Bu tarz karşılaştırmalara oldum olası karşıyımdır ama işin bir de pazardaki realitesi var. Aynı donanıma sahip iki cihazdan örnek vermek istiyorum.
Lumia 950; Snapdragon 808, 3GB RAM, 32GB depolama 3.000MAh batarya, 20MP Pureview kamera ile peşin ve tek çekim 2.300 lira.
LG G4; Snapdragon 808, 3GB RAM, 32GB depolama, 16MP kamera, 3.000 mAh batarya ile Turkcell'den 24 ay e düşük tarifeye ek 2088 lira, yüksek fatura ödeyenler için daha da ucuza gelebiliyor. Online mağazalarda ithalatçı garantili 1370 lira / LG Türkiye garantili 1.650 lira.
Şimdi tarafsız ve gerçekçi düşünelim. Gittiniz bir mağazaya ve bu iki telefon yan yana. Bir kere Windows işletim sisteminden dolayı Lumia 950
1-0 geride başladı bile. Sonra LG G4'ün oturmuş bir sistemi, gelişmiş bir mağazası sizi
2-0 geriye düşürdü. İşin içine bir de hazır müşteri ve popülaritesi eklendi mi oldu
3-0
Asıl önemli olan nokta ise satın alma imkanı. Yani ulaşılabilirlik. Bildiğiniz gibi cep telefonu özellikli cihazlarda taksit yasak. Bu durumda Lumia 950 almak isteyen vatandaş cebinden bir kerede 2300 lira yani iki tane asgari ücret verecek. LG G4 ise tarifeye ek bütün operatörlerden satın alınabiliyor. Hatta teknoloji mağazalarının hepsinde gidip canlı olarak inceleyebilirsiniz. Bu gol çift sayılır; oldu sana
5-0
Yani Windows Phone platformunun hayranı olmayan bir tüketiciye, bu kadar ciddi ve daha uygun fiyatlı rakipleri varken Lumia 950 satmak için Kayseri'li olmak bile yetmez.
Bu arada LG G4`ün kamerasının 16 MP olması aldatmasın, Lumia 950 XL ile karşılaştırma videoları var internette ve hiç de aşağıda kalır bir yanı yok.
Ha denebilir ki; Windows 10 Mobile platformu çok güzel olacak, eksiği kalmayacak, şöyle olacak böyle olacak vs, iyi de kardeşim arsa yatırımı yapmıyoruz burada. Windows 10 Mobile ne olursa olsun iki sene sonra bu telefonlar bugünkünden daha değerli olmayacak.