyor. Böylece kullanıcılara daha zengin bir özet içerik aktarımı yapılabilir olacak.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Xamarin ile bütün platformlar için tek bir uygulama geliştirmek yeterli olacak galiba, yani uygulamayı windows için ayrı ios için ayrı android için ayrı yazmaya gerek yok. Microsoft geliştiricileri kendi platformuna çekebilmek adına çok güzel bir hareket yaptı. Bakalım sonuçları nasıl olacak. Kendi adıma gayet iyi bir gelişme olarak görüyorum.
Tek bir uygulama değil de daha çok aynı kodlarla, aynı dili kullanarak bütün platformlar için tek bir noktadan uygulama geliştirme mümkün olacak gibi anladım ben.

Üst Alt