Karşılaştırma Lumia 920 Aşırı Isınma Sorunu!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

blackcemre

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 920 Aşırı Isınma Sorunu!
Ben lumia 920'mi bu sorun yüzünden serviste cihaz sıfırı ile değiştirildi fakat durum yine aynı demekki sorun kronik.
Ben İphone 5S ile Lumia 920'de aynı oyunu oynadım ve aynı saat.Oyunun adı:Angry Birds Go!
İphone 5S'te oynadığım zaman elime hiçbir şekilde sıcaklık atışı ve aşırı ısınma görmedim ve ekranı da ısınmadı şarj ise %20 gitti.
Lumia 920'de de aynı oyunu açtım ve oynamaya başladım 10 dakikadan sonra cihaz ele alınamayacak şekilde çok ısınmaya başladı ve ısısı kılıfı bile çok sıcak etti ve ekranda feci şekilde çok ısınmıştı.Şarj ise %50 azaldı.
Oyunu toplam ikisindede aynı saatte 1 satt oynadım.
İki telefondanda hiçbir uygulama yüklü değildi ve tek kendi uygulamaları yüklü idi.
WP 8.1'de daha şiddetli bir şekilde ısınmaya başladı.
Sizce nedeni ne telefonu bu kadar kasan ve yoran şey nedir?

ErenMSC

Üye
Valla kardeş eninde sonunda sana forumla beraber bir cihaz alacaz artık :ehe

• Beğen
Tepkiler: Rainesto, sefaturut ve blackcemre
Heimdalll

Heimdalll

Üye
ne çektin beee valla, allah yardımcın olsun şarj sorunu normal bence, ısınmaya birşey diyemiycem

Tacettinn

Tacettinn

Üye
Dostum yazılımla hiç uğraştın mi bilmiyorum ama en ufak birşey optimize değilse işlemcinin daha fazla çalışmasına sebep olur. Ve beta yüklü olduğundan dolayı bu sıkıntılar normaldir . Örnek olarak hücresel veriyi açınca şarj depar atıyor.8.0 sürümünde böyle miydi?

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Valla kardeş eninde sonunda sana forumla beraber bir cihaz alacaz artık :ehe

:kıskıs:

Para toplayalım bi iP5S alalım da arkadaş üzülmesin artık :kop2:

Şaka bir yana evet NL920'de ısınma problemi var.
Bunun sebeplerinden biri alüminyum olmayışı.
Diğeri uygulamanın belki de iyi optimize edilmeyişi.
Üçüncüsü grafik çipi, 5S'e göre daha düşük. Dolayısıyla onun %15 yüklenme ile yapacağı işi bizimki belki de %60 yüklenme ile yapıyor. Örnek olarak verdim bu değerleri.
iP5S'teki yardımcı işlemcinin görevi cihazın içerisindeki sağa sola eğince tepki vermesini sağlayan cayroskop'a da direk müdahale ediyor. Yani cayroskop'u yardımcı işlemci kontrol ediyor, işliyor. NL920'de ise her parçayı, donanımı ve yazılımı işlemci yükleniyor, kontrol ediyor.

Aklıma gelen seçenekler bunlar :good:

ArMaGeDdOn_87

Üye
:kıskıs:

Para toplayalım bi iP5S alalım da arkadaş üzülmesin artık :kop2:

Şaka bir yana evet NL920'de ısınma problemi var.
Bunun sebeplerinden biri alüminyum olmayışı.
Diğeri uygulamanın belki de iyi optimize edilmeyişi.
Üçüncüsü grafik çipi, 5S'e göre daha düşük. Dolayısıyla onun %15 yüklenme ile yapacağı işi bizimki belki de %60 yüklenme ile yapıyor. Örnek olarak verdim bu değerleri.
iP5S'teki yardımcı işlemcinin görevi cihazın içerisindeki sağa sola eğince tepki vermesini sağlayan cayroskop'a da direk müdahale ediyor. Yani cayroskop'u yardımcı işlemci kontrol ediyor, işliyor. NL920'de ise her parçayı, donanımı ve yazılımı işlemci yükleniyor, kontrol ediyor.

Aklıma gelen seçenekler bunlar :good:
Hocam benim 920 bir tek oyunlarda aşırı ısınıyo onun dışında öyle bi ısınma sorunu o kadar yüksek olmuyo,peki 925 tede oyunlarda aşırı şekilde ısınma oluyomu ?

hajkhanx33

hajkhanx33

Üye
haketende bende de var aşırı ısınma hucreseleı açıorum nette takılıorum kameranın o taraflar ateş gibi oluyor

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Bu konu üzerine Lumia 920 ilk çıktığından beri konuşuyoruz.
Tekrar tekrar gereksiz konu açmanın alemi yok.
Evet Lumia 920'lerde (ve diğer Lumiaların çoğunda) erken ve aşırı ısınma sorunu var.
Bunda monoblok polikarbon kasanın ve aşırı enerji tüketen aşırı duyarlı IPS ekranın etkisi çok büyük.

Hala da üzerine konuşup tartışmak isteyen varsa kulüp konusuna alalım.

Dağılın sopa:

:locked:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt