Haber Lumia 950 Ve Lumia 950XL Türkiye’de!

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Dünya'da vergiyle ayakta duran tek devletiz!!! Yakın bi zamanda nefes, hava vergisi alırlarsa hiç şaşırmam.
Dünyadaki bütün devletler vergi ile ayakta duruyor. Bizdeki fark ise "dolaylı vergi" oranlarının çok yüksek olması. Bunun nedeni de dünyada kayıt dışı ekonomi konusunda ilk üçte olmamızdan kaynaklanıyor. Mesela kaç tanemizşn sigortası gerçek değer üzerinden ödeniyor. Kedimiz asgari ücretliyiz değil mi? Türkiye’de mevcut gayri safi milli hasıla kadar vergilendirilmemiş kazanç var. Bilinçli toplumlarda bu oran yok denecek kadar az.

• Beğen
Tepkiler: dilmenibrahim, dücane, Esendağlı ve 1 kişi daha

BelaMonte

BelaMonte

Üye
Surface phoneyi bekliyorum bende. O ciktiginda da bu durum olursa ne olur sizce

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye

Ne farkedecek ki? Sistem farklı olmayacak. Mağaza da farklı olmayacak. Donanım da farklı olmayacak. Sadece kasa faklı olur.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
o cihazın çok daha farklı ve asil olacağını düşünüyorum,sistem ise bence baya bir yol almış olacaktır surfrace phoneler çıktığında.(Az önce otg kablosu bile sipariş ettim:))

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
DH'nin Mobiliteyi izleyin, bi telefonları masaya koyup işemedikleri kalmış, yerden yere vurmuşlar resmen MS'yi.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
DH'nin Mobiliteyi izleyin, bi telefonları masaya koyup işemedikleri kalmış, yerden yere vurmuşlar resmen MS'yi.

Yerden yere vurmakla kalmamışlar, yerin dibine sokmuşlar...
Haksız da sayılmazlar.
MS'nin Türkiye mobil pazarına ne ölçüde önem verdiğini(!) geçen süreç içerisinde gördük.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR, ferit.61 ve Dexter Morgan
KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
Haksız da sayılmazlar.
MS'nin Türkiye mobil pazarına ne ölçüde önem verdiğini(!) geçen süreç içerisinde gördük.
Eleştiri yerleri doğru olabilir ama bir teknoloji editörü oturup dalga geçemez hangi ürün olursa olsun. Beğenmediyse önermiyorum beğenmedim der geçer abi. Üslup diye bir şey var orada Erdi de eleştiriyo ama Mesut gibi kıraathane ağzıyla anlatmıyor. Ayrıca önerdikleri fiyatlar çok saçma, bu telefonun belli bir maliyeti var nasıl 1200-1500 fiyat koyabilirler.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Eleştiri yerleri doğru olabilir ama bir teknoloji editörü oturup dalga geçemez hangi ürün olursa olsun. Beğenmediyse önermiyorum beğenmedim der geçer abi. Üslup diye bir şey var orada Erdi de eleştiriyo ama Mesut gibi kıraathane ağzıyla anlatmıyor. Ayrıca önerdikleri fiyatlar çok saçma, bu telefonun belli bir maliyeti var nasıl 1200-1500 fiyat koyabilirler.

O konuda hak veriyorum, üslubu yanlış.
"Hahahaha" diye gülerek, dalga geçerek, kahvehane tarzıyla eleştiri yakışmamış açıkçası.
Ancak eleştirdikleri yönlerde kesinlikle haklılar.

Fiyat konusuna gelince.
Daha önce konuşmuştuk.
O telefonların fiyatları Maksimum 2200(XL) ve 1900 olacaktı.

KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
O konuda hak veriyorum, üslubu yanlış.
"Hahahaha" diye gülerek, dalga geçerek, kahvehane tarzıyla eleştiri yakışmamış açıkçası.
Ancak eleştirdikleri yönlerde kesinlikle haklılar.

Fiyat konusuna gelince.
Daha önce konuşmuştuk.
O telefonların fiyatları Maksimum 2200(XL) ve 1900 olacaktı.
Fiyat konusunda senin dediğine katılıyorum zaten bence de öyle olmalıydı ama tutupta kimse demesin 1500 olmalıydı diye. Donanımlar ortada çünkü telefonların işletim sistemi dışında bir sıkıntısı yok.

BelaMonte

BelaMonte

Üye
Ne farkedecek ki? Sistem farklı olmayacak. Mağaza da farklı olmayacak. Donanım da farklı olmayacak. Sadece kasa faklı olur.
Windows Phone sevenler mağazasını göz ardı ederek seviyor zaten. Kaç sene kullandım o kadar sıkıntı çekmedim. Lumia 950xl nin eksikleri bence sadece fiyatı, tasarımı ve işlemci. Mağazadan yana çok sıkıntı yok çünkü lumia 1520 yi aşırı övenler lumia 950 xl yi övmüyorlar. İkisinde de aynı mağaza var ama. O yüzden Surface phone ile hem tasarımı hem işlemcide fark atacaklardır o zaman süper olur ama fiyat konusunu bilmiyorum

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

afwerker

afwerker

Üye
Haksız da sayılmazlar.
özgür abi bunlar Lg v10 da fotoğraf çekerken manuel ayarlama var diye övüyorlarda bizde yıllardır var o ayarlar :sos
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Windowz 10 nedir ya bu kadın her yerde windowz 10 diyor

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Haksız da sayılmazlar.

Adamlar konuşurken ağlayasım geldi valla. İnşaAllah eleştirileri ses getirir de şu cihazlar 1500'ün altına düşer.

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
  • Beğen
Tepkiler: cemil baba, ON9, suyunsesi ve 1 kişi daha
braayn

braayn

Üye
DH'nin Mobiliteyi izledim adamlar çok çok güzel anlatmışlar istediği yeriylede güler ve anlatırlar cihazlar artık bu konuma kadar geldi.Artık bu şekilde anlatmalarıda normal gibi

• Beğen
Tepkiler: ferit.61
volumezoom

volumezoom

Üye
Dh yi severim ama bu tavırları bence hiç hoş değildi, tutundukları tek dal popüler uygulamaların ya olmaması yada yetersiz olması. Bu konuda buradaki birçok insanda kızgın ama gel gelelim adam gibi uygulama yapmayan geliştiricinin hiçmi suçu yok arkadaşlar, gerekiyosa para ver uygulamayı yapsınlar diyo videoda, tamam ufak defek uygulama geliştiricileri geçiyorumda değeri milyar dolarlar olan şirketler adam gibi uygulama yapmak için microsoft dan alacağı parayamı bakar sizce, bence burada geliştiricinin sorumluluğu daha çok sana bana değer veriyosa bu geliştirici yapar uygulamayı, microsoft açmış yolu uygulamayı yeniden yazmakla uğraşma ios dan portla hem mobile da hemde pc de çalıştır ama geliştirici bunu görmezden geliyorsada sorun kendisinde demektir. Bana göre microsoftun yanlışları çoktur ama insanları bu ekosistemden uzaklaştırmakta doğru değil, kullanıcı sayısı az olduğu için uygulama yazılmıyor olabilir deyip sonrada bu paraya bu cihaz alınmaza getirmek yanlıştır, insanlar wp den uzaklaşınca kullanıcı sayısı nasıl artacak acaba? herkes 2500-3000 lira verip en tepe modeli alacak diye bir şey yok, ekosistemin gelişmesine katkıda bulunmak istiyorsan daha uygun lumia modelleri önermeniz mantıklı olmazmı? 800 liraya lumia 640xl satılıyor, bu fiyat bandında güncelleme alacak, 3-5 ay sonra kasım kasım kasılmayacak, şarjı iyi gidecek bi cihaz varmı bilemiyorum gerçekten. Geçen yıl üst seviye model gelmedi wp de üst seviye cihaz gelmiyor dendi, şimdi adamlar en iyi donanımlarla cihaz yaptı bu seferde çok pahalı demeye başladınız. Benzer segmentteki cihazlara bakınca, alırsın almazsın sana kalmış ama fiyatlandırma kötü değil. Dh ekibinin yaptığı bu değerlendirmenin ekosisteme hiç bir katkısı olacağını düşünmüyorum aksine zarar verecektir. Sistemi bilmeyen farklı bişeyler arayan insanları korkutup sistemden uzaklaştırmaktan başka bişey yapmamışlardır. Microsoft gerçekten çok zor bir yolda, wp ye zaman zaman kızsamda severek kullanıyorum, zamanında android telefonda kullandım hatta ara ara arkadaşlarımın telefonlarınada göz atıyorum ama beni androide çeken hiç bişey yok. Herkes uygulama meraklısı olmak zorunda değil şuan olan uygulamalar bana yetiyor ve birçok insanada rahatlıkla yetecek düzeyde olduğunu düşünüyorum. Kimse kimseye zorla bişeyler satmıyor arkadaşlar hoşunuza giderse alırsınız gitmezse almazsınız ben kalkıpta bu insanlar elimdeki cihazı eleştiriyor diye üzülecek değilim, kendi özgür irademle aldım bu cihazı kullanıyorum. Beni asıl rahatsız eden kısım üslup oldu, Türkiyenin en büyük teknoloji sitesi olduğunu düşündüğüm dh nin tepesindeki kişinin daha yapıcı olmasını beklerdim ama ne yazıkki böyle olmadı ve üzdü beni bu durum.

mTalk'tan gönderildi

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: m542tf ve Esendağlı
volumezoom

volumezoom

Üye
Hızımı alamadım arkadaşlar kusura bakmayın ama gerçekten dh nin yaptığı orantısız eleştirilere cvp yazmadan duramadım, olay cihazı eleştirmeden çıkıp bütün sistemi eleştirme boyutuna ulaşmış asıl amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğu anlıyorum ben buradan.
Mesela sırf eleştirmek için dalga geçerek şöyle bir yorum yaptılarmı merak ediyorum: yeni ios da live photos diye ballandıra ballandıra anlattıkları, reklamlarla gözümüze soktukları şeyin aslnda wp da yıllardır var olduğunu, yada diğer iki platformdada doğru düzgün navigasyon sisteminin wp dan yıllar sonra Nokia tarafından sunulduğundan, yada her güncellemesinde batarya sorununu çözeceğini idda edip ama çözemeyen androidden, benzer olarak 3000 liradan fazla para verip aldığı iphonun şarjının 1 günü zor çıkarmasından gülerek aşağılayıcı bir şekilde bahsettilermi çok merak ediyorum, eğer mobilite deki dozda aynı eleştirileri yaptılarsa helal olsun. Ama öyle olduğunu düşünmüyorum Burada adamların eleştirilerinin tamamı haksız demiyorum beni üzen üslup ve alaycı tavırları oldu açıkcası.

mTalk'tan gönderildi

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Eleştirilerin ilk birkaç dakikasında bende DH yorumcularına kızmadım değil ama devamını dinlediğimde bişey diyemedim. Son derece de haklılar. eleştirilerdeki temek nokta MS'deki yavaşlık ve buna rağmen yeni cihazlara biçtiği yüksek fiyat. Biz üç yıldır burda zaten yavaşlık ve yetersizlik konusunda bir sürü tartışma yaptık. Aynı şeyler bizim de tartışığımız şikayetçi olduğumuz konulardı. Bizim umudumuz eksikliğini çektiğimiz şeylerin WP10 ile giderilmesi idi. Henüz bunu deneme şansımız olmadı ama adamlar cihazı ve sistemi denemişler ve belli ki onların da beklentileri boşa çıkmış ve bu eleştirileri yapmışlar. Lansmanı yapan bayan yani cihazlarla ilgili hedef kitlesini şu cümlelerle ifade ediyordu. Birinci hedef kitle office-mail kullanan iş dünyası (950 XL ve Dock), ikincisi Windows Phone tutkunları (950), üçüncü kitle de uygun fiyata WP denemek isteyenler (550). Dikkat edin i6, S6, G4, Z5 vb kullanıcıları bu üç hedef kitlenin içinde de yok. Yani böyle bir kitle belirliyorsun ama telefonu az önce saydığım telefonların fiyatına veriyorsun.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Son günlerde Lumia 950 XL'nin bir çok perakende satış kanallarında stok sıkıntısı yaşanması, bazı dedikoduları da beraberinde getirmişti. Bizlerin de burada bir süre tartıştığımız bu stok sorununun aşırı talep nedeni ile yaşandığı ve bir kaç içinde sorunun çözüleceği resmi olarak Microsoft Basın sözcüsü tarafından açıklandı.

Tabi ki "aşırı talep" olarak belirtilen talebin piyasa şartlarına göre değil Microsoft tarafından hesaplanan beklentilerin üzerinde olduğunu unutmamak lazım. Akıllı telefon pazarının geneline baktığımızda belki rakamlar çok yüksek olmayacaktır. Fakat Microsoft'un beklentileri tarafından bakarsak, Lumia 950 XL'deki talebin planlanandan yüksek olması önemli bir gelişme.

• Beğen
Tepkiler: cemil baba, maydinmaydin ve Esendağlı

Üst Alt