Haber Lumia 950 Ve Lumia 950XL Türkiye’de!

Sponsorlu Bağlantılar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Ozellik vs olarak beni tatmin ediyor kullanim alanimi yeterincekarsiliyor onda sikintim yok fakat dedigim gibi hata vs oranini merak ediyorum

950 ve 950XL'de optimizasyon daha iyi.
Öyle diğer modellerdeki gibi çok fazla "sürdürülüyor" ekranı, takılma, donma yok bildiğim kadarıyla.
Yani yazılımsal akıcılık olarak mevcut modellerden daha iyi. Donanım olarak da iyi.
Ancak sistemin kendisi henüz özellik bakımından kullanıcıların istediği düzeyde değil. Ki sen bu hali yetiyor diyorsun, o zaman almanda sakınca yok.

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
MS'in Türkiye sitesinde hala 950 ve 950 XL yok!

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Bu tarz karşılaştırmalara oldum olası karşıyımdır ama işin bir de pazardaki realitesi var. Aynı donanıma sahip iki cihazdan örnek vermek istiyorum.

Lumia 950; Snapdragon 808, 3GB RAM, 32GB depolama 3.000MAh batarya, 20MP Pureview kamera ile peşin ve tek çekim 2.300 lira.

LG G4; Snapdragon 808, 3GB RAM, 32GB depolama, 16MP kamera, 3.000 mAh batarya ile Turkcell'den 24 ay e düşük tarifeye ek 2088 lira, yüksek fatura ödeyenler için daha da ucuza gelebiliyor. Online mağazalarda ithalatçı garantili 1370 lira / LG Türkiye garantili 1.650 lira.

Şimdi tarafsız ve gerçekçi düşünelim. Gittiniz bir mağazaya ve bu iki telefon yan yana. Bir kere Windows işletim sisteminden dolayı Lumia 950 1-0 geride başladı bile. Sonra LG G4'ün oturmuş bir sistemi, gelişmiş bir mağazası sizi 2-0 geriye düşürdü. İşin içine bir de hazır müşteri ve popülaritesi eklendi mi oldu 3-0

Asıl önemli olan nokta ise satın alma imkanı. Yani ulaşılabilirlik. Bildiğiniz gibi cep telefonu özellikli cihazlarda taksit yasak. Bu durumda Lumia 950 almak isteyen vatandaş cebinden bir kerede 2300 lira yani iki tane asgari ücret verecek. LG G4 ise tarifeye ek bütün operatörlerden satın alınabiliyor. Hatta teknoloji mağazalarının hepsinde gidip canlı olarak inceleyebilirsiniz. Bu gol çift sayılır; oldu sana 5-0 :)

Yani Windows Phone platformunun hayranı olmayan bir tüketiciye, bu kadar ciddi ve daha uygun fiyatlı rakipleri varken Lumia 950 satmak için Kayseri'li olmak bile yetmez.

Bu arada LG G4`ün kamerasının 16 MP olması aldatmasın, Lumia 950 XL ile karşılaştırma videoları var internette ve hiç de aşağıda kalır bir yanı yok.

Ha denebilir ki; Windows 10 Mobile platformu çok güzel olacak, eksiği kalmayacak, şöyle olacak böyle olacak vs, iyi de kardeşim arsa yatırımı yapmıyoruz burada. Windows 10 Mobile ne olursa olsun iki sene sonra bu telefonlar bugünkünden daha değerli olmayacak.
Hezimet oldu desene abi özetlemişsin

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Hezimet oldu desene abi özetlemişsin
Parayı verecek insana neden sana daha fazla vermesi gerektiğini anlatmalısın. Ama çıkıp kuru kuruya "ben Windows 10 deneyimi sunuyorum" dersen o paranın sahibi olan Tüketici de "iyi sen deneyimlemeye devam et, ben bildiğimden şaşmayayım" der gider İos ya da Android alır.

• Beğen
Tepkiler: erhanercan
braayn

braayn

Üye
Parayı verecek insana neden sana daha fazla vermesi gerektiğini anlatmalısın. Ama çıkıp kuru kuruya "ben Windows 10 deneyimi sunuyorum" dersen o paranın sahibi olan Tüketici de "iyi sen deneyimlemeye devam et, ben bildiğimden şaşmayayım" der gider İos ya da Android alır.
benim yaptığım gibi :)

• Beğen
Tepkiler: dilmenibrahim
0343434

0343434

Üye
2 sene boyunca Windows Phone Ä geçebilmek için iyi bir cihazı bekledim ama microsoft her zaman ki yapacağını yaptı. Bende aynı dediğiniz gibi ios Ä geçtim. En azından Apple biraz olsun kullanıcıyı dinliyor.

• Beğen
Tepkiler: braayn
afwerker

afwerker

Üye
550, 950 ve 950 XL için 10586.107 yayınlandı.
Yenilikler:

• Reliability and stability improvements.
  • Bluetooth connectivity improvements with car and other accessories.
  • Microsoft Edge improvements to PDF rendering and navigation.
  • Improvements for battery usage with Iris Recognition for Windows Hello.
  • Update system improvements to fix a situation where some users had phone software updates and app downloads stuck at 0% for extended time periods.
  • Change to update system to now require phone to be plugged into a charger when downloading and preparing phone software updates.
  • Fix for a problem causing erroneous low storage prompts for some users when trying to download phone software updates.
  • Fix for a problem that caused erroneous prompts of Outlook account settings being out-of-date for some users, although account settings had not been changed.
  • Fix for a problem that caused some phones to get stuck on BitLocker Recovery screen after a reset.

• Beğen
Tepkiler: sfgnrl
braayn

braayn

Üye
2 sene boyunca Windows Phone Ä geçebilmek için iyi bir cihazı bekledim ama microsoft her zaman ki yapacağını yaptı. Bende aynı dediğiniz gibi ios Ä geçtim. En azından Apple biraz olsun kullanıcıyı dinliyor.
en iyisini yapmışsın dostum.

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Bu arada 950 XL hepsiburada da en çok satan lumia cihaz şuanda

0343434

0343434

Üye
Az ürün getirir çok satmış gibi gösterir. Reklam politikası bunlar. Çok satışa forumda alan kişileri görürdük.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
  • Beğen
Tepkiler: Dexter Morgan
volumezoom

volumezoom

Üye
Ülkemize resmi olarak Lumia 950 serisini getiren Muser iletişimden bir abimiz Lumia 950 xl ile ilgili bir kaç bilgi vermiş. Belki çok kapsamlı değil video ama kulak vermekte fayda var. Bir de kutu açılım videosu var.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin ve 4MaGuS
braayn

braayn

Üye
Ülkemize resmi olarak Lumia 950 serisini getiren Muser iletişimden bir abimiz Lumia 950 xl ile ilgili bir kaç bilgi vermiş. Belki çok kapsamlı değil video ama kulak vermekte fayda var. Bir de kutu açılım videosu var.

Herkesin bu telefon üzerinde o kadar çok olumsuz düşüncesi var ki baksana adam video çekme gereği duymuş.İnsanlar o kadar fazla temkinliki artık MS cihazı alırken 1 defa değil 4 defa değil 5 defa düşünüyor.Şahsen iphone geçerek çok çok iyi yaptığımı anladım bu sistem oturmadan almak mantık işi değil... heleki bu fiyatlara

4MaGuS

4MaGuS

Üye

hoşuma gitti 950xl tasarımı zaten seviyorum içimden bir ses al şunu falan diyor :)

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Tabiiki alınabilir ama fiyatının biraz düşmesi gerekiyor, şöyle 1800-2000 arası gibi en azından.
Benim beklentim o civarda idi. Yurtdışında bi site 100$ indirim daha verip 529$ düşürmüş fiyatı bide bizimkilere bakıyorum teeyyyyyyy teyyyyyyyy tek rakipleri NASA !!!

• Beğen
Tepkiler: enessrsy ve suyunsesi
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Kılıf takınca telefonun güzelliği gitmiş. 930 gibi görünüyor.

enessrsy

enessrsy

Üye
Arkadaşlar büyük teknoloji mağazalarında 950 & 950xl var mı, gören oldu mu acaba?

Üst Alt