ismail
Üye
Uefi uyumlu iso gerek zaten abi onun için. geçen pcde yaptığımız gpt olayı galiba budaDeniyorum ama sonuc hep ayni. Uefi yi arastirdim ama birsey anlamadim dogrusu.
Uefi uyumlu iso gerek zaten abi onun için. geçen pcde yaptığımız gpt olayı galiba budaDeniyorum ama sonuc hep ayni. Uefi yi arastirdim ama birsey anlamadim dogrusu.
MSDN iso ların hepsi tüm kurulumlar için uygun.Uefi uyumlu iso gerek zaten abi onun için. geçen pcde yaptığımız gpt olayı galiba buda

Belim bir önceki sayfada paylaştığım video da UEFI kurtulun vardı. Normalinden farklı olarak ne var ki?kim uğraşacak uefiyle kur gitsin cins cins şeyler cikartiyorlar ya![]()
Daha hızlı açılıyormuş. :P Millet hız diye diye ölecek.Belim bir önceki sayfada paylaştığım video da UEFI kurtulun vardı. Normalinden farklı olarak ne var ki?

Kurtulun olarak aynı mı?Daha hızlı açılıyormuş. :P Millet hız diye diye ölecek.![]()
Hocam bende DVD şeklinde W8.1 var fakat UEFI mi ne bilmiyorum. Nerden bileceğiz?MSDN iso ların hepsi tüm kurulumlar için uygun.
siz usb ye yazdırırken uefi gpt olarak yazırmanız gerekiyor![]()
Değil galiba. Lumiere öyle diyorKurtulun olarak aynı mı?
eğer öncesinde Orjinal sistem varsa ve uefi ise ekstra bir işlem gerekmez. çünkü disk gpt dir büyük ihtimalleDeğil galiba. Lumiere öyle diyor
Anlamadım ama açıklama için teşekkürlereğer öncesinde Orjinal sistem varsa ve uefi ise ekstra bir işlem gerekmez. çünkü disk gpt dir büyük ihtimalle
ancak daha öncesinde mrb olarak windows kurduysaniz bölümleri silip diski komut ekranından gpt ye çevirmeniz gerekiyor sonrasında uefi olarak kurabilirsiniz.
bizim internetten indirdiğimiz kaçak isolar mrb oluyor sanırsamEvet ama gpt yaparken yüklü gelen recovery kısmını silmek zorunda kaldım. Tek disk kalana kadar formatlamadıMSDN iso ların hepsi tüm kurulumlar için uygun.
siz usb ye yazdırırken uefi gpt olarak yazırmanız gerekiyor![]()
Peki freedosa kuracak olursak ekstra işlem gerekli mi?eğer öncesinde Orjinal sistem varsa ve uefi ise ekstra bir işlem gerekmez. çünkü disk gpt dir büyük ihtimalle
ancak daha öncesinde mrb olarak windows kurduysaniz bölümleri silip diski komut ekranından gpt ye çevirmeniz gerekiyor sonrasında uefi olarak kurabilirsiniz.
diskinizde recovery kalana kadar tüm bölümleri silip. o haliyle imajını alıp yedekleyebilirdinizEvet ama gpt yaparken yüklü gelen recovery kısmını silmek zorunda kaldım. Tek disk kalana kadar formatlamadı

sistem başlangıcında pc nin biosunu atlıyor direkt diskten başlıyor böyle olunca, daha güvenli ve hızlı bir sistem başlangıcı elde ediliyor.simdi bu uefi nin tek farkı hızlı açılması öyle mi![]()
Biosa gömülüyorsa çok güzel seneye arkadaşımın bilgisayarına format atarım böylece geri orjinal olurdiskinizde recovery kalana kadar tüm bölümleri silip. o haliyle imajını alıp yedekleyebilirdiniz
veya sisteminiz orjinal win8 ise zaten product kodu biosa gömülmüştür.
orjinalinde gelen sisteme döndüğünüzde örneğin win8 single language kod girmenize gerek kalmaz sistem otomatik enkinleştirilir. sonrasında siz kendiniz recovery oluşturabilirsiniz![]()

evet uefi kurulum yapabilirsin.@L-LumieRe verdigin bilgiler icin cokBios downgrade + unlock yapip her yeri actim simdi uefi boot yapabilirim degil mi ?
Fastboot u acmali miyim arada bahsetmistiniz yoksa oyle mi kalsin ?
Iso kalıbının da uefiye uygun mu olması lazım.evet uefi kurulum yapabilirsin.
diskleri AHCI moduna al şuan IDE olarak görünüyor.
fastboot evet enable olacak.
secure boot bölümüde enable olacak fotoda göremedim.
MSDN isolar zaten uygun.Iso kalıbının da uefiye uygun mu olması lazım.