Dh yi severim ama bu tavırları bence hiç hoş değildi, tutundukları tek dal popüler uygulamaların ya olmaması yada yetersiz olması. Bu konuda buradaki birçok insanda kızgın ama gel gelelim adam gibi uygulama yapmayan geliştiricinin hiçmi suçu yok arkadaşlar, gerekiyosa para ver uygulamayı yapsınlar diyo videoda, tamam ufak defek uygulama geliştiricileri geçiyorumda değeri milyar dolarlar olan şirketler adam gibi uygulama yapmak için microsoft dan alacağı parayamı bakar sizce, bence burada geliştiricinin sorumluluğu daha çok sana bana değer veriyosa bu geliştirici yapar uygulamayı, microsoft açmış yolu uygulamayı yeniden yazmakla uğraşma ios dan portla hem mobile da hemde pc de çalıştır ama geliştirici bunu görmezden geliyorsada sorun kendisinde demektir. Bana göre microsoftun yanlışları çoktur ama insanları bu ekosistemden uzaklaştırmakta doğru değil, kullanıcı sayısı az olduğu için uygulama yazılmıyor olabilir deyip sonrada bu paraya bu cihaz alınmaza getirmek yanlıştır, insanlar wp den uzaklaşınca kullanıcı sayısı nasıl artacak acaba? herkes 2500-3000 lira verip en tepe modeli alacak diye bir şey yok, ekosistemin gelişmesine katkıda bulunmak istiyorsan daha uygun lumia modelleri önermeniz mantıklı olmazmı? 800 liraya lumia 640xl satılıyor, bu fiyat bandında güncelleme alacak, 3-5 ay sonra kasım kasım kasılmayacak, şarjı iyi gidecek bi cihaz varmı bilemiyorum gerçekten. Geçen yıl üst seviye model gelmedi wp de üst seviye cihaz gelmiyor dendi, şimdi adamlar en iyi donanımlarla cihaz yaptı bu seferde çok pahalı demeye başladınız. Benzer segmentteki cihazlara bakınca, alırsın almazsın sana kalmış ama fiyatlandırma kötü değil. Dh ekibinin yaptığı bu değerlendirmenin ekosisteme hiç bir katkısı olacağını düşünmüyorum aksine zarar verecektir. Sistemi bilmeyen farklı bişeyler arayan insanları korkutup sistemden uzaklaştırmaktan başka bişey yapmamışlardır. Microsoft gerçekten çok zor bir yolda, wp ye zaman zaman kızsamda severek kullanıyorum, zamanında android telefonda kullandım hatta ara ara arkadaşlarımın telefonlarınada göz atıyorum ama beni androide çeken hiç bişey yok. Herkes uygulama meraklısı olmak zorunda değil şuan olan uygulamalar bana yetiyor ve birçok insanada rahatlıkla yetecek düzeyde olduğunu düşünüyorum. Kimse kimseye zorla bişeyler satmıyor arkadaşlar hoşunuza giderse alırsınız gitmezse almazsınız ben kalkıpta bu insanlar elimdeki cihazı eleştiriyor diye üzülecek değilim, kendi özgür irademle aldım bu cihazı kullanıyorum. Beni asıl rahatsız eden kısım üslup oldu, Türkiyenin en büyük teknoloji sitesi olduğunu düşündüğüm dh nin tepesindeki kişinin daha yapıcı olmasını beklerdim ama ne yazıkki böyle olmadı ve üzdü beni bu durum.
mTalk'tan gönderildi