Haber Microsoft Build 2016 Geliştirici Konferansı Hakkında Gelişmeler

Sponsorlu Bağlantılar

ElectroTR

ElectroTR

Üye
Konferansta bahsedilenler detaylı bir şekilde ama ingilizce

KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
Görme engelliler için hazırlanmış gözlük gerçekten çok iyi, göremeyen kişilere gerçekten yardımcı olacaktır.

dakamon

dakamon

Üye
  • Beğen
Tepkiler: maydinmaydin ve onursarii
4MaGuS

4MaGuS

Üye
konferans bitti galiba bize yine bir şey yok :off:

...decode...

...decode...

Üye
Sizce de muhteşem bir konferans olmadı mı? Windows 10 Mobile'da yaptıkları değişikliklerden çok memnun oldum.

...decode...

...decode...

Üye
İroni yapmıştım :)
Sent from my Nokia Lumia 820

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin ve 4MaGuS
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Eğer şu build kutucuk düzeltmesi ve continum ile geçerse valla kusarım. Umarım tüm getirmedikleri özellikleri ne varsa hepsini build de tanıtırlar da biraz olsun ümitlenebiliriz. Hala daha bir ümit kırıntısı bekliyoruz MS den. Eğer oda olmazsa inşallah sistemi satışa çıkarırlar da adam gibi bir firma alır.

Böyle bir beklentin varsa bu akşam Build Geliştirici Konferansını boşuna izleme. :no:

Böyle mesaj atmıştım bugün ama kimse kulak asmamış anlaşılan :hmmm

• Beğen
Tepkiler: sfgnrl
...decode...

...decode...

Üye
Sorun sadece bugün Windows Phone 10 tanıtımı görmek veya görmemek değil, senin en üst yetkililerinden biri konferans sonrası " Ya neden Windows Phone'a değinmediniz? " sorusuna " Mobil kullanıcılarımızı da düşünüyoruz fakat bu sene önceliğimiz mobil olmayacak. " diye cevap veriyorsa, ayrıyeten senin kullanıcıların sistemini senden daha fazla benimseyip önemsiyorsa yolunda gitmeyen bir şeyler vardır. Cevabı veren de bizzat Terry Myerson, yani öyle dikkate alınmayacak birisi de değil. Biz bu Insider muhabbeti başladığından beri ve Belfiore'nin olmadığı dönemlerden itibaren zaten üvey evlat muamelesi gördük Microsoft'tan. Onlar kendileri adına biraz ara verip sonra işe asılmak istiyor olabilirler fakat Microsoft'un bu konudaki yavaşlığını da en çok buradakiler biliyor. Ara vere vere sürekli kendi önlerine set çekiyorlar, haberleri yok. Ara verdikleri süreç içerisinde hep kendi hanelerine eksi yazıldı ve hala da bu devam ediyor. Ya biz kullanıcılarda bir anormallik var ya da Microsoft'un mobil bölümündeki pazarlama stratejilerini yapan adamlar gözlerinin önündeki şeyleri göremeyecek kadar aptallar. WP8'le bu yola çıkarken elbette ki kendi sistemlerinin hızlılığı ve diğerlerine ileride güçlü bir alternatif oluşturması için kullanıcılar onların telefonlarını aldılar ama unutmasınlar ki Nokia'nın kendi oluşturduğu sadık kitlesi 920, 820, 1020'leri almasalardı bugün buraya da gelemeyebilirlerdi. Tabii ki Nokia yazısı/logosundan dolayı almayanlar da hayli fazladır fakat önceki söylediğim iki şeyin de haksız olduğu sonucunu yine buradan çıkartamayız.

Ha peki sen ne yapacaksın diye soracak olursanız, bu sistemden kopamayacağım maalesef. Çünkü ne Android ne de iOS'a WP'den sonra alışabilecek durumda değilim. Bunu da WP yanında ailesinin Android'li telefonlarını da sık sık kullanan birisi olarak söylüyorum. Benim sistemle gerçekten sorunum yok ama Microsoft'un yavaşlığı ve dansöz gibi kıvırmaları herkesi deli ettiği kadar beni de ediyor. İnanmayacaksınız belki ama yazın temizinden bir Lumia 930 bulup WP'den kopmamayı düşünüyorum. Artık o marketteki uygulama açığının da kapandığını düşünüyorum, W10'la beraber marketteki uygulamaların çoğunun işlevsel olarak daha iyileştiği herkesin malumu. Ek olarak gelirse ileride Snapchat'e de hayır demem.

• Beğen
Tepkiler: Dexter Morgan
System X

System X

Üye
adamlar saçma sapan işlerle uğraşıyorlar.sallayın gitsin.mobil tarafta bir gün gelicek windows 10mobile yi iptal ediyoruz diyecekler.bu kesin gibi birşey. windows mobile için ileriye dönük 1gr planları olsaydı tüm telefonlara windows 10 mobile gelirdi.hadi bazı telefonlara gelmedi de icon htc m8 gibi telefonlara gelmemesi artık bunun apaçık bir kanıtı niteliğinde...

zaten şu insiderin gidişatı öyle sallamasyondu ki geçmişteki planları "iptal" ederek çözümlüyorlar. 6 senedir gelinen nokta belli.

bu saatten sonra windows telefon almak için hiç bir sebep yok.
ben hem telefonumu hem bilgisayarımı 8.1e çevirdim ve hayatımdan windows10u tamamen sildim.insider kelimesini duyunca kusasım geliyor artık.teknoloji takiptiçisi bizler artık temel seviyede sürünmek yerine varsın biraz kassın ama kendimizi android cihaz zenginliğine atmanın zamanı çoktan geldi de geçiyor.ben çift çekirdekli android tabletime bir sürü rom yükledim %99u kullanılacak derecede stabil ve hızlı çalışıyor.bu adamlar tek bir işlemci çeşidinde bile stabilliği bulamadılar.

oktayceylan26

oktayceylan26

Üye
Bende fikrimi yazmak istiyorum arkadaşlar; Şimdi bu adamlar neden mobille pek ilgili değiller sorusuna benim şahsi fikrim, Zaten dertleri ve hedefleri tek sistem yapmak ve bu yüzden şuan sadece mağazayı nasıl güçlendiriz derdindeler. Mağaza güçlendiğinde ve evrensel uygulamalar arttığında otomatik olarak mobile de fayda sağlayacak. Biraz geniş düşünün bence, bende kızıyordum ama ince düşününce Windows eko sistemindeki tek sıkıntı MAĞAZA ve UWP bu sorunu çözebilirse gerisi çorap söküğü gibi gelecektir. Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: afwerker ve sfgnrl
DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
Ben demiştim. Seneye de zaten çok geri kaldık bizden bu kadar diyip çekilecekler :) Allahtan microsofttan kurtuldum da dert etmiyorum. İmkanınız varsa android ios hangisine geçebiliyorsanız bir an önce geçin.
Bende fikrimi yazmak istiyorum arkadaşlar; Şimdi bu adamlar neden mobille pek ilgili değiller sorusuna benim şahsi fikrim, Zaten dertleri ve hedefleri tek sistem yapmak ve bu yüzden şuan sadece mağazayı nasıl güçlendiriz derdindeler. Mağaza güçlendiğinde ve evrensel uygulamalar arttığında otomatik olarak mobile de fayda sağlayacak. Biraz geniş düşünün bence, bende kızıyordum ama ince düşününce Windows eko sistemindeki tek sıkıntı MAĞAZA ve UWP bu sorunu çözebilirse gerisi çorap söküğü gibi gelecektir. Teşekkürler.
En başından beri bizim konuştuğumuz konu bu değil mi. Mağaza geri de mağaza da geri de e ne oldu android uygulama olayını da rafa kaldırdılar. O yüzden boşuna umut etmeye gerek yok. En başından beri tek eksik bu diyelim bunu da kapatamadılar.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Joe Belfiore yokken PC konuşuluyor sadece. Ah ulan Bu Joe MS den ayrılırsa hiç şaşırmam valla.

Microsoft'un kafa 10 yıl geriden geliyor.
Ve bu durum devam ettikçe mobilde bir arpa boyu yol alamaz.
İnsanlar artık cep telefonu ile yaşıyor, her işini cep telefonundan hallediyor.
Otobüste, metroda, kafede her yerde herkesin elinde cep telefonu olmasından da bunu rahatça görebilirsiniz.
İş yeri ve PC'den halledilebilecek şeyler dışında PC başına oturup da yüzünü açan yok ki.
Microsoft hala PC'den bahsediyor. Mobile ne zaman gereken ağırlığı verecekler merak ediyorum.

Önce PC'ye yapıp iş işten geçtikten ve kullanıcılarını tamamen kaybettikten sonra mobile getirmeye uğraşana kadar;
önce mobile yap, PC'deki özelliklerden insanlar zaten memnun, oraya sonra getirirsin...

Eşekler adam olur da bu Microsoft bu kafayla adam olmaz.

• Beğen
Tepkiler: ON9, bedby, Aybin.Kilic ve 8 diğerleri
DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
Otobüste, metroda, kafede her yerde herkesin elinde cep telefonu olmasından da bunu rahatça görebilirsiniz.
İş yeri ve PC'den halledilebilecek şeyler dışında PC başına oturup da yüzünü açan yok ki.
Microsoft hala PC'den bahsediyor. Mobile ne zaman gereken ağırlığı verecekler merak ediyorum.

Önce PC'ye yapıp iş işten geçtikten ve kullanıcılarını tamamen kaybettikten sonra mobile getirmeye uğraşana kadar;
önce mobile yap, PC'deki özelliklerden insanlar zaten memnun, oraya sonra getirirsin...

s7 edge aldıktan sonra pcye dota oynamak dışında oturmuyorum abi. Microsoftun kendi uygulamaları android dedaha güzel çalışıyor. O yüzden dediğin gibi adam olmaz microsoft.

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Türkiye Windows İş Grubu Yöneticisi Kadir Şener ilginç açıklamalarda bulunmuş. Sadece Nokia ve Lumia marka telefonlara WM10 vereceklerini, diğerlerine vermeyeceklerini, telefonda her alanda olmak istemediklerini, daha çok düşük fiyatlı ve iş dünyasına hitap eden cihazlar çıkaracaklarını söylemiş. Mağaza konusunda da birkaç kelam etmiş. Biz uygulama yazdırıp bizzat öncülük ettik ama üye sayısı az olunca uygulamalara güncelleme gelmiyor ve müşteri sayısı azalıyor diyor. Amaç olarak da Windows 10 kullanıcı sayısını artırıp geliştiricileri platforma çekmeye çalışmakmış dediğine göre. Ama kullanımda olan telefonların yarısına Windows 10 vermeden bu nasıl olacak acaba merak ediyorum. Açıklamasında mobil kanadı önemsediklerine dair hiç bir şey yok.

Haberi okuyabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
pazar payları ülke ülke değişiyor burada WP'lu telefonların işi çok ama çok zor

dakamon

dakamon

Üye

Yazık ettiler ya sisteme. Sanırım bu gidişle MS ürünlerini sadece PC de ve İOS ta kullanacağım

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Build 2016 Geliştirici Konferansı'nda Microsoft Edge konulu bir oturum düzenlendi. Burada Microsoft Edge tarayıcı için dahili adblocker, Bing Translator entegrasyonu, kaydırarak ileri/geri sayfa yüklemesi gibi özelliklerin Redstone güncellemesi ile sunulacağı açıklanmış.

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin ve Krnl386
-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye

abi pc de çok kullnıcı olduğunu bildiği için orada güç kaybetmeden onun sayesinde mobili geliltirmek istiyor. Amacı da cepten işi kolaylaştırıp pc yi arka plana atmak değil. Pc daima on planda olacak mobil ondan sonra gelecek. Çünkü amaç para kazanmak . Skype cortana ve windows 10 gibi konulara baktığımızda hepsi kurumsala hitap ediyor. Bi Windows 10 pro bilgisayar yazılımından microsoft 730tl alıyor. 600tl net kar olsun kafi. Benim çalıştığım yerin bünyesinde orjinal windows yazılımı olan binlerce bilgisayar var. adamın ne servis derdi var ne ek masraf nede başka bişey. Hiçbir derdi yok. Sonra onun yanında office satıcak onun yanında skype ı da iyi pazarlarsa,mağazadaki oyun uygulamaları satıp oradan da sonsuz para akışını yakalarsa deymeyin keyfine. Mobilde durum öyle değil. He bu mobile destek vermemesine bahane değil. ama o mağaza gelişmeden Windows mobile cidden hikaye olarak kalır.
dün yanlış anlamadıysam win 32 uygulamalarını mağaza uygulaması yapmayı gösterdiler. Olaya bakın. O uygulamalarda mağazaya gelse gerek şirketler gerekse bazı kullanıcılar mecbur windows kullanacak. Tabii o döneme kadar mobilin durumu vahim...

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: 4MaGuS

Üst Alt