Karşılaştırma İocean x8 vs LG G2 (inceleme)

Sponsorlu Bağlantılar

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
İocean x8 vs LG G2 (inceleme)
LG G2 vs İOCEAN X8

Selamün Aleyküm. Yaklaşık 3 hafta önce elime ulaştı x8. Öncelikle x8i Kullanmakta olduğum G2 ile kıyaslamak istiyorum. Ben G2 kullanıyorum, hanıma da x8 i aldım. Bu süre zarfında bol bol inceleme fırsatı buldum.

BATARYA
Bataryası G2 ye oranla aynı diyebilirim. İnternete bağlandığınız da bir günü rahat olmasa da idareli bir şekilde kullanırsanız akşama kadar bataryası sizi idare edebilir. Şarjı G2 ye oranla daha yavaş dolmakta. Ayrıca x8 %100 den %90 a çok çabuk inmekte ama daha sonra şarjı kendini toparlıyor. Belkide bu sorun telefonun yeni olmasından kaynaklanıyor da olabilir.

EKRAN

Malumunuz G2 nin ekranı çok kaliteli bir ekran. Buna rağmen x8in ekranı G2 nin ekranından geri kalan bir yanı yok. Parlaklık, ekran kalitesinin canlılığı bence yeterli. Sağdan soldan üstten ve alttan baktığınızda da görüntüden bir şey kapbetmiyor. Yalnız x8i dışarıda güneşli bir ortamda kullandığınız da ekranda ki yazıları okumakta güçlük çekebiliyorsunuz.

KAMERA

İki telefonun da kamera çözünürlüğü 13 megapixel. Bana göre x8in kamerası bazı yerlerde G2 nin kamerasına oranla daha güzel çekmekte. Fotoğraf çekerken G2 nin kamera odaklaması daha performanslı çalışmakta. Yalnız video çekerken de X8 in odaklaması daha sağlıklı çalışmakta. Malumunuz G2 de zayıf ışıkta video çekimlerin de fps düşükleri yaşanabiliyor. X8 de öyle bir sorun bulunmamakta. Aynı kareleri aynı anda çektiğim de x8 daha canlı çekmekte. Ayrıca x8 in kamera flashı g2 ye göre çok düşük. Keşke daha güçlü bir flash taksalardı x8 e çok daha iyi olabilirdi.

SES ve MÜZİK

Hoparlör yüksekliği konusun da G2 nin hoparlörü çok az da olsa daha yüksek ses çıkarıyor. Kalite konusunda da sanki g2 bir tık öte de. Ahize sesi olarak G2 nin ahizesi daha yüksek ses çıkarmakta. Müzik demişken, x8 in müzik çalarıında donma vs olmamakta. Ama G2 de ki müzik çalar da maalesef takılmalar oluyor.

OYUN ve ISINMA

Doğrusu x8 de büyük boyutlu oyun oynamadım. Trafik raccer, subway gibi küçük çaplı oyunlar oynadım. Üzücü ama bu küçük oyunlar da bile telefon çok ısındı. Yani G2 de Real Racing 2 oynadığınız da nasıl telefon ısınıyorsa, x8 de trafik raccer oynadığınız da aynı şekil de ısınmakta. Sadece oyunlar da değil, normal kullanımda da telefon ısınmakta. Bu ısınma telefonda sorun oluşturur mu bilemem ama x8 için üzücü bir durum.

BOYUT ve TASARIM

X8 i kutusundan ilk çıkardığım da bana gerçekten çok büyük geldi. Tek elle kullanılması çok zor. Ama ekran boyutunun büyüklüğü oyun oynarken Fotoğraf çekerken kullanım zevkinizi daha fazla arttırıyor. Tasarım konusuna gelirsek, x8 in tasarımını çok beğendim. Malzeme kalitesi de bence G2 den daha kaliteli, elinize aldığınız da daha sağlam hissiyatı veriyor

KULLANIM ve ARAYÜZ

Bir yılı aşkın G2 kullandığımdan mıdır bilemem ama G2 nin arayüzü ve kullanımı bana daha kolay ve basit gelmekte. G2 nin arayüzü hem zengin hem basit. Yazılım ile birçok kolaylık veriyor kullanıcılara. Ama x8 in arayüzü bence bu konu da yetersiz. Örnek verecek olursam x8 de bir not defteri uygulaması bile yok. Telefon için KİTKAT güncellemesi gelmiş ama ben daha kurma fırsatı bulamadım. Belki de kitkat ile birkaç performans iyileştirmesi, ısınma sorununa karşı önlem gelmiştir bilemem..

G2 ye şu anda 1200 LİRA ya bulabilirken x8 i de 800 LİRA ya bulabilirsiniz. Bence x8 fiyatına göre performansli bir cihaz. Parasını sonuna kadar hakediyor diyebilirim.

@Dede
 
  • Beğen
Tepkiler: seronet ve Dede


KayraBey

KayraBey

Üye
Eline sağlık hocam. Ben inew v8 gördüm Oppo n1 çakması çok hoşuma gitti. Bayılıyorum Çin malı telefonlara.
 
  • Beğen
Tepkiler: mehsevim

MaxipmaN

Üye
ocean deyince gülümsedim :)
 
caps6

caps6

Üye
mtk lı telefon kullanmıştım o da ısınıyordu.Pil bölümünde batarya tasarrufunu açık hale getirince ısınma azalıyordu.Belki x8 de böyle bir özellik vardır.G2 de ısınma ekranda sararma yapabiliyor.X8 de öyle bir durum yoksa yada başka bir yerine zarar vermeyecekse sorun olmaz.
 
  • Beğen
Tepkiler: mehsevim


Üst Alt