Haber Lumia 950 Ve Lumia 950XL Türkiye’de!

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 476002

Silinen Üye 476002

Kapalı Hesap
Kapıdan giren kişi ben isem kesinlikle wp bir adım öndedir benim için, tüketicinin kim olduğuna bağlı birazda bu olay.

İşte dünya daha önce wp kullanmış kişilerden oluşmuyor . Kendi durumuna göre yorumlayamazsın :)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: 0343434

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Kapıdan giren kişi ben isem kesinlikle wp bir adım öndedir benim için, tüketicinin kim olduğuna bağlı birazda bu olay.

Ama sen, ben, biz pazarda denizdeki kum tanesi gibiyiz ve böyle hareket edecek tüketicilerin Windows Phone pazar payına etkisi de tüm dünya için %1 oluyor. Ama biz böyle iyiyiz dersen o ayrı.

Microsoft, şu anda pazarda kendini kabul ettirmiş ve belli bir seviyeye gelmiş bir ekosistem sahibi gibi davranıyor ama gerçekte mevcut durumu bu stratejilerle uygulanacağı pozisyonda değil. Yani daha çok erken.

şef haklısın da sistemin daha bitmediğini sende bende İyi biliyoruz. Sistem tamamlandıktan sonra ne olacağını bilemeyiz Bana kalsa o surface lere de o para verilmez ama hak ediyor ki veriliyor demekki.
ayrıca telefonu 2600 den çıkartıp 2000 e indirince mi daha albeni si olur yoksa direk 2000 den çıkartınca mı ? Benden iyi bilirsiniz. Yarın bi gün 950xl ı 2000 e çekse herkesin aklımda " sağlam indirim oldu artık alınabilir " algısı oluşacak. Yani be bence bir satış stratejisi. Ayrıca yarın bi gün surface e 3000 dese sen demezmisin " ms 950xl ı 2000 den çıkartmıştı. Fiyatı abartmışlar." Derdin. Ama artık diyemicez. Çünkü 950xl bile 2600 drn çıkmıştı bu cihaza bu fiyat normal diyicez. Yani öyle tahmin ediyorum...
Sistemin henüz hazır olmadığını, daha alınması gereken mesafe olduğunu sen de ben de Microsoft da biliyor ama keşke bunu fiyatları belirlerken de göz önüne alsaydı.

Benim anlatmak istediğim şey olaya Windows Phone platformunu bilenlerin değil bilmeyenlerin açısından bakılması gerektiği. Çünkü sen daha yolun başındasın ve pazara yeni katılan tüketiciler kadar rakiplerinden de tüketici çekmelisin. Ama bu hareketler rakiplerinden tüketici çekmek için doğru hareketler değil. Ha olur ama süreç çok uzar. O yüzden fiyat politikasını ileri dönük indirimler üzerine kurmak yerine pazara girişte agresif ve dikkat çekmek üzerine kurarsa LG'nin yaptığı gibi iki senede zirveye yürüyüşe başlarsın.

Biliyorsunuz LG, rakipleri 2000 liradan amiral gemi satarken, o çıktı aynı özellikleri 1400-1600 liradan sattı ve kendi pazarını oluşturdu. İki senede de 60-70 milyon satış rakamlarına ulaştı. Şimdi tüm dünya LG G5'in duyurusuna kilitlenmiş durumda.

Yani Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok adamlar zaten bulmuş. Ortada başarılı örnekler de var. Elinde sermaye ve üretim gücü de var. Yani başarı şansın LG'den daha yüksek.

• Beğen
Tepkiler: braayn, BLasTeaR, 0343434 ve 2 diğerleri
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Cihazı duyurduktan aylar sonra satışa sunacaksın.
Sen cihazı getirene kadar alem aya gidecek, yeni nesil işlemcilere geçecek.
Ve sen daha yazılımı tamamlamadan geç getirip eskittiğin bu cihazlara 2600TL isteyeceksin.
Akıl tutulması resmen.
Bari Cortana'yı görsellerde şoplamak yerine gerçekte Türkçe yapsaydınız da cihazların fark yaratan bir yanı olsaydı.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, BLasTeaR, skynet ve 1 kişi daha
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Cihazı duyurduktan aylar sonra satışa sunacaksın.
Sen cihazı getirene kadar alem aya gidecek, yeni nesil işlemcilere geçecek.
Ve sen daha yazılımı tamamlamadan geç getirip eskittiğin bu cihazlara 2600TL isteyeceksin.
Akıl tutulması resmen.
Bari Cortana'yı görsellerde şoplamak yerine gerçekte Türkçe yapsaydınız da cihazların fark yaratan bir yanı olsaydı.
Yani doğrusu şu anda amiral gemi diye satışa sunulan cihazlar iki hafta sonra eski nesil amiral gemi donanımına sahip cihazlar olacak. Her ne kadar Windows Phone platformu sistem kaynağı kullanımı konusunda başarılı olsa da akıllı telefon pazarında tüketiciler lafa değil kağıt üzerindeki değerlere bakıyor. Bunun en iyi ispatı da kıyaslama sitelerinin aldığı ziyaretçi sayısı. :ah

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Alan olmuş mu bi gelişme var mı?

atakanakata

atakanakata

Üye
tasarımı daha şık olsaydı kesin alacaktım ama tasarımdan kaybetti. bir sonraki çıkacak modeli beklicem.

ON9

ON9

Üye
Ben kulüpte listeye ilk kim lumia 950 ve 950 XL yazdıracak merak ediyorum:)
Kimsenin yazdıracaını sanmıyorum ama ille e kulüp kurulacaksa beni yazın. En azından kurucu üyeolurum. İkimiziyazsınlar hatta. ;)
tasarımı daha şık olsaydı kesin alacaktım ama tasarımdan kaybetti. bir sonraki çıkacak modeli beklicem.
s820'li modeller seneye 15 Şubatta 3679,01₺ ile hepsiburada'da satışta olacak aşağı yukar. Adamlara acıyorum yemin ederim. General mobile kadar sükseleri yok bu ülkede. Şu anda gidin bir Teknoloji marketine bir elinize gm 4g,yi diğerine 830'u herkes gm'yi metheder. Millete çok görmüyorum artık. Adamlar reklam yapıyor. En iyi reklam da bu ülkede fiyat politikasıdır kanımca. Bir htc bir Microsoft beceremiyor bu işi. O yüzden Htc batar. Microsoft ta htcyi satın alır. Biz de Yeni Nokia kullanırız. Bu sayfalr da forumun tozlu raflarında kalır. Tıpkı Meego sayfası gibi.

• Beğen
Tepkiler: 0343434, Aybin.Kilic ve maydinmaydin
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Kimsenin yazdıracağını sanmıyorum ama ille e kulüp kurulacaksa beni yazın. En azından kurucu üye olurum. İkimizi yazsınlar hatta. ;)

İşin açıkçası doğruyu söylemek istersem Lumia 950 Xl için fiyat beklentim 1900-2000 lira idi (Kulaklık yok , contium dock yok utanmasalar telefonu plastik poşete koyup öyle verecekler) . Bir ay bayağı dişimi sıkıp bolca mesai ile almayı düşünüyordum. (Giriş fiyatı affedersin kol gibi oldu.) Maaş mesai ile maaşım 3500 tl yi geçiyor. Şimdi buna 2600 tl verip alsam 2 çocuk , ev kira ,masraflar derken ay ortasını bile göremem. Onun yerine 800 tl verip Lumia 1520 aldım 2600 tl o cihaza verip almayı içime sindiremedim.
Ha illa kullanıcılar kulübüne yazılalım dersen ben varım:ehe

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin, ON9, BLasTeaR ve 2 diğerleri
KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
İşin açıkçası doğruyu söylemek istersem Lumia 950 Xl için fiyat beklentim 1900-2000 lira idi (Kulaklık yok , contium dock yok utanmasalar telefonu plastik poşete koyup öyle verecekler) . Bir ay bayağı dişimi sıkıp bolca mesai ile almayı düşünüyordum. (Giriş fiyatı affedersin kol gibi oldu.) Maaş mesai ile maaşım 3500 tl yi geçiyor. Şimdi buna 2600 tl verip alsam 2 çocuk , ev kira ,masraflar derken ay ortasını bile göremem. Onun yerine 800 tl verip Lumia 1520 aldım 2600 tl o cihaza verip almayı içime sindiremedim.
En mantıklısını en iyisini yapmışsın. Lumia 1520 kesinlikle 950 den geri kalacak bir cihaz değil. Ne iris tarayıcı ne de Continuum özelliği aradaki 1700-1800 liraya değmez. Böyle mantıklı insanları seviyorum ya, insan bütçesini bilmeli, 1 ay çalışıp emek verip onu götürüp telefona vermek resmen çoluğun çocuğun nasibini keyfine harcamak olur.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, maydinmaydin, BLasTeaR ve 1 kişi daha
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Bende bir 1520 sahibi olarak seninle aynı fikirdeyim, 1520 gerçekten çok güzel bir cihaz hayırlı olsun.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR
ON9

ON9

Üye
üyelerimizden biri de çıkıp dese ki ben Microsoft Türkiye personeliyim. Ben de iPhone kullanıyorum. 950 almayı da düşünmüyorum zaten diye. Ne cümbüş olur he mi ?? ;)

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, wpfurkan, 0343434 ve 2 diğerleri
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
üyelerimizden biri de çıkıp dese ki ben Microsoft Türkiye personeliyim. Ben de iPhone kullanıyorum. 950 almayı da düşünmüyorum zaten diye. Ne cümbüş olur he mi ?? ;)
Microsoft Türkiye ekibinin forum sitelerinin Wp bölümlerini takip etmediğini hiç sanmıyorum. Burada bizler ne kadar gömüyorsak hepsini görüyorlardır. Gönül isterdi ki cesaret edip cevap verseler.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, ON9, maydinmaydin ve 1 kişi daha

Ali_KRKY

Üye
Arkadaşlar hep fiyat konusunda eleştirdik de ben başka birşey merak ediyorum acaba bu telefonlar performans açısından nasıl wp10 un hatalarından ne kadar etkileniyor bir bilgisi olan varmı ingilizcem olmadığı için de yabancı yorum ve inceleme videolarını anlayamıyorum yardımınız için teşekkürler

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Beta bir sistem wp 10 biz ne kullanıyorsak 950 ve 950 Xl kullananlarda aynısını kullanıyor. Tek fark donanım (iris ve coontium dock) gibi hissediyorum. Ha ne zaman final yaparlar ve her cihaz için optimize edilirse o zaman farklarını görürüz gibime geliyor.

Ali_KRKY

Üye
950 ve 950 xl için cihaz optimizasyonu yapıldı ve bu cihazlar için final derecesinde diye biliyorum yanlışın varsa lütfen duzeltin.

ON9

ON9

Üye
Ş
Arkadaşlar hep fiyat konusunda eleştirdik de ben başka birşey merak ediyorum acaba bu telefonlar performans açısından nasıl wp10 un hatalarından ne kadar etkileniyor bir bilgisi olan varmı ingilizcem olmadığı için de yabancı yorum ve inceleme videolarını anlayamıyorum yardımınız için teşekkürler
Şu anda ne desek performans açısından doğmamış çocuğa don biçmwk gibi olur. Tam surum gelmeden bir şey söylemek doğru olmaz ama genel itibar ile performans açısından wp vasatın çok üstünde oluyor. 3.5 yıllık deneyimim var. Bir iphone kadar çok çok akıcı olmasa da Androidin en kral telefonlarını ezmişliğim oldu zamanında. Kendimize sormamız gereken asıl sorunun performanstan ziyade sisteme eklenen/eklenecek yeni ozelliklerin mağazayla bütünleşerek ortaya çıkıp çıkmayacağı. Benim kafama takılan asıl soru bu şahsen. W10 final çıktığında hala biz burada şu ne zaman gelecek. Bu da olacak mı biraz daha sabır(!) falan diyeceksek (ben 3.5 yıldır sabrın en uzun metrajlı halini gördüm) Ben Windows Phone Almayayım. Fazlası kafa yapar. ;)

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR

Ali_KRKY

Üye
Ozellik vs olarak beni tatmin ediyor kullanim alanimi yeterincekarsiliyor onda sikintim yok fakat dedigim gibi hata vs oranini merak ediyorum

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Ozellik vs olarak beni tatmin ediyor kullanim alanimi yeterincekarsiliyor onda sikintim yok fakat dedigim gibi hata vs oranini merak ediyorum
Ben Lumia 930'da bile pek hatayla karşılaşıyorum. Yani stabilite gayet iyi şu anda. Ki Windows 10 Mobile yüklü satışa çıkan cihazlarda firmware güncellemesi de yüklü. O konuda pek sorun çıkaracağını zannetmiyorum.

Ali_KRKY

Üye
Ben Lumia 930'da bile pek hatayla karşılaşıyorum. Yani stabilite gayet iyi şu anda. Ki Windows 10 Mobile yüklü satışa çıkan cihazlarda firmware güncellemesi de yüklü. O konuda pek sorun çıkaracağını zannetmiyorum.
Teşekkür ederim cevabınız için

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Bende şuan 1520 de w10 m yi neredeyse hatasız kullanıyorum diyebilirim, final güncellemesi geldikten sonra sorun kalacağını pek sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: KırmızıBeyaz60 ve Sensation

Üst Alt