Tavsiye Çok acil max. 1850 lira laptop tavsiyesi

Sponsorlu Bağlantılar

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Sonun da başka bir bilgisayar bulup bilgisayara işletim sistemi yükledim :)

İnşAllah bununla ilgili bir inceleme konusu açacağım. Genel olarak bilgisayar hoşuma gitti.

The Shadow

The Shadow

Üye
evet uefi kurulum yapabilirsin.
diskleri AHCI moduna al şuan IDE olarak görünüyor.

fastboot evet enable olacak.
secure boot bölümüde enable olacak fotoda göremedim.
Su an AHCI modunda mı ? Ama hala IDE0 ve IDE1 yazıyor hdd ve dvd de ? Ayrica secure boot ayari galiba yok.

osmanmert94

osmanmert94

Üye
@messevim Nasıl kurdun? Benimki de yarın gelir herhalde :)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Su an AHCI modunda mı ? Ama hala IDE0 ve IDE1 yazıyor hdd ve dvd de ? Ayrica secure boot ayari galiba yok.
evet ahci mod seçmişsin.
kurulu windows üzerinden bu ayarı değiştirirsen sistem açılmayabilir çünkü driver farkı var ve kurulumdan farkeder bu.
ahci üzerinden sıfır sistem kurmak gerekir.

• Beğen
Tepkiler: The Shadow
The Shadow

The Shadow

Üye
evet ahci mod seçmişsin.
kurulu windows üzerinden bu ayarı değiştirirsen sistem açılmayabilir çünkü driver farkı var ve kurulumdan farkeder bu.
ahci üzerinden sıfır sistem kurmak gerekir.
Yani bu moddayken sifirdan win 8.1 kurmam gerek :hmmm Ama bu moddayken çok kurulum yaptim ve hep ide idi :hmmm

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
ben laptop aldığımda modu achi yapayım o zaman

The Shadow

The Shadow

Üye
IDE modda çalışmaz diye bir kaide yok. ama AHCI daha iyi daha hızlı :oke:
Tamam hallettim denemek icin Win 7 kurdum NCQ acik o IDE0 IDE1 duruyo hala ama. AHCI modda usbden kurulum yaptim heralde o yuzden etkilemedi usbnin basinda IDE yok ya da onlar baska bisey. Su secure boot baska nerede olabilir veya baska hangi ismi vardir ? Ya da baska bi yolla acilabilir mi ?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Tamam hallettim denemek icin Win 7 kurdum NCQ acik o IDE0 IDE1 duruyo hala ama. AHCI modda usbden kurulum yaptim heralde o yuzden etkilemedi usbnin basinda IDE yok ya da onlar baska bisey. Su secure boot baska nerede olabilir veya baska hangi ismi vardir ? Ya da baska bi yolla acilabilir mi ?
olmayabilir emin değilim.
uefi açıkken uefi olarak win8 kurdun mu ?
kurulumda 3 ayrı bölüm oluşturuyor
350mb 128mb 100mb olarak oluşturup 4. bölümede windowsu kuruyorsan eğer uefi olarak kurmuşsun demektir.
denedin mi

The Shadow

The Shadow

Üye
olmayabilir emin değilim.
uefi açıkken uefi olarak win8 kurdun mu ?
kurulumda 3 ayrı bölüm oluşturuyor
350mb 128mb 100mb olarak oluşturup 4. bölümede windowsu kuruyorsan eğer uefi olarak kurmuşsun demektir.
denedin mi
Daha kurmadim yemekten sonra kuracam. Win 7 kurdum uefi acikken sadece 2 bolum vardi onda. 1. bolum 100mb 2.si 500 gb hdd den geriye kalanlardi.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
  • Beğen
Tepkiler: The Shadow
ByKatre

ByKatre

Üye
uefi de biosa nasıl giriliyo anakart amibios 2005 destekler mi ;)