İpucu Ois kamera nedir ? [ G2 ]

Sponsorlu Bağlantılar

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Ois kamera nedir ? [ G2 ]
G2 Kullanıyorum. Dün arabada gelirken S3 ü olan biri telefonumu gördü. Beğendi tasarımını falan. Kamerasına bakmak istedi açtı dedi emin misin bunun 13 megapixel olduğuna falan. Kendisi s3 ünü çıkardı onun kamerası 8 megapixel olmasına rağmen benim kameradan daha net ve canlıydı kamerada ki renkler.

Bunun nedeni ne acaba bu ois dedikleri şey ne işe yarıyor ? G2 nin kamerasının böyle olduğunu bilseydim sanırım almazdım teli. İncelemelerde falan hep çok güzel vs deniyordu. Ama Ortam biraz karanlık oldumu berbat çekiyor. Renkler canlılığını yitiriyor. Sadece günlük güneşlik ortamda güzel çekiyor. Oda fotoğrafta yakınlaştırma yaptığın da hemen fotoğraf bulanıklaşıyor.

enterneoll

enterneoll

Üye
o görüntü s3'ün ekranından dolayı amoled ekranlar renkleri daha canlı gösterir ve lg g2'nin video çekmede biraz sorunu olduğu artık kullanıcılarıda biliyorki var ayrıca ois kamera diye birşey yoktur ois destekli kamera yani görüntü sabitleyici özelliği olan bir lens kullanılmış telefonunda

alical33

alical33

Üye
s3 mü canlydı ? bence siz yanlış değerlendiriyosunuz s3 kamerada renkleri çok parlatıyor gerçek görüntü vermiyor ois ise video çekimi sırasında sarsıntıyı en aza indirmeye yarayan bi teknoloji 2 telefonunda kamerasını biliyorum g2 çok daha iyi :)

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
s3 mü canlydı ? bence siz yanlış değerlendiriyosunuz s3 kamerada renkleri çok parlatıyor gerçek görüntü vermiyor ois ise video çekimi sırasında sarsıntıyı en aza indirmeye yarayan bi teknoloji 2 telefonunda kamerasını biliyorum g2 çok daha iyi :)
Yani demek istediğin s3 kamerada ki görüntüyü abartarak, g2 ise oldluğu gibi mi gösteriyor ?
o görüntü s3'ün ekranından dolayı amoled ekranlar renkleri daha canlı gösterir ve lg g2'nin video çekmede biraz sorunu olduğu artık kullanıcılarıda biliyorki var ayrıca ois kamera diye birşey yoktur ois destekli kamera yani görüntü sabitleyici özelliği olan bir lens kullanılmış telefonunda
video çekimine laf yok, video kaliteli çekiyor.. bence ekrandan daha öte bir sorun bu

alical33

alical33

Üye
Yani demek istediğin s3 kamerada ki görüntüyü abartarak, g2 ise oldluğu gibi mi gösteriyor ?
video çekimine laf yok, video kaliteli çekiyor.. bence ekrandan daha öte bir sorun bu
aynen öyle

SuxQQ

SuxQQ

Üye
Ben S3'ün kamerasından pek memnun değilim çok ayrıntılı inceleyemedim ama G2 çok daha iyi bence bizim ufaklıktan.

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
g2 yi inceleme fırsatın oldu mu kamerasını ?
OIS(optical image stabilization) farklı bir şey alakası yok. Görüntüyü sabitliyor sallantı da vs daha az oynuyor. Dengeliyor diyelim.

Lumia 920 Vs Lg G2 Ois Karşılaştırması - MaxiCep

Karşılaştırma - Lg G2(OIS) Vs Lg Optimus G Pro Kamera Karşılaştırması - MaxiCep
G2 nin S4e göre oranla nasıl buluyorsunuz peki ? Ben teknosa da inceledim, S4 te de daha canlı gözüküyordu. Canlı olarak mı gözükmesi daha iyi yoksa olduğu gibi mi göstermesi daha iyi ben çözemedim şimdi..
OIS(optical image stabilization) farklı bir şey alakası yok. Görüntüyü sabitliyor sallantı da vs daha az oynuyor. Dengeliyor diyelim.

Lumia 920 Vs Lg G2 Ois Karşılaştırması - MaxiCep

Karşılaştırma - Lg G2(OIS) Vs Lg Optimus G Pro Kamera Karşılaştırması - MaxiCep
Verdiğin linkteki videoları izledim. Lakin iki linkte birbirlerine zıt gibi ? Birinci linkte çok sallanıoyr g2 nin kamerası. ama ikinci linkte ki viideo da gayet iyiydi ?

enterneoll

enterneoll

Üye
evet s3 renkleri abartıyor

alical33

alical33

Üye
inceledim evet note 3 one i5 z1 g2 5 telefonu kıyasladım s3 üde önce kullandığımdan biliyorum

alical33

alical33

Üye
teknosada içerde çekim yaptım iç mekanla dış mekan çok fark ediyor iç mekanda en iyi i5 di bide z1 in kamerasını abartılan kadar iyi bulmuyorum zaten çok az zoom yapılıyor çektikten sonra onda bile çok gürültü var ama dış mekanda hangisi bilemem note 3 veya z1 olur tahminen

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
teknosada içerde çekim yaptım iç mekanla dış mekan çok fark ediyor iç mekanda en iyi i5 di bide z1 in kamerasını abartılan kadar iyi bulmuyorum zaten çok az zoom yapılıyor çektikten sonra onda bile çok gürültü var ama dış mekanda hangisi bilemem note 3 veya z1 olur tahminen
İ5 dediğiniz telefon hangisi oluyor ?:s

İnceleme videoların da Z1 in kamerası üzerinde çok duruyorlar, Z1 inceleme fırsatım oldu ama sadece kasasını. çok kaba bir kasası var. g2 nin ekranı 5,2" olmasına rağmen z1 dendaha nazik görünüyordu. ki Z1 sanırım 5,"

alical33

alical33

Üye
i5 iphone 5 :)
bende sağlamlık açısından z1 alacaktım fakat ekrana oranla çerçeve aşırı büyük ve büyük ekran sevdiğim için note 3 aldım

Invoke

Invoke

Üye
@alical33 Aynen, Z1 yeterince kaba duruyor. Z1'e de bayağı güncelleme geldi kamera konusunda ilerleme kaydetti, youtubedaki çoğu video ilk haliyle çekilen videolar.
@messevim Bence G2'nin ekranı gayet iyi ve yeterli zaten eğer bundan bahsediyorsan. S4'e göre kamerası ne derece bilmiyorum, detaylı bir araştırma yapmadım hiç ikisinin kamerası arasında ama büyük farklar yoktur.
@messevim Evet Z1 5" olmasına rağmen neredeyse Note 3 kadar bir cihaz. LG'nin olayı o zaten. Optimus G'de de boşluklarının az olduğuna vurgu yapan boşluklar yapmıştı. G2'de bu olayı iyice arttırdı. Televizyonlarında da hep yazar +2" diye telefona da +0.2" boşluk yok diyorlar. =) Ama kalite ve sağlamlık olarak kaba da olsa Z1 daha iyi.

alical33

alical33

Üye
@alical33 Aynen, Z1 yeterince kaba duruyor. Z1'e de bayağı güncelleme geldi kamera konusunda ilerleme kaydetti, youtubedaki çoğu video ilk haliyle çekilen videolar.
@messevim Bence G2'nin ekranı gayet iyi ve yeterli zaten eğer bundan bahsediyorsan. S4'e göre kamerası ne derece bilmiyorum, detaylı bir araştırma yapmadım hiç ikisinin kamerası arasında ama büyük farklar yoktur.
ben videoda görmedim yaklaşık 1 ay önce teknosada kendim inceledim ordakiler güncelmi değilmi bilmiyorum ama