Tavsiye Çok acil max. 1850 lira laptop tavsiyesi

Sponsorlu Bağlantılar

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Uefi uyumlu iso gerek zaten abi onun için. geçen pcde yaptığımız gpt olayı galiba buda
MSDN iso ların hepsi tüm kurulumlar için uygun.
siz usb ye yazdırırken uefi gpt olarak yazırmanız gerekiyor :oke:

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
kim uğraşacak uefiyle kur gitsin cins cins şeyler cikartiyorlar ya :D

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
  • Beğen
Tepkiler: -Heisenberg-
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Değil galiba. Lumiere öyle diyor
eğer öncesinde Orjinal sistem varsa ve uefi ise ekstra bir işlem gerekmez. çünkü disk gpt dir büyük ihtimalle
ancak daha öncesinde mrb olarak windows kurduysaniz bölümleri silip diski komut ekranından gpt ye çevirmeniz gerekiyor sonrasında uefi olarak kurabilirsiniz.

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
eğer öncesinde Orjinal sistem varsa ve uefi ise ekstra bir işlem gerekmez. çünkü disk gpt dir büyük ihtimalle
ancak daha öncesinde mrb olarak windows kurduysaniz bölümleri silip diski komut ekranından gpt ye çevirmeniz gerekiyor sonrasında uefi olarak kurabilirsiniz.
Anlamadım ama açıklama için teşekkürler :Dbizim internetten indirdiğimiz kaçak isolar mrb oluyor sanırsam

ismail

ismail

Üye
MSDN iso ların hepsi tüm kurulumlar için uygun.
siz usb ye yazdırırken uefi gpt olarak yazırmanız gerekiyor :oke:
Evet ama gpt yaparken yüklü gelen recovery kısmını silmek zorunda kaldım. Tek disk kalana kadar formatlamadı

osmanmert94

osmanmert94

Üye
Peki freedosa kuracak olursak ekstra işlem gerekli mi?

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
videoyu izlemedim orda anlatıyormuş

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Evet ama gpt yaparken yüklü gelen recovery kısmını silmek zorunda kaldım. Tek disk kalana kadar formatlamadı
diskinizde recovery kalana kadar tüm bölümleri silip. o haliyle imajını alıp yedekleyebilirdiniz :oke:
veya sisteminiz orjinal win8 ise zaten product kodu biosa gömülmüştür.

orjinalinde gelen sisteme döndüğünüzde örneğin win8 single language kod girmenize gerek kalmaz sistem otomatik enkinleştirilir. sonrasında siz kendiniz recovery oluşturabilirsiniz :)

ByKatre

ByKatre

Üye
simdi bu uefi nin tek farkı hızlı açılması öyle mi ;)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
simdi bu uefi nin tek farkı hızlı açılması öyle mi ;)
sistem başlangıcında pc nin biosunu atlıyor direkt diskten başlıyor böyle olunca, daha güvenli ve hızlı bir sistem başlangıcı elde ediliyor.
anakartların eski düzen mrb ile bios üzerinden boot etmesi açılış süresinde ciddi gecikmeler yaşatabiliyor.

Son düzenleme:
The Shadow

The Shadow

Üye
@L-LumieRe verdigin bilgiler icin cok :tşk: Bios downgrade + unlock yapip her yeri actim simdi uefi boot yapabilirim degil mi ?

Fastboot u acmali miyim arada bahsetmistiniz yoksa oyle mi kalsin ?

ismail

ismail

Üye
diskinizde recovery kalana kadar tüm bölümleri silip. o haliyle imajını alıp yedekleyebilirdiniz :oke:
veya sisteminiz orjinal win8 ise zaten product kodu biosa gömülmüştür.

orjinalinde gelen sisteme döndüğünüzde örneğin win8 single language kod girmenize gerek kalmaz sistem otomatik enkinleştirilir. sonrasında siz kendiniz recovery oluşturabilirsiniz :)
Biosa gömülüyorsa çok güzel seneye arkadaşımın bilgisayarına format atarım böylece geri orjinal olur :)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
@L-LumieRe verdigin bilgiler icin cok :tşk: Bios downgrade + unlock yapip her yeri actim simdi uefi boot yapabilirim degil mi ?

Fastboot u acmali miyim arada bahsetmistiniz yoksa oyle mi kalsin ?
evet uefi kurulum yapabilirsin.
diskleri AHCI moduna al şuan IDE olarak görünüyor.

fastboot evet enable olacak.
secure boot bölümüde enable olacak fotoda göremedim.

• Beğen
Tepkiler: The Shadow
Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
evet uefi kurulum yapabilirsin.
diskleri AHCI moduna al şuan IDE olarak görünüyor.

fastboot evet enable olacak.
secure boot bölümüde enable olacak fotoda göremedim.
Iso kalıbının da uefiye uygun mu olması lazım.