Telefon Tavsiyesi Lumia Hakkında bilgi almak istiyorum ( 925 )

Sponsorlu Bağlantılar

Casus069

Üye
    Konu Sahibi
Lumia Hakkında bilgi almak istiyorum ( 925 )
Herkese merhabalar şuanda iphone 5c var fakat hiç memnun değilim.Daha önce Android kullanıyordum ve çok özgürsün kısıtlama yok ama tabi ios kadar stabil değildi.İos çok stabil çalışıyor ama dediğim gibi müzik indirmesi , resit atması ekranın küçük olmasından dolayı mesaj yazması bana zor geliyor.

Android cihaz düşünmüyorum , zaten oyun oynayan birisi değilim sormak istediğim sorular var cevaplarsanız sevinirim.

1)İoslarda flash desteği yok windows cihazlarda var mı ? , mesela androidde masa üstü görünümü vardı bilgisayarda nasıl görüyorsan telefonda o şekilde gösteriyordu windows phonelarda varmı ?

2)Benim kullandığım programlar ; Whatsapp facebook twitter filan onlar vardır ama windows phone'da TANGO var mı ? Genelde mesajlaşan birişimdir

3)Resim çekmeyi seven bir kişiyimdir , LUMİA 925 düşünüyorum resim kalitesi ve şarj süresi sizce nasıldır ?

4)Ben yok diye biliyorum ama windows phonelardada resim atmada ( kişiye bluetooth ile veya direk bilgisayara atmada sorun yaratıyor mu ? )

5)Windows phone menü açınca birçok uygulama geliyor metro menüsü oradaki uygulamaları kaldırabilirmiyoz ?

6)Rehberde kasma oluyor mu androidde bu çok büyük bi sorundu benim için

7)Navigasyon nasıl windows phonelarda iostaki harita olayı çok iyiydi

Birde Lumia 925 hakkında yorumlarınızı alayım teşekkürler.

Ayrıca İphne 5C temiz kullanılmış garantisi teknosada devam ediyor 800TL veriyorlar fiyat nasıl.

Serhan

Serhan

Üye
5C Ve 925 kullanıcısı olarak söyleyeyim :)
1) Sorunu tam anlamadım ama ekranını pc ye aktarıp orda ekranını kurcalayabilirsin :) Launcher diyorsan yok.
2)Bu var :
3) Resim kalitesi mükemmel , şarj süresi idare eder diyebiliriz :)
4) Hiçbir Sorun Yok :)
5)Evet ana ekrandaki metro menüden kaldırabiliyoruz kutucukları :)
6) Hiç bir kasma olmuyor dandroid gibi :)
7)Ben navigasyon kullanmıyorum ama mağazadaki en iyisi yandex navigasyon gibi. Şuraya göz atabilirsin :

• Beğen
Tepkiler: Casus069
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
genel olarak kendimce cevap vereyim;
1- flash desteği yok. evet sitelerin Masaüstü görünümü var, ie gayet hızlı bir tarayıcı, seni memnun edecektir.
2- Tango yok (mağazada var ama WP7.5 desteği var sadece, 8.x desteği yok maalesef)
3- Resim kalitesine 925 kullanıcıları yorum yapsın, kimi memnun kimi değil :)
4- bluetooth ile resim atma/alma var tabi :)
5- ana ekrandaki kutucukları istediğin gibi düzenleyebilirsin (ekleme, kaldırma, boyut değiştirme, arka plan resmi vs)
6- kasma?? (tebessüm) :)
7- şahsen yola çıktığımda en büyük yardımcım, navigasyonda en iyisi benim için

• Beğen
Tepkiler: Casus069, skynet ve Serhan
Esendağlı

Esendağlı

Üye
1)İoslarda flash desteği yok windows cihazlarda var mı ? , mesela androidde masa üstü görünümü vardı bilgisayarda nasıl görüyorsan telefonda o şekilde gösteriyordu windows phonelarda varmı ?
Flash desteği yok,masaüstü görünüme geçebiliyorsun.
2)Benim kullandığım programlar ; Whatsapp facebook twitter filan onlar vardır ama windows phone'da TANGO var mı ? Genelde mesajlaşan birişimdir
Tango yok,diğerlerinde sorun yok

3)Resim çekmeyi seven bir kişiyimdir , LUMİA 925 düşünüyorum resim kalitesi ve şarj süresi sizce nasıldır ?
Resim kalitesine gelince 920 beni memnun ediyorsa 925 de kullanıcılarını memnun eder diye düşünüyorum

4)Ben yok diye biliyorum ama windows phonelardada resim atmada ( kişiye bluetooth ile veya direk bilgisayara atmada sorun yaratıyor mu ? )
Kesinlikle evet,sıkıntı yok

5)Windows phone menü açınca birçok uygulama geliyor metro menüsü oradaki uygulamaları kaldırabilirmiyoz ?
Tabiiki,özgürsün:)

Kasma mı,oda ne:)

7)Navigasyon nasıl windows phonelarda iostaki harita olayı çok iyiydi.
Bu konuda eline su dökebilen yok diye biliyorum

• Beğen
hajkhanx33

hajkhanx33

Üye
Navigasyon ve kamerada mukkemmel retro arayüzünün kalitesini kullaninca fark edersin fakat rehberde veya başka biyerde kazma yok ama rehberi android kadar kullansli değil ios kadar hizli foto cekemessin ios maqazasindan wpye düşmek ise saclarini aqartabilir tweter tarihten kalma faceyi wp kendi yapma msngerda balon olayi yok tango yok bnm fikrim ksnlikle boyle birşey yapma

• Beğen
Tepkiler: Casus069 ve Serhan
kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
925 kullanmıyorum ama 2-3 soruna cevap vermek istedim
1)Flash desteği bildiğim kadarıyla 2-3 senedir çıkan telefonlarda yok.Ama Pc görünümünü ayarlarsan çoğu sitelerde(Telefondan girsen dahi bilgisayar görünümlü ayarlanmış olan sitelerde ) bilgisayarda açmışsın gibi gösteriyor.
3)Kamerası kaliteli fakat Resim kalitesi bana artık iyi gelmiyor.Sararma çok ve netlik de sorun var(önceden daha iyiydi şahsi düşüncem)
5)Program desteğiyle metro arayüzünü harika bir şekilde baştan yaratabilirsin.Mesela biraz kendi reklamımı yapmış gibi olucam ama örnek amacıyla Karşılaştırma - WP 8.1 Ana Ekranlarınız | Sayfa 22 - MaxiCep en altta paylaştığım metro arayüz var.Bakabilirsin :tebessüm:
6)Kasma derdin yok.Ama telefon donabilir.Buda oyunlar,programlardan kaynaklı onun dışında donma yaşamadım.Ama ie youtube'da filan atmalar oluyor.Haberin olsun
7)Iphone 6 çıktığında bile ios'un harita uygulamasında sorun olduğu için Nokıa'nın haritasını kullanılması söylenildi.Artık sen düşün :good:

• Beğen
Tepkiler: Casus069 ve Serhan

technocu1

Üye
Bu sırada bu cihazın hepsiburada.com da fiyatı iyice düştü. Oradan alabilirsin.

• Beğen
emz

emz

Üye
1-) Evet. Birebir masaüstü versiyonu mevcut ie de.
2-)TANGO hariç hepsi var.
3-) Profesyonel çekim düşünmüyorsanız günlük gayet ideal.
4-) Bluetooth sorunsuz atıyor ve bilgisayara da aynı android gibi atılabiliyor. Bu konularda hiçbir sıkıntı yok.
5-) Ana ekrana siz koyuyorsunuz ancak sağa çekince menü geliyor. Ana ekranını istediğiniz gibi yapabilirsiniz ;) Metro ara yüz dediğiniz orası. Sağ menüde android menüsü gibi
6-)Daha hiç kastığını görmedim. Bastığımda gelir :ehe
7-) Dünya en iyisi seçilen Nokia destekli Here navigasyon uygulaması var. Herşeyi yapabilir. İos yanında daha geri kalıyor bence.
Fiyata yorun yapamayacağım :)

• Beğen
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Herkese merhabalar şuanda iphone 5c var fakat hiç memnun değilim.Daha önce Android kullanıyordum ve çok özgürsün kısıtlama yok ama tabi ios kadar stabil değildi.İos çok stabil çalışıyor ama dediğim gibi müzik indirmesi , reset atması ekranın küçük olmasından dolayı mesaj yazması bana zor geliyor.

Android cihaz düşünmüyorum , zaten oyun oynayan birisi değilim sormak istediğim sorular var cevaplarsanız sevinirim.

1)İoslarda flash desteği yok windows cihazlarda var mı ? , mesela androidde masa üstü görünümü vardı bilgisayarda nasıl görüyorsan telefonda o şekilde gösteriyordu windows phonelarda var mı ?

2)Benim kullandığım programlar ; Whatsapp facebook twitter filan onlar vardır ama windows phone'da TANGO var mı ? Genelde mesajlaşan birisiyimdir.

5)Windows phone menü açınca birçok uygulama geliyor metro menüsü oradaki uygulamaları kaldırabiliyor muyuz?

7)Navigasyon nasıl windows phonelarda iostaki harita olayı çok iyiydi

Birde Lumia 925 hakkında yorumlarınızı alayım teşekkürler.

Ayrıca İphne 5C temiz kullanılmış garantisi teknosada devam ediyor 800TL veriyorlar fiyat nasıl.

1 - Adobe firması mobil sektörden elini çekeli 3 seneden fazla oldu. Ne iosta ne androidde nede wp8 de flash Player var.
İnternet Explorer web sitelerinin masa üstü sürümünü görüntüleyebilir. Sıkıntı yok o konuda. Html5 desteği olan web sitelerinde video izleyebilirsiniz.

2 - Tango hariç diğer mesajlaşma uygulamaları mağazada mevcut. Gayet iyi derecede iş görüyor.

3 - Arkadaşıma aldım 925. Bir gün elimde kaldı. Kamera performansı beni mest etti.
Şarj konusu kişiden kişiye değişir. Yoğun internet kullanımı pil performansını değiştirir. Her akıllı telefonun klasik sorunudur pil ömrü :)

4 - Yanlış biliyorsunuz. Bluetoothu açıp video müzik ve resimleri Bluetooth ile başka telefona yollayabilirsiniz.

5 - Ana ekranda ki uygulama kısa yoluna basılı tutup ana ekrandan kaldırabilirsiniz. Menüden ana ekrana simge eklemek için de simgenin üzerine basılı tutup ana ekrana sabitleyebilirsiniz.. Ana ekranda ise simgeye basılı tutarak boyutlarını değiştirebilirsiniz.

6 - Kasma mı dediniz ? :kop2: :kop2:

7 - Sırf here drive uygulaması bile bu cihazı almak için yeter. Hatta Here City Lens ile acayip hava atarsınız. Uygulamayı aç bulunduğunuz yerdeki bölgedeki avm lokanta vs vs görüntüle. Diğer cihaz sahiplerini kıskançlık krizine sokarsınız.

Piyasada 16 ve 32 gb olmak üzere iki tane modeli var. Bulabilirseniz kesinlikle 32 gb modelini alın derim.

• Beğen
Tepkiler: Casus069 ve ceza87

ArMaGeDdOn_87

Üye
iOS dan WP ye asla geçilmez,çok büyük hata yaparsın :),android işletim sistemli olarak hangi cihazı kullandın ve memnun kalmadın ?

• Beğen
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
iOS dan WP ye asla geçilmez,çok büyük hata yaparsın :),android işletim sistemli olarak hangi cihazı kullandın ve memnun kalmadın ?
Şahsen tamamen kapalı bir os olan iostan wp ye geçiş yapılabilir. Arkadaşımız kamera ve sosyal medya için alacak neticede. Oyun derdinde değilim demiş.
Kaldı ki androitte gelen her güncellemeyi kaç cihaz alabiliyor? (Hayvan gibi donanımla stabil çalışmayan bir işletim sistemi olan androidten bahsediyoruz.)
Bizim 512 mb giriş seviyesine sahip cihazlar ile 2 gb üst modelde aynı yazılım sürümüne sahiptir. (Donanıma göre değişir özellikleri)
Belki iostaki mağaza zenginliğinin eksikliğini hissediyorum diyebilir. Onu da belirtiyoruz zaten.

• Beğen
Tepkiler: Casus069, luckysleven ve ceza87
luckysleven

luckysleven

Üye
amoled ekrandir kendileri nedense 6 ay kullandigim halde bir turlu alisamadim simdi lcd kullaniyorum cok daha guzel. halk arasinda amoledin cok guzel birsey oldugu soylenir ama degilmis beyaz tema kullanmayi ozlemisim amoled sagolsun beyaz ekran acamiyordum sarji somuruyordu

• Beğen

Casus069

Üye
    Konu Sahibi
Navigasyon ve kamerada mukkemmel retro arayüzünün kalitesini kullaninca fark edersin fakat rehberde veya başka biyerde kazma yok ama rehberi android kadar kullansli değil ios kadar hizli foto cekemessin ios maqazasindan wpye düşmek ise saclarini aqartabilir tweter tarihten kalma faceyi wp kendi yapma msngerda balon olayi yok tango yok bnm fikrim ksnlikle boyle birşey yapma

Hocam WP'nin bu konuda geri kalması gerçekten beni şaşırtıyor iki büyük dünya markası yazılım konusunda nasıl geri kalıyor gerçekten aklım almıyor.

925 kullanmıyorum ama 2-3 soruna cevap vermek istedim
1)Flash desteği bildiğim kadarıyla 2-3 senedir çıkan telefonlarda yok.Ama Pc görünümünü ayarlarsan çoğu sitelerde(Telefondan girsen dahi bilgisayar görünümlü ayarlanmış olan sitelerde ) bilgisayarda açmışsın gibi gösteriyor.
3)Kamerası kaliteli fakat Resim kalitesi bana artık iyi gelmiyor.Sararma çok ve netlik de sorun var(önceden daha iyiydi şahsi düşüncem)
5)Program desteğiyle metro arayüzünü harika bir şekilde baştan yaratabilirsin.Mesela biraz kendi reklamımı yapmış gibi olucam ama örnek amacıyla Karşılaştırma - WP 8.1 Ana Ekranlarınız | Sayfa 22 - MaxiCep en altta paylaştığım metro arayüz var.Bakabilirsin :tebessüm:
6)Kasma derdin yok.Ama telefon donabilir.Buda oyunlar,programlardan kaynaklı onun dışında donma yaşamadım.Ama ie youtube'da filan atmalar oluyor.Haberin olsun
7)Iphone 6 çıktığında bile ios'un harita uygulamasında sorun olduğu için Nokıa'nın haritasını kullanılması söylenildi.Artık sen düşün :good:

Bilgi için teşekkür ediyorum hocam , İos'un herşeyi sıkması özgür bırakmaması gerçekten çok sıkıcı bir durum.O yüzden WP düşünüyordum fakat bu taraftada pili ve WP'nin yazılımsal olarak geride kalması beni düşündürüyor.

Bu sırada bu cihazın hepsiburada.com da fiyatı iyice düştü. Oradan alabilirsin.

Hocam alacağım fakat 925'in pil konusu ve marketi kafamı karıştırıyor.

1-) Evet. Birebir masaüstü versiyonu mevcut ie de.
2-)TANGO hariç hepsi var.
3-) Profesyonel çekim düşünmüyorsanız günlük gayet ideal.
4-) Bluetooth sorunsuz atıyor ve bilgisayara da aynı android gibi atılabiliyor. Bu konularda hiçbir sıkıntı yok.
5-) Ana ekrana siz koyuyorsunuz ancak sağa çekince menü geliyor. Ana ekranını istediğiniz gibi yapabilirsiniz ;) Metro ara yüz dediğiniz orası. Sağ menüde android menüsü gibi
6-)Daha hiç kastığını görmedim. Bastığımda gelir :ehe
7-) Dünya en iyisi seçilen Nokia destekli Here navigasyon uygulaması var. Herşeyi yapabilir. İos yanında daha geri kalıyor bence.
Fiyata yorun yapamayacağım :)

Teşekkür ederim hocam bilgi için.

1 - Adobe firması mobil sektörden elini çekeli 3 seneden fazla oldu. Ne iosta ne androidde nede wp8 de flash Player var.
İnternet Explorer web sitelerinin masa üstü sürümünü görüntüleyebilir. Sıkıntı yok o konuda. Html5 desteği olan web sitelerinde video izleyebilirsiniz.

2 - Tango hariç diğer mesajlaşma uygulamaları mağazada mevcut. Gayet iyi derecede iş görüyor.

3 - Arkadaşıma aldım 925. Bir gün elimde kaldı. Kamera performansı beni mest etti.
Şarj konusu kişiden kişiye değişir. Yoğun internet kullanımı pil performansını değiştirir. Her akıllı telefonun klasik sorunudur pil ömrü :)

4 - Yanlış biliyorsunuz. Bluetoothu açıp video müzik ve resimleri Bluetooth ile başka telefona yollayabilirsiniz.

5 - Ana ekranda ki uygulama kısa yoluna basılı tutup ana ekrandan kaldırabilirsiniz. Menüden ana ekrana simge eklemek için de simgenin üzerine basılı tutup ana ekrana sabitleyebilirsiniz.. Ana ekranda ise simgeye basılı tutarak boyutlarını değiştirebilirsiniz.

6 - Kasma mı dediniz ? :kop2: :kop2:

7 - Sırf here drive uygulaması bile bu cihazı almak için yeter. Hatta Here City Lens ile acayip hava atarsınız. Uygulamayı aç bulunduğunuz yerdeki bölgedeki avm lokanta vs vs görüntüle. Diğer cihaz sahiplerini kıskançlık krizine sokarsınız.

Piyasada 16 ve 32 gb olmak üzere iki tane modeli var. Bulabilirseniz kesinlikle 32 gb modelini alın derim.

Teşekkür ediyorum hocam bilgi için :)

Hocam ben daha önce android olarak S3 kullandım fakat rehberde kasma oluyordu onun dışında telefon üzerinde çok oynanabiliyordu.Ondan sonra İOS'a geçtim fakat herşey çok kısıtlı ve küçük ekranda mesaj yazması zor oluyor sürekli whatsapp , facebook ve twitter kullanan biriyim bu konuda WP'nin yazılım sorunu ve 925'in pil sorunu kafamı karıştırıyor.

Şahsen tamamen kapalı bir os olan iostan wp ye geçiş yapılabilir. Arkadaşımız kamera ve sosyal medya için alacak neticede. Oyun derdinde değilim demiş.
Kaldı ki androitte gelen her güncellemeyi kaç cihaz alabiliyor? (Hayvan gibi donanımla stabil çalışmayan bir işletim sistemi olan androidten bahsediyoruz.)
Bizim 512 mb giriş seviyesine sahip cihazlar ile 2 gb üst modelde aynı yazılım sürümüne sahiptir. (Donanıma göre değişir özellikleri)
Belki iostaki mağaza zenginliğinin eksikliğini hissediyorum diyebilir. Onu da belirtiyoruz zaten.

Teşekkür ediyorum hocam yazılımı yine bekleriz onu geçtimde 925'in pil sorunu olduğu söyleniyor ben 3G'yi sürekli kullanan biriyim.

amoled ekrandir kendileri nedense 6 ay kullandigim halde bir turlu alisamadim simdi lcd kullaniyorum cok daha guzel. halk arasinda amoledin cok guzel birsey oldugu soylenir ama degilmis beyaz tema kullanmayi ozlemisim amoled sagolsun beyaz ekran acamiyordum sarji somuruyordu

Teşekkür ediyorum hocam.

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
3g ile her telefon şarjı bitiyor. Genel bir sorun bu.
İşlemci teknolojisi küçük modeller çıkacak yakın bir zamanda belki pil sorunu o zaman azalır.( Şu an için aşırı yoğunlukta internet kullanıyorum dersen 1320 modeline bakabilirsin. Onda da kamera performansı gündüz iyi ama gece çekimleri vasat gibi.)
Whatsapp twitter Facebook uygulamaları şu an için gayet iyi. Whatsap ta video ve müzik gönderme yok. Wp nin izinlerinden ve yazılım firmasının fazla üzerine düşmemesi diyelim bu konuya.
Mümkünse bir arkadaşından 1 günlüğüne wp8 telefonu ödünç al dene istersen. Aklına yatmazsa almazsın.
Bana kalsa ben 925 alırdım. Ama 32 gb modelini:) Hafıza kartı desteği olsa tadından yenmezdi diyebilirim.

Murat Alper

Murat Alper

Üye
sıfır kasma bulamazsın sistemde kasmanın k'sini bile bulamazsın bazı aranılar popüler oyunlar yok onların alternatif olanları var mesela fifa gibi angry birds gibi ve asphalt8 subway surfers gibi popüler oyunlar var mesela mağazanın en iyi kamera uygulamalarını başka hiçbir sistemde bulamazsın virüs konusuna hiç bile değinmiyorum virüs sistemin yanından bile yaklaşamıyor sistem izin vermiyor bu konudada için rahat olsun wp8.1 final güncellemesi gelincede 36 ay boyuncada bütün güncellemerden 36 ay boyunca yararlanacaksın :) lumia alabilirsin için rahat olsun :oke:

oznkrts

oznkrts

Üye
Bence alma 830 çıkacak veya 730 bunlar çok daha iyi

luckysleven

luckysleven

Üye
Bence alma 830 çıkacak veya 730 bunlar çok daha iyi

cok daha iyi baya iddali bir kiyaslama olmus. 830 u baz aliyorum direk kamerasi disinda 925 den cok daha iyi denebilecek ozelligi yok . 10mp kamera da ne kadar tercih sebebi olur tartisilir. Tasarimlari guzel orasi ayri..4 cekirdek olayi zaten etkisiz eleman bana gore

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic
oznkrts

oznkrts

Üye
cok daha iyi baya iddali bir kiyaslama olmus. 830 u baz aliyorum direk kamerasi disinda 925 den cok daha iyi denebilecek ozelligi yok . 10mp kamera da ne kadar tercih sebebi olur tartisilir. Tasarimlari guzel orasi ayri..4 cekirdek olayi zaten etkisiz eleman bana gore

Tasarım bence en önemlisi sonra biri 4.5 digeri 5 inç kamerası 4 Çekirdek bence ilerleyen güncellemeye göre daha çok Önem kazanıcak tahmininende 1200 - 1400 arası olur ben beklerdim :)

csll

csll

Üye
Tasarım bence en önemlisi sonra biri 4.5 digeri 5 inç kamerası 4 Çekirdek bence ilerleyen güncellemeye göre daha çok Önem kazanıcak tahmininende 1200 - 1400 arası olur ben beklerdim :)

Bence 925 in tasarımı daha iyi :)

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic
serinaga

serinaga

Üye
Ne çok mesaj yazılmış, a' dan z' ye her bir şey yazılmış, ehh artık, madem wp düşünüyorsunuz, bir 925 Yakışır size, haaaa bu arada yeni modeller çıktı, isterseniz onlarda da bir bakın ...

Üst Alt