Zenfone 3 Kamera ve Özellikleri

Sponsorlu Bağlantılar

DarkScreen

DarkScreen

Üye
    Konu Sahibi
Zenfone 3 Kamera ve Özellikleri
Bu kez de Zenfone 3'ün kamera özelliklerinden biraz bahsedelim, Asus bu cihazın kamerasına ne gibi özellikler kazandırmış bakalım.


Şüphesiz ki akıllı telefon dendiğinde aklımıza gelen en önemli özelliklerinden biri kamerası oluyor. Alacağınız ürünün kamerası kaç megapiksel nasıl video ve fotoğraf çekiyor, öz çekim kamerası iyi mi? Sorularını soruyoruz. Gelin birlikte Asus Zenfone 3'ün kamerasına bakalım.
Öncelikle bir kaç teknik özellik bilgisi:
- Sony IMX298 kamera sensörü
- 8 Ön, 16 megapiksel arka kamera
- ƒ/2.0 diyafram aralığı
- 6 bileşenli Largan lens
- TriTech otomatik odaklama teknolojisi
- OIS & EIS ile titreşim önleme teknolojisi
- Safir lens koruması
- 4K Video çekebilme
Asus, Zenfone 3'ün kamera özelliklerini PixelMaster 3.0 teknolojisi ile desteklemiş. Biliyoruz ki kullandığınız donanım özellikleri ne kadar iyi olursa olsun, bu donanımlarla uyumlu olarak çalışan bir yazılım yok ise istenilen başarılı kamera ortaya çıkmıyor. Asus'un Zenfon 3'te hem donanımı hemde yazılımı başarılı bir şekilde cihaza entegre ettiğini söyleyebiliriz.
Burada odaklanmaya ayrı bir paragraf açmak istiyorum. Bir çok cihazda odaklanma sorunu yüzünden kaliteli fotoğraf çekilemiyor. Zenfone 3 ise hiç bir akıllı telefon kamerasında bulunmayan ASUS'a özel TriTech otomatik odaklama teknolojisini kullanıyor. TriTech, üç ayrı odaklama (lazer, faz algılamalı ve sürekli otomatik odaklama) teknolojisini bir arada kullanıyor. Bu sayede farklı ışık koşullarında dahi 0.03 saniye gibi çok hızlı ve başarılı bir odaklanma sunuyor.
Asus Zenfone 3'te fotoğraf çekerken dört akslı optik görüntü sabitleyicisi (OIS) teknolojisini kullanmış. Bu sayede telefon el hareketlerinizi hisseder, titremelerin önüne geçer ve fotoğrafları bulanıklaşmasını engeller..
Zenfone 3'te kullanılan kamera yazılımın arayüzü oldukça sade ve herkesin kolayca anlayabileceği şekilde tasarlanmış. Bir çok otomatik çekim modu kullanıcıya sunulmuş. Otomatik mod benim gibi bir çok kullanıcının ihtiyaçlarını fazlası ile çözecektir. Yalnız bunun dışında dikkatimi çeken bir kaç mod daha var.
HDR Pro: Oldukça renk detaylarını önemseyenlerin vazgeçilmezi olacaktır.
Süper Çözünürlük: Detay isteyenlere 64 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraf çekmenize olanak tanıyor.
Düşük Işık Modu: Buda çok önemli çünkü yeterli ışık olduğunda bir çok telefon iyi fotoğraf çekebiliyor. Zenfon 3 ise bu mod sayesinde karanlık ortamlarda bile çok başarılı fotoğraflar çekmenizi sağlıyor. Deneyip farkı görmenizde fayda var.
QR Kodu: QR Kodu ise ek bir uygulma kurmadan telefonun kamerası ile QR Kodları kolayca okumanızı sağlıyor. Sonunda bir üretici bunu kameraya direk entegre etmesi beni sevindirdi.
Birde fotoğraf delileri için manuel mod var. Çözünürlüğünden tutunda fotoğrafın İSO değerlerine kadar müdahale edebildiğiniz kafanıza göre ayarlamalar yapabildiğiniz mod... Bence cihazı profesyonel bir fotoğraf makinesi gibi kullanmak isteyenler için düşünüp yapmışlar.
Fotoğraf konusunda özellikle ön kamerada özçekim yaparken gelen yüz güzelleştirme modunun varsayılan gelmesi ve varsayılan ayarının değiştirilememesinden hoşlanmadığımı da belirteyim.
Zenfon 3 Video tarafında neler sunuyor?
Akıllı telefonlar ile sadece fotoğraf çekmiyoruz. Günlük yaşamın içerisinde videolar çekiyoruz, vLoglar hazırlıyoruz ve hatta canlı yayınlar yapıyoruz.
Zenfon 3 ise video konusunda 16 megapiksellik arka kamerası ile 4K videolar çekebiliyor. Bunun yanı sıra 1080P'de ise 60 FPS ile videolar çekmenize de olanak tanıyor. 8 megapiksellik ön kamera ise 1080P video kaydı yapmanıza olanak tanıyor. vLog çekenlerin hoşuna gideceğini düşünüyorum.
Cihazın 4K video çekerken çok fazla ısınmadığını ve oldukça başarılı videolar çektiğinin de altını çizeyim.
Son olarak Asus'un Zenfone 3'te videolar içinse 3 akslı elektronik görüntü sabitleyicisi (EIS) teknolojisini kullandığını ve video çekerken oluşan titremelerin ortadan kaldırıldığını söyleyelim.
(Alıntı)
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
TEk + Si Lazer Odak Oda Her Cihazda Var Yani 2 De Filanda Vardı
 


Üst Alt