Haber Lumia 950 Ve Lumia 950XL Türkiye’de!

Sponsorlu Bağlantılar

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Fiyatlar 2 aydır belliydi zaten ama herkese yeni hayal kırıklığı olmuş :ehe LG G4 bile ilk çıktığında 2200 TL olarak çıktı, şu anki hali ortada. 64 GB iPhoneler de 3500 ve 3900 TL. Onlara bir şey demiyorsunuz, hatta en pahalısı 4300 TL :ehe

Bu telefonları kimler almasın?
- 930 ve 1520 kullananlar
Kimler alabilir?
- Windows telefondan başka telefon kullanamam diyenler.
Diğer Windows telefonlardan farkları ne?
- Continuum, Windows Hello, arama ses kaydı, donanım, daha uzun güncelleme desteği, daha hızlı LTE, daha iyi kamera performansı.

Kendimi düşününce bu fiyatları hiçbir telefon almam. Elimdeki telefon fazlasıyla işimi görüyor.

930 ve 1520 kullananlar almasın diyorsan biz buna verilecek parayla ikisini de alır hatta yanına bir de 735 alabiliriz. Tüm aile kullansın :)

• Beğen
Tepkiler: cemil baba ve ceza87

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
930 ve 1520 kullananlar almasın diyorsan biz buna verilecek parayla ikisini de alır hatta yanına bir de 735 alabiliriz. Tüm aile kullansın :)
Şahsen öyle, 930'un ve 1520'nin donanımı Windows için oldukça iyi. Yetmedikleri bir şeyi göremedim daha. Alt modelden 930 veya 1520'ye halen geçilebilir olduğunu düşünüyorum. Bu aralar zaten forumda 1520 kullananların sayısı arttı. İlk kez olsun, uzun süre kullanacağım, param da var diyenler 950 alabilir :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Şahsen öyle, 930'un ve 1520'nin donanımı Windows için oldukça iyi. Yetmedikleri bir şeyi göremedim daha. Alt modelden 930 veya 1520'ye halen geçilebilir olduğunu düşünüyorum. Bu aralar zaten forumda 1520 kullananların sayısı arttı. İlk kez olsun, uzun süre kullanacağım, param da var diyenler 950 alabilir :)
Bu tarz karşılaştırmalara oldum olası karşıyımdır ama işin bir de pazardaki realitesi var. Aynı donanıma sahip iki cihazdan örnek vermek istiyorum.

Lumia 950; Snapdragon 808, 3GB RAM, 32GB depolama 3.000MAh batarya, 20MP Pureview kamera ile peşin ve tek çekim 2.300 lira.

LG G4; Snapdragon 808, 3GB RAM, 32GB depolama, 16MP kamera, 3.000 mAh batarya ile Turkcell'den 24 ay e düşük tarifeye ek 2088 lira, yüksek fatura ödeyenler için daha da ucuza gelebiliyor. Online mağazalarda ithalatçı garantili 1370 lira / LG Türkiye garantili 1.650 lira.

Şimdi tarafsız ve gerçekçi düşünelim. Gittiniz bir mağazaya ve bu iki telefon yan yana. Bir kere Windows işletim sisteminden dolayı Lumia 950 1-0 geride başladı bile. Sonra LG G4'ün oturmuş bir sistemi, gelişmiş bir mağazası sizi 2-0 geriye düşürdü. İşin içine bir de hazır müşteri ve popülaritesi eklendi mi oldu 3-0

Asıl önemli olan nokta ise satın alma imkanı. Yani ulaşılabilirlik. Bildiğiniz gibi cep telefonu özellikli cihazlarda taksit yasak. Bu durumda Lumia 950 almak isteyen vatandaş cebinden bir kerede 2300 lira yani iki tane asgari ücret verecek. LG G4 ise tarifeye ek bütün operatörlerden satın alınabiliyor. Hatta teknoloji mağazalarının hepsinde gidip canlı olarak inceleyebilirsiniz. Bu gol çift sayılır; oldu sana 5-0 :)

Yani Windows Phone platformunun hayranı olmayan bir tüketiciye, bu kadar ciddi ve daha uygun fiyatlı rakipleri varken Lumia 950 satmak için Kayseri'li olmak bile yetmez.

Bu arada LG G4`ün kamerasının 16 MP olması aldatmasın, Lumia 950 XL ile karşılaştırma videoları var internette ve hiç de aşağıda kalır bir yanı yok.

Ha denebilir ki; Windows 10 Mobile platformu çok güzel olacak, eksiği kalmayacak, şöyle olacak böyle olacak vs, iyi de kardeşim arsa yatırımı yapmıyoruz burada. Windows 10 Mobile ne olursa olsun iki sene sonra bu telefonlar bugünkünden daha değerli olmayacak.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, dilmenibrahim, versino2 ve 1 kişi daha
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
Bu tarz karşılaştırmalara oldum olası karşıyımdır ama işin bir de pazardaki realitesi var. Aynı donanıma sahip iki cihazdan örnek vermek istiyorum.

Lumia 950; Snapdragon 808, 3GB RAM, 32GB depolama 3.000MAh batarya, 20MP Pureview kamera ile peşin ve tek çekim 2.300 lira.

LG G4; Snapdragon 808, 3GB RAM, 32GB depolama, 16MP kamera, 3.000 mAh batarya ile Turkcell'den 24 ay tarifeye ek 2088 lira. Online mağazalarda ithalatçı garantili 1370 lira / LG Türkiye garantili 1.650 lira.

Şimdi tarafsız ve gerçekçi düşünelim. Gittiniz bir mağazaya ve bu iki telefon yan yana. Bir kere Windows işletim sisteminden dolayı Lumia 950 1-0 geride başladı bile. Sonra LG G4'ün oturmuş bir sistemi, gelişmiş bir mağazası sizi 2-0 geriye düşürdü. İşin içine bir de hazır müşteri ve popülaritesi eklendi mi oldu 3-0

Asıl önemli olan nokta ise satın alma imkanı. Yani ulaşılabilirlik. Bildiğiniz gibi cep telefonu özellikli cihazlarda taksit yasak. Bu durumda Lumia 950 almak isteyen vatandaş cebinden bir kerede 2300 lira yani iki tane asgari ücret verecek. LG G4 ise tarifeye ek bütün operatörlerden satın alınabiliyor. Hatta teknoloji mağazalarının hepsinde gidip canlı olarak inceleyebilirsiniz. Bu gol çift sayılır; oldu sana 5-0 :)

Yani Windows Phone platformunun hayranı olmayan bir tüketiciye, bu kadar ciddi ve daha uygun fiyatlı rakipleri varken Lumia 950 satmak için Kayseri'li olmak bile yetmez.

Bu arada LG G4`ün kamerasının 16 MP olması aldatmasın, Lumia 950 XL ile karşılaştırma videoları var internette ve hiç de aşağıda kalır bir yanı yok.

Ha denebilir ki; Windows 10 Mobile platformu çok güzel olacak, eksiği kalmayacak, şöyle olacak böyle olacak vs, iyi de kardeşim arsa yatırımı yapmıyoruz burada. Windows 10 Mobile ne olursa olsun iki sene sonra bu telefonlar bugünkünden daha değerli olmayacak.
Maalesef, amiral gemilerini kullanmama rağmen LG beni 2 kere yarı yolda bıraktı. 2 kere ağzım yandı uzak duruyorum. Microsoft Türkiye ile HTC Türkiye telefon satmamak için uğraşıyor :ehe

• Beğen
Tepkiler: ON9
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Maalesef, amiral gemilerini kullanmama rağmen LG beni 2 kere yarı yolda bıraktı. 2 kere ağzım yandı uzak duruyorum. Microsoft Türkiye ile HTC Türkiye telefon satmamak için uğraşıyor :ehe
Şimdi eskiden olsa arar bu stratejinin yanlış olduğunu bir saat boyunca yetkililere anlatırdım. Ama demekki bazen bir musibet bin nasihatten evla oluyor. Satış rakamları geldiğinde ya şapkaları önlerine koyup düşünürler ya da Microsoft global bunları kapının önüne koyar. Zaten Nokia'dan katılan mobil cihaz pazarlama ekibini kapının önüne koymak için bahane arıyorlar.

BaySerkan

BaySerkan

Üye
H.B'dan tam 950 XL için sipariş verdim sonraki adıma geçtim bide ne göreyim 8.28 TL kargo ücreti var ayrıca hemen siparişimi iptal ettim..:ehe
Bu fiyatlarla böyle bir şey yapmam için ....nın önde gideni olmak lazım Microsoft'un kulaklarını çınlatıp arkama bakmadan HB'den çıktım..bu arada 180 TL'lik hard disk'i bile ücretsiz kargo ile yollayan HB'nin 2.599 TL cik bir telefon için 8.28 TL kargo ücreti istemesi ayrı bir komedi '' okadar parayı veren bu kadarcık kargo parasınıda dert etmez ''diyorlar herhalde.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR ve maydinmaydin

alaca61

Üye
Bunların yaptığını tok satıcılar bil yapmazz.

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
şu telefonlardan ilk kim alacak merak ediyorum.

alaca61

Üye
Alan vardır kesin

alaca61

Üye
O formaliteden dir kaç tane satmış
Hepsi burada insaflı yine gittigidiyor da 2858 tl. Kkartına taksitte var son 3 tane kalmış

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Ben kulüpte listeye ilk kim lumia 950 ve 950 XL yazdıracak merak ediyorum:)

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Allahını seven Forumun şu son 3 - 4 sayfasını MS Türkiyenin resmi internet sayfalarında ya da resmi sosyal paylaşım adreslerinde paylaşsın. Ne kadar rezil kararlar verdiklerini ve bu sebeple ne kadar dalga geçildiklerini görsünler. Ben bu kadar dalgaya alınan yazılım firması görmedim. :D

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
O formaliteden dir kaç tane satmış
Hepsi burada insaflı yine gittigidiyor da 2858 tl. Kkartına taksitte var son 3 tane kalmış
Kredi kartına taksit değil. Ticari kredi kartına taksit.

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye

LG G4; Snapdragon 808, 3GB RAM, 32GB depolama, 16MP kamera, 3.000 mAh batarya ile Turkcell'den 24 ay e düşük tarifeye ek 2088 lira, yüksek fatura ödeyenler için daha da ucuza gelebiliyor. Online mağazalarda ithalatçı garantili 1370 lira / LG Türkiye garantili 1.650 lira.

şef şimdi @Sensation un yazdığı bu özellikler lgf4 te de yok. Belki de fiyat farkı bundandır :
- Continuum, Windows Hello, USB OTG, hızlı şarj, arama ses kaydı, donanım, daha uzun güncelleme desteği, daha hızlı LTE, daha iyi kamera performansı.

ne kadar yüksek donanım olsa da güncelleme desteği kısa surede kesilecek. Efsane g2 den eser yok şuan.
oturmuş yazılım kısmına gelirsek geçen ay amcamın yeni lg g4 telefonunu miracast ile web os lg tv ye bağladım. Cihaz kasılmaya başladı. Sonra dondu sonra kapandı. Açınca android logosunda kaldı. Servis yazılım çökmüş dedi. Sonra anakart göçmüş dendi şimdi cihaz bekleniyor. İş günü doldu hala haber yok... Donanımda kim be yaparsa yapsın ms , Nokia ve htc benim için daima efsanedir ( en çok satan 5 markaya göre)
bu yüzden yine Microsoft diyeceğim. Ha 950 serisi pahalıdır ona kısmet olmaz ise bi başka seri de olur. Acer hp yada diğer Windows kulllanan fitmalar da kaliteli donanım ve servis kullanır ise ancak benim durum o zaman değişir.

ayrıca g4 un kamera 1520 nin kameradan gece çekiminde , odak çekiminde ve florasan ışığında kötüydü 1 saatten fazla her ayarda foto çektik. Gündüz çekimi yapamadık. 1520 ondan iyiyken 950 nin kötü olması beni bayaa bi düşündürür...

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin, Sensation ve Esendağlı
0343434

0343434

Üye
MS Türkiye ye yazdığım bir eleştirinin cevabı. Bu kadar saçma bir cevap göremedim hiçbir firmada.
"
Merhaba Burak, Xbox One ürün ve servisleri ile ilgili kullanıcılara yönelik çalışmalarımızın sürekli olarak devam ettiğini ve gelişmeler için 'ı takip etmeni rica ediyor, bizimle iletişime geçerek görüşlerini aktardığın için teşekkür ediyoruz."

Esendağlı

Esendağlı

Üye
şef şimdi @Sensation un yazdığı bu özellikler lgf4 te de yok. Belki de fiyat farkı bundandır :
- Continuum, Windows Hello, USB OTG, hızlı şarj, arama ses kaydı, donanım, daha uzun güncelleme desteği, daha hızlı LTE, daha iyi kamera performansı.

ne kadar yüksek donanım olsa da güncelleme desteği kısa surede kesilecek. Efsane g2 den eser yok şuan.
oturmuş yazılım kısmına gelirsek geçen ay amcamın yeni lg g4 telefonunu miracast ile web os lg tv ye bağladım. Cihaz kasılmaya başladı. Sonra dondu sonra kapandı. Açınca android logosunda kaldı. Servis yazılım çökmüş dedi. Sonra anakart göçmüş dendi şimdi cihaz bekleniyor. İş günü doldu hala haber yok... Donanımda kim be yaparsa yapsın ms , Nokia ve htc benim için daima efsanedir ( en çok satan 5 markaya göre)
bu yüzden yine Microsoft diyeceğim. Ha 950 serisi pahalıdır ona kısmet olmaz ise bi başka seri de olur. Acer hp yada diğer Windows kulllanan fitmalar da kaliteli donanım ve servis kullanır ise ancak benim durum o zaman değişir.

ayrıca g4 un kamera 1520 nin kameradan gece çekiminde , odak çekiminde ve florasan ışığında kötüydü 1 saatten fazla her ayarda foto çektik. Gündüz çekimi yapamadık. 1520 ondan iyiyken 950 nin kötü olması beni bayaa bi düşündürür...
Harika bir tespit olmuş, teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: sfgnrl
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

Bakın ben Lumia 950 ve Lumia 950 XL kötü cihazlar demiyorum. LG G4`ün kamerası daha iyi de demedim. Ama akıl mantık var.

Bugün telefon almak isteyen bir Tüketici bir mağazaya girip cihazlara bakmaya başladığında ya da internetten araştırdığında göreceği şey kağıt üzerinde Lumia 950 ve LG G4'ün aynı donanıma sahip olduklarıdır. Bu durumda sen insanlara 500 lira daha pahalı olan telefonunu satmak için ekstra birşeyler vermen lazım. Ha olursun Apple gibi, insanlar da der ki Windows 10 Mobile fazla donanım istemiyor, az donanımla da sorunsuz çalışıyor, o zaman derdini anlatırsın. Ama önce bunu insanlara göstermen lazım, bu deneyimi yaşatman lazım.

Microsoft'un yaptığı daha doğrusu Microsoft'un Türkiye’de yaptığı şey ise sanki her şeyi ile mükemmel bir ekosistem oluşturmuş, tüketicilerde Windows Platformu konusunda güçlü bir algı oluşturmuş da ondan sonra telefonları satışa sunmuş gibi fiyat belirlemek. Tamam bizler sistemin az donanımla çok iyi işler yaptığını biliyoruz ama bizler ayrıca bu paraların, elimizde mevcut cihazlar varken verilmeyeceğini de biliyoruz. E Microsoft, cihazların satışa sunulmuş olmasına rağmen herhangi bir tanıtım, etkinlik veya reklam gibi bir girişim de yapmayınca bu telefonları kim alacak?

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR, dark_13, maydinmaydin ve 1 kişi daha
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Kapıdan giren kişi ben isem kesinlikle wp bir adım öndedir benim için, tüketicinin kim olduğuna bağlı birazda bu olay.

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
şef haklısın da sistemin daha bitmediğini sende bende İyi biliyoruz. Sistem tamamlandıktan sonra ne olacağını bilemeyiz Bana kalsa o surface lere de o para verilmez ama hak ediyor ki veriliyor demekki.
ayrıca telefonu 2600 den çıkartıp 2000 e indirince mi daha albeni si olur yoksa direk 2000 den çıkartınca mı ? Benden iyi bilirsiniz. Yarın bi gün 950xl ı 2000 e çekse herkesin aklımda " sağlam indirim oldu artık alınabilir " algısı oluşacak. Yani be bence bir satış stratejisi. Ayrıca yarın bi gün surface e 3000 dese sen demezmisin " ms 950xl ı 2000 den çıkartmıştı. Fiyatı abartmışlar." Derdin. Ama artık diyemicez. Çünkü 950xl bile 2600 drn çıkmıştı bu cihaza bu fiyat normal diyicez. Yani öyle tahmin ediyorum...

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR

Üst Alt